Aktív témák
-
Glasi
csendes tag
Nos, sikerült felszerelnem a régi Titan helyére.
Ég és föld! Mind zajszintben, mind súlyban.
Aggódtam, hogy megér-e ennyit, a válasz: _igen_
Elég stabil az alaplapom rögzítése - annak idején minden lehetséges furatnál becsavaroztam - remélem nem lesz teknő belőle. :U
Viszont ezt az elforgatós problémát én is tapasztaltam. A procira biztos rendesen felfekszik, szvsz a hőpasztán csúszkál 1-2 fokos forgatással. A rögzítő kapocs, ami átmegy a borda közepén lötyög jobbra-balra, és így az hiába van fixen odacsavarozva a másik két áthidalóra, a bordát mégse tartja mereven.
OFF
miért lett két ugyanolyan hozzászólásom? a tűzfal kevert be?
kérek egy moderátort, törölje az egyiket. thx.
ON -
Glasi
csendes tag
Hali!
Én is ezt a 7000Cu-t vettem meg tegnap, a hétvégén akarom a 2,4-es P4-emre rászerelni. Az ''Elit P4-es hűtők tesztje'' elolvasásakor már láttam, hogy ez lesz a következő procihűtőm. :D
Eredetileg az AlCu változatát akartam - pont a súlya végett - de rádumáltak erre.
Ahogy olvasgattam a hűtőhöz adott könyvecskét, fel is hívják a figyelmem, hogy óvatossan mozgassam a gépet:
-az Intel P4 foglalat szabvány csak 450 gr súlyt enged meg,
-ez a jószág pedig közel 800 gr-ot nyom! :(
Parázok attól, hogy a régi foglalatok letört pöckeihez hasonlóan a tartókeret fülei is elpattanhatnak, és ekkor csak a Radeon 9600 Pro-m fogja meg... :C
UI.(lehet hülyeséget mondok) azoknak akiknek nem jó irányban van a borda leszorító rudacska: nem lehet a műanyag keretet lepattintani az alaplapról, és 90 fokban elforgatva visszarakni? Vagy nem négyzet alakú a P4 keret? -
erdoke
titán
Üdv!
A procin a borda lenyomata rendben levőnek látszik, tehát az kizárva, hogy nagyon ferdén lenne rajta. Viszont ha jól rá lenne szorítva, akkor nem kapnék 46-48 fokos idle és 62-64 fokos full terheléási értékeket egy alapon járó 2,8C-n.
Szerintem ez így nem OK. Gond a súly is, mert ha elviszem a boltba, és kicseréltetem, aztán az újat rápróbáljuk, le kell szerelnem, ha haza akarom vinni. Elvileg ha a boltban fel tudjuk rakni rendesen az esetleges újat, akkor otthon is megoldom talán...:B -
Robi_73
őstag
Szia erDOKe!
Nekem is Zalman CNPS7000CU van a gépemben és én is tapasztaltam az elforgatós problémát. Szerintem nem kell vele foglalkozni ,tedd fel és 3-4 nap múlva nézd meg ismét, és láss csodát nem fog mozogni.(a paszta kiköt) Amúgy ha leveszitek a bordát ha jól (egyenletesen) vittétek fel a hővezetőpassztát akkor a proci lenyomata (bordán) mindent elárul.A pasztát én egy hosszirányba kettévágott telefon feltöltő kártyával szoktam felvinni a hűtő aljára szinte hártya vékonyan.Ha mutatvány jól sikerül lehet vele nyerni legalább 1-3 fokot. :F
Nekem ezeket az értékeket hozza:
P4C 2600@3413 /1.55v/
Zárt ház
Szoba hőmérséklet: 24C
Idle: 37-38C
Full: 50-52C /2*Prime95 vs game 1-2 óra után/
By. -
Allien
veterán
Azt írják, hogy az inteles!:-)
-
Allien
veterán
Bocs, de ami itt NAGY külömbség, hogy amd-s procihoz más, nem hagyományos technikát alkalmaztak, ezen kívül, ennyi pezetáért jogossan elvárható, hogy MINDEN passzoljon, mint egy Ferrarinál is.
[L]http://www.zalman.co.kr/english/product/cnps6000Cu.htm[/L]
Erre gondoltam, illetve a lényeg:
[L]http://www.zalman.co.kr/english/product/fb123.htm[/L] , ahol látszik, hogy a venti még ha erős az a fém tartó lap, nem a legpraktikusabb. :)) -
Allien
veterán
Ave!
Erőssen gondolkodtam, hogy én is lecserélem a hűtőmet egy Zalman-ra, még ha Amd-s a proci is, de nagyon béna megoldásokat látok a honlapon. Maga a réz bordázat egy brutál állat szép, legyezőszerüen van megoldva, de a venti, nos azt érdemes inkább megnézni. Egy fémlap nyúlik a bordázat fölé, amit a PCI kártnyákat rögzitő helyre van felcsavarozva, tehát, maga a venti a ''levegőben'' lóg, nincsen alátámasztva. Ez nekem elég furcsa, hiszen rezonancia tutira felléphetne. Azt megértem, hogy miért ezt csinálták (mert a vga passzív hűtőt meg lehet fujatni erről a lemezről egy másik ventivel), de egy alátámasztást azért fabrikálhattak volna, méghozzá, a venti tengelye, és a hütőborda közepére, így tehermentesíthették volna az alaplapot, procit, hütőbordát, ventit, és csak a háznak kellene a sújt tartani, amit meg ugye erre találtak ki. :C
Vagy rosszul gondolom? :F
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Az lesz, már holnap meglepem őket.;]
Vettem egy GT 4350-et tartalékba nettó 2600-ért, pontosan ugyanazokat a hőmérsékleteket produkálja a procimmal, mint az anno bruttó 12e Ft-ért vásárolt CNPS7000-Cu. Ezzel nem akarom alábecsülni a GT középső ventijét, de terheléskor 63 fok egy 2,8C-n azért kicsit sok (bár nem fagy), főleg a Zalman 7000Cu-tól.
Egyébként még így is jobb egy picivel a Zalman (pontosabban a réz), mert ugyanarról a hőmérsékletről gyorsabban hűl le a proci. -
erdoke
titán
Hát nem is tudom. Nálam nem fekszik fel rendesen a procira, pedig tövig húztam, kézzel el lehet forgatni a bordát.:O
Felraktam már vagy 3-4x, egyszer még egy szerelős havert is hívtam, hogy nézze meg, tényleg nem én vagyok a hülye. Talán elgörbült a két idom, ami ráhúzza a bordát a procira?:F -
HiperG
addikt
Hmmm.... nemlehet ezt a tehermentesítést máshogy megoldani? :)
Monnyuk egy kis madzaggal.... :o -
zsoltee10
addikt
[L]http://kep.tar.hu/zsoltee10/index.phtml?aid=27607005[/L]
itt vannak a képek elvileg. :) remélem működik a link, a képek kicsinyítése folyamatban van. -
bulyu
csendes tag
Akkor nekem piszok szerencsém volt,hogy mind a gépház, mind az alaplap tekintetében mindez összejött.
tehát csak azok tudják ezt a kérdést így megoldani akik hasonló ház ill. alaplappal rendelkeznek. Akik ily szerencsések és belevágnak , nos nekik sok sikert.
Sziasztok..... -
bulyu
csendes tag
Mail elment..
-
bulyu
csendes tag
Sziasztok.
Megnéztem a csavarnál : semmi meleg, tehát nemigen ott viszi át a hőt. Szerintem egy kicsit csak rásegít a szoros felfekvéshez és azért csökkent a hőmérséklet.
Egyébként : Van 50 MB tárhelyem a www.bulyu.ingyenweb.hu címen, fel is töltöttem a képeket, de sajna nem lehet még megnézni mert nem tudok index.html -t csinálni. Illetve csináltam egy kezdetlegeset csak nem tudom benne megadni,hogy hogy lehet a képeket megnézni ill. letölteni.
Ha valaki ebben tudna segíteni jó lenne. A zalmantuning nevű könyvtárban vannak a képek.
Helló mindenki.
[Szerkesztve] -
kamikaze boci
őstag
Remek az ötlet, képeket! Hogy mennyire komoly a dolog: az egy hónapos (nem gagyi) lapomat a gyári P4 hűtő fekvő (!) házban gyönyörűen teknővé varázsolta. Tudok egy üzletet, ahol a 7000-est nem is hajlandóak máshogy beépíteni, mint egy legyártatott plusz támasszal (amitől persze nem lesz olcsóbb). Ugyanitt hallottam, hogy egyes alaplapok rétegei elválhatnak a nagy súly miatt.
-
Uzmany
őstag
Szia, tedd fel a képeket valami ingyenes tárhelyre. Érdekes lehet, kiváncsi vagyok rá.
-
bulyu
csendes tag
Üdvözlök mindenkit, főleg azokat akik a címbeli CPU hűtővel rendelkeznek és érdekli őket a Zalmann CNPS 7000 Cu nagy súlyának könnyítése. Valójában nem a hűtőt könnyítettem, hanem fesztelenítettem az alaplapot.
A hűtőnek 2-2 furata van és ebből csak a 2 belsö furattal kell rögzíteni .
A másik ( külső) tápközeli furaton keresztül egy kis lemezközdarabbal hozzá rögzítettem az alaplap és a táp között húzódó merevítő bordához egy 1 cm.-es távtartós csavarral.
Így amikor felállítom a gépet a hűtő súlyának egy részét átveszi a gépház merevítő bordája. Amely házakban azon a részen nem fut merevítőborda csak azt kellnézni, hogy az alaplap és a táp között van -e legalább 1 cm hely.
Nem tudom miért de nekem 4 fokkal kavesebb lett ezekután a CPU hőmérséklete.
Az egész folymatról készítettem képeket de egyenlőre nem tudom hogyan lehetne közreadni. Ha sikerül jelentkezem.
Minden jót.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest