- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsirimiri
csendes tag
válasz
lezso6 #59301 üzenetére
Szia! Földre még nem, de több bútordarabon próbálva is rezonált. De én szerintem maga a hangfaldoboz rezonál biztosan, csak ha felemelem, akkor lehet az asztal nem közvetit olyan frekvenciákat vagy én nem tudom. Azt hittem előszőr maga a hangszóró ad ki magából ilyen gyönyörű hangokat, nagyon minimálisat ráhúztam a hangszórócsavarokra, hogy biztosan nem lazult e ki egyik sem. De sokáig tartó hallgatózás után rájöttem hogy az egésznek a hátulja rezonál. Nem tudom, hogy ez valami konstrukciós baklövés vagy gyenge minőségű az asztalom, a hangfalak lábai, vagy maga a doboz.
-
tibbike01
őstag
válasz
lezso6 #59266 üzenetére
Amiket én próbáltam Edifierek es Genius, mindnek szarabb volt a hangminősége, mint a mostani soundbaromnak. Főleg az 1280DB volt gyötrelmes, de az 1850DB sem volt sokkal jobb.
Régi vágyam volt az R2000DB, sokszor linkeltem itt a forumban akcios aron 54ezer is volt anno Emagon, de ma már eszem ágában sincs pc hangfalat venni, mert TVvel úgysem lesz jó.
-
Victoryus94
őstag
válasz
lezso6 #59233 üzenetére
Ha csak olcsóbb kategóriát nézünk akkor lehet igaz.
Van akinek az a fontos, hogy a film alatt dübörögjön a mély, és legyen valamilyen térhatás.
Másnak meg az, hogy tiszta legyen a hang.
Nyilván ha mindkettőre szükség van, akkor sem 60, sem 150 ezerért nem lesz megfelelő eszköz, de még 300 fölött is vita tárgya hogy "mi jó". -
tibbike01
őstag
válasz
lezso6 #59260 üzenetére
Nem feltétlenül! Egy soundbarban lévő hangszóró sokkal drágább tud lenni, mint egy átlag hangfalban lévő. Egy kisebb hangszóró sokkal több mérnöki munkát igényel és sokkal nagyobb igénybevételnek van kitéve, sokkal strapabíróbb.
Nem hinném, hogy technikailag, tudásra, minőségre, értékre, (akár nagyságra!!) sokkal jobb hangszórók lennének pl az S360 setellitjeiben, mint egy 150ezer körüli soundbarban.
Persze a studio monitor, megint más tészta. -
tibbike01
őstag
válasz
lezso6 #59247 üzenetére
Ne légy ilyen maradi, ez nagyon nem igaz, rengetegett fejlődött a technika és nem csak a soundbarok miatt, hanem az autóhangszórók, bluetooth hangfalak, TV hangszórók..stb miatt. Egy valamire való soundbar (nem az 500ezres, hanem 100k+) igencsak szépen és jó hangminsőgében tud szólni, az Edifierek többségét, genius, fenda..stb simán lekörözi. A studio monitorok normális dac-al már más kérdés.
-
csƵ
addikt
válasz
lezso6 #59244 üzenetére
Ha nem soundbarral csinálom, akkor viszont 1 milliónál kezdődik és egy rakat vezetékkel jár.
Soundbarral nekem meg most megvan 235-ből, vezeték nélkül. Airplay támogatással.
És tényleg full elégedett vagyok a hanggal.Nyilván nem alkalmas stúdiómunkára, de a felhasználók 90%-ának kiváló élményt nyújt. Mindenféle herce-hurca nélkül.
És egy 2.0-ás studio pár is nagyon nagy kompromisszum, csak épp másban nyilvánul meg -
Pro!Petya
addikt
válasz
lezso6 #59237 üzenetére
Jó, hát nekem volt lehetőségem mind a kettőt kipróbálni ott ahol használnám szval az alapján választottam amelyik jobban tetszett. Így hát zenére maradt a pc mellett a 2.1 és filmezésre (netflix,hbo,disney+) meg a soundbar nyújtott jobb élményt. Most ehhez mást nem tudok hozzátenni...
-
Ijk
nagyúr
válasz
lezso6 #59088 üzenetére
Rendeltem egy Nubert AS-125 párost végül, a soundbar túl mély az asztalomhoz, ezek pedig fektetve pont elférnek a monitor alatt.
SunMount3r: Nem nagyon hiszek a soundbarokban, inkább egy nuboxx As-425 max-ot vettem 900-as ládával, mivel a tv mellé nem fér el rendes hangfal. Nyilván térhangzás nincs, vannak dsp-k és ennyi, másiknál sem hiszek benne hogy akár közelébe lenne egy rendes rendszernek. De legalább ez zenére is alkalmas.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #59212 üzenetére
Ahhoz képest THX minősítéses volt és iszonyú szép mélyei voltak.
Oké igaz a szatelitek műanyagok voltak azokat én is lecseréltem régi hi-fi hangfalakra.
Úgy kellett róla levágnom ollóval aztán tixóval "összehegesztettem" őket júj amikor még kontár voltam régi szép idők.
Edifi-dre volt már jelentkező? -
gbela
senior tag
válasz
lezso6 #59190 üzenetére
Nem, ilyet sajnos nem tud. Ezert lehet h tok uj universal remote kell ami megtanulja a tv-t meg az Edifiert akkor. Csak abbol is mire megtalalom a megfelelot...
De ha a normalisabb S351es tav tudna az is jo lenne, de ez a kerek a billego gombjaival, huh, oruletbe kerget minket. -
gbela
senior tag
válasz
lezso6 #59188 üzenetére
De van valami ilyesmi benne, hdmi-n keresztul tud egyeb eszkozoket iranyitani, de optikan csatlakoztatott cuccot nem. Azaz van olyan soundbar pl amit tud, ahol magan a soundbaron is kell ehhez vmit allitani, de ezt a "buta" hangszorot nem. Jopar ora guglizas bennevan es nem talaltam olyat h vkinek sikerult volna S350-et vagy nagyobb testveret a tv tavval iranyitani.
-
alphamooncam
őstag
válasz
lezso6 #59103 üzenetére
"Edifier MR4 48e-ért? Gyanúsan hasonlít a Presonus Eris E4.5-re, de más a karaktere, semlegesebb."
Meghallgattam a linkelt videót NAD D3020+HyperX CloudII kombón.
Presonis egyértelműen nyíltabban, természetesebbnek tűnt.Igen. Láttam a mért frekimenetet. De a mérés max mankó lehet, már ha nézegetni, hanem hallgatni szeretnénk.
A két doboz között az árukereső szerint ~1.000 Ft különbség van, egyértelmű melyiket venném.
-
Qtya123
őstag
válasz
lezso6 #59139 üzenetére
Valószínűleg így van.
Az imént hallgattam meg egy akusztikus gitárral előadott számot, ott nem vitte el az agyam a sok furcsaság és a megszólalás pillanatában azt mondtam rá, hogy bakker mennyire jó már ez? Mintha egy új számot hallanék, miközben már ezerszer hallottam.
Úgy látszik megérte cserélni az X-230-at, pedig őszintén szólva kissé szkeptikusan álltam a dologhoz. Úgy voltam vele, hogy ez is csak egy belépő alap hangcucc, annyival biztos nem jobb, mint a másik.(nagyon szemeztem az Edifier hirdetéseddel, de méregettem és alkalmatlan erre az asztalra az a nagyméretű cucc
)
-
Hauptmann
veterán
válasz
lezso6 #59136 üzenetére
Nem is tudom, nem mondanám visszafogottabbnak, ugyanúgy megvan, csak valahogy finomabb, kellemesebb. A borospohár nem berezgése a mérce.
Ennyit számítana a könyvespolc, hogy a szemközti falhoz került?
Akinek kéznél van a 350/351/360 toslink kábele, megmérné nekem, milyen hosszú? Én már beépítettem, macerás lenne nagyon a bútor mögé tuszkolni megint.
-
rAY.BAN
tag
válasz
lezso6 #59124 üzenetére
Van rajta 3.5mm Jack, igen.
Az extractoros hogy nézne ki? Kb így?
PC -> TV mint HDMI kimenet -> TV -> HDMI ARC extractor -> optikai kábel -> optikai bemenetes DAC -> RSA-6.35mm kábel > HangfalA 3.5mm-es Jack megoldás egyszerűbbnek tűnik, minőségileg meg egy próbát megér sztem.
-
rAY.BAN
tag
válasz
lezso6 #59122 üzenetére
Az ARC extractorossal is elvileg ugyan az lenne a gond mint a Digital Out-al, ott sincs hangerő szabályzás.
Viszont, ez nem működhet? 3.5mm TRS to Dual 6.35mm TS
https://www.amazon.com/Cable-Matters-3-5mm-6-35mm-Breakout/dp/B07PJTP7DRTV-n van 3.5mm-ös Jack, a hangfalakon meg van 6.35mm-es TRS csatlakozó:
input connections: XLR / TS1/4" combo connector, balanced / unbalanced input -
Victoryus94
őstag
válasz
lezso6 #59074 üzenetére
Szerintem max azokat tudják kiszórni "jó áron", amiből év elején, 350-es árfolyamon táraztak be. Egyébént idén olyan nagy BF nincs itthon.
Ráadásul a legtöbb oldalon 2 hete Black Friday van.
Külföldről meg a magas árfolyam miatt nem érdemes venni. Az Edifier S350DB is 400 EUR (vagy USD). Ha "elfelezik", akkor lesz hasonló árban (szállítással), mint itthon a legolcsóbb helyeken.
Ha a forint nem fog erősödni, akkor szerintem csak emelkedni fog az ára a következő időszakban. -
-
-
fagylalt
senior tag
válasz
lezso6 #59048 üzenetére
Az S350DB valóban jó áron van, nem vitatom, de megmondom őszintén úgy vagyok vele, hogy ha már rászánok ennyit és van belőle fekete verzió, ráadásul normális a távirányítója, akkor már inkább azt választanám (S351DB). Persze itt meg már eljön, hogy egy picit jobb hangzást kaphatok az S360DB-vel, minimális különbséggel, viszont itt meg a pont a színe és a távirányítója tart vissza. Ördögi kör ez, persze tudom, ennyi legyen a legnagyobb problémám.
Hangzás karakterisztikára miben tér el az S1000MKII a fentebb felsoroltaktól? Nyilván a mélyeket leszámítva. Még azt sem húztam le a listáról, feltéve, ha azt a fránya mélyládát el tudom engedni (plusz annak számomra kellemesebb a külseje is).
Szerk.: Esetleg van bevált hely, ahol érdemesebb nyitottabb szemmel nézni a BF akciókat hangtechnika terén?
Azt azért vegyük figyelembe, hogy jelenleg egy elég alacsony kategóriájú hangfalról váltanék. Bár nem vagyok teljesen botfülű, de abban biztos vagyok, hogy a felsoroltak közül bármelyik megváltás lenne. Ezért sem zártam a S1000MKII-t. Csak el kell döntenem, hogy melyik irányba megyek el...
#59049 Degeczi: Optikai kimenet van az alaplapon, azzal terveztem hajtani.
Fejhallgatóm még nincs mellé, viszont az is tervben van. Az egy másik kör lesz.
-
tibbike01
őstag
válasz
lezso6 #59037 üzenetére
Volt R2755DB is, nem volt rossz, de TV-hez nem volt jó.
Ez egy elég oldschool berögződés. Így 2022 végén már igencsak jó hangot tudnak produkálni a soudbarok, amúgy meg térfogatra kb pont ugyananakkora, mint az S350DB, sőt meg lehet nagyobb is, ha a mélysugárzót is belevesszük
Ja az előző extra listámról lemaradt a vezeték nélküli mélysugárzó és az online frissítési lehetőség.
-
tibbike01
őstag
válasz
lezso6 #59034 üzenetére
Nem próbáltam az S350DB, de az R szériából 3 fajtát is, 1280, 1850 es 2750.
"egy soundbarnak esélye nincs ellene" - azért ez túlzás
egy Harman/Kardon Citation 1100 + SUB tuti lekörözné
Filmekhez is brutál jól működik a bar, néha kapkodom a fejemet, hogy honnan jön a hang
-
tibbike01
őstag
válasz
lezso6 #59031 üzenetére
Már nem azért, de nem gondolnám, hogy TV-hez (ahol a hang 90%-a beszéd) jó ötlet lenne egy S350DB.
Én annó végigszenvedtem kb az összes Edifiert TV-hez, aztán vettem egy Samsung A650-et és azóta mosolygok.Dedikált center csatorna, valóban jól működő hang módok, HDM-ARC (nem is tudom már, hogy hol van a bar tavirányítoja), sync beállítási lehetőség, ami psnél, plexnél jól tud jönni, tökéletes beszéd reprodukció, nem brummog folyton a mélynyomó...stb.
Szerintem TV-hez egy valamire való soudbar sokkal jobb választás, mint ezek a pc hangfalak.
-
Victoryus94
őstag
-
Scale
őstag
válasz
lezso6 #59026 üzenetére
De van, de a használt eszközök full ugyanazok mint a régi asztallappal, csak most itt a kábelek kötegelve van meg jobban összerendezve asztallap alatt is.
Amik vannak: telefon, vezetéknélküli billentyűzet, laptop.
De ez nagyon statikus, és nem olyan mintha amikor valaki hív és már előtte elkezd a hangfal zizegni alkalomadtán. -
Littledrake
csendes tag
válasz
lezso6 #59021 üzenetére
Jelenleg 7db 62Hz-nél a legmagasabb.
Tudom, hogy a szobaakusztika nagyon-nagyon sokat számít, viszont ugyanebben a szobában van egy 5.0-ás házimozi is, amit ha sztereóban használok zenehallgatásra, akkor számomra élvezhetőek a mélyek is, ezért is kezdtem el gondolkozni azon, hogy lehet a számítógéphez is hanyagolnom kellene a studiómonitorok használatát, és inkább egy sztereó-erősítő-hangfal párosban kezdeni el gondolkozni.
-
Hauptmann
veterán
válasz
lezso6 #59013 üzenetére
Hát, ahogy hallom ismerősi körből, a mostani Miele nem az a Miele, ami mondjuk 10 éve volt. Ismerősnek 7 szmjegyű összegbe kerülő mosógépe gari után pár nappal állt meg, elektronika hiba, a gyártó pedig nem volt túl elegáns az ügy intézésében. A porszívóik sem olyanok, mint regen (ezt én is megerősíthetem egy C3-al, nem rossz, de semmi kiemelkedő, egy fele annyiba keülő Electroluxhoz pl.), nem kell mndent elhinni, amit a itt a háztartási gép topicban a fanboikák mondanak.
-
akerbis
aktív tag
válasz
lezso6 #59003 üzenetére
OK. Vásárlói véleményeket olvastam ott jött szembe, hogy ez a rev. 2 nem olyan.
Köszönöm, asszem azért csak maradok a fejhallgatónál. Vékonyak a falak.
szerk.: Hát jó ha mégis lesz hangfalazás, akkor majd megnézem előttem, mögöttem is. Sok sportautónak hátul dolgozik a motorja.
-
tylerddd
veterán
válasz
lezso6 #58998 üzenetére
Köszönöm! Nem is amiatt kérdeztem. Az alap hangfal az egyik lehetséges kiszemelt egy másodlagos rendszerbe. Irreálisnak tűnik az ára, volt olcsóbb is. Viszont ha azt vesszük, hogy az alap verzió mellé veszel egy olyan erősítőt, ami olyan csatlakozási lehetőségeket kínál, mint a PM, akkor már a fene tudja.
