- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkFater
tag
Hát kedves lordom, neked hála csont nélkül kódolok
Ami a DivX - Xvid problematikát illeti én azt vallom, hogy valószínűleg mindenből a sajátja a legjobb, bár vannak uygebár kivételek.
Pl. Az AC3 hang kezelése. A powerDVD még korrekt, mer csak a saját kodekjét használja,de más alkalmazások életébe nem szól bele. A Windvd viszont haláli nyugalommal felülír minden beállítást és az Intervideo kodeket teszi alpértelmezetté. Pedig a privát fejlesztésű AC3 kodek a legjobb és igaz, hogy távolról sem kész, de folyamatosan fejleszti a srác aki csinálja.
Én pl. nagyon úúúútálom, hogy az 5.1-nél valami állat kitalálta azt a 3 alaptételt, hogy csak középről jöjjön a beszédhang, azt, hogy a két hátsó gyakorlatilag csak effektcsatorna és azt, hogy az ember mély hangokra nem irányérzékeny
Privát vélemény,de szerintem GÁZ. ennél már egy JÓ sztereó hang is jobb.
Hála a kodeknek, teljesen szabadon mixelhetem a csatornákat. Én pl mindig rakok kicsi beszédet jobbra-balra is, meg a két oldalsó csatornát halkan és késleltetve bekeverem hátra a csatazaj mellé.
No meg ha jó hangfalaid vannak és nem csak csipogók, akkor rakhatsz egy pici mélyet minden csatornába -
LordX
veterán
válasz
Sixkiller6 #6 üzenetére
Az DivX a 4.0-tól legális, és az XviD-ből jóval gyakrabban hoznak ki újabbat, mint a DivX-ből.. Csak maximum azt nem látod, mert nem verik nagy dobra.
-
DarkFater
tag
Kössz. féltem, hogy ez lesz.
Ha már ennyire benne vagy
nem tudod miért van az, hogy az 5.1 Divx gyönyörűen ment a gépemen és most amikor újrahúztam a gépet felraktam az 5.2-őt azóta fura dolgokat művel.
Pl. A filmeket dekódolja, de itt vége a történetnek. Konfigolni, filmet csinálni vele nem lehet, mert rögtön lefagy a gép kék halállal.
Ráadásul eleve installáláskor is ezt csinálja, ha a pro-t akarom felrakni és nem csak a sima 5.2.-őt.
????? És erre mit szólsz Mester? -
Sixkiller6
őstag
nagyon hasonló a problémám:
éppen a jóbarátok dvd-imből csinálok jó minőségű xvid-et, kb 2070 kb/s-re jön ki, így 360 mb egy rész. de az egyik részt az istennek sem hajladó pontosan megcsinálni, mindig 1800 kb/s körülre húzza le.
gordianknottal csinálom, és a beállítás résznél még minden tökéletes, látszik a 2072 kb, de amit kész a tömörítés csak 310 mb (+ 25 mb mp3=335) a film.
egyszerűen nem értem -
DarkFater
tag
Hali!
Van egy TV-ből felvett MPEG2 videóm. Gordiannal akartam átkódolni Xvidre.
Be is állítottam mindent ahogy kell, de hiába adom meg a kívánt bitrate-et vagy fájlméretet, az xvid úgy tűnik nem veszi figyelembe.
Konkrétan: 1,9G nyers fájlból szerettem volna 400M videót és 890M lett.
Beállítottam, hogy legyen 180M és lett 820M.
Erre próbaképpen egy 120M darabot csináltam és azon kisérleteztem.
Beállítástól függően 50-90M között mindenfajta méret előfordult miközben én 10-40M közötti értékeket adtam be neki????
A kisebb megadott méret (bitrate) és a kapott fájlméret nagysága között a jelek szerint nincs összefüggés. Volt olyan, hogy ''nagyobb'' beállításokkal kisebb fájlt kaptam.
Az egész olyan mintha az xvid nem venné figyelembe, hogy milyen instrukciókat kap a Gknot-tól.
Látott már valaki ilyet?
Most melyik a hibás? A kodek vagy a Gknot?
(kodek az új 1.0.3 a gknot a 0.28 final verzó)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- EAFC 25
- Xbox Series X|S
- Autószerelők, autószerelés
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hálózati / IP kamera
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- Monitor audio RSW-12 sub eladó
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest