Hirdetés

Aktív témák

• Zsoci

tag

Se az ATX se a AT táp nem kapcsol be terhelés nélkül, ami abból adódik hogy kapcsolóüzemü és kell hogy folyon némi áram ahhoz hogy tudjon szabályozni.Érdekes módón van pár ami mégis elindul külső terhelés nélkül, feltehetőleg van bennhe valami belső ''terhelés''.

Az ATX tápot nem elég csak bekapcsolni hanem a powergood szálra is vissza kell adni neki a ( azt hiszem +5v) ellenörző feszt.

A kapcsolóüzemü táp TUD kiadni 220V a kimenetén , hiszen attól kapcsolóüzemü hogy kapcsolgatja a bejövö nagyfeszt valamilyen áramköri elemen ( pl feltölt egy kondit, csak mindig csak picit) bsürün az meg kisimítja alacsonyabb egyenfeszkóvá.Mielött valaki kijavítana ez nagyon pongyola így és persze nem 100% osan korrekt megfogalmazás.De a lényeg ez.Na most ha pl nyitva marad az a tranzisztor ami kapcsolgat akkor ugye megy a fesz kifele világnak.Pesze van erre védelem a tápban, elvileg.

Ez a 145w igwn ismerős nekem, ilyen telejesítményü a HP Vectra tápja is.Ezekre ugyanis a TÉNYLEGES teljesítményt írják rá,nem a kamut ( lásd ACORP,MERCURY stb )Tehát szerintem az egy jó táp lehet valami brand gépből, persze lehet hogy csak így látatlanban néz úgy ki.

De ha táp hiányod van jelentkezz nálam van böven belőle.

Én úgy próbálnám hogy rákötnék egy alaplapot mer akkor nem kell gecsölni a kötögetéssel.Nem túl valószinü a nagyfesz megjelenése a kimeneten de azért ne tapogasd csak SZIGETELT dróttal.A gépkapocs eléggé nem az.Elég valószinű hogy ha elsült a táp akkor belül igen nagy pusztítás nyomai láthatóak.

Én már robbantottam fel tápot, persze a kolégám kezében volt, én csak bekacsoltam .Nem lett baja senkinek csak átmenetileg süketült meg mindenki, meg a villany ment el a fél házban.Ez is benne van, ha nem vagy rá felkészülve ne fogj bele.

Aktív témák