Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hadeska22

aktív tag

LOGOUT blog

válasz Yocee #53 üzenetére

Már készülőben van egy bejegyzés (összekötve Redmi Pad Pro-val), ott minden benne lesz, stay tuned :)

• Hadeska22

aktív tag

LOGOUT blog

válasz nightshadow #33 üzenetére

Vannak olyan helyzetek ahol igen is szükség lehet rá. Persze, ha elviszed kirándulni az nem az a helyzet. Vannak olyan munkák vagy élethelyzetek ahol egyszerűbb egy olyan készülék amin van modem.Habár van lehetőség

1. hotspotot csinálni a telefonból
    2. venni külső hotspotot (és megosztani a netet)

hotspot telefonból sok energiát fogyaszt és ahogy már előttem irták, pontosan emiatt nem reális opció. A külön hotspot pedig macera, én nem szeretem. Amúgy nem kell előfizetés, elég egy feltöltőkártya 30-60gb adattal. Legalábbis én ezt csináltam.

Az a helyzet, hogy az 4G / 5G-s tabok általában vagy túl vannak árazva vagy nem is igen léteznek olyan mennyiségben (és minőségben) mint a "Wifi" modellek. Nekem volt Alldocube 50 mini pro-m viszont a kijelzője ocsmány volt (hiába "IPS") és ráadásuul extraként "OTA" frissités alatt kapott Malware, amire az Alldocube egy fórum bejegyzésben reagált és a mai napig nem is próbálták megoldani.

Ezen kivül a legtöbb 4-5Gs tab az Helio G99-t futtat ami tök jó, csak csak az nem elég sok mindenre. Ha erősebb tabot szeretnél akkor az elérhető modellek száma az nagyon minimális. Persze mehetsz a kinai Z kategória felé és egy másik Alldocube-t amire 0 support van és még malware-t is kapsz néha.

Vannak ugye a G99-es modellek, a Redmi Pad Pro 5G (7gen2), a Galaxy Tab Active 5 (exynos), majd Tab s9-10 FE és Tab S9-10 Android fronton. Ahogy látod az elérhető modellek száma eléggé kicsi, miközben "WIFI only" modellekből van kicsi, közepes, nagy, erős - Snapdragon 2-3-tól kezdve, etc.

Árban pedig (4G / 5G-s modellek):

G99 - 50.000-120.000
    Redmi Pad Pro: 140.00-180.00
    Tab Active 5: 180.000
    S9-10 FE: 190.000-240.000
    S9: 300.000+

A kocsiban van egy 7"s kijelző, a problémája annyi, hogy
    - túlságosan lent van. Vannak márkák ahol rájöttek, hogy normális helyen (minimális szemmozgást igénylő) kell lennie, az enyémnél nem.
    - A kijelző olyan amit nem tudtak raktárból kisöpörni 2010 környékén, nehezen lehet látni napsütésben és nagyon rossz minőségű.
    - Ha rákötöd a telefont és Carplay / Android auto megy akkor nem fogod tudni kontrollálni a kocsinak a funkcióit, pl. klima szóval ki kell húzni a telefon kábelét olyankor majd visszadugni. Felhasználóbarát. Ez szoftveres hiba, de eléggé idegesitő.

Éppen ezért szerettem volna magamnak egy olyan eszközt ami lényegében kiváltja teljes mértékig a beépitett rendszert és olyan helyre tudom tenni, ahol ténylegesen van is értelme egy kijelzőnek. Pár napja használok egy Redmi Pad Pro-t amin self-hosted Android Auto-t futtatok. Sokáig tartott mire minden Xiaomi / Redmi hókuszpókuszt kitakaritottam de igy már eléggé használható. Ez nagyon réteg felhasználás, viszont örülök, hogy van erre lehetőségem és nem kell saját hotspottal vagy külső hotspottal szenvedni. Személy szerint ezt az eszközt venném a redmi pad helyett, de nincs modemes verzió. És ez igaz a legtöbb tabra is. A Tab s9 pedig annyira drága (az én felhasználásomra), hogy szimplán nem éri meg több mint 2x áron.

Új hozzászólás Aktív témák