Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DarkFater

tag

válasz LordX #7 üzenetére

Hát kedves lordom, neked hála csont nélkül kódolok :))

Ami a DivX - Xvid problematikát illeti én azt vallom, hogy valószínűleg mindenből a sajátja a legjobb, bár vannak uygebár kivételek.

Pl. Az AC3 hang kezelése. A powerDVD még korrekt, mer csak a saját kodekjét használja,de más alkalmazások életébe nem szól bele. A Windvd viszont haláli nyugalommal felülír minden beállítást és az Intervideo kodeket teszi alpértelmezetté. Pedig a privát fejlesztésű AC3 kodek a legjobb és igaz, hogy távolról sem kész, de folyamatosan fejleszti a srác aki csinálja.

Én pl. nagyon úúúútálom, hogy az 5.1-nél valami állat kitalálta azt a 3 alaptételt, hogy csak középről jöjjön a beszédhang, azt, hogy a két hátsó gyakorlatilag csak effektcsatorna és azt, hogy az ember mély hangokra nem irányérzékeny:(((
    Privát vélemény,de szerintem GÁZ. ennél már egy JÓ sztereó hang is jobb.

Hála a kodeknek, teljesen szabadon mixelhetem a csatornákat. Én pl mindig rakok kicsi beszédet jobbra-balra is, meg a két oldalsó csatornát halkan és késleltetve bekeverem hátra a csatazaj mellé.
    No meg ha jó hangfalaid vannak és nem csak csipogók, akkor rakhatsz egy pici mélyet minden csatornába:D

• DarkFater

tag

válasz LordX #2 üzenetére

Kössz. féltem, hogy ez lesz. :))

Ha már ennyire benne vagy :))

nem tudod miért van az, hogy az 5.1 Divx gyönyörűen ment a gépemen és most amikor újrahúztam a gépet felraktam az 5.2-őt azóta fura dolgokat művel.

Pl. A filmeket dekódolja, de itt vége a történetnek. Konfigolni, filmet csinálni vele nem lehet, mert rögtön lefagy a gép kék halállal.

Ráadásul eleve installáláskor is ezt csinálja, ha a pro-t akarom felrakni és nem csak a sima 5.2.-őt.

????? És erre mit szólsz Mester?

• DarkFater

tag

Hali!

Van egy TV-ből felvett MPEG2 videóm. Gordiannal akartam átkódolni Xvidre.
    Be is állítottam mindent ahogy kell, de hiába adom meg a kívánt bitrate-et vagy fájlméretet, az xvid úgy tűnik nem veszi figyelembe.

Konkrétan: 1,9G nyers fájlból szerettem volna 400M videót és 890M lett.
    Beállítottam, hogy legyen 180M és lett 820M.

Erre próbaképpen egy 120M darabot csináltam és azon kisérleteztem.
    Beállítástól függően 50-90M között mindenfajta méret előfordult miközben én 10-40M közötti értékeket adtam be neki????

A kisebb megadott méret (bitrate) és a kapott fájlméret nagysága között a jelek szerint nincs összefüggés. Volt olyan, hogy ''nagyobb'' beállításokkal kisebb fájlt kaptam.

Az egész olyan mintha az xvid nem venné figyelembe, hogy milyen instrukciókat kap a Gknot-tól.

Látott már valaki ilyet?
    Most melyik a hibás? A kodek vagy a Gknot?
    (kodek az új 1.0.3 a gknot a 0.28 final verzó)

Új hozzászólás Aktív témák