-
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #58971 üzenetére
Ha jól olvasgattam, akkor kiemelten fontos a hangfalhoz 1,5-2m-re vagy közelebb lévő falak rendbe tétele, mert ezek okozzák a legnagyobb gondot (10 milliszekundumnál hamarabbi reflekciók). Mivel nekem az előttem lévő falra van tolva a hangfal, ezért döntöttem ilyen durva, 0.85-as abszorpciós értékkel rendelkező nagy sűrűségű, 7 cm vastag elemekre. A többi falam mind 2m-nél távolabb van a hangfaltól és nem konganak az ürességtől, szóval oda már biztosan nem szükséges ennyire erős megoldás. A munka farkas része meg lesz ezzel, ha a közepre is felrakom a maradékot.
-
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #58962 üzenetére
Csak kicsit csörög. A többi fal ehhez képest rendben van, szóval csak ez az egy fal volt ilyen csupasz. A kérdés az volt, amit múltkor is beszéltünk, hogy a hangfal mögötti fal mennyire fontos. Én azt hittem, hogy nem annyira, de ebből kiderült, hogy eléggé fontos, ha rá van tolva a hangfal, hiába van nagyjából rendben a másik 3 fal
racskobalazs: Azaz! Sose kötöttem be a világítást, mert este zavarna.
-
-
freelanced
addikt
válasz
lezso6 #58905 üzenetére
Üdv,
Nos az ajánlásotok alapján váltok az R1600TIII-ról, valóban nem éri meg külön eszközzel szenvedni ha elérhető beépítetten az optikai bemenet, főleg, hogy árban azonos lenne lényegében az eszköz megvásárlása után.
Ahogy olvasgatom látom, hogy több Edifier hangfallal volt már dolgod, így kíváncsi vennék, mi a véleményed az R1600TIII helyett egy Edifier R2730DB-ről a TV mellé, filmezésre, zenehallgatásra? Körülbelül kettő méter távra lenne a kettő hangfal egymástól és olyan másfél méter messze. Mennyire lenne jó ez erre a felhasználásra? Ezen már optikai kimenet is lenne ugye.
Illetve véleményed szerint, hogy viszonyulna ez egy Jamo-s-801pm párhoz? Róla túl sok információt nem találtam, itt a topikban meg konkrétan semmi nem volt róla. Gondolom a 4"-os sugárzó miatt azért más világ. Bárkinek volt dolga vele?
Mindkettőt körülbelül 40-50 ezer forintos áron tudnám beszerezni használtan.
Illetve még akad aprón egy S880DB, nem tudom, hogy az, hogy viszonyul a többiekhez, vagy, hogy jobb választás lenne-e ebben az 50.000 Ft-os kategóriában.
Te hogy látod a helyzetet a jelen körülmények alapján, mit javasolnál, javasolnátok? Esetleg valamilyen teljesen más irányba menjek el, más modellt ajánlanátok, vagy várjak a vásárlással?
Köszönöm
-
elmepocok
tag
válasz
lezso6 #58905 üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
Akkor az Edifier vonal ezek szerint inkább az erőre meg csatlakoztathatóságra megy
Megpróbálok meghallgatni pár versenyzőt, de a javaslatod alapján maradok inkább a monitor vonalon elsődlegesen, mert a hangerőszabályzás nem probléma, távirányítós a DAC. Nem vagyok egy nagy műértő egyébként, csak nem szeretem a tejfölösdobozokat hallgatni.
Egyébként a linkelt összehasonlító videóból nekem is jobban tetszik a régi E5, mint az XT, ami elég érdekes.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #58887 üzenetére
"Illetve még 95e-ért még izgalmas az R2850DB, ami 8" sztereó pár s erre nagyon kíváncsi lennék, valószínűleg hangminőségre gyengébb, mint az S350DB / S351DB, de lehet falat bontani meg jobb"
Egyszer erről már tárgyaltunk és mai napig nem értem mit értesz azon, hogy jobb az S350 hangra mint az R2850.
Tény és való, hogy valszeg mélyben jobb legalább is ami a Hz-et illeti lejjebb megy kemény 2Hz-el.
De azt ne feledd, hogy míg az S350 1db 20cm méllyel rendelkezik addig az R2850 kettő 20cm-essel. Ami azért valljuk be több még Watt-ra is. (70W vs 2x45W)
Továbbá mind2 ugyan úgy 3 utas hangon szól ha lehet így mondani mivel az R2850 mély hangszóróin CSAK mély hang jön akár csak az S350 sub-ján.
Én inkább azt mondanám hogy kb egy szinten vannak bár nem hallottam a hangját a 350-nek ahogy te sem a 2850-nek.
Amúgy valóban távolról jó, magasabb hangerőn mutatkozik meg az igazi valója a hangfalnak.
PC és monitor mellé én is a 350-et vettem volna. -
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #58881 üzenetére
Úgy hogy nekem nagyon nagy kiemelés volt a középmagas / magasokban, annyira bezöngött sok helyen. A vízesésgrafikon biztos nagyon elnyújtott lecsengéseket mutatott volna, mert a tapsolásom is utózengett. Mögém tettem egy szekrényt, ami jól szétverte a hangot és egyből kitisztult minden. A hangfal mögött semmim sincs.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #58874 üzenetére
Igen az volt előtte.
Ez jóval nagyobbat szól, a mély is sokkal erősebb a magasak tisztábbak még úgy is hogy a trábül poti nullán van míg a másikon +3-an volt és még bejáratva sincs.
Erre is rákerültek kapásból a Gedeon talpak.
95k-ért szereztem sztem annyit megért.Már csak pár szivacs kell meg egy rendes állvány azt helló.
-
-szabi-
addikt
válasz
lezso6 #58868 üzenetére
Asztalon lenne a monitor mellett.
R1380T is mély orientált mint az elődje?SZERK: Hallgatási teszt most nem opció a monitor hangszórója ehhez gagyi.
Azt hittem elég lesz de hamar meguntam a hangját.
MR4-en fejhallgató kimenet is van, csakúgy mint E3.5, végül csak találok. -
Yézi
aktív tag
válasz
lezso6 #58800 üzenetére
Akkor végtében is megfontolandó alternatíva lehet az MR824 helyett? Igazából csak a mélytartomány miatt aggódom kicsit, azért mégiscsak 6,5" vs 8". Aztán lehet rosszul gondolom, nem volt még 6,5"-os hangfalam, csak néhány YT-n található tesztből szűrtem le ezt a következtetést.
Lehet akkor előbb teszek egy próbát az S3000 Pro-val, ha nem jönne be akkor másnem visszaküldöm... -
Viktor77
titán
válasz
lezso6 #58796 üzenetére
Gondolod?
Az 1250B-vel sem volt különösebb bajom.
Ha alkalmaznék egy kis kiemelést? Mint írtam, nagyon tetszik ez a hangfal.
Nem szeretnék olyat, ahol oldalt vannak a kezelőszervek.Ebben a méretben, árban, mi jöhet még szóba? Fentebb ketten is írtak egy kis felsorolást, azokat végigböngésztem.
-
Viktor77
titán
válasz
lezso6 #58794 üzenetére
Igen, ezt írtad feljebb.
Nem baj, ha nem emel ki, a hangkártya driverében is már csak igen kis kiemeléseket alkalmazok, kezdek elszokni a brutál basszustól, különösebben nem is hiányzik.
Halkan hallgatok esténként zenét, gyakorlatilag már csak ezt a csatornát: [link]
Csodákat nem várok, nem állítom be magam vájtfülünek, YT-ról hallgatok zenét, ezt szeretném "normális" minőségben (alaplapi hang, RCA). -
xmad
őstag
válasz
lezso6 #58777 üzenetére
én is a dbu kimenetre gondoltam, egyszer ezt írtam is itt már de kb lehülyézett majdnem mindenki
M-audio AIR hubot használok most, ennek nem túl nagy a kimenete ezért max hangerőn se olyan durva... sima zene hallgatáshoz már hangos, de falat bontani nem fog full hangerőn se
-
time_drainer
csendes tag
válasz
lezso6 #58764 üzenetére
Köszi a választ neked is!
Ez is megerősít S350DB felé.
Tény, hogy minőségi mélynyomóval még nem találkoztam, a jelenlegi inkább csak hangosan zúgni tud. Épp ezért eléggé le is van tekerve, részben a szomszédok miatt, részben meg mert én is inkább éreztem zavarónak.
Amúgy sem gondolom magam nagy "basszusfilnek", lehet elég lenne nekem amit egy jobb sztereó mélye tud, de a minimális tudásom alapján az a benyomásom, ami a fent felsorolt sztereóknál jobbat tud, már nem férne el az asztalon. Szóval ha az általános jobb hangminőséghez mélynyomó kell nekem, akkor elfogadom.(A felsorolt hangfalak listája amúgy nem korlátos, ha van ennél jobb javaslat, ami megfelelne az igényeimnek / korlátaimnak, jöhet.)
S351DB most árukeresőn 20k-val drágább, ennyit én nem adnék egy jobb távirányítóért. Őszintén szólva PC hangfalhoz nekem nincs is igényem távirányítóra, úgyis ott fogok ülni mellette.
-
válasz
lezso6 #58703 üzenetére
Köszi az infót.
Jelenleg szerváltam egy HDMI-arc extractort, csak nem működik rendesen, néha lekapcsol a TVről, de így HDMI-arc > RCA megy. Próbáltam HDMI - optikát is, de úgy nincs hangerő vezérlés a TV távvezérrel. RCA esetén van, coax esetén nem tudom. A másik lehetőség a headphone jack a TVn. Bár fogalmam sincs, hogy melyik a jobb forrás, gondolom hdmi-arc > optika >= jack?
Coax sajnos nincs.
BT szintén megy, gyanítom azért valahogy ilyenkor vágva van a stream, főleg a mélyebb hangok terén, mert kábellel összekötve jóval visszább kell venni a basszust.
A fenti problémán túl lehet kellene valami közbenső kütyü, ami mondjuk tud fogadni hdmi-t, de saját maga tud streamelni, így minden egyben lenne, már ha létezik ilyesmi - gondolom van, csak olyan áron.
Kollégámnak van valami Yamaha MusicCast hálózati streamerje, de az szerintem nem az én árkategóriám, tekintve, hogy talán a tápkábele is többe volt kb., mint nekem a két aktív hangfalam.
Ja igen, anno írták árukeresőn, hogyha a távvezér nincs, akkor nem lehet forrást váltani rajta. Ez nem igaz, a hangerőszabályzó gombot megnyomva vált forrást.
-
válasz
lezso6 #58678 üzenetére
Végül bevallom 2750DB lett belőle. Egyrészt olcsóbb volt majdnem 30k-val - S351DB jöhetett volna csak szóba a színe miatt asszonykánál + vétózta első körben a subot.
Plusz ugye a kábel probléma, így is még alakítani kell a rendszert kicsit.
Azt csak halkan említem meg, hogy összerakás közben leszedtem a grillt egy kb. 1 percre, mert szórakoztam a távirányítóval, ezalatt a két gyerkőc finoman megszakértette a legnagyobb hangszórót. Miután összekapartam magam az agyvérzésből szerencsére ~1 perc után kirúgta magát a membrán közepe és azóta is fent van a grill. Sajnos az állvány nem jöhet szóba, pedig előny lenne. Valami rezgéscsillapítás így is kell majd, mert viszi magával az ikeás szekrénysort.
Hangra abszolút más, mint ami eddig nekem otthon volt - pozitív értelemben -, nyilván nem olyan, mint faternál a majd 1,5 méter magas Yamaha torony, meg a saját erősítő + mély páros, de árban is van köztük legalább egy nulla -. Az első 10 percben nagyon nem volt az igazi, de 2 nap után szép alakulunk. Hangerőben bőven ebbe a környezetbe.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
lezso6 #58696 üzenetére
Az a 2.1 már szimpibb, mint a böhöm BT-s Edifier (ami jobb lenne, ha a BT képességének feláldozásával annyival javulna hangminőségben, mint amennyibe a wireless funkció kerül – gondolom, érted, mit mondok).
Egyébként nem lehet, hogy pl. két stúdiómonitorral (+ a flatség miatt jól beállított equalizerrel) jobban járnék? -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
lezso6 #58693 üzenetére
Nem értek a lovakhoz.
A teltnél arra gondoltam, hogy rendesen lecsengenek a hangszerek, nincs torzítás, meg egyik sáv sincs túlsúlyban (ez volna gondolom a kiegyenlített hangkép). Lehet, hogy megint hülyeséget mondtam.
Hát, elsősorban deep house, psytrance/uplifting trance, synthwave/darkwave, melodic techno, ilyesmi, de nyilván más is előfordulna.
Egen, nem vagyok egy mélymeleg
, inkább a tiszta magasak és a térérzet a zsánerem, de a mostani szettemnek sima CD módban igen megjönnek a mélyei, és nagyon sokat dob a CD directhez képest. Mintha nem is ugyanaz a szett szólna.
Igazság szerint a 2.1-et sem vetem el (a kompaktság meg fontos volna), csak gyanítom, hogy itt már nagyon elkezdtünk felfelé menni az árlétrán.
-
válasz
lezso6 #58676 üzenetére
Ah, hát ez kisebb, mint amire számítottam, ez inkább ilyen szekrény hátára tehető.
Lehet nagyon hülye kérdés, de nem szoktam ilyeneket vásárolni: használtan ezeket lehet/szabad? Mármint erősítőt vagy hangfalat? Az lehet kicsit kitolná a lehetőségeimet. Igazából annyi az igény, hogy valami Bt vagy hasonló legyen esetleges telefonos lejátszás esetén, ne kelljen minsig TVn keresztül lejátszani. Ha ez már nem ez a topik, ha eltévedtem, akkor nyugodtan küldjetek tovább.
-
válasz
lezso6 #58674 üzenetére
Hát, darabáron már felette van az én fájdalomküszöbömnek is, azért is engedtem el anno a nubertet. Azt hiszem talán még a Polknak vannak fehér cuccai, de nem sok.
DACból van valami kisebb cucc, ami nem foglalja el a fél bútort? Néha szembejönnek ilyen jópofa mini darabok YTon, de ezekhez abszolút nem értek, azért is gondolkodtam aktív párban, ott már benne van ez.
-
válasz
lezso6 #58666 üzenetére
Hát TVben elsőre nem láttam ilyen lehetőséget, viszont most ugye nincs rajta külső hangfal. A szekrény 3 méter széles, közepén van a 65" TV, de jó lenne ekkora távolság, hogy ne érjen bele az ambilightba. Bal hangszóró mellett kb. 1 méterre lenne csak - kb. a szekrény magassága -, szóval az még oké.
-
válasz
lezso6 #58664 üzenetére
Köszi a hosszú leírást. Elhiszem, olvastam a korábbi hozzászólásodat erről a kettőről, ezért is volt furcsa, hogy a 360-ast ilyennek hallottam. S351DB sajna 97k-tól indul most, azaz kvázi egy árban van a S1000MKII-vel. Az S350 87k. Igazából a bútor közelebb áll a feketéhez, mint a barnához, szóval a fekete előny lenne vagy asszony szerint a fehér, de az meg eléggé fehér holló, eleve nem volt sok reményem hozzá.
Abban esetleg tudsz segíteni, hogy az S350DB / S351DB Subja toldható könnyen vagy valami spéci kábellel van összekötve? ~3 méterrel lenne arrébb a jobbos hangfaltól.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
lezso6 #58642 üzenetére
Bot a fülem, szóval ha egy jó tartományban erősebb mélyet ad, azzal szerintem én már ellennék. Arra is gondoltam, hogy egy Z533 aktív mélyre rákötni a kis csipogók helyett a meglévő 2.0-t (merthogy RCA kimenete van, a hangerőt nyilván letekerném), a bökkenő annyi, hogy a 2.0 is aktív értelemszerűen, így lehet hogy nem a legszebb megoldás.
Mi lenne a legegyszerűbb/legolcsóbb módja annak, hogy egy valamirevaló mélyládát kössek a mostani 2.0 megtartásával? Az Edifier T3 és S3xx nem az az árkategória, amit érdemes lenne elköltenem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest