- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
A meglévő fióomhoz van egy meglévő router, augusztus óta elégedetten használtam, most elköltöztem, és ennek megfelelően átneveztem, majd tegnap este szerettem volna kapcsolódni hozzá a miwifi alkalmazással. Nem ment, azóta se megy, a te féléd se megy. Visszaállítv az előző nevet szintén nem történik semmi. Ennek mit ártsak? kiléptem, beléptem, letöröltem, újratelepítettem, de semmi. Nem mintha kellene, mert egyszer beállítom, és nincs mit csinálni rajta, de ha már van, csak jó lenne, ha működne.
-
Rick4
félisten
válasz
takcslajos1 #2194 üzenetére
Itt egy kínai a fő router, egy global a mesh része, a nas a kínaira van dugva kábellel, a gépem a gobalra kábellel, és a kettő között megy simán a 105MB/sec valós sebesség.
-
Rick4
félisten
Külön régió? Mindkettő magyaron van, írtam is, vagy a kínai vs global-ra gondolsz? Próbálkoztam a router menüből, nem ment, utánaolvastam, ez jött szembe, innentől mindegy, a szokásos módon miért nem megy, mostmár megy.
De mások is panaszkodnak a mesh létrehozásánál problémákra, szingapúrira meg nem akartam állítani.
Amúgy semmivel se szenvedősebb, mint egy menübe belépős, ott másik routert keresős megoldás. -
Rick4
félisten
Ami nincs Gbit, kb 100MB/sec-kel ment kábelen, de mivel a nas tölt le, és az a fő routeren kábellel van összekötve, médialejátszónak nem kell ennyi sávszél, a gép- nas között kisméretű fáslok mozognak csak, és ahol lakom, ott 40Mbit-es net van, szóval minden tuti.
Amúgy érdekesség, ez egy ZT telekomos net, mikrohullám a Balaton mellett, és alig érzem lassabbnak, mint Szegeden a telekomos gbit-et, az oldalbetöltés érdekes módon nagyon gyors, tengerentúli oldalakkal meg nagységrendekkel jobb, mint a telekomos gbit kábelnet volt.
-
Rick4
félisten
Na nálam már megy is a mesh, mindkét router magyar régión van, egyik kínai, másik global firmware, kb 10 perc az egész. Szerintem nem vagyok egyedül a bajommal, így megosztom veletek, hogy sikerült:
Találtam egy jó leírást a mesh-hez:
https://xiaomi.eu/community/threads/ax-3600-mesh-not-detected.58886/--A szükséges dolgok beszerzése:
--töltsd le és telepítsd a legfrisseb pythont:
https://www.python.org/downloads/
vagy a microsoft store-ből is mehet, ugyanaz--töltsd le a scriptet:
https://github.com/ShotokanZH/MiWiFi_Mesh_Node_Adder--a letöltés mappából tedd át a sima C könyvtárba, én a C-n csináltam egy python mappát
--androidos telóra tegyél fel egy wifi analyzer programot:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer--keresd meg és mentsd le a mesh-be adni kívánt router 5GHz-es MAC addressét: nálam: xx:xx:xx:xx:xx:67
--nyisd meg a telepített python cmd ablakot (sima win CMD is jó) és csináld meg a két sor beillesztését:
(mappa megjelölése) python -m pip install -r requirements.txt
python addmesh.pyEkkor települ pár dolog, beírod a fő router ip címét, jelszavát, kéri a mesh router 5GHz-es mac addressét, utána mesh router reboot és megy minden.
A mellékelt képek sajátok, most csináltam meg. sőt még a mac címet is elírtam, ezt is megoldotta :D.
használjátok egészséggel!
-
Rick4
félisten
Sziasztok, mesh-kérdés:
Adot egy kínai és egy global router, mindkettő magyar régióra állítva, előbbi mindennel együtt már beállítva, ahsználva, másik reset után csak magyar régióra állítva. A kínai csak repeater módban látja a globalt kábel nélkül, pontosabban a globalon tudok repeatermódot választani, lekeresi a hálózatokat, és fel tud csatlakozni a másikra, ez már majdnem mesh.De én a rendes mesh-re szeretém rávenni őket. Akár még azon az áron is, hogy a globalt kínaiasítom, de felőlem maradhat global, nem kell extra wifi teljesítmény, csa menjenek. A szingapúri régiót kerülném, ha lehet, maradnék a magyarnál.
