Z3N érzés, Zenvolution, Zenfone 3

A Zenfone készülékek harmadik generációjának hivatalos magyarországi bemutatóján ismerkedtünk az újdonságokkal. Konkrétan négy darabbal a középkategória aljától a csúcskategória tetejéig.

Hirdetés

Az Asus sajtóeseménye délelőtt startolt a Groupama Aréna VIP Gold szintjén, ahol a számítógépes komponensek bemutatóján kívül a 10 éves Republic of Gamersnek is külön szekciót szenteltek. A számunkra lényeges események ezekben a percekben zajlanak, nevesint az Asus Zenfone 3 hivatalos magyarországi bemutatása. Az értékesítés holnap, azaz október 28-án indul, noha néhány partnernél már kedd óta lehetséges az előrendelés.

Asus Zenvolution
Asus Zenvolution [+]

A Zenfone harmadik szériájának alap-, vagy pontosabban középkategóriás modellje két méretben is elérhető, az 5,2 hüvelykes, kompakt változat (ZE520KL) 3 GB rendszermemóriát és 32 GB belső tárhelyet kap, ezúttal Intel központi vezérlőegység helyett a Qualcomm 14 nanométeres gyártástechnológiával készült Snapdragon 625-ös lapkája mellé, míg az 5,5 hüvelykes készülék 4 GB RAM-mal és 64 GB raktérrel gazdálkodik.

Asus Zenfone 3 5,5 és 5,2 hüvelykes képátlóval
Asus Zenfone 3 5,5 és 5,2 hüvelykes képátlóval [+]

Mindkét eszköz 2.5D Gorilla Glass 3-mal védett hátlapot kap, amely alatt hangsúlyozottan megjelenik az első ZenBookokra jellemző, koncentrikus mintázat. A készülékeket 2,1 milliméteres oldalkávákkal keretezett, 1080 x 1920 Full HD felbontású IPS panellel szerelik, amelyek akár 600 nites extra fehér fénysűrűséget ígérnek kültéri módban.


[+]

Kamerából egy f/2,0 rekeszértékű, 16 megapixeles, RGB szenzorral és kéttónusú LED villanóval kiegészített Sony IMX298-as modul került beépítésre, TriTech fókusszal (lézer + PDAF + folyamatos). Megtámogatva mindkét esetben, elsőként az Asus Zenfone-ok történetében négytengelyes optikai, és 3 tengelyes elektronikus képstabilizátorral. Videózni akár 4K felbontásban is tudunk, valamint a valós idejű HDR is adott. A minimálisan kiemelkedő lencsét természetesen zafírüveg védi az elemektől. Az előlapi szenzor 8 megapixeles felbontást kínál, 84 fokos látószögű, f/2-es apertúrájú optikával.

A kisebbik Zenfone 3
A kisebbik Zenfone 3 [+]

A C típusú USB csatlakozón keresztül a kisebb képátlójú verzió esetében 2600 mAh-t juttathatunk a telepbe, míg az 5,5 hüvelykes változat 3000 mAh-s akkumulátorkapacitással bír. Mindkét készülék két kártyát kezel, a Zenfone 2-vel ellentétben viszont csak dual standby módban, valamint a tárhely bővíthetősége is a kétkártyás felhasználás rovására lehetséges, mivel adott esetben a maximum 2 terabájtos microSD kártya a második SIM foglalatot sajátítja ki.

Sajnos a Zenfone 3 Maxot nem tudtuk személyesen megvizsgálni.
Sajnos a Zenfone 3 Maxot nem tudtuk személyesen megvizsgálni. [+]

A ZenFone család két másik taggal is bővül, amelyek holnaptól szintén elérhetőek lesznek Magyarországon. Elsőként itt a fémbe öltöztetett ZenFone 3 Max, amely ezt a megjelölést a szintén 2.5D kialakítású, 5,2 hüvelykes, de csak 720 x 1280 HD felbontású képátló és a gyengébb hardver ellenére kapta. Mégpedig a 4100 mAh-s, power bank-nek is használható lítium-polimer akkumulátornak köszönhetően, amihez mindössze alig egy milliméterrel kellett megnövelni a készülék vastagságát, valamint 0,3 milliméterrel keskenyebb is lett az alapmodell kisebbik változatánál.


[+]

A MediaTek MT6737M-es lapkát a 16 gigabájtos verzió esetén 2 GB, míg a 32 gigabájtos tárhellyel szerelt variánst 3 GB rendszermemória segíti, náluk az előbbi kiszelés kerül a boltok polcaira. Fotózni ez esetben f/2,2 apertúrájú, autofókusszal és LED villanóval ellátott 13 megapixeles főkamerával, vagy az 5 megapixeles előlapi kamerával tudunk.

A Zenfone 3 Deluxe-höz speciális füles is jár.
A Zenfone 3 Deluxe-höz speciális füles is jár. [+]

ZenFone 3 Deluxe helyezkedik el az Asus táplálékláncának a csúcsán, aminek elsődleges küldetése, hogy képviselje a gyártót a konkurens csúcskészülékek között. A teljes fém burkolat ellenére a ZenFone 3 Deluxe nélkülözi az antennakilépéseket. Ennek is van külön neve: PureMetal Technológia. A formanyelv itt is a koncentrikus fém megmunkálására épül, ami háttérvilágítással is rendelkező, kapacitív érintőgombok felületét is dominálja.

Zenfone 3 Deluxe
Zenfone 3 Deluxe [+]

Az 5,7 hüvelykes, mindössze Full HD felbontású, cserébe 1,3 milliméteres kávákkal keretezett kijelző Super AMOLED technológiára épül, elfoglalva az előlap majdnem 80%-át. A ZenBookból ismert kékfény szűrő is gyorskapcsolóval aktiválható a sötét környezetben való kíméletesebb használathoz. A fémházba a Snapdragon 820-as lapkáját, és 6 GB rendszermemóriát foglaltak. 64/128 gigabájtos UFS 2.0 tárhellyel elérhető, valamint egy 256 GB-os változat is készült. A 3000 mAh-s telepet a Qualcomm Quick Charge 3.0-s szabványa szerinti tempóban, C típusú USB csatlakozón keresztül tölthetjük. Jack csatlakozó van.

Zenfone 3 Deluxe és jack
Zenfone 3 Deluxe és jack [+]

A kameraképességek is szintet léptek, amelyet a PixelMaster technológia harmadik generációjaként mutattak be, ami lényegében egy 23 megapixeles Sony modult jelent. Az f/2,0 rekeszértékű szenzort lézeres, fókuszsegédlettel ellátott, mozgáskövető autofókusz és kéttónusú LED villanó egészíti ki.

Zenfone 3 Deluxe
Zenfone 3 Deluxe [+]

Mind a négy eszközön az Android 6.0.1-re épülő Zen UI 3.0 fut, ami jellemzően rengeteg, vagy még annál is több extra funkcióval, alkalmazással és előtelepített lehetőséggel áll rendelkezésre. A felhasználói felület természetesen mélyen testreszabható, ennek pozitív vagy negatív megítélése továbbra is egyéni preferencia kérdése.

Zenfone 3 Deluxe
Zenfone 3 Deluxe [+]

Mind a négy készülék, mint már említettük, holnaptól válik elérhetővé. A felső-középkategóriás, 5,2 hüvelykes ZenFone 3 ZE520KL 119 990 forintos kezdőáron, míg az 5,5 hüvelykes, 4 GB rendszermemóriával szerelt ZE552KL 139 990 forinton indul. Az akkumulátorkapacitásra kihegyezett, kissé visszafogottabb hardverrel ellátott ZenFone 3 Max-ot 64 990 pénzért tehetjük magunkévá, míg a csúcsgépért 239 990 forintot kell otthagynunk. A fenti árak természetesen kártyafüggetlen, 2 év garanciát biztosító konstrukcióra vonatkoznak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

  • ASUS Zenfone 2 - felezőpont

    Az öthüvelykes Zenfone 2 (ZE500CL) feleannyi processzormagot, kijelzőpixelt és RAM-ot tartalmaz, mint az 5,5 hüvelykes fivére, és pont fele annyiba kerül.

  • Asus Zenfone 2 - agya, mint egy planéta

    4 GB RAM-ot kapott a Zenfone 2-es készülékcsalád legkomolyabb darabja, a ZE551ML névre hallgató variáns. Másban is brillírozik, de a fotózás nem az erőssége.

Hirdetés