HTC 10 - tízpróba

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Idén sem láttunk Samsung-LG-HTC csúcstriót a barcelonai MWC kiállításon, ám míg tavaly az LG késett a G4-gyel, most a tajvani HTC-nek kellett több idő, hogy megmutassák, mit tudnak. Alapvetően évek óta remekül látták el az elődök az elegáns, komoly megjelenésű androidos zászlóshajók szerepét, ám nagy szükségük volt már a megújulásra, hiszen a konkurensek is egyre minőségibb készülékházakkal rukkolnak elő, a beltartalom pedig a One M9 esetén nem volt annyira meggyőző, ahogy azt várhattuk. A tavalyi év persze nem csak a HTC számára volt szerencsétlen, sok gyártó használta a melegedési problémákkal küszködő, 20 nanométeres Qualcomm Snapdragon 810-et, így nem voltak óriási hátrányban, ám a fémház hővezetése miatt a tajvani mobil még jobban felerősítette a termikus problémákat.

Ebből a szemszögből egyáltalán nem egy tipikus HTC, de az összkép már eltéveszthetetlen.
Ebből a szemszögből egyáltalán nem egy tipikus HTC, de az összkép már eltéveszthetetlen. [+]

Elképzelhető, hogy a One M9 visszhangja miatt döntött úgy a cég, hogy a One-szériát elengedve, sallangok nélkül HTC 10 néven dobja piacra legújabb húzómodelljét, de semmiképpen nem kell különösebben nagy megújulásra gondolni, megmaradt az ízléses fémház, a BoomSound hangszórópár, az UltraPixel kamera és gyakorlatilag minden, ami egy One-t azzá tett, ami, ugyanakkor olyan újdonságok is előkerültek, mint a lézeres autofókusz és az előlapi kamerához tartozó optikai képstabilizátor. Ezek mellé bekerült az idei év Qualcomm-zászlóshajója, a Snapdragon 820, illetve a kategóriában elvárható extrák: ujjlenyomat-olvasó, QHD felbontású kijelző, 24-bites hangkeltő egység fejhallgatózáshoz és a 4K videózás is.

Az előzetesek alapján tehát úgy tűnt, hogy a HTC idén tényleg megmutatja, hogy mit tud, ám mivel a legfőbb ellenfeleihez képest késve érkezett, már alaposabban megnézhettük, mit nyújt a konkurencia, és a Samsung Galaxy S7 tényleg nagyon jól sikerült, az LG G5 modulos rendszere sem lett rossz, illetve a Huawei P9 és a Xiaomi Mi 5 is komoly versenyzőnek számít, ha a közepes méretű, idei csúcsmobilok között nézelődünk. Nem elhanyagolható, hogy mostanában a 2015-ös zászlóshajók ára is egyre kedvezőbb, ezek között szintén lehet találni olyan megoldást, ami éveken át kiszolgálja majd a felhasználót, de jóval kevésbé könnyíti meg a pénztárcát, ilyenkor érdemes lehet átgondolni, hogy megéri-e az új eszköz a markáns felárat.

A doboz külalakja nem változott, viszont a beltartalom megújult.
A doboz külalakja nem változott, viszont a beltartalom megújult. [+]

A HTC 10 doboza a Speedshoptól érkezett meg hozzánk, benne pedig a mobilon kívül egy Qualcomm QuickCharge 3.0-kompatibilis töltőfejet, egy USB Type-C kábelt, egy SIM-tűt, egy in-ear kialakítású, felvevőgombos headsetet és némi dokumentációt találunk, a fülhallgatóhoz járnak különböző méretű szilikon gumiharangok, ami mindenképpen jó hír, az viszont már kevésbé örömteli, hogy kijelzővédőt és tokot magunknak kell vásárolnunk, ha szeretnénk megőrizni a mobil épségét.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés