Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• borsodika

őstag

válasz Füleske #29 üzenetére

Füleske miért reklámoznám a programot? semmi hasznom belőle,nem fizetnek nekem érte,nem én vagyok a cég tulaja.Azért nyílt ez a topic hogy az emberek megismerjék,ha nem tudnak valamit segítséget kérjenek.Nem tetszhet mindenkinek minden te már kifejtetted hogy neked nem teszik.ennyi

• akaido

addikt

válasz Füleske #11 üzenetére

Pontosan! Már több mint 3 éve a piacon van. Némi hasonlóság volt fellelhető akkoriban az MS AntiSpyware progival- legalábbis kezelőfelületileg. :)
    Sajnos nagyon gyorsan sok(k) cr__k módszer jelent meg amikkel a teljes verziót lehetett törni, így kissé +rendülhetett az általános bizalom?, mert nagyon nem hallottam azóta sem felőle, pedig napi szinten foglalkozom szoftverekkel. Aztán lehet, hogy a Sunbelt új alapokra helyezte a "SzámolóKémvadászát". A Kerio-val is kezdhetnének már valamit, azt szerettem.

• borsodika

őstag

válasz Füleske #15 üzenetére

"Füleske" a Vipre a válasz:

A megjelenés előtt álló VIPRE Antivirus+Antispyware védelmi rendszer megszerezte az amerikai Westcoast Labs Checkmark tanúsítványát az Anti-Virus Desktop kategóriában.

A Checkmark minősítés azt jelenti, hogy a vadonatúj VIPRE antivírus motor megfelel a vírusírtókkal szemben elvárt alapvető követelményeknek, vagyis a fertőző, “vadon élő” vírusok Wildlist toplistáján 100%-os felismerési arányt ér el (gyakorlatilag ugyanezt jelenti a Virus Bulletin 100 illetve az ICSA minősítés is).

A minősítés jelentősége - valóban ettől jó egy antivírus?

Az antivírus szakma elismert képviselői már jó pár hónapja vitatkoznak a Wildlist alapú minősítések, így a Checkmark és a Virus Bulletin 100 létjogosultságáról. A vita már oda jutott, hogy a Symantec és a McAfee után harmadik legnagyobb antivírus gyártó, a Trend Micro is bojkottálja a Wildlist alapú tesztelést (ezt korábban csak a jóval kisebb piaci súllyal rendelkező Panda jelentette be).

A Wildlist alapelve, vagyis a szabadon élő vírusok néhány száz mintára való korlátozása valóban több komoly sebből vérzik: köztudott, hogy napjainkban már milliós számban mérhetőek a károkozók (vírusok és kémprogramok egyaránt) és naponta nagyságrendileg 10-50.000 új károkozó jelenik meg, akkor valóban lehetetlen ebből néhány száz mintát kiragadni és kikötni, hogy ők a “vadon élő” vírusok (arról nem is beszélve, hogy a Wildlist több hetes csúszással jelenik csak meg, és a legfrissebb változat óta már több százezer új károkozó született). Ráadásul ez a lista csak az önmagukat replikálni képes, definíció szerinti vírusokból áll - és a ma már sokkal komolyabb fenyegetést jelentő rootkitekkel, trójaiakkal és kémprogramokkal egyáltalán nem foglalkozik.

Összegezve elmondhatjuk, hogy a Wildlist felismerése mindössze egy belépőt jelent az antivírusok világába, de nem alkalmas az egyes antivírus megoldások összehasonlítására. A VIPRE, továbblépve a CounterSpy képességein, a Checkmark minősítés megszerzésével teljesítette azt a szintet, amit minden antivírustól elvárunk - a valós életben nyújtott védelmére, a kémprogram eltávolítás pontosságára pedig a CounterSpy teljes tudása jelent több éves, számtalan összehasonlító teszttel alátámasztott garanciát (legutóbb a CNET tesztjén lett a CounterSpy a legjobb kémprogram-eltávolító).

A VIPRE Antivirus + Antispyware

A CounterSpy kémprogram-eltávolító utódja, a több millió dollárból teljesen új architektúrával fejlesztett VIPRE Antivirus + Antispyware a világ legújabb antivírusát jelenti, valódi és színvonalas kémprogram védelemmel. A Sunbelt mindig is tisztelte a az antivírus ipar tradícióit, így a VIPRE minden szükséges minősítést megszerez ahhoz, hogy a többi megoldással egy szintre kerülhessen, míg az elsőosztályú kémprogram védelmet a CounterSpy megbízhatósága és piacon egyedülálló méretű adatbázisa nyújtja.

Mások vélemyénye:
    Tegnap telepítettem a végleges verziót.

Az első tapasztalatok:

+ szinte zéró lassulás
    + 23.500 KB memóriát evett meg egy Vistás gépen az active protection (6850-es Core2Duo, 4GB RAM)
    + 2,5 TB adat deep scanje kicsit több, mint 30 perc alatt futott végig (whoa!) (4 Western Digital HDD, 2×750GB + 2×1TB)
    + a deep scan alatt a processzorterhelés általában 10-40% között mozgott, az átlagos terhelés 18% volt
    + 2in1 Az eddigi NOD32+CS 2.5 páros helyett egyetlen programnak kell elindulnia a gép indulásakor
    + eltűnt a CS 2.5-tel tapasztalt lassulások nagy része
    + nagyon jól szabályozható időzítési lehetőségek
    + olyan vírust is talált az első ellenőrzéskor, amit a hónapok óta futó és folyamatosan frissülő NOD+CS páros nem fedezett fel
    +nagyon jó fájl kiegészítő vannak a Tools fül alatt (bár az érdekes volt, hogy a PC Explorerben a Running processes listában a Vipre sbamsvc.exe process-ét a program ISMERETLEN típusúnak jelölte

- nincs lehetőség egyes fájlok, programok, könyvtárak, esetleg teljes processek kizárására az active protectionnél
    - nem került vissza a pár béta változattal ezelőtti, levélellenőrzési igazolás beszúrása a levelek végére
    - bizonyos programokkal még mindig van lassulás (pl. a Vista Start menüjének megnyitásakor, ha a Nero almenüt nyitom le, akkor az ikonok megjelenése hihetetlen lassan történik meg)
    - az e-mail ellenőrzési probléma nálam továbbra is fennáll, ezt most azzal kerültem meg, hogy a freemail-es postafiókomat átirányítottam az internetelőfizetésemhez társuló postafiókba, ahol van SPAM szűrés, így a vírusellenőrzésnek nem kell megszenvednie a távol-keleti szeméttel, és zökkenőmentesen működik a rendszer
    - az óra melletti kis ikonról csak az active protection kapcsolható ki/be, az e-mail védelem nem

Összességében nagyon pozitív benyomásaim vannak a végleges változatról, és remélem, hogy az apróbb hiányosságok a jövőben szép sorban fognak majd eltűnni, és a Sunbelt nem ül meg a babérjain. (Bár ez eddig sem volt rájuk jellemző.)

• borsodika

őstag

válasz Füleske #11 üzenetére

Akkor kicsit nézz utána hogy a v3-as verzó most jött ki nemrég :(((
    Én nem veszem észre hogy lassítaná a gépemet,p3as laptopomon is rajta van és semmi lassulás

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés