-
Mobilarena
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelzsoca
félisten
válasz
Peterzon99 #1220 üzenetére
Régebben csak pár alkalmazás frissült a Marketből, a többit elutasította, nyilván reszelgették a Market-et is, így ha frissítést talál esetlegesen valamihez, már képest azt a data-ra letölteni, és telepíteni, miközben az eredeti alkalmazás marad a system alatt.
A TB-vel kapcsolatosan nem tudok nyilatkozni, mert nem használom, de másoknak hasznos infó lehet.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Peterzon99 #1218 üzenetére
(Feltételezem az nem normális működés, hogy a képernyő nem alszik el hívások alatt. Bár egy fokkal jobb annál, mintha nem kapcsolna vissza)
Hát annak aludnia kellene.
Nyilván itt is ahány Skate, annyi fajta telefon, pont mint Blade-nél is, így ami az egyik usernél rendben van, a másiknál már lehet hogy nem, az ilyenekkel aztán tényleg semmit sem tudunk csinálni, majd a következő custom rommal kellene megnézni, vagy addig nézd meg az előzővel
-
kelzsoca
félisten
Átlagos használatra elengedő teljesítményt nyújt, a gyári szoftveren található alap launchert le kell cserélni, és egész elfogadható lesz, viszont komolyabb weboldalak vagy összetettebb weboldalak nézegetése, nagyítása/kicsinyítése esetén azért döcög a cucc.
HD filmeket sem ezen fogsz megnézni, az is biztos, illetve a komolyabb játékok alatt megfekszik ez a telefon is.
4.3"-on a 800x480-as felbontás és a közepes minőségű LCD panel miatt, a színek fakónak hatnak, és a betekintési szög sem valami jó, csodát nem kell várni.
Esetleg a gyári rendszert le lehet cserélni custom romra, itt már jóval használhatóbb lesz a készülék, akadozás nem nagyon lesz, flash is megy szépen, és akár 1GHz-re is húzható a processzor (ha olyan modellt fogsz ki, de erre nincs garancia)
A kijelző többszöri érintésre sem reagál probléma valós és létezik, szinte minden tulajdonos találkozott már vele, mint ahogy a bizonyos menük görgetésekor jelentkező elmosódás/összemosódással is.
Az utóbbi kettő hiba lehet firmware vagy szoftveres is, hogy javítás lesz -e azt nem tudni.
Az ACE-el is sok probléma van, olvass bele a topicjába, de hogy melyiket válaszd a kettő közül, azt Neked kell eldönteni
-
kelzsoca
félisten
Tisztában kell lenni a Skate jelenlegi tudásával, és képességével, ehhez meg kell nézni az árát, és ez alapján dönteni, én három évre biztos nem venném meg, igaz egyiket sem, olyan rohamos tempóban fejlődnek ezek a gépek is hogy maximum 1 évben érdemes gondolkozni 50k alatti készülékeknél.
(#1184) esgabee
Az a felbontás a vicc, nagyobb is mint armv6-al szerelni a telefont
-
kelzsoca
félisten
válasz
Indiant #1165 üzenetére
A monte Carlo-s sztori ugye annyiban tért el, hogy ott két másik ország firmware-e közt már olyan különbség van, amit biztos nem néznek el. a Skate-re kiadott szoftver pedig biztosan rendben van, hiszen hivatalos csomagról van szó, amit az anyacég a Magyarországon, jelenleg csak a T-Mobile-nál kapható készülékre adott ki (akkor lesz érdekes a sztori, ha kijön majd más hazai szolgáltatónál is, és azokat külön fogják jelölni)
-
kelzsoca
félisten
A kijelző többszöri érintésre reagál hiba, és a bizonyos menükben való görgetés esetén az elmosódás hibán kívül van még valami komolyabb dolog, amivel találkoztatok?
[ Módosította: 7 ]
-
kelzsoca
félisten
válasz
Indiant #1162 üzenetére
Igen, csak éppen romot írtál, és nem firmware-t
A firmware (BIOS) a másik a szoftver (Android)
rom=szoftver=Android verzió nem változott.
Az hogy firmware változás van a garanciára nézve nem jelent problémát.
A keverések elkerülése végett, a gyári (IMAGE.BIN) csomag legyen firmware csomag, ha romról beszélünk akkor vagy a gyári rom vagy custom romról van szó, ezt főleg a kevésbé hozzáértőknek írom le.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Depression #1125 üzenetére
Én szeretném külföldön más sim-mel is használni. Akkor ez már megoldható lesz, vagy ennek nincs köze hozzá?
Hát ha találsz olyan csomagot, ami a megoldja, hogy mindenevő legyen, akkor ez jó arra hogy visszaállj gyári állapotra.
-
kelzsoca
félisten
Frissült a root csomag: link
Főleg azoknak hasznos, akik a gyári rendszert használják, a custom romok már rootolva vannak.
-
kelzsoca
félisten
Mission failed: brick activated....
-
kelzsoca
félisten
Most fogom próbálni a T-s firmware-t, természetesen módosítások után, két lehetőség lesz, vagy sikerül, vagy letéglázom a Skate-et...
-
kelzsoca
félisten
Figyelem!
Senki ne tegye fel az alábbi csomagot: Superboot a OUK_P743TV1.0.0B05
A csomag elvileg arra való, hogy a telefont rootoljuk, ez egy modaco-s csomag, és az Orange-os Monte Carlo-ra készült, nem a ZTE Skate-re.
Aki felteszi, azzal fog szembesülni, hogy többet nem indul el a telefonja, bootloop-ba kerül, amit jelen pillanatban semmivel nem lehet helyrehozni, csak a gyártói firmware-el lehetne.Tehát ismételten elmondom, aki felteszi, használhatatlanná teszi készülékét, amit jelenleg csak az Orange-os firmware felrakása hoz rendbe, viszont ennek a csomagnak a használata után a garancia elveszett a telefonról!!!
Rootolásra mindenki használja azt a megoldást, amit készítettem: link
-
kelzsoca
félisten
-
kelzsoca
félisten
válasz
Jano_023 #960 üzenetére
Ha visszaolvasnál, látnád, hogy pár szóban írtam a telefonról.
Az akkumulátor használati időről meg csak tájékoztató jelleggel írom, hogy 1.5 nap, de ment már 1 napot is, illetve 3-at is, tehát használatfüggő.
A másik dologra:
A gyártó oldalán miért kellene fórumnak lennie?
Egyébként is olyan dolgok kerülnek bemutatásra, aminek a nagy százaléka azonnali garanciavesztést okoz. -
kelzsoca
félisten
válasz
atillaahun #957 üzenetére
De, azért sok kezdő is hamar felbukkan, ha gond van a készülékkel
Lehetséges, hogy az adott alkalmazás lib fájlt is tartalmazott, ha az nem került a helyére, szintén problémát okoz.
-
kelzsoca
félisten
válasz
atillaahun #955 üzenetére
A felhasználók ~90%-a használja alap gyári szoftverrel a készüléket
Ha telepítés előtt piszkáltad meg a romot, akkor nem kellett engedélyekkel szórakozni, ha viszont futó rom alól dolgozol, mindenképpen be kell állítani az adott alkalmazás(ok) jogosultságait (rw-r-r)
-
kelzsoca
félisten
válasz
atillaahun #952 üzenetére
Na de ezen a képen még éppen 80 MB hely van a systemen, nem 20 ahogy korábban írtad, az még sok mindenre elég volna.
De az nem a gyári rom, hanem az általam módosított CM rom
-
kelzsoca
félisten
válasz
Depression #946 üzenetére
Megy, elindul rajta.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Depression #946 üzenetére
Ránézek...és mindjárt mondom.
-
kelzsoca
félisten
válasz
atillaahun #940 üzenetére
A system-data-cache partíciók foglalnak: ~419mb-ot, a maradék helyen firmware és egyéb felhasználó által nem hozzáférhető dolgok vannak.
Éppen ezért lenne jó, ha meglenne a gyári fw (partíciókat átrendezni) mert a system pazarlóan nagy, a cache felesleges, hiszen át lehet küldeni RAM-ra a cache-et, és így fel lehetne szabadítani minimum +100mb helyet, amit a DATA-nak lehetne adni.
(#939) Sommi
Nem feltétlenül kell, az alkalmazáskezelőbe az alkalmazásokat, már ami engedi, át lehet mozgatni SD-re.
-
kelzsoca
félisten
válasz
atillaahun #927 üzenetére
Alap gyári romnál, 19mb hely marad a system-en, ez nem valami sok, 1-2 program fér fel oda, de azokat az alkalmazásokat, az alkalmazáskezelőből nem lehet eltávolítani+a Market sem tudja őket frissíteni.
(#928) vrsptr
Tedd fel a custom recovery-t, adtam hozzá linket, és abból tudod feltelepíteni a root csomagot (kibontás nélkül!!)
-
kelzsoca
félisten
válasz
poisonborz #890 üzenetére
-
kelzsoca
félisten
válasz
atillaahun #870 üzenetére
Már megint egy Skate
Az lesz a nagy poén, ha tényleg lecserélték a hátlapot arra, ami eredetileg is volt+olcsóbb is lett.
-
kelzsoca
félisten
válasz
atillaahun #866 üzenetére
Igazán nincs mit, a lényeg, hogy visszavették
A recovery-t pedig azért nem engedi cserélni, mert md5-öt generál a mentéshez, és ha bármi megváltozik, kidobja az eltérő md5 hibával, nyilván erre azért van szükség, hogy biztos csak hibátlan csomagot tudjon visszarakni a készülékre.
Mi lesz a következő telefon?
-
kelzsoca
félisten
válasz
atillaahun #855 üzenetére
Igen, teszteltem, semmit nem teszek ki tesztelés nélkül, többször is, oda-vissza ment, ezt ráadásul egy win7-es és egy xp-s gépen is megcsináltam.
Csináltam gyorsan egy recoveryből telepíthető ftm recovery-s megoldást, mindjárt adom is a letöltő linket....
mod: skate_ftm_recovery
Recoveryből telepíthető változat, majd írj vissza, hogy jó lett -e.
(#857) frozzyZTE
Érdekes, mert csak úgy nem szoktak képet változtatni.
-
kelzsoca
félisten
válasz
atillaahun #855 üzenetére
Érdekes, mert ami egyszer felfelé ment, annak visszafelé is illene működnie...
Mindjárt nézem, mit tudok gyorsan tenni...
-
-
kelzsoca
félisten
-
kelzsoca
félisten
válasz
atillaahun #808 üzenetére
Most akkor mégis megtartod a Skate-et?
-
kelzsoca
félisten
Akkor viszel egy másik SD kártyát, és nyilván nem a sajátod fogod nélkülözni arra az időre, ameddig ismerősnél van a kártya
A kártya csere pedig hátlap le-akksi ki-sd csere, akksi vissza-telefon bekapcsol, ez nem visz el 1 percet sem, nem éppen kényelmes megoldás, de nyilván nem folyamatosan fogsz ilyen tevékenységet végezni.
-
kelzsoca
félisten
Hát akkor már miért nem nagyobb SD kártyát teszel bele, és kötöd össze, szinte pillanatok alatt usb kábellel
(#795) krisztian112
Nyilván erősebb, ezt senki nem vitatja, a Skate-nek a nagy előnye ebben az esetben a 3.7" vs. 4.3"-os kijelző, és továbbra is azt mondom, hogy általános felhasználásra elegendő teljesítményt nyújt, nagy méretű kijelzőn.
-
kelzsoca
félisten
Egy mókolt 2.1-es szoftverrel lehetett csak megoldani, ezt ne nevezzük azért visszalépésnek, hiszen hivatalosan soha nem támogatta, és valljuk be, elég hülyén néz ki, ha a telefonra bármit, akár csak egy pendrive-ot ráaggat valaki, azon felül bármely ilyen eszköz kér enni, és ezt akkor a készülék akksijától venné fel, tehát ez minden csak nem általános felhasználás, már egy kicsit beteg elgondolás inkább, még ha tabletről van szó, ott azt mondom nagyobb értelme van az otg-nek mint egy mobiltelefon esetén.
(#785) Joshi
Nem én sokallom, hanem általánosan igaz, hogy a Magyar emberek többsége nagyon árérzékeny (főleg azok, akik ilyen árban keresnek okostelefont)
Nyilván mindenki el tudja dönteni, hogy mire van szüksége, és a kiszemelt eszköz mire képes, vagy milyen kompromisszumokkal jár.
(#794) Sommi
A gsm boltokkal csak óvatosan, van ahol külföldi, és használt készüléket kapsz, elképzelhető hogy mindenféle tartozék nélkül, tehát csak meggondoltan.
-
kelzsoca
félisten
A Blade kifutó modell, és helyre a Skate jön be, éppen annyival több, hogy még érdekes lehet, főleg azoknak akik NEM rendelkeznek még Blade/Libra készülékkel, de ettől függetlenül lehet olyan Blade/Libra tulajdonos, aki már csak a 4.3"-os kijelző miatt is leváltja jelenlegi készülékét.
A szolgáltatóknak sosem a feltöltőkártyával eladható készülék volt a nagy üzlet, hanem az, ha 1-2 évre elkötelezed magad egy előfizetéssel, ami mellé akár 0ft-ért is adják ezt vagy bármelyik készüléket, vagy ha nem 0ft, akkor igen kedvezményes áron
Remélhetőleg a ZTE is elfelejti jövőre már az armv6-ot, és minimum armv7-el érkeznek az ilyen ársávban elhelyezkedő készülékek is, de azért a Skate használható készülék, annak ellenére, hogy elavult hardverrel van felszerelve.
Motorola Defy:
T-Pontokban és partnereinknél:64 990 Ft
Webshop ár:58 491FtZTE Skate:
T-Pontokban és partnereinknél:49 990 Ft
Webshop ár:44 991Ft -
kelzsoca
félisten
Nem otg képes, a micro-sd foglalt szerintem könnyen feltéphető azzal a módszerrel, amire gondoltál, nem hinném hogy erőltetni kellene.
(#780) Depression
Háát... én se lennék meglepődve, ha kúszna felfelé az ára, és egész gyorsan elfogyott a készlet, ez minimum 1000db körül alakul ilyen esetben.
(#781) Joshi
Látom még mindig zavar van a fejekben
A Skate nem a Blade mellé vagy fölé érkezett, hanem közvetlenül váltja le, és ahhoz képest azért van fejlődés. (igaz, lehet több és jobb, de a kínaiak úgy gondolták ez fér bele, ennyi pénzért)
-
kelzsoca
félisten
válasz
atillaahun #767 üzenetére
Nem arról volt szó, hogy visszaküldöd...
-
kelzsoca
félisten
Szerintem ne menjünk bele mélyen ezekbe a dolgokba, az a csomag veszélyes, és csak ők tudják használni, ilyen koktélokat meg nem hinném hogy bárki is fog csinálni, főleg nem a cefs.mbn-t piszkálva, olyan 95%-os az esély, hogy többet nem indul a telefon a művelet elvégzése után, tehát ez nem úgy működik mint a lego
-
kelzsoca
félisten
NE próbáljátok futtatni azt a cuccot, amit a modaco-n találtatok, mert lehetséges, hogy sikerülne kinyitni a készüléket, de két probléma is van:
- Elveszik az IMEI és nem fog menni a wifi.
- Jelenleg nincs saját hazai firmware csomag, így a Monte Carlo-s fw csomag felflashelése után, nincs visszaút, tehát a garancia elveszik, mert a szervizben azzal kezdenek, hogy ellenőrzik az aktuális fw-t, ha az eltérő attól, aminek lennie kell, ugrott a garancia. -
kelzsoca
félisten
-
kelzsoca
félisten
válasz
krisztian112 #696 üzenetére
És miért jó, hogy egy beta állapotban lévő készülékről nézed a videót?
Charbax töltötte fel ezen a napon: 2011.02.18.
Egyébként nem tudom, hogy most mennyire lasú vagy gyors a gyári rom, gyári launcherével, de ez olyan dolog, hogy kicseréled a launchert egy másikra és nincs ilyen gond.
-
kelzsoca
félisten
Ez nem baki, hiszen már a Blade/Libra esetén is annyi volt, ez átlag felhasználásra elegendő hely, illetve már léteznek különböző alkalmazások, amivel teljes mértékben átmozgathatóak az appok az SD-re, illetve erre a custom romok is nyújtanak lehetőséget, egyébként alapból is át lehet mozgatni alkalmazásokat az SD-re, hiszen ezt a rendszer támogatja is, de nyilván van akinek ez sem elég
Amiért jó a minél nagyobb data partíció a NAND-on, az részben a gyorsaság, hiszen egyik SD kártya sem lehet olyan gyors mint egy flash tároló
-
kelzsoca
félisten
Nyilván ez csak egy vélemény volt, ebből nem lehet sokat leszűrni, többnyire azt, hogy a nem gyári romok, még annyira nem stabilak, mint kellene lenniük, továbbá kifoghat akár egy gyengébb modellt is.
De ettől függetlenül azért van pár olyan dolog, ami most már szerintem általánosan negatív dologként elmondható:
- csillogó gagyi hátlap (miért nem maradtak az eredeti terveknél....)
- az érintőpanel van, hogy többszöri érintésre reagál (ezen szerintem egy firmware frissítés segíthet, de hogy lesz -e azt senki nem tudja)
- gyári rommal döcögések vannak, és ez a felhasználói élmény rovására megy (már ha lehet ilyenről beszélni egy 4.3"-os kijelzővel szerelt készüléknél, amiben elavult hardver dobog)
- ára (szerintem ez csak bevezető ár, elképzelhető, hogy emelkedni fog, gondoljunk vissza, így volt a Blade-nél is)
- Alapból kevés hely az alkalmazásoknak, a partíciók átrendezése nagyon kellene (ha lenne firmware csomag, ez megoldódhat) -
kelzsoca
félisten
válasz
atillaahun #647 üzenetére
Wifinél nincs gond, widget-fényerő módok javítva, wifi sebességet nem tudok mérni, nincs gyors netem hozzá sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- Microsoft Excel topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Path of Exile (ARPG)
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Diablo IV
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest