Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
Egyébként egy dolog azért zavar. Az eMAG és a Sameday oldalán egészen más infók vannak a szállításról.
Ami azért máskor is előfordul náluk, tehát annyira nem meglepő. Viszont már kiállították a számlát mai teljesítéssel. Az elektronikus garanciát pedig december 18 -ra címkézték fel.
Most így pár nap nem igazán érdekel, de ha 1 vagy 2 hét múlva fognak csak teljesíteni, akkor ne akarjanak már kevesebb garanciát adni, mint 24 hónap.
Mellesleg amúgy sem szabályos így, mert a garancia kezdő időpontjának és a számla teljesítési időpontjának össze kell futnia. Szóval remélem ezt majd a fix. szállítási időpontnál korrigálni fogják és nem nekem kell majd ezzel sz@rakodni...
-
Alza: én akkor tapasztaltam ugyanezt, ha nagy méretű volt a rendelés és nem ürült nagy szekrény az alzaboxban.
EMAG-Sameday: nov.17. rendelés elveszett (2 vodka, hej), csak a Royal-t tudjá pótolni, a Finlandiát nem... (MA írták meg, többszöri reklamációra). Még 2 rendelésem van függőben, nagy méretűek... ebben az évben mindent alulmúltak.
Az Alzával a fentiektől függetlenül nagyon elégedett vagyok, a héten is volt délelőtti rendelésem, ami déluzán már a box-ban volt. -
RudY
addikt
Engem mindig meglepett, hogy sok helyen folyamatosan van szarvaskolbász. Szerintem kizárt, annyi szarvast eleve nem lőnek ki, hogy ilyen mértékű tömeges eladásra - normális összetételű - kolbászt lehessen készíteni. Persze az arányok szinte sehol nincsenek feltüntetve, hogy hány százalék szarvas és hány százalék sertés. Aztán ki tudja, lehet, hogy feltalálták már a szarvasaromát, csak nem hallottunk róla.
-
homerhamm
addikt
Media Marktban pont ma voltam.
Megnéztem milyen Xbox jatékok kaphatók, de csak a szokásos, viszont több friss címet nem láttam. Legalább Starfield meg EAFC24 és nextgen GTA V volt. EAFC24-ből pl. több PS5-ös volt mint Xboxos. Na meg láttam Assasin's Creedes bögréket, pint, kulcstartót.
-
RudY
addikt
Én ezt pulykamájjal szoktam és libazsírban. Azért lett leváltva a csirkemáj, mert túl hamar kész lesz és nincs elég ideje összemasszásodnia a többi cuccnak (paprika, hagyma, paradicsom, fokhagyma), és ugye eleve kevésbé kesernyés. Előtte jó 10-15 percet lassan fonnyasztom fedő alatt a zöldségeket utána kerül hozzá a máj. Persze a csirkemáj is jó, de piszkosul megéri kicsit tovább szutymorogni vele, napokig lehet falni hidegen a maradék masszát kenyérrel is... bár soha nem tart ki addig.
-
Guitar14
senior tag
Közbe írt is és sajnos nem olvastam el rendesen a hirdetést (pff
) de 3 ledes.
Ennek ellenére még talán így is érdekel, elvileg kapok róla a héten képeket körbe meg a címkéről is. Talán megpróbálom megjavíttatni de a másik lehetőség az, hogy belerakok egy működő alaplapot. -
zsolti72837
addikt
Helikon Zsebkönyv régebbi darabjai közül sok csak antikváriumban kapható borsos áron. Alexandra kiadónak szokott lenni néha ilyen kirakodó vásár szerűje. Ott is jó áron szoktak lenni. Múltkor ismerős megkért, hogy nézzek neki Orwell műveket, ha van. 1984, Állatfarm, Hódolat Katalóniának 3 mű egyben keményborítós változatban 3,5 k volt. Nekem helikon zsebkönyv kiadásban megvan pár Orwell mű. Nem foglal nagy helyet az is biztos.
Sok régi művet ami nem kapható a helikonnál azt a Trubadúr kiadta újra zsebkönyv formában. Nem tudom olyat láttál-e már. -
homerhamm
addikt
Én nem vagyok könyves, inkább a filmeket szeretem. Persze volt pár könyvem amit kiolvastam, de azok se "sztorikönyvek", hanem az F1 története, Land Rover márka történelme.
Zsadi: Pólus Center teszkóba láttam csomó gumikacsát, Grootos nem volt, de volt Star Warsos, mikulásos, csubakkás, covid pozitívos.
-
Tim82
félisten
Biztatásul: ha elveszi, 1-2 nap alatt le fogja darálni az első kötetet valószínűleg, az klasszikusan az a könyv, ami nem ereszt, nem teszi le az ember azt, hogy unja.
Ha kiadnák, én csak örülök, mert 6 kötet van még a magyarul megjelent első trilógián és a Silver Spikes-on kívül. Mondjuk Glen Cook is vagy 23 éve nem adott ki folytatást tudtommal, pedig be van ígérve (így szidja mindenki George R. R. Martint
). Mondjuk a történet így is kerek egész, be van fejezve.
-
Tim82
félisten
Még az eredeti kiadás van meg az első három kötetből, az elsőt Kornya Zsolt fordította, az a fordítás nagyon jó volt, a második kötet fordítása nem sikerült szerintem túl jól, a harmadik megint jobb. Az nekem új infó, hogy újra kiadták őket.
A magyarul meg nem jelent folytatások amúgy még jobbak, feljebb csavarják a téteket, meg a kompánia áthelyeződik kissé más környezetbe (kulturálisan olyan, mintha nagy vonalakban a késő középkori európai kultúrkörből a kora újkori indiaiba kerülne át, de meg van amúgy ez alapozva), nagyrészt mások lesznek a
gonoszokellenségek, korábbigonoszokellenségek némelyike (megbízhatatlan) szövetséges lesz, ilyenek.Alapvetően a Black Company sorozat a "grimdark fantasy" egyik ősatyja, sok-sok fantasy író kezet csókolhat Glen Cook-nak. Egyébként az író volt egy ideig hivatásos katona is, innen jön egyrészt a baka-nézőpontos narratíva, másrészt a stratégiai/taktikai/logisztikai részek fantasy-hez képest kifejezetten átgondoltak.
-
mike1334
veterán
Köszi! Lemérték, szóval ennyi fér be sajna.
Samsungot ekézik mostanában, nekem csak telefonos tapasztalatom van a szervizzel, az sz*r volt.
Lg-t néztünk ki első körben: [link]
Nekünk kb 7 éve van egy alap 42 colos fhd lg tv, azóta kopp-kopp semmi baja, bőven jó mindenre, amire szánjuk.
Illetve akkor még meglessük a TCL-t, köszi! -
ahogy írtam is, nagyon régen olvastam és már nincsenek meg annyira a részletek, de akkor az egyik legjobb könyvélményem volt. világéletemben faltam a scifi-t és fantasy-t, ez viszont a kategóriában is különleges narratívát ad. a karakterábrázolások benne elképesztőek, kibontva a rohadékok másik nézőpontját, motivációját és oldalát is amitől helyenként egyáltalán nem egyértelmű a gonoszság fogalma.
sötét, kilátástalan világ, megvillantva időnként a remény sugarát, lehet vele azonosulni és drukkolni néha azoknak a szereplőknek is akiket oldalakkal korábban még elástál volna. a félisteni hatalommal rendelkező szereplők pedig tényleg félelmetesek.
a krónikás jelleg viszont ugyanakkor némi távolságtartást és komplexebb rálátást is ad a történet vonalára, nem is mindig van kifejtve benne minden, csak összefoglaló az eseményekről (főleg az időugrásoknál).
a fordítás pedig brillírozik, stilisztikában nagyon magas minőséget képvisel.
meg kellene keresnem a könyveket
ja és még annyi, hogy kimondottan nyers, szókimondó, helyenként brutális, a háború szörnyűségeit traumatizáló leírások és beszámolók vannak benne szenvtelenül megfogalmazva és rádömlesztve. kell hozzá hangulat, na... -
-
Zsadi
őstag
Ajánlott hogy vigye felnőtt, ahhoz még kicsi hogy egyedül menjen!
Viccet félretéve, nálunk bölcsi kimaradt. Nem volt semmi gond, voltak beszoktató napok, elvittük a gyerekeket, gyakorlatilag a játékok miatt, már ott tojtak a fejünkre.
Persze utána lesz egy két nyűgös nap, de belerázódnak gyorsan. -
Zsadi
őstag
Utóbbi években már régen nem az a német válogatott, amire azt lehetne mondani hogy a végén mindig a németek nyernek. Nem akarok politikát idekeverni, elég ránézni a csapatra. A multikulturalizmus is hozzájárult ahhoz, hogy nincs már meg bennük az, ami a német válogatottat mindig is jellemezte.
Valahogy a szövetségi kapitányoknak ezt kellene rendbe rakni, mert még mindig a régi iskolát akarják a válogatottra húzni, de szerintem az már nem fog menni. -
Zsadi
őstag
Szoboszlai szerintem jól összefoglalta:
„Lehetett volna jobb és rosszabb is, úgyhogy emeljük ki a pozitívumokat. Svájc helyett kaphattuk volna Olaszországot is, Skócia helyett pedig Hollandiát. Ez van, ezt sorsolták ki, megváltoztatni már aligha fogják, úgyhogy mostantól erre kell készülni” – fogalmazott Szoboszlai, kitérve arra is, hogy vasárnap beszélt csapattársával, a sérüléssel bajlódó skót védővel, Andrew Robertsonnal is, de azt nem árulta el, mi hangzott el közöttük.
A magyar válogatott csapatkapitánya szerint a házigazda németek elleni mérkőzést nem szabad összehasonlítani a két Nemzetek Ligája-találkozóval, hiszen a nationalelf irányítását azóta korábbi lipcsei edzője, Julian Nagelsmann vette át.
„A legfontosabb, hogy senkire, egyetlen csapattársamra sem akarok semmiféle nyomást helyezni. A cél csak az lehet, hogy álljunk bele keményen a meccsekbe, adjunk ki magunkból mindent, ami bennünk van, és ha továbbjutunk a csoportból, akkor majd elkezdhetünk készülni a nyolcaddöntőre, aztán a negyeddöntőre, és így tovább. Ha ne adj’ isten a csoportkör után véget ér számunkra az Eb, akkor pedig… Nos, erre egyelőre gondolni sem akarok” – fogalmazott a Liverpool magyar középpályása.
„A legfontosabb: élvezni kell az Eb-t, nem szabad görcsölni miatta. Tényleg nem szeretném, hogy bárki is nyomást helyezzen a magyar válogatottra, és kötelező továbbjutásról beszéljünk” – tette hozzá Szoboszlai Dominik, megjegyezve, nem a világranglista kétszázadik helyén álló válogatottak lesznek az ellenfeleink, a németeknek erős a keretük, a skótok a spanyolok és a norvégok mellett jutottak ki a tornára, Svájc pedig rendszeres résztvevője a világ- és Európa-bajnokságoknak."
Svájc sem lesz egyszerű, 90-es évek óta nem fényes a statisztikánk ellenük.
-
Zsadi
őstag
Mi a One S-el kapcsolódtunk be a konzolos világba a gyerekek miatt.
Régebbi szériák nálunk teljesen kimaradtak, így nem tudom mi ezzel a baj. (nagyvonalakban követtem csak a konzol témát)
Ilyenkor mit kell figyelni?
(Szóbakerült mát, kinect miatt majd kellene régebbi konzol is) -
icemad
nagyúr
Na akkor hétvégén nekifutok újra a xiaomi cuccoknak. Nekem főleg hő és páratartalom mérők vannak. Van kamera, mozgásérzékelő meg nyomógomb is valahol, de azokat már nem keresem meg. Nekem annyiban még szerencsém van, hogy vannak nálunk olyan boltok, mint az Action, Kruidvat, Lidl vagy ugye a Google webshop. Mindegyik tömve okosotthonos cuccokkal, olcsón, garanciával. Ha valami nem jó, akkor visszaviszem. Vagy adnak másikat vagy levásárolom. Xiaomival ez annyira nem egyszerű.
-
icemad
nagyúr
Nekem nem a Google oldalról van gond a xiaomival, hanem a kínai oldalról. Összevissza kavarnak a régióval, a xiaomi hub kap egy frissítést és eltűnik belőle minden, újra hozzá kell adni egyesével, Google home-ba szinte semmit sem tudtam integrálni, stb. Szóval jó az, ha Kínában élsz. Nekem kidobott pénz volt.
Okos órára nekem is lehet telepíteni a Google home appot, de még én sem néztem rá. -
icemad
nagyúr
Köszi a részletes leírást. Sajnos ezt tudtam én is, de ez nekem nem jó. Ezzel csak az adott szobában tudod kapcsolni a fényeket, ráadásul mindet egyszerre. A hangutasítás meg azért nem jó, mert hajnal fél ötkor, amikor kelek, akkor eltudom mondani a parancsot halkan, de ez a szuka hangosan válaszol is. Ezért jobb a kijelzős vezérlés. Xiaomi cuccom van egy pár, de valami frissítés óta nem megy egyik sem. Szóval azzal nem foglalkozom.
A második kép szerintem Google home telefonos app. Az órán ilyen nincs.Közös Google fiókon még agyalok. Nem akarom, hogy a mostani naptáramba bekavarjon. Majd keresek valami programot rá.
-
icemad
nagyúr
-
icemad
nagyúr
Passz, nálunk általában vagy valami mellé csomagolják vagy kettőt adnak. Pl 2 nest hub 2, 99 euró.
Xiaomi smart clock nekem is van, (meg lenovo), de nem egy liga a kettő. Ennek sokkal jobb a hangja is, online rádiót hallgatni teljesen jó. Van youtube, Netflix. Plussz van benne Google home támogatás, ami nekem nagyon kell, mert a termosztáttól kezdve, a kamerákon és a légkondin át, a világítást is tudom állítani. Vagy hangutasítással vagy a képernyőt babrálva. A smart clock-ok nem tudják a kijelzős babrálást. -
icemad
nagyúr
Megjelenése után pár hónappal vettem. Nekem nem volt vele semmi gond. Nem melegszik, nem fagyott le. Legalábbis nem vettem észre, ha esetleg újraindult. Néha kell neki újraindítás a frissítések miatt. Ha van konkrét kérdésed, akkor írj, vagy van külön topikja is, talán Google home néven.
Szerk. : megkerestem neked.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- itt sincs warez!
- Korrekt táblagépet dobott össze a Motorola
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Sony Alpha 7 (2300 expo) + 28-70mm f/3.5-5.6 + Takumar 55mm f1.8 M42 + M42-NEX adapter
- HP Compaq 8200 Elite asztali számítógép PC i5 / 8GB ram / 120GB SSD + 500GB HDD
- PS5 Original Disc Driveval
- FELTURBÓZOTT Dell Vostro 1015 (2,67GHz, 6GB RAM, 250GB SSD, gyors wifi) 2 órás akku, töltő, gari
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE X570 AORUS XTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest