- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
FefeeX
veterán
válasz
Pattuska #47202 üzenetére
4db Varta Ready2Use akksi akár MM-ban is kapható, 2100mAh, a Longlife Akku sorozat került ebből 2600-2700 forintba (4db) emlékeim szerint. Joyba tökéletes.
Xirtam: mondjuk igazából a 17óra napi játékoddal nem csoda, ha két nap alatt leszívtad az elemeket. A 3600mAh akksira írnak 15-16 óra játékot, ami olyan, mint az autók közölt fogyasztása, tesztkörnyezetben megy csak. Mondjuk tehát, hogy 3600mAh 14 óra. 2 cerka akksi 4200mAh, és ezek általában a komoly elemek kapacitásának 50-60%-át tudják. (Elég amúgy ehhez megnézni akármelyik fényképező papírjait estimated time alatt is).
-
FefeeX
veterán
válasz
Tomics #47226 üzenetére
ó igen, kössz... eleinte nem ezt kerestem anno. Hanem kábelt, aztán emlékeztem, hogy valahol mintha láttam volna ilyet 7k alatt, de másodjára már nem találtam meg
El kéne adnom a Cordless Rumblepad 2-m, és akkor vehetnék egy ilyet, gyakorlatilag 1 padból lenne PChez is kettő meg egy kis pénzmag
Lassan már garázsvásárt is nyithatnék, annyi cuccom van otthon, amit nem használok, csak megvettem, mert az mennyire kell(Ilyen a Momo is
)
-
FefeeX
veterán
válasz
Integrator #46882 üzenetére
vagy ha nincs live-od, volt itt is asszem egy link, amin ott az avatar-os új dash, letöltöd, pendrive-ra teszed, rádugod, telepít, újraindít újraindít kész.
Amit meg át akarsz formázni, azt meg ki kell választani a setupban, és lehet választani, hogy akarod megformázni, egészet, ne egészet, magától, ne magától, stb. -
FefeeX
veterán
válasz
adalbert1 #46833 üzenetére
Persze, itt nem lehet a klasszikus árdifferenciálást használni, mert nem tudod ugyanazt egyszerre eladni 15 ezerért és 2 ezerért, így itt időben tolódik el a dolog. Minden esetre, biztos vagyok benne, hogy megérné a kiadóknak is 2ezerért árulni az új cuccokat, csak ugye nem a nullszaldó a cél, hanem a profit maximalizálás.
A lényeg viszont, hogy egy új játék, ami nem EA (mivel a Fifa az UK oldalakon is 30+ font körül van) azért nem 15 ezerbe kerül a briteknél.5oultrain: 11 font + 1 font pk; ha tovább gyengül a forint, akkor is benne vagy 4000ben...
-
FefeeX
veterán
Forza2 3 fontért pl ajándék, de sok ilyen van game.co.uk-n
(mondjuk tegyük hozzá, ezzel az árral is gennyesre keresik magukat az eladók, csak nem 2 darabot kell eladni, hanem 2 tucatot. Most vettem itthon Commandos Anthology-t 2240 forintért, az például piszkosul megérte megint, de hát ez olyan dolog, mi, kinek, mennyit.)
-
FefeeX
veterán
válasz
Integrator #46804 üzenetére
Azért írtam, itt nem tudom mennyire macera a dolog, de megflashelni egy írót, alaplapot, VGA-t stb nem egy nagy dolog.
-
FefeeX
veterán
Attól még, hogy nem 5 nap alatt érkezik meg, a postás nem nyúlja le... Nem tudom, egyébként ezek a legendák mennyire igazak, hogy ha így keletkeznek...
Nekem a tizedik napon jött meg mindkét csomagom a zavvitól. Bubis borítékban, egyesével csomagoltan jöttek meg a lemezek, 1 nap különbséggel, de az elsőről értesítőt kaptam az átvételhez, a másodikat meg bedobták a postaládába; így egy napon lett meg mindkettőMost rendeltem is 4ezerért heroes V goldot, de ez nem ebbe a topicba tartozik
-
FefeeX
veterán
válasz
Integrator #46801 üzenetére
Ha csak annyi egyébként, mint dvd írót hackelni, akkor nem egy nagy szám művelet
A pioneer íróm is tud labelflasht, pedig LF képes írót csak japánban adtak ki pájóék
(Ja és én írtam meg a how-to leírást is anno
)
-
FefeeX
veterán
válasz
Xirtam #46770 üzenetére
Milyen tévé, és milyen kimenet van a notin?
Csak mert mondjuk az én tévémen van VGA bemenet, a notimon meg DVI kimenet, amiből tudok csinálni HDMI-t meg D-SUB (VGA)-t is...De egy D-Subot is át lehet kötni, nyilván HDMI-re nem. De nem kötekedni akarok tényleg, csak segíteni
MOD:a HDMI-nél nekem a szín akkor szokott szívatni, ha nem csatlakozik megfelelően a kábel, egyszer meg is szivatott rendesen... Már gondolkozni kezdtem, hogy mit kell majd gariztatni...
Anyámék Philips SD tévéjén van Svideo meg kompozit video bemenet. S-Video>Scart>kompozit; az S-Video kb egyforma minőség a komponenssel, amin gondolom rákötötted a boxot. A legtöbb notin meg van s-video kimenet. A kábel is occó
Van valami olyan oldal, ahol kint van, milyen játékok várhatóak a következő 1 évben? Valami új Tekkent szeretnék pl, Mortal Kombat 9 megjelenési idő érdekelne még, meg hasonlók... Ja meg ha jön a GT5 PS3-ra, akkor érdekelne, mikor jön a Forza4...
-
FefeeX
veterán
válasz
Xirtam #46766 üzenetére
Uff, akkor már értem
De mondjuk ennyi erővel a PC-t is kötheted a TV-re, 150 wattal kevesebbért... Ezért nem értettem ezeket a dolgokat sosem... Főleg hogy a box rohadt hangos is...
Nálam a sorrend így néz ki:
WDTV max 20W
Notebook max 40-50W
Xbox önmagában 150W
PC meg IDLE alsó hangon 120W, monitor meg minden nélkül
Hangban is kb ilyen a dologEgy éves villanyszámlán majdnem meg lehet spórolni a WDTV árát, ha valaki sokat filmezik, ráadásul mindent visz.
-
FefeeX
veterán
válasz
Djuree #46760 üzenetére
Ezt én sem értem. Meg azt sem, hogy egyáltalán most miről is van szó... (PS3 lehet P3, de az meg nem játszik le 1080p-t, max egy jó VGA-val DXVA-ban); a feliratkezelést is max akkor értem, ha PCről megy, és van mellette valami codec.
Pont ezért nem használom egyébként a boxom ilyenre, mert ott a WDTV ami minden ilyet tud alapból, PC segítség nélkül, alacsony fogyasztással, hang nélkülHogy ON is legyek: Forza3 13 font +0,99 font a szállítás.
-
FefeeX
veterán
válasz
Paladin1492 #46356 üzenetére
Ugyanúgy tudod használni tovább egy másik boxban.
Az új dashboarddal meg másolni is tudod majd vinyóról vinyóra, pendrivera stb a profilodat... -
FefeeX
veterán
válasz
Xirtam #46347 üzenetére
Május 7 az amcsiknál
Nekem már hétfőn megvolt a jegyem máraÉs osztom a véleményt
Mondjuk az elsőt is imádom, tegnap elevenítettem fel HDbenSickboy25:
ugyan olyan, mint az első végén volt, rajtunk kívül anno azt sem várták meg mások (premier előtti vetítésen voltunk akkor), most sem várták meg sokan. SG-n kedden cikkeztek is róla, meg lehet nézni a végéről a vidit. Aki viszont nem ismeri a Marvel képregényeket, az nem tudja mit kell látni...
SG-n pl HSZben azt mondja mi volt az, valami fájnalfentezikard?
Amúgy vasárnap megyek, nézem újra
-
FefeeX
veterán
válasz
#11527168 #46337 üzenetére
Ez egy Elite, amihez nem ad vinyót, hanem egy memóriakártyát. Ez már alapból gyanús, csak az adja el Elite mellől a vinyót, aki nem tudja használni, mert bannolták a gépet - szerintem.
Minden esetre téged is bannolnak, ha mókolt géppel mész Live-ra, szóval vagy Live, vagy mókolt.
Jasperben, ha arcade, benne van az 512 memória, nincs mellé memóriakártya.Amiket kérdezel a hirdetésben: HDMI csatlakozó kell hogy legyen rajt, ha már Jasperes, sőt a Falconon meg a Xenos-on is, csak a Zephyren nincs tudomásom szerint.
Emberünk 75 napja PH tag, már alapból nem választanám, ha lehet más embert is találni... Van a kivel üzleteljek topic, itt utána tudsz nézni embereknek. (használd ott a keresőt)
-
FefeeX
veterán
válasz
ZaJanga #46335 üzenetére
Jajj
Szomorúan hallom a dolgot. Nálam egyszer csapott a villám a házba, elszállt a faxmodem (igen, az már nem ma volt) --> visszavittem, gariban cserélték
(nem kell megmondani mitől, csak meghalt)
Azóta viszont túlfesz védő konnektort használok (Belkin Surgemaster vagy mi, komoly a cucc, a legolcsóbbnál is a rá dugott cuccokra valami 200ezer dollárig garanciát vállalnak, tehát, ha becsap a villám, és ami bele van dugva tönkremegy, akkor fizetik; nagyon korrektek amúgy is), így probléma igazából nem érhet... (nagyon kevés biztosítónál van benn a villámkár a normál szerződésben...)
Azért sok sikert, remélem rendeződik a helyzet. A vinyót, ha a box ki volt kapcsolva, valszeg nem érte a villám, mert már jóval korábban kisütött valamit, így működnie illik. Persze előfordulhat, hogy az is kapott...
-
FefeeX
veterán
Azért ez olyan, hogy akinek komoly gépe van, az megvette már a jó házat meg a tápot. Boxtól függetlenül. Tehát ha megvan az alapod, ezeket cserélned nem kell. (pl a házam és a tápom szerintem már örökre velem marad
)
A proci meg a VGA valóban fontosMemória részletkérdés (nekem 8 gigám van, nincs is swap fájlom
)
-
FefeeX
veterán
Ha csak VGA kimenetet tud a box (már pedig tudomásom szerint csak azt ad), hiába kötöd át a DVI-re, attól az még nem lesz digitális, és nem lesz jobb képe sem. Akkor adna valamivel jobb képet, ha a HDMI-t vezetnéd be DVI-n, de azt meg ugye nem tudod. Nem lesz rossz a D-SUB sem...
-
FefeeX
veterán
válasz
Sipi16 #46225 üzenetére
Nem tudom, nekem múlt hét előtti pénteken adták fel a rendelésem, azt írták, ahhoz képest 10 munkanap max a szállítás, de volt a vulkánosdi, amikor ugye a csalagúton sem volt hely, így nem csoda, hogy még nem jött meg... Azért remélem, nemsokára ide ér... (a rendelés után még 3 napot szüttyögtek a csomagolással, de amíg nem adták fel, egy fillért nem vontak le a kártyámról sem, csak 1 centtel ellenőrizték, hogy érvényes-e)
-
FefeeX
veterán
válasz
Sanyix #46194 üzenetére
A japsernek állítólag sokkal kisebb zaja van, mint a korábbiaknak, azonban még ez is messze hangosabb, mint a Corsair VX450em... (Ami a PCmben kb a leghangosabb talán, vagy a Zalmi minimumon...) Tehát azért ha hang nélkül játszol, vinyóval, akkor is van hangja a cuccnak, ha hanggal játszol, akkor nem észrevehető. A lemezről olvasás viszont kegyetlen...
Most már az elithez is csak normál AV kábel jár, de jó helyről 2ezer körül lehet venni VGA-s kábelt... -
FefeeX
veterán
Xirtam!!! Direkt hagytátok ki az első HSZből a használt játékokat meg úgy teljességében a játékokat?? Benne volt a használtat keress a 365gameren...
Meg bele kéne rakni a game.co.uk-t és a zavvi-t mint olcsó beszerzési lehetőségek... Már ha ilyet lehet -
FefeeX
veterán
válasz
Djuree #46177 üzenetére
Olyan jó hogy mindenki nekem válaszol, de mégis másnak, úgy örülök, hogy beszélget velem valaki, aztán kiderül hogy mégsem
MM-ban és hasonlókban még sosem láttam ilyen analóg/digitális 5.1 csatlakozót, valaki múltkor linkelt egyet neten, de nem a leggyakoribb, elég nehéz is beszerezni.
A 2.0 az más, ahhoz elég a normál AV kábel, abból kijön 3 RCA. MMban ahhoz valóban lehet kapni 3-500 forint környékén RCA - jack átalakítót.Azt nem is érdemes máshol keresni, 50 forintért keresztülgyalogolni a várost...
Pár percet gugliztam, de nem találtam digit to analóg 5.1 átalakítót, csak toslink to analog2.0 RCA-t 50 dollárért...
-
FefeeX
veterán
Mega monday a zavvi-nál... 16font a forza3 (kb 5000 forint)!!!
Még nem néztem végig a teljes listát, csak hogy tudjatok róla Ti isPáff, végignéztem, nem olyan hosszú sajna a lista, de a Forza3 megérné, ha nem lenne meg...
-
FefeeX
veterán
válasz
karakpecze21 #46030 üzenetére
Nekem lassan két hónapos, most fagyott először, meg is állt a szívem egy pillanatra (még szerencse, hogy garis
), de mikor mögé nyúltam, a langyosból is a hidegebb verzió jött a levegőből. Vinyóról játszom, így a DVD olvasás miatt sem lehet, de mivel MS a cuccos, így 2havonta 1 fagyás teljesen normális...
-
FefeeX
veterán
válasz
RockHaRD #46025 üzenetére
Leszeded a matricát, és a csapágyak közé öntesz egy kis gépolajat. Mondjuk valszeg csak 1-1 hónapra tudod így megoldani a problémát, de már ez is félsiker...
Nekem tegnap fagyott először a box, meg is ijedtem... De hátul nem volt túl meleg, így remélhetőleg nem amiatt fagyott be, távirányítóra nem reagált, de a boxon kikapcsoltam, meg be és ment tovább minden.
-
FefeeX
veterán
Ja hát ami van azt lecserélni persze nem érdemes, de ha valaki újat vesz, akkor érdemes a jobbat venni, főleg ha ugyanannyiból kijön.
Amúgy fényképezőben dettó. Először akkor vettem észre, mikor egyre kevesebbet bírták az akksik a fényképezőben (1 hetes nyaralást nem húzta ki); aznap 100 kép után lemerült (mondjuk töltés után 3 nappal, mert akkor kellett először az elem). Nem viszel pótelemet, aztán szevasz, buksz 1-2ezret, veszel elemet, vagy nem fényképezel. Alacsony kisülésűvel meg 1 hetet lazán végigfényképezek, ha két héttel indulás előtt töltöttem, akkoris (nem kell mindenre gondolni állandóan, kevesebb macera) Nyilván ha 500 képet tudsz vele össz, akkor az nem lesz több itt sem, viszont az önkisülés nem játszik legalább.
A mérés egyébként Energizer 2500mAh akksival történt. Feltöltéskor valamivel 2400 felett volt, 12 óra múlva meg 1900 alatt..
-
FefeeX
veterán
Varta R2U 8 óra a töltési ideje, és 1 hónapot minimum játszom vele... (2100mAh)
A lényeg, hogy ha egy hónapra elmész otthonról, és visszaérsz, játszanál, de lemerültek az akksik, töltheted, a játék helyett. Én elmegyek otthonról, hazamegyek, elemek fullon, játszom. 10 óra a különbség. Plusz, nekem a billentyűzeteim, egereim mind akksisak. Azért ha csak 3 havonta kell töltenem a dinovo-m elemeit, akkor is gáz olyankor, hogy szerezzek bele pótelemet (illetve már annyival több akksim van, hogy a rotációt 1-1 cucc esetében meg tudom oldani
), mert pont akkor lenne rá szükség.
-
FefeeX
veterán
-
FefeeX
veterán
válasz
Xirtam #45992 üzenetére
Energizert NEEE!!!
Most komolyan, aki tölthető elemet akar távirányítóba, nem profi fényképezésre stb. az vegyen alacsony önkisülésü akkut. Óriási a különbség. Az energizer akksik 20%-ot merülnek feltöltés után 12 óra alatt, használat nélkül, utána ugyan lassul a merülés, de 2 hónap alatt kb használat nélkül is teljesen lemerülnek. Hiába 2700mAh, ha nem tudod kihasználni. Nem terjesztik az igét és nem reklámozzák sehol itthon, de a Varta Ready2Use, a Panasonic Infinium és a Duracellnek szintén van ilyen, 1 év után is 85%-ot megtart használat nélkül, emellett többször tölthető. Azért nem ezt veszik a boltban többnyire, mert az emberek a számok rabjai, és a 2700mAh jobban cseng mint ezeknél a 2100 mAh. De aki kipróbálja, az utána nem vesz már normál akkukat.
A 4db Ready2Use egyébként MM-ban 2600 forint (ennél mondjuk 2-300 forinttal lehet megszerzni olcsóbban), és ezzel még tovább fogja bírni a kontroller, mint az utángyártott akksikkal. (az energizerekkel tapasztalat alapján fele annyi ideig nem birja, mint a play & charge kittel)Kisülésmentes nincs, csak alacsony önkisülésű. Kisülés nem egyenlő önkisüléssel (kisülésmentes azt jelentené, hogy még használattól sem merülne
), de még önkisülésmentes sincs.
-
FefeeX
veterán
válasz
Xirtam #45988 üzenetére
Nekem ez akkor állt egyébként keményen össze, mikor az emberek elkezdték linkelgetni a profilokat, és hogy lenne pl kivel Tekkenezni. De egyelőre, míg a gépem moddolt, nem mehetek live-ra, hiába van eredeti játékom
Mondjuk ha meg Live-ra szokom, félek úgy járok, mint a WoW esetében...
-
FefeeX
veterán
olvastad amiket írtál? öreg, oda sz@rsz ahonnan enni akarsz, lebaszod itt az embereket, aztán meg innen kérnél tanácsot? ha további problémád van, priviben elérsz, ne ide szemetelj. Mondom, ha nem tetszik ami itt megy, megkérsz egy modit, nem te vagy Walker a texasi kopó, hogy rendet tegyél. Ennyi.
Érdekesmód egyedül vagy a hülyeségeddel, szóval tudni kell, hol kell abbahagyni és látom, neked ez nem megy.
-
FefeeX
veterán
Az hogy antiszociális vagy, és leb@szhatnékod van, ne keverd azzal, hogy pár hsz-en keresztül megvitatnak valamit, ami nem a téma szoros kötődése, és hogy az nem fér bele. Belefér. Ha neked nincs ínyedre, nem jössz ide, kérsz moderátort, de ne okosítsál már, mert a flémed tényleg zavaró és tényleg szétszedi a topicot, tehát amiért lázongsz, pont azt éred el Te a saját hozzáröffenéseddel. Mert hogy ezt hozzászólásnak nem lehet hívni, az is biztos.
Kérdezel, aki tud, válaszol. Ezért van a topic. Nem azért, hogy itt majd szakmai értekezést tartsunk az xbox szétszereléséről és a magfizikájáról. Ez fórum, nem szaklap, ha a szaklapban ilyet látsz, ott lehet lázongani.
-
FefeeX
veterán
-
FefeeX
veterán
Azt nézegettem, hogy zavvin sok játékot olcsóbban meg lehet venni újonnan, mintha itthon venném meg használtan... Azért ez egész érdekes. Tény, hogy a használt piac pár éve eléggé elszállt itthon, de akkoris...
_ak_: nézegettem a Logitech Cordless Rumblepad-om, és azt kell hogy mondjam, típusban ugyanolyan a DPAD rajt, mint a MS kontrolleren, mégis pontosabb, meg törésállóbbnak tűnik... Sajna nem lehet a boxhoz használni, pedig milyen jó lenne harmadik kontrollernek... Abból sosem elég
Apropó, a Logitech Harmony univerzális távirányítóm nagyon faszán kezeli a boxot, még játszani is lehetne rajt, ha a gombjai alkalmasak lennének rá
-
FefeeX
veterán
válasz
Sipi16 #45827 üzenetére
Hm, ennél még hangosabb volt az előző verzió??? Az kemény, ugyanis azért ennek még DVD pörgetés nélkül is van egy kemény alaphangja (a PC-m hangja például abszolúte nem hallható mellette), a DVD pörgetős meg egyszerűen már kiakasztó... Szerencsére a 250es vinyó mindenre elég
Benyomom a boxot miközben tévézem, már tudom, hol az install, és a tévét át sem kell kapcsolnom, telepedik is a játék
A maunikasó elnyomja a box zaját
De kár, hogy vége lesz, pedig az amatőr ketrecharc mindig is érdekelt
-
FefeeX
veterán
Nem tudom, nekem nem tűnik ugyan olyannak...
A Madcatz kicsit gagyi hatást kelt bennem, nem venném meg nyugodt szívvel... -
FefeeX
veterán
válasz
Djuree #45815 üzenetére
45 euró. Ez már fix. Hogy mikor jön, az kérdéses. Egyébként 50 dolcsi lesz, szóval valszeg ismerőssel hozatok inkább...
Nekem, mivel én használom is a Dpadot, megér ennyit. Nyilván, ha nem tekkenezel és mortalozol sokat, akkor nem olyan fontos.
Az analóg karok erősség-állítása meg csak kényelmi szempont szerintem, bár érdekes lehet autós játékoknál, csak azok miatt tuti nem venném megMooka-Miki: ha nem mindig, és nem egyből, akkor az sajna tuti memória, ahogy telik be, úgy kapja is a hibát... Szerencsés esetben 3-5ezer forint, talán bontott alkatrészből javítható, a konzolokról szóló hírekben mindig találni 2-3 konzolokat javító kollégát...
-
FefeeX
veterán
válasz
Mooka-Miki #45808 üzenetére
Ha 3 nap a megállapodás, akkor a negyediken nincs vissza-bolt. Ha 1 hét, akkor természetesen van. A dolog fontosabbik része természetesen nem ez volt, hanem a probléma. Ha RAM hibás, az sajnos SD felbontásnál nem derül ki feltétlen, mert alacsony felbontású textúrához negyedannyi memóriát használ a gép. Aztán, az is lehet, hogy a csatlakozó/kábel a hibás, mint írtam. Nem feltétlen kell egyből mocskolni ilyenkor a másikat, előbb érdemes körbejárni a témát, főleg, hogy ahogy láttam, a másik fél is hajlott rá. Legalábbis, amit én itt le tudtam vonni a dologból.
-
FefeeX
veterán
Mivel középiskolás koromban voltam nyáron szervizes, és akkortájt még itthon nem is nagyon voltak elérhetőek az MS cuccok (SideWinder mintha már létezett volna), így olyat nem is láthattam volna, ennek ellenére gagyiműanyag, pontatlan, összecsapott ratyi a Dpad minősége... A PS3-é sem egy álom, de azért jóval jobb. A Razer remélem tuti lesz
Apropó SG-n ma olvastam a cikket, milyen körülmények közt gyártják az MS kontrollereket -
FefeeX
veterán
Én a Razer Onza itthoni megjelenését várom, mert a box eredeti kontrollere szvsz alkalmatlan a normális fighting játékokra... A Dpad néha nem is arra érzékel, amerre nyomom, ráadásul néha olyan érzésem van, mintha alig választaná el valami a kitöréstől... (Hány Genius padot láttam már, letört Dpaddal...)
Tessék, ez egy ON
Amúgy zavvi-nál megint leárazások vannak... -
FefeeX
veterán
Nézd meg a 4850, 4870 meg 5850 fogyasztási adatait is... Bár a 2900XT és a 3870 közt fogyasztásban nagy csökkenés volt (teljesítményben meg nem volt növekedés, csak a DX10.1), azóta megint a 200W-ot súrolják a kártyák LOAD-ban... Megpróbálok keresni neked egy cikket
A Fermi mai darab, most jelenik meg, és múlt héten olvastam a 300W-ról...Szerk:
meg is van...
Az 5ezres szériában nagyon jó lett az atik üresjárati fogyasztása, előszörSzóval, gyakorlatilag IDLE esznek 70 wattot a kártyák, LOAD meg a különbözet 70-80%-át számolhatod a VGA fogyasztásához... Van az most is 200
-
FefeeX
veterán
válasz
Xirtam #45765 üzenetére
Ez olvasatom szerint azt jelenti, hogy a Xenos az R600 elődje, tehát hasonló a felépítése. De hogy a teljesítménye pariban lenne a 2900-zal, azt nem hinném, már csak a fogyasztás és a melegedés miatt sem.
Xenos: 337millió tranyó, 500/500 Mhz
R600: 700 millió, 740/825 Mhz.
Szóval mégsem lőttem mellé, a 3850 teljesítménye ennek 2-3szorosa... -
FefeeX
veterán
Kb annyi. A 8800 GT sem egy alacsony fogyasztású modell, bár nem mérték külön a kártya fogyasztását, de a 2900XT egy százassal zabált többet. Lehet hogy nincs 200W a pró esetében (bár a többi rendszerelem nem olyan vad fogyasztású), úgy emlékszem, volt egy teszt anno, amiben a 2900XT át is lépte egymaga a 200at...
Adalbert1: sokkal kevesebb munka és pénz a boxon optimalizálni, mint PC-re. Amíg valami jön PC-n, addig boxon is lesz. Az indokot már leírtam
-
FefeeX
veterán
válasz
adalbert1 #45760 üzenetére
Ha tényleg 2900XT van a boxban, akkor sokkal nem lenne hangosabb az 5770 hűtése sem, annál inkább halkabb
Bár ez megmagyarázná a 3LED-es hibák kiindulási okát...
Szerintem az MS viszont lassan nem ússza meg a normális hűtés beszerzését. Gyakorlatilag 5ezer forint ráköltésével legalább dupla annyi többletköltségtől szabadulna meg.
-
FefeeX
veterán
válasz
Xirtam #45757 üzenetére
Nem kell ide olyan jó programozó sem. Elég, ha az nv csalásaira gondolunk, ahol a driverben kikerültek egyes algoritmusokat, és egyszerűbben programozták le (látványban ugyanazt), nv kártyán, hogy hamis eredményeket érjenek el a tesztekhez gyakrabban használt programokban. (mikor átnevezted az exe fájlt, akkor meg 40%-kal leesett a teljesítmény...)
Erről szól az optimalizáció. PC-n ezt nem tudják megcsinálni, legalábbis nem minden játékhoz, minden kártyára. Konzolon 1db konfig van, nem 1 milliárd, 1 proci, 1 GPU, arra kell a leghatékonyabban leprogramozni ugyanazt. Ezért van az, hogy a 3szor izmosabb PCket is adott esetben jobban megizzasztja ugyanaz a program, ami vígan fut konzolon. (és ezért sokkal hatékonyabbak ugyanazzal a vassal az almás gépek, mint a PC-k)A 2900XT egyébként kb 3850 teljesítményű, így abban tévedtem akkor. Bár nem tudom, hogy tényleg lehet-e az benn, mert emlékszem milyen hűtés kellett a 2900Pro-knak is, a 200W saját fogyasztásuk mellett.
-
FefeeX
veterán
válasz
lumpen_stex #45752 üzenetére
Gyakorlatilag a hajadra kenheted azt az 1080p-t ami a boxból jön ki. Gyakorlatilag mindegy, melyik áramkör végzi a felskálázást. A végeredmény akkor sem lesz még hasonló sem, mint ha alapból 1080p-ben számolna a szoftver. És ez az ami hiányzik. PS3-ra létezik talán 3 játék, ami 1080p-ben számol, boxra meg egy sem.
Te egyébként most azért hoztál létre hirtelen egy új accot, hogy beállj a boxos topicba fikázni úgy, hogy fogalmad sincs a tényekről? Láttál te már konzolt vagy csak jöttél osztani az észt? A PC-s összehasonlítós baromságod elég távol áll az igazságtól. Tényleg van jobban kinéző játék PC-n, ami multiplatform, de ilyen baromságot mondani...
-
FefeeX
veterán
válasz
adalbert1 #45750 üzenetére
Egy 3850 már bőven elég a mai játékok 720p FULL grafikán (16xAA 8XAF) futtatásához. És ez az optimalizáció lópikula a konzolosokhoz képest. (igen, van amihez nem elég, de azok a játékok vagy rosszul sikerült konzol-portok, vagy alapból sz@rul megírt darabok). A 3850 a boxban található GPU teljesítményének többszörösét tudja. A 4850 a 3850 teljesítményének dupláját. Az 5770 pedig nagyjából pariban van a 4850-nel, csak jóval kevesebbet fogyaszt és bővített utasításkészlettel rendelkezik. Nem kell agyonhűteni (mondjuk a jelenlegi hűtés se lenne elég neki valszeg), és az 1080p-t optimalizáció mellett, túlzás nélkül az elkövetkezendő 10 évben lazán maxon kihúzná. Csakhogy, ugye az 5770-nek is elég borsos ára van, így a konzol ára kezdődhetne kb 200tól
Az arcade
-
FefeeX
veterán
válasz
Djuree #45746 üzenetére
Ja, meg folyékony nitrogénnel kellene hűteni... Főleg akkora dobozban... És olyan hangja lenne mint egy szerverteremnek... Az IBM processzorai szerintem amúgy jobbak konzolhoz, mint az intel cuccai...
Egy 5770 már lazán elég lenne egyébként a full HD-hez, bármiben. Sőt... -
FefeeX
veterán
válasz
gixivo #45722 üzenetére
Azért én ránéznék a HDMI kábelre... Múltkor hasonló gondom volt a WDTV-mmel is... Szar képet adott, kockás, zöldes, stb. Duplán árnyékolt, aranyozott kábel használata ajánlott, bár elméletben nem lehet különbség a kábelek közt, gyakorlatilag néha mégis van. (Nálam egyébként csak nem volt eléggé bent a csatlakozó a helyén, kihúztam, bedugtam, és megjavult a kép, de mivel cserélgettek, így valószínűsítem, hogy ez a hiba kizárható)
-
FefeeX
veterán
Nem teljesen. A 20gigás vinyón nem lehet cullang nélkül 13giga felhasználható hely. Mert ahogy nő a méret, azzal arányosan nő az átszámolás által "elveszített" GB hely. Épp ezért nem jó példa, hogy cullang nélkül a 120ason 112 gb hely van (amivel azt akarta magyarázni hogy a 20ason is lehet 12), mert míg a 20ason 18+ GB tényleges hely van, addig a 120ason meg 112GB. Érted már? Az ha a 20ason csak 13GB-t tud használni valaki, valszeg user error.
-
FefeeX
veterán
válasz
Throme #45379 üzenetére
Nos, ami videót néztem, ezeket nem csak áthelyezni lehet, hanem másolni is, legalábbis azok szerint.
Amúgy eddigi olvasott ismereteim szerint, ha rádugod a vinyót/pendrive-ot/stb a PCre, nem fogod tudni kezelni a cuccokat,csak krikszkraksz lesz rajt. Van azonban egy program PCre, amivel ezt meg lehet oldani. Szóval nem az adat a baj, hanem a windows, ami nem tudja felismerni.
A LIVE recoveryről 2 lapon belül (max 60hsz-el ezelőtt) volt egy leírás, miért írja, hogy nem lehet. De látom ez azóta összejött. -
FefeeX
veterán
válasz
Xirtam #45373 üzenetére
Azért nem. A hagyományos GB-okkal számolva egy 16Gb pen --> 14,90Gb hasznos tárhelyet tartalmaz. Ebből lejön még 0,5. És üres.
Vinyónál feltehetőleg azért nem elérhető a 20ból a 18,62 azaz a tényleges 18,62GB kapacitás, mert még fél mega format, lehet kapott még valami más partíciót, mert nem szedtem szét még az enyim pl, de rajt vannak előtelepített játékok meg egyéb szemét
Azért a 13giga felhasználható kapacitás nekem nagyon erős túlzásnak tűnik.
-
FefeeX
veterán
válasz
Crazyman33 #45349 üzenetére
Megformázza magától hogy jó legyen. Szerintem alapból annyit választ le amekkorát kezelni tud. Viszont mivel 2 partícióm van a 640esen és mindkettő NTFS, alapból formázni akarja mindegyik lehetőségnél.
FATról tud úgy particionálni magának, hogy ami rajt van nem veszik el (pendriveomnál ezt is felajánlotta -- másfél giga hely van rajt, csinálna belőle 1 gigás drive-ot)Ha nem lenne teli mindkét külső vinyóm, hagytam volna formázni, de mindkettő 50% töltöttség felett van...
-
FefeeX
veterán
válasz
Janix12 #45305 üzenetére
Azzal azért nem árt óvatosnak lenni, eddig még nem láttam olyan tesztet amiben USB vinyóval próbálkoznak. Viszont, ami tuti, hogy max 16 gigát tudsz róla majd használni pendrive partícióként.
Majd ha nagyon ráérek este, az egyik USB külső vinyómmal bepróbálkozom, miután telepítettem az új dash-t, a 640esen úgyis van egy üres, kényszer winnek fenntartott 40es partíció.Apropó, bármilyen penről telepíthető az új dash? Mármint ahhoz ugye nem kell átformázgatni, hogy azt lássa?
Djuree: a heroes2 eredetiről sajna én lemaradtam. A 4 és az 5 nekem bejött, a 4 főleg, az 5 egy idő után igen unalmas, viszont az első héten nagyon jó volt, főleg mikor még a demóval nyomtuk a duelt egymás ellen neten
Mondjuk majd akkor örülök a zavvi-nak, ha ténylegesen meg is érkezik a WC3mam a postán.
-
FefeeX
veterán
válasz
woodbear #45300 üzenetére
Én azt olvastam, hogy a gyári újnál is gyakran előfordult ez a hiba, valamelyik huzal be van szorulva, és hogy ezt egy apró moddinggal meg lehet oldani. Hogy ezt hol láttam, már nem tudom, de youtube-os videó is volt mellette.
adalbert1: nekem pont a IV tetszett jobban, egészen más stílus, más játék, nem a megszokott heroes, ettől független az összes többi is bejön, mint a disciples2 is, ami szintén megvan origi
Janix12: eddigi leírások szerint igen, telepíthetsz is játékot a pendrive-ra ha van rajt elég hely.
StLui: az a kábel is annyira spéci, hogy vagy patch, vagy cross...
Majd megnézem, ha hazaértem
-
FefeeX
veterán
Heroes sorozat nektek nem jön be?
Csak emiatt, de ez itt elég off, csak gondoltam azért megosztom, nekem megvan egyesével
Ennyiért ajándék.Ugyanitt first decade is 5 font
-
FefeeX
veterán
Bakker Djuree, hány Transformers2-t rendeltél zavvi-ról?
Mind elfogyott, már csak ilyen ratyi box gammák vannak...
De a WC3+FT-t most meg is rendelem -
FefeeX
veterán
válasz
Janix12 #45290 üzenetére
akkor nem tudom milyen kábel kell, ezek szerint vicces a dolog
(egyelőre nem foglalkoztatott a téma, nem merek moddolt boxszal fenmenni netre, főleg, hogy terveim szerint visszamoddolom majd egy fél éven belül, és akkor megyek majd LIVE-ra)
a hogyan osszuk meg a boxszal netünket leírást pedig itt találod -
FefeeX
veterán
válasz
Janix12 #45288 üzenetére
Egy oldallal korábban valaki beírta, hogyan kell beállítani PC-n hogy továbbküldje a Boxot netre. Nem hinném, hogy a boxról látni fogod a PC-t
Az hogy a PC látta a boxot, már jót jelent.
A PC-t kötötted össze a box-szal patch kábellel? Mármint se switch, se router, se hub? Mert az mondjuk számomra érdekes lenne, ha úgy látná, főleg hogy abban az esetben routerhez kell elvileg cross. Mármint ésszerű gondolkodás esetén
-
FefeeX
veterán
válasz
Janix12 #45282 üzenetére
Routerrel patch kábel, másik boxszal, PCvel meg cross.
Nyilván ugyanúgy, mint PC-k esetébenHa vissza érkezik újra kezdődik a garija?
Csak ha cserélik a gépet. Ha alkatrészt cserélnek, annál újra kezdődik az 1 év, 3LEDnél elvileg újrakezdődik a 3 év. Viszont teljeskörű garancia tényleg csak gépcserénél kezdődik újra - azonban a szervízben töltött idővel csere nélkül is meghosszabbodik. -
FefeeX
veterán
Én azt sajnálom, hogy a MOMO-mat nem lehet rákötni a boxra, míg a PS3-ra elméletileg rá lehet azt is és a G25öt is... Állítólag ezekhez képest a MS kormány elég ratyi, nekem még a MOMO-m se az igazi, nem is használom, de hogy a MOMOnál drágábban vegyek rosszabbat, az számomra teljesen kizárt
-
FefeeX
veterán
válasz
Djuree #45243 üzenetére
A RA1 megvolt anno eredetiben német kiadásban. Mint a CnC1 is. Aztán megvettem a First Decade-t.
De ha hiányzik a RA1, ott a PC-s szekcióban, szintén 5 fontértÉn a WC3+FT-n gondolkozom, össz 10 fontért (3ezer); kérdés, hogy mennyi a PK. Illetve ha tuti 1 font a posta, akkor szerintem már rendelem is... Eddig itthon 6ezer alatt a kettőt nem láttam még.
-
FefeeX
veterán
Igen. Meg kell bontani, kár hogy a FAQ az első HSZben nem működik, mert abban volt a link a youtube-os videóra...
Eddig nekem is megy a DD WRT, csak az általam írt problémák vannak vele
(kiakad a sok peertől, meg max 36 megabitet ereszt át, kábelesen is)
#45196: nem kompatibilis az X360nal emuban? Amúgy mi van, ha valaki lemarad?
StLui: dehogy kell, lekapja az új dashboardot, felteszi pendriveról, aztán már szól is a dolog
Egyébként nekem a Tekken6 tette fel az új dash-t. (nem a legfrissebbet, természetesen)
heihachi:
"eredeti a gamma"
ez 99%ban nem szükséges feltétel az elérendő cél érdekében. -
FefeeX
veterán
válasz
Xirtam #45185 üzenetére
Uff, hogy ez ilyen egyszerű?
Azt hittem, mint a mobil telefonoknál, témák vannak és azokat lehet csak cserélgetni
Mr.Grincs:
bár a 250Gb-s vinyómon még van 100+ giga hely, azért a hecc kedvéért, meg mert kedvet kaptam, meg mert szeretem az újdonságokat, kipróbálom én is, ha hazamegyek
Bár sajna, a Sandisk Cruzer Contour nem fér be a lukon (pedig azzal nem lennének sebesség problémák, mint ahogy az összefoglalóban írtak róla)bwoay:
valóban azt kezdtem ecsetelni, de csak összehasonlításként egy mai N-nes és egy régebbi G-s összehasonlításában, mik a gyengéi a régebbi G-s nek
Ezek szerint akkor próbáljam rá otthon a Tomato-t hátha még jobb lesz az eredmény... -
FefeeX
veterán
válasz
adalbert1 #45182 üzenetére
tomatot nem tudom, a DDWRT a 320n-re felmegy, és arról elég jókat írtak anno... Én azon gondolkoztam, főleg hogy kinézetre is nagyon faja
ON kérdés, nem találtam rá választ, csak utalásokat, hogy vannak témák... Ezek hogy működnek? Csak mert Live-ot nem láttam még, egyelőre nem is szándékozom, viszont ilyen háttérváltoztatás meg hasonló érdekelne, amennyiben lehetséges így is.
-
FefeeX
veterán
válasz
archer99 #45155 üzenetére
Első HSZben benne van, hogy szedd le a műanyag burkolatot a kábelről, hogy beférjen mellé a HDMI, sajna más módja nincs. Vagy ha elég a 2.0 hang akkor továbbkötöd a hangot a tévéről az erősítőre
StLui: asszem lehet rossz sorrendben írogattam be, így bár össze nem kötöttem, sokan összefüggést feltételeztek
Bocsi
TPLink nekem külsőre nagyon nem tetszik, de valóban 15ért nem rossz vétel (bár 17 alatt normál boltban nem találtam) Csak azt akartam egyébként írni, hogy a G-seknek vannak problémái, mint amiket írtam pölö, de együtt lehet élni velük, innentől preferencia
-
FefeeX
veterán
nem is írtam hogy N-nes lenne, még mindig azom van, nem wifin nem tudja kezelni, hanem kábelen, de amúgy minden jó vele, egyelőre nem is cserélem le, mert
1. nincs N-képes eszközöm
2. amennyire kell a net/torrent/stb arra optimalizáltam és bőven megfelel
3. én mondjuk DDWRT-t használok rajt, de ezzel is bőven jó
4. túl sokat kéne ráfizetnem egy tisztességes, és jól is kinéző N-nes routerre... -
FefeeX
veterán
válasz
Morden24 #45169 üzenetére
Ha most veszed, és van rá lóvéd, hogy jót vegyél (kb 30k), akkor igen.
A WRT54-GL a 60/6-os netből 36ot tud csak a letöltésnél átengedni, és ilyen sebességek mellett, a torrent 200 peer alatt is elég gyengén megy rajt, sokat kell korlátozni. Érdemes benézni a routeres topicba vásárlás előttHa nincs rá 30k-d, vagy van régi G-s routered és kiszolgál, felesleges cserélni, míg nem kell a nagyobb
Valamint jó használt G-seket lehet kapni 10k alatt (amik tényleg jók), az árukból már nem sokat veszítenek használtan, szóval 1-2 évre kiszolgálhat az is...
-
FefeeX
veterán
válasz
Jon Mathias #44984 üzenetére
Most komolyan, ennek mi értelme van, hogy 10hsz-enként beszúrsz egy hsz-t amiben csak egy pont van?
Aktív témák
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest