Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zull
senior tag
válasz
üzenetére
-amugy az a vicc hogy igazan a csikszelessegvaltasoknal, marmint lefele, ugyerbar ugy csokken ''elmeletben'' (mert ugye lattunk kivetelt amit most emlitettel) a fogyasztas es ea melegedes, hogy tobb tranzisztort tudnak rakenyszeriteni egy lapkara, ami ugye ''elmeltileg'' (mostmar mindent idezojelbe teszek
) noveli a teljesitmenyt, de ha ugyanannyi feszt adnank annak a szerencsetlen procinak, akkor elfustolne szegeny, szal a megnovekedett teljesitmeny miatt megtehetik hogy kevesebb feszt adnak a procinak, es ettol fog ''elmeletileg'' kevesbe melegedni, es kevesebbet fogyasztani, de meg kevesebb fesszel is az a tobb tranzisztor tud nagyobb teljesitmenytobletet hozni... Ja meg persze az arhitechtura nagyon szamit, hogy mit tesznek az egesz ala, meg hogy is mukodik, szal ebben igazat adok nektek, lehet kazanok lesznek majd az uj intelek, de erre mondtam hogy latva most az intelt, sztem nem fogjak megcsinalni (most jottok hogy ''biro tiltakozom! feltetelezes!
)
-ezt a cache-es dolgot en is tudom, olvasok teszteket is ph-n, nemcsak fogadatlan prokator vagyok
(de legalabb most is tanulok
epp azert irtam hogy rosszabb nem lesz tole a teljesitmenye, max jobb, mert azert vannak alkalmazasok amik ki tudjak hasznalni ''valamennyire'' (bar azt nemtudom hogy pl a C2D-nel ahol volt a 2mb vs 4mb L2 cache, ott pl mennyire irta ''tele'' a cache-t (a 4mb-os termeszetesen), meghogy ''szerintem'' nem egyenesen aranyos a cachetobblet, es a vele nyert teljesitmennnyel... (bar ehhez behatobb tesztelesre lenne szukseg)(ja amugy ami itt zarojelbe volt, azt telleg nemtom, szal ha ehhez ert vki az pls irja le hogyisvanez 
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- További aktív témák...
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) noveli a teljesitmenyt, de ha ugyanannyi feszt adnank annak a szerencsetlen procinak, akkor elfustolne szegeny, szal a megnovekedett teljesitmeny miatt megtehetik hogy kevesebb feszt adnak a procinak, es ettol fog ''elmeletileg'' kevesbe melegedni, es kevesebbet fogyasztani, de meg kevesebb fesszel is az a tobb tranzisztor tud nagyobb teljesitmenytobletet hozni... Ja meg persze az arhitechtura nagyon szamit, hogy mit tesznek az egesz ala, meg hogy is mukodik, szal ebben igazat adok nektek, lehet kazanok lesznek majd az uj intelek, de erre mondtam hogy latva most az intelt, sztem nem fogjak megcsinalni (most jottok hogy ''biro tiltakozom! feltetelezes!
)
(de legalabb most is tanulok
epp azert irtam hogy rosszabb nem lesz tole a teljesitmenye, max jobb, mert azert vannak alkalmazasok amik ki tudjak hasznalni ''valamennyire'' (bar azt nemtudom hogy pl a C2D-nel ahol volt a 2mb vs 4mb L2 cache, ott pl mennyire irta ''tele'' a cache-t (a 4mb-os termeszetesen), meghogy ''szerintem'' nem egyenesen aranyos a cachetobblet, es a vele nyert teljesitmennnyel... (bar ehhez behatobb tesztelesre lenne szukseg)(ja amugy ami itt zarojelbe volt, azt telleg nemtom, szal ha ehhez ert vki az pls irja le hogyisvanez