- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Superman
nagyúr
Hát ha így van és nem látja, akkor az csak egyet jelent: hogy a partíció tönkrevágódott. Szerintem újra fel kell telepíteni mind a két XP -t. Ezúttal azonban érdemes volna PQ Magicet használnod. Ha voltak adatok a két partíción, akkor érdems volna egy GetDataback -et ráereszteni. ha nem, akkor formázás, feltevés újra. A ghostolt dolgot én hanyagolnám a helyedben, hiszen egyszer már próbáltad és akkor sem működött. Ráadásul, ha egyik NTFS partíciót sem látja az XP telepítő, akkor először NTFS fájlrendszerre kell formázni, utána feltenni az oprendszereket. Ezt úgy lehetne a legegyszerűbben kivitelezni, hogy:
1. Telepíted a meglévő Win98 SE -re a Partition Magicet, utána pedig helyreállítod vele a sérült partíciókat.
2. Formázás NTFS fájlrendszerrel.
3. Jöhet a WinXP feltétele. -
Superman
nagyúr
''Recovery console-t, mint már írtam a topic nyitóban, valamiért nem tudok indítani. Addig OK, hogy bootol az XP telepítő CD-ről a gép, de mikor kell és mit nyomni ehhez az opcióhoz?''
Csak megoldjuk valahogy. Előre is elnézést kjérek mindenkitől a képekért, de így szerintem egyértelműbb és a képek mérete sem vészes.
itt azt látod, ahogyan betöltődött az XP és felfedezte az installált oprendszer(eke)t. Itt lehet kiválasztani, hogy mit is szeretnél tenni.
Ez a kép a Win2k - t mutatja ugyan, de az XP - nél is ilyen a konzol, tehát nincs érdemi különbség. Ki kell jelölni, hogy melyik installált Windowst akarod megjavítani. Ez azért is fontos, mert nálad 2 XP is van.
Kijelölted, hogy melyik Windowst szeretnéd megjavítani, utána bejön ez a képernyő, de ne a help szót gépeld be, hanem a következő parancsot: dir [CD meghajtó betűjele]:
Pl_ dir:d
Ezzel kilistázod a cd romban lévő XP lemez tartalmát.
Aztán jön ez:
Az ntldr -t és az ntdetect.com - ot copyzod a gyökérkönyvtárba. Kész. Újraindít, használ. -
Superman
nagyúr
Windows NT és 2000 és most már az XP esetén is (tehát az NT kerneles oprendszerek esetén) az MBR-ben található kód az ntldr.exe programot hívja meg, ami nem más, mint az NT betöltőrutinja. A Microsoft operációs rendszereinek esetén az MBR-ben még egy partíciós tábla is megtalálható, amiben maximum négy bejegyzés lehet, innen a négy partíciós limit. Szóval négynél több oprendszert egy vinyóra ne nagyon tegyél.
Kiterjesztett partíció esetén a helyzet az, hogy neki külön MBR-je van saját partíciós táblával. Egy elsődleges partíciót „aktív”-nak kell beállítani a rendszerben, mert az MBR-ben megtalálható kód ezen aktív partíció első szektorának adja át az irányítást. Nem tudom hogyan történt de szerintem a ghostolt WinXP felülírta, vagy tönkrevágta a boot fájlokat. Ezek a c: egység gyökerében vannak és ezeket használja a Win a bootoláshoz. Írod, hogy feltetted újra a WinXP -t. Lehet, hogy az eredeti WinXP -n már volt SP1 és így az újabb telepítéssel felkerült példány már régebbinek minősül és ezért vágta tönkre a bootloadert. Így most egyik XP sem tud bootolni.
A megoldás a következő lehet:
Bootold be az XP telepítő CD-t és indítsd el a recovery console-t. Ne az automata visszaállítót (automatic recovery system), hanem a konzolt!
Ezek után a CD-n lévő i386\ntloader.exe és i386\ntdetect.com fileokat másold a C:\ helyre.
De már annyit át volt variálva, hogy azzal is jobban járnál, ha újratelepítenéd őket. Ez esetben használj Partition Magicet és legyen az Win98 a C meghajtón, ami lehet primary, a többi lehet kiterjesztett, mert különben a boot fájlokat ismét az elsődleges partícióra teszi az oprendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- Windows 10
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Konzol Screenshot
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest