- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lord Myn
senior tag
Szép hangja volt a Prelude-nak, de a Titanium HD rávert még arra is (anno arra cseréltem le az Auzen-t), nekem az volt az abszolút no.1 hangkártyám. Többé nem is gyártanak ilyen mindenre (is) jó cuccot (a k* drága AE9 a közelében sincs a tudásának, pedig biztos, hogy 100x erősebb proci van benne).
-
Lord Myn
senior tag
-
Lord Myn
senior tag
Az AWE32-n (és társain) is 1MB volt a ROM mérete, az 512kB a kiegészítő hangkészlet volt (ezt már RAM-ból foglalta), hogy MT-32 vagy GS kompatibilis is lehessen. Egyébként csak azért szólt egész szépen, mert rommá volt effektezve, anélkül elég silány volt a legtöbb hangminta.
-
Lord Myn
senior tag
Én '93-ban tértem át sok hezitálás után az SB 2.0-mról első generációs GUS-ra (ez lett volna vagy SB16), onnantól kezdve csak GUS kártyáim voltak (Classic, MAX, PnP) utána lett egy kis kitérő (Aureal Vortex, meg Yamaha XG-s Guillemot hangkártya) és csak 2000-ben tértem vissza az SB-hez egy Live!-val, azóta viszont csak SB cuccaim voltak/vannak (egy kivétellel: tizenéve 1-2 évig használtam egy Auzentech Prelude-ot, de ebben is a proci Creative cucc volt).
-
-
Lord Myn
senior tag
De mindez csak azért van, mert a tárhely/memória relatíve olcsó lett az évtizedek alatt, így nincs szükség arra a kreatívitásra, mint a 80-as/90-es években. Én sokkal többre becsülöm, amikor egy kis méretű hangszer készletből hoznak ki olyan hangzást, ami élethű (persze ehhez kell egy megfelelő szinti is, multi-effekt processzorral).
De ettől függetlenül még soundfont-okból is hallottam olyan pár tíz megás készleteket, amik simán felülmúlták a 10-15x akkorákat is hangzásban, mert kihasználták a SF 2.1 adta multi-layer és modulációs lehetőségeket. -
Lord Myn
senior tag
Ha szerinted a Colombo úgy szól, mint egy zenekar, akkor hallgasd meg a Fairy Tale Bank 1 (SC-55 mk II hangszer kompatibilis, ~200MB) vagy a Fairy Tale Bank 2 (SC-88 Pro hangszer kompatibilis, ~1 GB) soundfontokat, sokkal jobban szólnak és kiegyensúlyozottabbak is (tehát még DOS-os játékokhoz is jók), ha pedig az élőzenéhez hasonlót keresel, akkor a Live HQ Natural Soundfont GM-et ajánlom (~ 800MB).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OLED monitor topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gumi és felni topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Motoros topic
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- IPhone 14 Pro 256GB gyári független szép állapotú
- Inspiron 7510 15.6" FHD IPS i7-11800H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Fehér S22+ 8/128GB szép állapotban
- HP ZBook Studio G4, 15,6" FHD, i7-7700HQ CPU, 32GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, W11, Számla, 1 év
- Wiim mini hálózati lejátszó eladó
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest