Huawei P9 Plus - nyomós ok

Nyomásérzékelős előlappal, AMOLED kijelzővel, 64 gigabájtos tárolóval és nagyobb akkumulátorral támad a phabletes P9, ám az Erő legyen azzal, aki az árcédulát meglátja.

Hirdetés

Bevezető

Nincs kétség afelől, hogy a P9 a Huawei eddigi legjobb telefonja, és a piac egyik top ajánlata 2016 első felében. Pedig nem kis feladat volt az eddigi P, Mate és Honor szériás ajánlatokat lepipálni (egyik-másik ár/érték arányát nem is sikerült). A gyönyörű és prémium kivitelezés, a dupla hátlapi Leica kamera képességei, a villámgyors EMUI felület és a kritikus hibák elkerülése rendre kivették a részüket a mobilarenás ajánlott plecsni elhódításából, és szerencsére az árazás sem csúszott félre.

A P9 Plus AMOLED kijelzőt kapott
A P9 Plus AMOLED kijelzőt kapott [+]

A P9-cel egy időben jelentették be, ám később dobták piacra annak 5,5 hüvelykes, felturbózott változatát. A P9 Plus előnyei közé a 4 gigabájtra hízott rendszermemória, a 64 gigabájtos belső tároló, az AMOLED technológiájú kijelző, az infraport és a nyomásérzékelős előlapi panel tartozik. Az utóbbi kettő, mondjuk beleférhetett volna a kisebbik P9-be – meg is jegyeztük, hogy csak azért, mert egy variáns nagyobb, még nem érezzük indokoltnak azt az árkülönbséget, amennyivel egy iPhone 6s Plus, egy Galaxy S7 edge vagy egy Huawei P9 Plus többe kerül az alapmodellnél. A Huawei nagyobbik zászlóshajójának extrái inkább azért maradhattak ki a kisebbikből, hogy legyen mivel indokolni ezt a felárat, de így is necces 80 ezer forinttal többet elkérni érte. Persze, a jó alapok mellett ezúttal is elérhető a 3+3+3-as garancia (3 év gyártói garancia, három hónapig azonnali csere meghibásodás esetén és 3 hónapos kijelzőjavítás sérül esetén).

Ikertestvérek: a Huawei P9 a nagyobbra nőtt P9 Plus felett pihen
Ikertestvérek: a Huawei P9 a nagyobbra nőtt P9 Plus felett pihen [+]

Valószínű, hogy a P9 Plus nehezebben talál piacot a kistestvérénél, főleg úgy, hogy a minap bejelentett és szemtelenül jól árazott Honor V8 komoly belső konkurenciát állított. Oké, hogy hiányzik a dupla hátlapi kamerájáról a Leica felirat, a rendszerchip „csak” Kirin 950-es (ami hasít a Mate 8-ban) és nem amoledes az 5,7 hüvelykes kijelző. Ugyanakkor sokkal olcsóbban és hasonló szoftverrel lesz elérhető a fémházas masina, hátlapi ujjlenyomat-olvasóval, szintén 4 gigabájt RAM-mal és a P9 Plusnál még mindig sokkal olcsóbb, QHD kijelzős opcióval. Az még kérdéses, hogy eljut-e hazánkba az újabb ár/érték bajnok Honor, és mit tud majd a napi rutin mellett, a V8 sikere mindenesetre a P9 Plus mutatóit ronthatja.

A P9 Plus hófehér dobozban vásárolható meg
A P9 Plus hófehér dobozban vásárolható meg [+]

A phabletes Huawei csúcskészülék négyzetes, hófehér dobozával együtt látogatott el hozzánk, melynek a fedelét leemelve nemcsak egy nagyobbra nőtt, ám megegyező küllemű P9-et pillantottunk meg, hanem egy átlátszó hátlapi védőtokot is – mindig örülünk az ilyen bónuszoknak. A tálca alól némi leírás, egy SIM-tű, egy 2 amperes gyorstöltő, egy earbud típusú mikrofonos füles és egy USB-C kábel került elő. A telefont bekapcsolva még inkább kiderült, hogy a két P9 variáns nagyon sok mindenben megegyezik, úgyhogy a közös részeket a következő oldalakon rövidebbre fogjuk, és a különbségekre koncentrálunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Huawei P9 - 9 pont, feketén-fehéren

  A színes és monokróm szenzorral is rögzítő, dupla Leica kamerás P9 a Huawei eddigi legjobbja, és a Kirin 955-ös SoC is hozza a csúcssebességet a mutatós készülékházban.

 • Veletech: dupla kamerával villant a Huawei P9

  Itthon is bemutatkozott a neves gyártó legújabb csúcskészüléke, a Leicával közösen megalkotott Huawei P9. A P9 Plus is érkezik.

 • Huawei Mate S - az Erő nincs vele

  Nem minden Mate S született egyenlőnek: a nálunk járt, 32 gigabájtos változat Force Touch technológiával nem, villámgyors ujjlenyomat-olvasóval és optikai képstabilizátorral viszont fel lett vértezve.

 • Huawei P8 - nekik nem 8

  Erős csúcskészülékkel rukkolt elő a Huawei, amely a küllem és a kamerák tekintetében is megszorongathatja a riválisokat, ám hiba is becsúszott a gépezetbe.

Hirdetés