- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
-
Mobilarena
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter68
addikt
válasz
ricsi8800gt #19347 üzenetére
Mindenki mást szeret: van, aki a V2-t, mert gyors és stabil, van, aki az IAIII-at, mert stabil és minden működik, van aki a Rootboxot, mert csiribiri és tele van fícsörrel... Én most a H3 Bluest használom és eddig hepiség van vele... gyors, stabil és jól néz ki.
-
Dexter68
addikt
válasz
Mbazsika #19343 üzenetére
Én speciel most vettem egy Sony fülest, tökéletesen működik és simán beledugom a Pioneer fülhallgatómat, ha épp arra van igényem
-
Dexter68
addikt
válasz
krystman #19338 üzenetére
gondolom, a két opera... hát már azt is régóta fejtegetem, hogy minek külön Opera Mobil és Mini... Talán a Mininek a legkisebb az erőforrás igénye és régen az volt ingyen, a Mobil nagyobb tudású volt, de pénzért adták. Jelenleg nem látok jelentős különbséget a kettő közt (lehet, hogy a Mobil több dolgot szinkronizál az asztalival). Az Opera Beta meg új fejlesztés, szerintem nagy étvágyú, de nagy tudású lesz, ha kész lesz.
-
Dexter68
addikt
válasz
generic #19335 üzenetére
A turbó egész pontosan azt csinálja, hogy a kért oldalt átfuttatja az Opera saját szerverén és a képeket úgy összetömöríti, hogy besírsz, ha ránézel, viszont az adatforgalmad a töredéke lesz, a sebességed meg a sokszorosa is lehet akár. Ez a funkció az asztali böngészőjében is elérhető. (Operabuzi vagyok
)
-
Dexter68
addikt
válasz
generic #19332 üzenetére
Nézd meg az Opera Mobile-t vagy az Opera Browser Beta-t... a Mobile-ban működik a turbó és mindkettő szinkronizál az asztali verzióval.
-
Dexter68
addikt
válasz
generic #19278 üzenetére
Az attól függ, hogy miben jobb... valamilyen kompromisszumot kell kötni. A rootbox nagyon tuti, nekem annyi nyűgöm volt vele, hogy nem minden videót játszott le, amit én szerettem volna. Ha ezt résmentesen hozza, fent hagyom.
A lényeg, hogy csinálj backupot a jelenlegi romodról, hogy ha meggodnolod magad, akkor 5 perc alatt visszatáncolhass. -
Dexter68
addikt
válasz
megyerikrisz #19263 üzenetére
Nekem volt valami hasonló szenvedés, akkor valaki azt ajánlotta, hogy ne restartoljam, hanem átkapcs repülő üzemmódba, aztán vissza és bódottá... és tényleg. Mondjuk a bódottáfaktort némileg beárnyékolja, hogy ezt kell vele csinálni, de ez van.
-
Dexter68
addikt
válasz
Klayman #19249 üzenetére
Alapvetően a hozzáadott füles katasztrófa. Nyilván nem vár el az ember audiofil élményt, de valahogy úgy van összerakva, hogy ha simán beteszed a füledbe, akkor alig hallasz valamit. Ha beljebb tolod, hogy már szinte fáj, na akkor elkezd megjönni a hangja. Érdemes lecserélni.
-
Dexter68
addikt
válasz
Klayman #19231 üzenetére
Én már harmadszor térek vissza a V2- höz és mindíg lenyűgöz a sebességével... ha stabil, gyors romot akarsz, akkor ez a barátod. Vagy az IA3. Ha érdekelnek a csudacsiribiri fícsörök, akkor lehet nézelődni akár Rootbox irányba is. A lényeg, hogy ha belaktál egy rendszert, akkor recoveryben csinálj róla backupot, így kockázatmentesen vissza tudsz állni, ha nem jönne be a váltás.
-
Dexter68
addikt
Nnna, fájó szívvel kiszálltam a Rootbox bizniszből. Nem lehet normálisan filmet nézni, még az átkódoltakat is szaggatja, de azokat az avikat is, amiket IA3 és V2 alatt zoxó nélkül vitt. Sokszor belassult, nehéz használni a telefont. Pedig nagyon szép a felülete, jó az ICS gmail kliens, meg a böngészője is, de ennyit nekem nem ér.
-
Dexter68
addikt
válasz
Adamis #19178 üzenetére
md5-öt mindig ellenőrzöm... Valószínű, hogy a Link2SD cirkuszolt az EXT partíciómmal, és némi küzdelem után feltettem a Mounts2SD-t a Link2SD mellé és így most működik. Nem tudom mitől, de önállóan egyik sem kezelte normálisan az ügyeket.
Már csak a filmnézést kellene gördülékennyé tenni...Amikor jelez a goomanager, hogy van frissítés, mit érdemes csinálni? Nincs kedvem naponta újrarakni a progikat
-
Dexter68
addikt
RootBox újraindításnál feldob vagy 10 ilyet az állapotsorba:
Hiba a(z) "" letöltése közben. A(z) "" alkalmazást nem sikerült letölteni" -
Dexter68
addikt
Na, küzdök a RootBox-szal. Most épp azt találta ki, hogy a GUI sajnos leállt. Mindezt aztuán, hogy a pie-controlt kikapcsoltam, mert némi próbálgatás után úgy gondoltam, hogy inkább legyünk csak barátok. És megy ugyan a telefon, de másodpercenként kell leokézzam a cuccot. Ja, és a statusbar órája miért nem frissít?
-
Dexter68
addikt
válasz
Grobyc #19160 üzenetére
Elméletileg a Titanium Backup képes az adatokat kimenteni, de részint nem mindennél működik a visszaállítás (nagyon morcos volt a legkisebb gyerekem, amikor kiderült, hogy az Angry Birdset kezdheti elölről) részint meg azt javasolják a naaaagy guruk, hogy ne nagyon állítgassuk az adatokat vissza, mert bekavarhat a működésbe, (lehet, hogy a mostani szarozást is egy rossz beállítás okozza, úgyhogy ha visszaállítod, nem lesz őszinte a mosolyod) úgyhogy én csak azt szoktam visszaállítani, amit nagyon muszáj (pl. podcast kezelő, mert a fenese tudja, hogy hol tartok) de arra mindenképp jó a Titanium, hogy az össze progid meglesz egy helyen.
-
Dexter68
addikt
válasz
Adamis #19157 üzenetére
Hát... lehet, hogy nekilátok
Pedig az IA3-ról inkább V2-re akartam visszaváltani, de akkor előtte még kipróbálom ezt.
(a fenti nyavalygásomra meg úgy tűnik, hogy megoldást jelentett az, amit másnak is tanácsoltam és kitöröltem 150 fotót... azóta nem gondolkodik, hogy ébredjen-e
)
-
Dexter68
addikt
Ha jól emléxem, a TPT után úgyis újra kell rakni a romot, tehát óvatosan járj el... De ezen a telón szvsz a gyári rom a leggyengébb megoldás.
Esetleg lehet helyet nyerni, ha SD Maid-del végigpucolod... volt olyan romom, aminél nagyon komoly helyek szabadultak fel. Aztán sokat foglal, ha sok fotó van rajta és a rengeteg kis preview, meg cache még a telót is hajlamos visszafogni.
-
Dexter68
addikt
Öööö... van némi gondom: IA3 van a telefonon, ment is szépen, de újabban azt csinálja, hogy nem hajlandó felébredni. Nyomom a bekapcsolót... semmi... nyomom mégegyszer, nagy kegyesen felvillantja a gombokat... aztán van, hogy másfél két perc múlva nagy büszkén magához tér, de van, hogy akksit ki-be kell tenni, hogy működjön... Aztán olyan is előfordul, hogy bejövő hívásnál hiába húzom a karikát, kb a 13-ik húzásra reagálja le, hogy talán fel kéne venni.
Szóval mi a pók lehet ez?Adamis: gratula, jó cikk lett! (a rootbox rendesen játssza a videjókat?... kedvet kaptam hozzá
)
-
Dexter68
addikt
válasz
viperabácsi #18954 üzenetére
A szerény véleményem az, hogy a tökéletesség relatív. Ezért az árért, amiért a T adta, ez egy jó telefon. Olvastam a topicot, tisztában voltam a teló gyengéivel (azért volt, amire nem számítottam) és ahogy tanultam programozó koromban: „az a hiba, amiről tudunk, nem hiba, hanem tulajdonság”
ezért ennek megfelelően lehet kezelni. Ha az ember nem vár többet a telótól, mint amire képes, akkor kifejezetten jó cucc. (ha van egy teljesen egyszerű, széria Suzuki Swiftem - amit nem tartok rossz autónak - nem állok vele rajthoz Monte Carlóban, hanem járok vele melózni, meg vásárolni)
A proxi kérdés érdekes: amikor először volt fenn az IA3, kétnaponta kellett kalibráljam, most meg egyszer kalibráltam a rom felrakása után szinte passzióból és azóta sem volt szükség rá.
Ha meg nem akarsz kínai telefont venni, nem tudom, milyet fogsz... ma már mindent ott gyártanak
Egy esélyed lehet: nekem még van a polcomon 2 db MOM által gyártott régi, tárcsás készülék. Na azok garantáltan magyarok
-
Dexter68
addikt
válasz
vizslakutya #18843 üzenetére
Köszi, tesztelem a megoldást.
A Zárképernyőnél (IA3) pedig most nálam az Extra beállítások/Zárképernyő beállítások/Feloldás beállításoknál be van pipálva, hogy Feloldás Menü gombra. (Zárképernyő stílus: gyűrű, gyűrű stílus: holo) Úgy néz ki, hogy működik, feléled menüre is meg visszára is, bár elég nehéz tesztelni, mert annyira megszoktam a bekapcs gombot, hogy ahogy a telóhoz nyúlok, már nyomom is
-
Dexter68
addikt
válasz
krystman #18815 üzenetére
Asszem Adamisnál ez van még fent. Én az eggyel régebbi paranoidot próbáltam, de a sok fícsör a használhatóság rovására ment és elgem lett a sok bizonytalanságból, belassulásból.
Most szépen feltettem az IA3-mat, de lehet, hogy visszatérek a V2-höz... az ment a legjobban. -
Dexter68
addikt
válasz
vizslakutya #18802 üzenetére
Én értem ezt, de miért nem találja meg magától? Pláne, hogy pár napja még megtalálta...
-
Dexter68
addikt
válasz
generic #18800 üzenetére
Extra beállítások/Felület/Értesítési energia widget-nél kiveszed a pipát a legfelsőből.
És most egy kis más: IA3 van fenn, minden oké volt, szépen gurult, tette a dolgát, egy pár napja viszont nem csatlakozik automatikusan és izibe a wifimhez, csak mikor hosszút nyomok a widgetre és bemegyek a wifi beállításokba és a mobilintertet sem találja elsőre, néha ehhez restartolni kell... mi ehette meg?
-
Dexter68
addikt
Más dolog az SD-re telepítés és más az ext partícióra telepítés. Attól, hogy az SD-re telepít, egy csomó fájl még a teló belső memóriájába kerül. Ha az ext partícióra mennek a fájlok, akkor meg oda teszi az apk-t, a dalvik cache-t, meg a library-t is. Erre elég elterjedt megoldás a Link2sd app használata, de van olyan rom, ami magától ilyen okos.
-
Dexter68
addikt
válasz
grotib #18718 üzenetére
A magam szempontjából tudom csak leírni, hogy miért próbálgatok mindenféle romokat: a V2 ugyan gyors és stabil, tényleg zseniális a használhatósága, viszont 1-2 funkció hiányzik belőle, amit viszont szeretek használni. Ebből a legfontosabb a hívások felvétele, mert nem vagyok mindig abban a helyzetben, hogy jegyzeteljek, viszont jelég könnyen elfelejtem, hogy kivel miről beszéltem.
-
Dexter68
addikt
Na, tegnap azt a mókát találta ki a Paranoid, hogy az értesítési sávon nem frissítette az órát... namondom, cache-ürítés, restart, majd megjavul... iszonyathosszú restart után kiírta, hogy nincs elég hely a telefon memóriájában (ext3+lin2sd, 50-60 mega szokott lenni)... ilyen előfordul, amíg a link2sd ébredezik, de általában helyreáll, na nem... mégegy restart, nincs változás, még mindig csak 15 mega... aztán mégegy és helyreállt... ez mi lehet? Hiba, vagy tulajdonság?
-
Dexter68
addikt
Izgalmas... egy linket betolhatnál, hogy melyik romot használod pontosan.
Ez volt az? -
Dexter68
addikt
Van arra valami módszer, hogy kideríthessem, hogy mitől indul újra a telefonom beszélgetés közben? Időnként csinál olyat, hogy rezeg, egyet, bead valami rettenetes hangot és restart... (nem mindegyik rommal)
-
Dexter68
addikt
Rosszul emlékszem, hogy a Paranoidban lehetett állítani a zárképernyő stílusát? (gyűrű, lencse, stb.)
-
Dexter68
addikt
Na, megint azt csinálja a telóm, mint IA3 nál, meg Mokeenál, hogy telefonálás közben egyszercsak restartol... ( most épp CyanogenMod 7.2.0 (STABLE) - Android 2.3.7 van rajta) Van erre valami gyógyír, vagy tegyem vissza a SkateV2 modot... ?
-
Dexter68
addikt
Még mindig Paranoidot tesztelek... Olyan, mintha nem használná a cache particiót. Kicsit furi, hogy a Link2SD azt jelzi, hogy a cache particiónak 98%-a üres, kb 1 mega van benne, ehhez képest ránézek az Android Assistantban a cache-re, ott meg gmail cache 7 mega, quikpic cache 4 mega, meg ilyesmik, kb 15 megányi cache-t jelöl.
-
Dexter68
addikt
Na, feltettem a Paranoidot, második nekifutásra talán működik is... nem vagyok nagyon elájulva tőle, annyi a pozitívum, hogy működik a hosszan lenyomott visszagomb kiléptetésre, meg működik a call recording. Több, mint 4 percig bootol, újabb 5 perc, mire felfogja, hogy ext partíció van, és mégsem olyan kevés a hely a memóriában. Sokszor belassul, szaggat... lehet, hogy lemondok a plusz szolgáltatásokról és inkább downgradelek a SkateV2-re...
-
Dexter68
addikt
Nnnna, feltettem a Paranoidadnroidot, (SkateV2 volt eddig), hát elég csiribiri
Amit nem értek, hogy a BS player nem játszik le egy csomó filmet, amit eddig meg lejátszott... van erre megoldás, vagy keressek másik lejátszót?
És még egy kérdés: Akkut érdemes újra kalibrálni? -
Dexter68
addikt
válasz
megyerikrisz #18447 üzenetére
És nincs a levelek tetején ilyen szöveg, hogy engedélyezned kell a képek letöltését?
-
Dexter68
addikt
válasz
generic #18345 üzenetére
Nálam V2-nél nagyon jól tart az akksi. Éjjel a töltőn lakik, napközben telefonálok, jönnek a mélek, ilyesmi, estére marad 60-70%, amit viszont vad netezéssel 9 és 11 közt jól lecuppantok
Az IA3-mal az volt még a nyűgöm, hogy folyton elfogyott a hely a belső memóriában. Alig bírtam 20 mega körül tartani, V2-nél meg 60-70 mega van, pedig annyi szart pakoltam a telóra, hogy még a gyerekemnek is felszaladt a szemöldöke
Mindkét esetben használtam ext-partíciót és link2sd-t.
-
Dexter68
addikt
válasz
generic #18340 üzenetére
nekem volt fenn IA3, tele van jó fícsörökkel, de akadt, szaggatott, folyton kalibrálni kellett a proximity szenzort... aztán utána volt kis ideig mokee, ami nagyon szép volt, de használhatatlan, most Skate v2mod van, gyors, stabil, nem fogyaszt.
Megjegyzem, a gyerekem telóján IA3 van, neki nincs baja vele.
Még lehet nézegetni a Paranoidandroidot... dicsérik páran. -
Dexter68
addikt
Feltelepítettem a Power Toggles widgetet és most, hogy találtam egy számomra megfelelőbbet, szerettem volna uninstallálni. De nem lehet. Mindig azt az üzenetet kapom, hogy az eltávolítás nem sikerült. Van megoldás?
-
Dexter68
addikt
Nnnna, ma reggelre az az élmény ért, hogy nem ébresztett a telefonom... nézem: ki van kapcsolva. Akksi 100%-on, éjjel szoktam tölteni. Nyomkodom a gombot, kis zöld droid befigyel, elindul. Leteszem elcsoszogok a kávémért, vissza, fogom a telót, megint sötétség... nyomkodom, megint indul.
Most végigvártam a bootot. Semmi különös. Újraindítottam. Azóta megy.Ami még feltűnt, hogy amikor magától kapcsolt ki, nem jelent meg a wifi ikon a tetején, de ha lehúztam a rolót, akkor a widgeten látszott, hogy szép zölden világít. Amikor én indítottam újra, akkor megjelent.
Mi lehet ez a váratlan kikapcsolás?
-
-
Dexter68
addikt
válasz
Adamis #18166 üzenetére
Call recorder nevű progit használom. Az értelme többnyire annyi, hogy ha épp nem vagyok a helyemen vagy nem vagyok olyan helyzetbe, hogy jegyzeteljek, és hív egy ügyfél, akkor nem kell aggódjak, hogy elfelejtem, hogy miről beszéltünk, mit kért. De hasznos volt akkor is, amikor összeugrottam a bankommal, meg amikor megfenyegettek. De ezekből hálistennek kevés van.
-
Dexter68
addikt
válasz
generic #18123 üzenetére
Dióhéjban: ha csak simán az SD-re telepítesz, egy csomó mindennel teleszemeteli még a teló belső memóriáját, de ha ext partíciót használsz, akkor azt használja a telefon memóriája helyett, így az nem telik meg és gyorsabb marad a telefon. (ha tévedtem volna, majd kijavítanak, de asszem, a lényeg ez)
-
Dexter68
addikt
válasz
Keeperv85 #18115 üzenetére
Hmmm... és a killeléssel (de szép szó
) mi is a szívatás? Mert mondod, hogy szívatja magát az ember, meg a telefont is, de nem tudom, hogy ebben hol a szívás (és melyik oldalon ki áll
)
@Generic: a lassúsága szerintem attól függ, hogy milyen rom van rajta (meg, hogy mivel játszol vele)... de én a magam részéről pont a méret miatt nem cserélnék
-
Dexter68
addikt
Nahát nagyon elégedett vagyok a Skate v2 rommal, pedig azt hittem, hogy majd visszalépés lesz az IA III és a Mokee után. A telefon úgy viselkedik, mint amikor valakinek futás közben eszébe jut, hogy nem muszáj cipelje azt a két telipakolt koffert és akkor nekilendül. Már szinte idegesen reagál, azonnal ugrik, ha hozzányúlok
Hiányzik a call recording, ezen még dolgoznom kell, hogy működjön automatikusan és pittyegésmentesen, remélem, menni fog, illetve megoldást keresek arra, hogy hogy lehetne egyszerűen kiléptetni bizonyos progikat, mert a hosszúvissza itt nincs.
Az imo és a facebook például nem tartalmaz kilépés menüpontot, csak kijelentkezést és ha nem lövöm ki őket a feladatkezelőből, akkor folyton pittyegnek, ha üzenet jön - nyilván ez is a dolguk, amíg én akarom, hogy fussanak, de hadd döntsek már én.
Nekem már az is jó lenne, ha tudnék egy-egy kilövő parancsikont készíteni nekik, vagy ilyesmit. Tud valaki hasonlóról?
-
Dexter68
addikt
válasz
Indiant #18081 üzenetére
nahát sem a kisegítőnél (ott a bekapcsológombos hívásmegszakítás van, amit szintén szeretek), sem az alkalmazásfejlesztésnél (ahol a többiben szokott lenni) nincs ilyen.
Engem olyan callrec megoldás érdekel, hogy automatikusan felvételt csinál. Van is ilyen alkalmazás, ami mokee alatt ment, de itt nem csinlája jól.
-
Dexter68
addikt
Nahát érdekes... a Skate-t IA III-mal kezdtem, utána jött a Mokee, ezek után a Skate V2 kissé spártainak tűnik, de valószínű ettől gyors és stabil. Ami hiányzik (mert megszoktam) a visszagomb hosszú megnyomására nem lép ki, illetve az energiagarázdálkodási widget konfigurálhatósága. Ezekre van valami megoldás?
-
-
Dexter68
addikt
válasz
winse7en #18072 üzenetére
Én az ilyesmi dolgok miatt cseréltem le a Mokee-t... bár a hasonló jellegű belassulások megszűntek, amikor pl. töröltem fél gigányi fényképet, mert akkora cache-t generált, hogy púposodott tőle a teló háta
És pont a Mokee az, mint nem sokkal feljebb megtudtuk, amelyik nem tartja külön tárolóban a cachet, hanem csak úgy maga körül szétszórva. -
-
Dexter68
addikt
Kérdésem vóna (pálinkát mérnek-e már?
)
Elég ritkán küldök/kapok SMS-t, MMS-t meg pláne. A múlt héten valaki küldött nekem MMS-ben egy képet, bejött az üzenet, meg egy jelzés, hogy tartozik valami hozzá és egy letöltés gomb. De hiába bökdösöm, nem tölt.
ROM: MokeeOS v1.10.120806
SMS-re használom a GO SMS Pro-t és a gyárit is, bár utóbbi sosem működött... -
Dexter68
addikt
válasz
viperabácsi #17689 üzenetére
Na. Akkor már ezt is tudjuk. Imádkozzatok hozzám!
-
Dexter68
addikt
válasz
viperabácsi #17685 üzenetére
No para, kapd ki a kártyát a telóból, hogy ne írogasson rá, majd keresd a gugliban a »MiniTool Power Data Recovery«, illetve a »Recuva« programokat (ahol az egyik nem talál, a másik még simán eljátszik) told fel a gépedre, futtasd őket és imádkozzál. Nem reménytelen.
-
Dexter68
addikt
Ezt nem lehet valahogy ZTE-kompatibilissé tenni? Annyira akarnááám
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest