Asus Zenfone 3 Deluxe - luxuskondenzátor

Minden benne van a legújabb Zenfone-széria legdrágább tagjában, ám a magas ár mellett a gyenge üzemidő és néhány egyéb apróság viszonylag nehezen nézhető el.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Az Asus Zenfone 3-ak után nem sokkal befutott hozzánk a Deluxe névre hallgató csúcskivitel, a phablet, amit telepakoltak minden földi jóval és a jelenlegi legdrágább okostelefonokkal próbálja felvenni a versenyt. Akinek már a phablet kifejezéstől is feláll a hátán a szőr, annak ma nincs jó hírünk: noha hivatalosan még kevés helyen említik, feltörekvőben van a superphone kifejezés mögötti termékkategória, amit egyszerűen megfogalmazva érthetünk a csúcsmodellek csúcsmodelljének, aminél nem hátrány, ha felszereltség terén nem ismer kompromisszumot, és hatalmas kijelzője van. Hatalmas tárolókapacitás és rendszermemória, kiváló kamera, bivalyerős hardver és tekintélyes méretek alapvetőek ebben a ligában, így az a felhasználó, akinek a legjobb és legnagyobb kell, egyértelmű a választás. A LG G5 helyett V20, Huawei P9 helyett P9 Plus, Apple iPhone 7 helyett pedig iPhone 7 Plus. A Samsungnak is volt hasonló terve idén, de az füstbe ment.

A tajvani cég zászlóshajója egy hatalmas phablet
A tajvani cég zászlóshajója egy hatalmas phablet [+]

Egyértelmű, hogy ezeknek a termékeknek is helyük van a piacon, azonban az egyszeri tesztelő az Asus esetén némi mögöttes szándékot is érez: örülünk, hogy van egy vérbeli csúcsmodell, de a 230 ezer forintos ár nem éppen az, amit az átlagfelhasználó szívesen kifizet akármilyen telefonért, viszont a 120-140 ezer forint körüli árkategóriáig még könnyebben elmerészkedik. Annyiért viszont az utótag nélküli Zenfone 3-ak csupán Snapdragon 625-öt kínáknak, értelmetlenül kispórolták belőlük a gombok háttérvilágítását és az NFC-t. A Deluxe kivitel piacra dobásával persze nyugodtan mondhatják, hogy íme az abszolút csúcstelefon, ebben van benne minden, csak közel dupla annyiba kerül. Csakhogy eközben bőven 200 ezer forint alatt olyan kiváló mobilok érhetők el, mint a Honor 8, a OnePlus 3, vagy akár a tavalyi Samsung Galaxy S6.

A gyári tokot külön lehet megvásárolni hozzá
A gyári tokot külön lehet megvásárolni hozzá [+]

Tesztünk mai alanyának árkategóriájában azonban már szinte bármit megvehetünk Galaxy S7 edge-ig bezárólag, akár egy HTC 10-et, egy Sony Xperia XZ-t, vagy egy BlackBerry Privet is, egyedül az almás cég legfrissebb telefonjait nem kapjuk meg azért a vaskos köteg zsetonért, ami elég egy Zenfone 3 Deluxe megvásárlására. Az elvárásaink ennek megfelelően komolyak voltak, de szerencsére a pakk is az volt, amit a gyártó hivatalos képviseletének köszönhetően tudtunk tesztelni.

Minőségi tartozékok, igényesen elrendezve
Minőségi tartozékok, igényesen elrendezve [+]

A mágnesesen záródó, nagy dobozban szinte eltörpül a mobil, és bár tartozékok szempontjából nem kiemelkedő a felhozatal, minden minőségi: a váltakozó feszültségű adapter rövid idő alatt juttatja el a minőségi USB Type-C kábelen keresztül a telefont maximális töltöttségi szintre, a SIM-tűn diszkrét gyártói logo díszeleg, a ZenEar fülhallgató pedig nagyon jól kinéző kis tokban, többféle gumiharanggal próbálja alátámasztani, hogy megérte kifizetni a vaskos összeget a mobilért. Volt lehetőségünk kipróbálni a külön megvásárolható ablakos fliptokot is, ami a unibody ház miatt értelemszerűen nem a hátlap helyére kerül, hanem 3M ragasztóval illeszkedik a mobilra. Különösen ügyeljünk a felrakásra a hátlapi érzékelők elhelyezése miatt!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

  • Asus Zenfone 3 - kiPCzte magának a mobilpiacot

    A legmezeibb, 5,2 és 5,5 hüvelykes Asus Zenfone 3-at vesszük górcső alá. A duó hardverszinten necceset, kamerában erőset, szoftverben pedig számítógépes eklektikát nyújt.

Hirdetés