Van ezzel kapcsolatban valakinek érdemi tapasztalata? Mit csináljak azon túl, hogy a kínai a neten lóg, a global mellette, és a kínain kerestetem a mesh node-ot? -
Rick4
félisten
válasz
jambiyya #2103 üzenetére
Az csak hagyján, még használtam is előtte a keresőt, hogy meggyőződjek, igazat írok-e.
De a gond nem az, hogy nekem hány karakter leírni egy igent/ nemet, hanem hogy a kérdéseddel ugyanazt kérdezed, ami már 8x volt téma, ezzel meg ugye egyet érnél el, csak szétbaxod a fórumot, ugyanis ha már eddig 8x volt téma, akkor egyrészt le van írva, másrészt rajtad kívül senki se kíváncsi erre kilencedszer. Pont ezért nem kaptál mástól se választ, tőlem is csak a legjobb segítséget kaptad, gyhogy nagyon szívesen!
Szóval használd a keresőt és ennyi. -
Rick4
félisten
válasz
Laza... #1832 üzenetére
Nem idegesít, miér tidegesítene. Pusztán arról beszélünk hogy vna egy félig szakmai topic, ami abból áll, hogy kaptam egy ilyet, hol a bekapcsológomb, hova dugjam a kábelt, milyen lesz digivel, vagyis lesüllyed ovis szintre, és nem lesz szakmai topic. Külföldi oldalakon ilyen nincs, ott aki nem érti, annak elmagyarázzák, és nem a szenyor a hülye, aki idejár aktuális, fontos infóért fél éve.
Amúgy tök igazatok van, felesleges ilyeneket olvasgatnom, úgyhogy törlöm is a kedvencek közül. -
Rick4
félisten
válasz
Lackooo84 #1826 üzenetére
Minek, ha le van már írva. A topic nem abból áll, hogy idejárunk 80-an, és heti szinten az új kérdezők alap kérdéseinek válaszolgatjuk ugyanazokat a válaszokat, amik ugyanazokra a kérdésekre már le lettek írva.
Ha te tisztednek érzed, hogy a topic fonala erre haladjon, csináld, én nem értek vele egyet, és nem is pártolom, sehova se haladna az egész, ha úgy nézzük, erősen szakmai topicban vagyunk. -
Rick4
félisten
válasz
Integrator #1791 üzenetére
Ugyanerre a kérdésre augusztus óta nem kaptam választ.
De hamarosan nálam kiderül, mi a pálya.
-
Rick4
félisten
válasz
Vigyorka #1764 üzenetére
Bármelyiket. Nekem pl a szelessav.net -es mérő vált be.
-
Rick4
félisten
válasz
syler123 #1713 üzenetére
Hja, hát ha 5-6 évre, azaz 60-72 hónapra leosztva a 11 ezres számít, vagyis havi 152Ft-on múlik bármi, akkor vedd mindenképp az olcsóbbat, az 50 Mbit-es nethez valóban nincs lényege, melyik lesz, de az egyrészt változhat, plusz itt nem feltétlenül csak a kívülről jövő sebesség a lényeg, a belső hálón lévő eszközök közötti sebességről is szó van, az egyik nyilván többet tud. Ha nincs gyors géped, wifi6-os telefonod, AX-es kártyás laptopod, 100 fölötti okos eszközöd, akkor nem feltétlen kell a drágább, hiába éri meg a tudása alapján azt a pluszt
Neked kell tudni, melyiket veszed. -
Rick4
félisten
Én nem értek hozzá, egy fw-t be tudok tallózni, még egy ssh-s parancssor is megy, de kb ennyi. Ezért is kérdem, mit kellett volna, vagy mit nem csinálni, mert eddig arról volt szó, hogy a kínai az international fw-rel a legtutibb választás. Összehasonlítási alapom sincs, mert hasít a net wifin is, így is a legalsó állásban vannak a wifi kapcsolók.
-
Rick4
félisten
válasz
DonJoee #1627 üzenetére
Azért is kérdeztem rá, mivel a kolléga ezt írta:
Mi több a CN verzióra fel lehet rakni az INT változatot, és vissza lehet hekkelni úgy bele a kínai régiót, hogy a nyelve közben angol marad.
Namost én kínai nyelvű kínai routert használok, mikor meglett az international fw, felflasheltem, restart, és minden ment tovább. Nem raktam vissza semmiféle kínai régiót, minden maradt ahogy volt, és ennyi. Nem értem, miért kellene visszahekkelni bármit is, ha a firmware flash nem változtatta meg. -
Rick4
félisten
válasz
DonJoee #1585 üzenetére
Nekem a router egy telekomos, bridge módba rakott HGW-ből kapja a netet, a routerből megy egy kábel a 8 portos swwitch-be, meg mér pár eszközbe körülötte, abból a switchból itt mellett még a maradék gépekbe kábel beledugdosva, (2 db pc, 1 db szerver, lanos nyomtató) plusz egy kábel egy szobával arrébb egy 5 portos switchbe, ott minden beledugdosva, (másik szerver, erősítő, médialejátszó, műholdvevő) és abból egy kábel a padlásra egy switchbe, amibe a padláson lévő eszközök (yagi antennás router és 2 db ip kamera) vannak bedugva. Augusztus közepe óta egyszer húztam ki a routert, hogy megmérjem, mekkora a tápegység dugója, azóta nálam egy nyekkenés se volt, minden működik leokézás után azonnal, és egy csomó ezköz adja- veszi az adatokat egymás között, meg persze kifelé- befelé.
A gearbestes router pontosan micsoda? -
Rick4
félisten
Az még pozitívabb lenne, ha ez úgy működne, hogy külső net nincs, de belső háló van, tehát szervert elérsz, filmet tudsz nasról nézni, biztonsági kamerára is rá tudsz nézni. Nekem amúgy a kamerák le vannak választva a netről, NTP-t is a szerverről kap, és a nas kezelőfelületen tudok ránézni a képre, direktben nem. Szóval nem olyan rossz ez.
-
Rick4
félisten
Ó, én ezzel tisztában vagyok, Szegeden is hallom ezt sok ismerőstől, viszont 2500-3500-ért az se rossz, bár nekem a bevett gyakorlat is szúrná a szemem. A szülőknél is az 1000-es netből 6-700-ak jönnek, nekik persze nem számít, nem torrenthuszárkodnak.
Na tényleg lapozzunk, mert ez nem a digis topic.
-
Rick4
félisten
Na de pont az ilyen apróságok miatt van a digis topic, ez a téma már szolgáltatói jellegű, nem router jellegű, én se tudom, mi van a digivel, mert a szülőknél az van, egyszer beléptem a routerrel, onnantól rá se néztem, és teszi a dolgát, az AX3600-as itt van, de itt meg telekomos kábelnet van, itt nincs jelszavakkal belépkedés.
-
Rick4
félisten
Legyen így, majd rámozdulnak ott 45-en a kérdésre, és születik 160 komment 3 nap alatt, előrelépés nélkül. Na lapozzunk, mi a helyzet az AX3600-asokkal?
Alin néztem, van már AX6000-es, ami ugye nem tesó, csak belső konkurencia, azt tudják már küldeni 155$ körül, így az AX3600-as ára lement 100$ alá is. -
Rick4
félisten
válasz
Integrator #1545 üzenetére
Csupán elméleti síkon: Mert ahogy látható, játszótérnek használod a topicot. De ezekkel a kérdéseiddel mért nem mész a digis topicba? Azt hadd ne mondjam, hogy azt se érted, amire válaszolt, és ez egy nap alatt már nem először fordul elő.
De úgyis ignorálsz, szóval ne is válaszolj. -
Rick4
félisten
válasz
Integrator #1521 üzenetére
Oké, én meg téged.
Bocs, hogy leírtam lépésről lépésre, és még én vagyok a hülye.
-
Rick4
félisten
válasz
Integrator #1518 üzenetére
Leírtam, hol találod, bár nem tudom, kell-e net neki, de szerintem a saját felületére (http://192.168.31.1) fel tudsz lépni net nélkül is, és ott beállítod, ahogy írtam.
-
Rick4
félisten
válasz
Integrator #1515 üzenetére
Persze, ez sima felhasználói hiba. A webes felületre nem a digis felhasználónevet kell megadni. Oda lépj be a sima üres/ admin jelszóval, és a router wan részénél (settings-> network settings) a kapcsolat típusának válassz egy pppoe betárcsázást, majd oda írd be a digis user/ pass párost.
-
Rick4
félisten
válasz
Zizi123 #1488 üzenetére
Regelsz 3 perc alatt az opendns-re. Beállítod a routeren a családi OpenDNS párost, eleve sokkal jobb, mint a routeren álligatni, másrészt sokminden mást megfog. Minden más, meg még rengeteg dolog benne van.
Bár mondjuk nem tudom, mégis mi értelme bármit a router mögött DMZ-be tenni, de persze te tudod, mi ez, és miért jó így. -
Rick4
félisten
válasz
Integrator #1481 üzenetére
Minden pozitív, előtte TP- link WDR 3600, és Asus AC65P volt, magasan veri.
-
Rick4
félisten
válasz
Gabesz87 #1475 üzenetére
A sugárzás értékek nem véletlenül vannak kitalálva, használni egész biztosan nem fog. Ezért is értelmetlen próbálkozás besugározni egyetlen pontból egy 100-150m2-es házat, sok helyen gyenge lesz a vétel, a router közelében meg feleslegesen erős.
Kb mint ha egy 1000W-os izzóval akarnád az egész házat bevilágítani. Érdekes, az a megoldás valami okból nem terjedt el...
Viszont pont erre jó a mesh. -
Rick4
félisten
válasz
Norby-007 #1430 üzenetére
Hol írtam, hogy mindegy a sebesség?
Sehol. ÉS te mire fel írtad, hogy 6 (hat) Gbit?
Mindössze az a baj, hogy az átalad írt 6 Gbit nem mérhető- használható 6Gbit a router és egy másik eszköz között, hanem a 2.4 GHZ-es eszközöknek max 574Mbit, az 5GHz-es eszközöknek max 4804Mbit, az AIOT eszközöknek meg szintén 576, szóval az össz sebességgel konkrétan semmire se megyünk.
Máshol ezt írják róla:
A WiFi 6E maximum 2×2 6 GHz-re képes kétcsatornás módban, a maximális sebesség pedig 3,6 Gbps lehet. -
Rick4
félisten
válasz
Norby-007 #1427 üzenetére
Tehát ha van otthon egy géped, ami tudja a Gbit-et, a telefonod megy 800-at, a nyomtatód tud 100 Mbit-et, meg a két tévéd megy 50-50-nel, akkor neked 2Gbit-es rendszered van otthon?
Hát persze, hogy nem!
Itt is felesleges összeadni a különböző frekvenciákon mérhető sebességértékeket.
-
Rick4
félisten
válasz
Norby-007 #1420 üzenetére
A 3600-zal is megy a gigabit wifin, az fejlesztésnek még elég kevés lenne. A lényeg itt a gyorsabb wifi sebesség mellett (nyilván ha az AX3600-zal is megvan a gbit-es wifi, akkor ez még gyorsabb lesz) a 2.5 GB-es WAN/LAN porton lesz. Nyilván gyorsabbnak kell lennie a wifinek a gbit-nél, máskülönben miért is kell a 2.5-ös vezetékes rész. De jó lesz ez, az AX3600 meg megy a meshbe a ház végébe.
-
Rick4
félisten
Azt tudtátok, hogy van olyan mihome app, amiben a globál és a kínai szerveres eszközök is tudnak egyszerre menni?
-
Rick4
félisten
válasz
Dluinet #1373 üzenetére
Én már a sokadik HGW-en vagyok túl, a cisco EP3925-től kezdve a Technicolor TC7200-asokg, most Sagemcom 3890 van, tejesen rendben van mind, na jó a tecnicolorok 5 másodpercenként ping hibával mentek, így volt, amit egy órán belül cseréltek ugyanarra, majd a cserét másnap vissza egy ciscora, de tizenév alatt nem igazán volt szoftveres gond érezhető, bridge módban csak annyi a baj a jelenlegivel, hogy áramszünet után elfelejti a bridge-et.
-
Rick4
félisten
Nincs infóm a meshről, én jövőre költözöm innen, kérdezgettem másokat, hogy akinek van mesh, annak hogy muzsikál, két belső eszköz, amik külön mesh eszközre vannak kötve, milyen gyorsak egymás között, de választ nem kaptam...
Én saját szervert és asztali gépet tudnék belső hálón jobban használni, szóval van élet a kábeles Gbit felett is, csak tudni kellene, hogy mennyire működik a dolog.
-
Rick4
félisten
Előző router egy asus AC65P volt, 1m-re tőle egy Oneplus 8 pro telefonnal 650Mbit volt, az AX 3600-zal 920-930Mbit, az Asussal egy fallal arrébb 250Mbit, ezzel 650Mbit. Az udvar végében a garázs mellett, ami két fal mögött van, még van 25Mbit sebességem. Nekem kínai verziós eu-s szoftveres routerem van, mindkét sávon közepes jelszint beállításon. A különbség brutál, azt már nem is mondom, hogy ez az AX3600 augusztus közepe óta be van dugva, egy röcc se volt azóta.
De ha nagy területet kell lefedni, én is inkább 3 kisebb erejű eszközben gondolkodnék, felesleges próbálkozni falakat átlőni, miközben ennél működik a mesh...
-
-
Rick4
félisten
válasz
homoludens #1279 üzenetére
Spéci DNS? Egy ideig a google dns xopatott, amerikai autógyári oldalak nem engedtek fel. Opendns-re cserélve minden működik.
-
Rick4
félisten
válasz
Csigger #1266 üzenetére
Te sehol, telefon a szolgáltatónak, és ők távolról átállítják. Ha van iptv-d, akkor viszont nem fog menni a bridge mód, hiszen abban az esetben a stb is a routerről kapja a jelet, így marad a router ip DMZ-be téve. Amúgy tök mindegy, ugyanazt tudja sebességben, szolgáltatásokban is, próbáltam itthoni szerverrel, kamerákkal, minden ment rendesen, dupla nat ide vagy oda.
-
Rick4
félisten
válasz
Csigger #1254 üzenetére
Van és be tudta. A telekomos gateway-re kérhetsz bridge módot, de áramszünet esetén el fogja felejteni, szóval ha a routert rádugod a sima lanból wan-be, akkor a telekomos eszköz továbbra is elérhető marad majd a 192.168.100-1.en, nyomj a router belső ip-jére egy dmz-t, tökéletesen megoldja. A port forward meg kb másodpercek műve a routeren.
-
-
Rick4
félisten
válasz
dethroner #1176 üzenetére
TP linkre nekem se lehet panaszom, azokkal semmi csalódás se volt, itt a Gbit-es nettel viszont max 600-at tudott az openwrt-s WDR3600-as, lede, fastpath, minden volt, de 700 alatt maradt mindig, nem ment több, csak ez indokolta a cserét. Ezt pl a szülőknél egy kb 8 éves WDR 3600-as, én indítottam újra 2 hónapja, mert előtte februárban volt restart utoljára..
-
Rick4
félisten
válasz
dethroner #1171 üzenetére
Nem, a valóság a gonosz, én csak pontosan leírtam, hogy jártam...
Vagy itt, vagy az asus topicban írtam a múltkor, nekem nincs szerencsém az Asusokkal, egy WL500gP halt meg nálam kb 10 éve, javíthatatlan lett, az év elején az új AC65P bohóckodott, 10 naponta minden elment, reset után újra 6-8-10 nap, az végül garis csere lett, addig is kellett valami, vettem egy ugyanolyat, az is ugyanazt csinálta, csak más intervallumban3-ból 3, az eltelt 10 év alatt de közben volt tplinkből 5-6 is, mellette dlink, mindenféle, soha egyikkel se volt semmi, a routernek az a dolga, hogy beállítod, és soha rá se nézel. A szülőknél az openwrt-s tp-link WDR 3600-as 120-180 napokat elmegy, akkor is csak egy áramszünet miatt kezdődik újra.
-
Rick4
félisten
válasz
dethroner #1140 üzenetére
Persze, viszont ez mindössze addig tart, amíg nincs ugyanazon a sávon zavaró tényező, ha a router a ház közepén van, és nem ablakban, más lehet a helyzet. Amúgy egy 5. emeleti panelben a sima szoba belső felén elhelyezett tp-link wdr-3600-assal az utcán lehet netezni, nem is erről van szó... A sebesség már más kérdés, 2-3 mbit-tel nem sokra megy az ember.
-
Rick4
félisten
válasz
DonJoee #1131 üzenetére
Telefonnál, tévénél, nyomtatónál gondolom nem is fontos a sebesség, viszont kisebb jelszint ellenére minden eszköznél megvan a stabil kapcsolat, és a jó sebesség...
A router nem a 2.4-es sávra van kihegyezve, ezt vételkor is tudni lehetett, bár én nem érzem, hogy szégyenkeznie kellene, nálam egy fallal arrébb egy eszköz megy a 2.4-en, az erősítőm van wifin, erősebb a jel, mint az előző AC65P-vel, és az se számított gyengének, szóval annyira nem értem a problémát..
-
Rick4
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Hobby elektronika
- Gyúrósok ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpársportok
- PlayStation 5
- EAFC 25
- További aktív témák...
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest