- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vhw
addikt
Na örülök, hogy csináltak valamit a legutóbbi patchben, most már szépen fut a játék, egy-egy dolgot 'magas'-ra állítva is 50-60 fps. Örvendek, hogy nem 10 éves játék grafikai szintjén kell vele játszani
Látom a "carrier based" mint kategória teljesen eltűnt...
Egyébként mi lesz az eltűnt premium gépekkel? Esetleg azok közül kerülnének ki majd a bétás ajándékok?
-
vhw
addikt
Emlékeim szerint a wot még a zárt béta idején is jobb volt ilyen szempontból.
A jelenlegitől jelentősen gyengébb hardverrel ~30fps megvolt minimum beállításokon (max látótávval).
Azóta geforce 210 helyett radeon 7770 van, 1,9 athlon X2 @ ~2,4mhz helyett 3,2-es athlon II x3, 2 gb ram helyett 4. (közben 1024x768ról 1366x768-ra váltottam a monitort)Teljesen minimum beállításokon tudok 14-30 fps-sel "játszani". (visszaszámlálásnál 30, heves csata közben ~14)
Állítólag ez a több magos amd cpu tulajokat érintő probléma (intel esetében úgy tudom nem voltak hasonló gondok).
Mindenesetre elég kellemetlen ez egy olyan játék esetében, amit ~2 hét múlva élesben akarnak indítani. -
vhw
addikt
A pilótát át kell képezni a következő, ugyanolyan osztályú gépre? Nem írja sehol, hogy büntetést kapna, vagy levonnának a szintjéből.
-
vhw
addikt
Másnak nem okoz gondot az alacsony fps?
A wot-nál nagyjából alacson/közepes beállításokon elfut 30-40 fps-el, a wowp mindent lecsavarva is ~25 körül ingadozik a visszaszámlálásnál! Hevesebb csatáknál, ahol több gép is összefut 14-17. Már nem tudok mit lejjebb venni rajta - és ami azt illeti igen hulladék a látvány... a repülőm egy pixelhalmaz, rossz ránézni.Ez a hivatalos honlapon szereplő minimum konfig tükrében elég szomorú... (szerintem azzal konkrétan még talán el sem indulna) Ennyire csak nem lehet kevés a gépem.
-
vhw
addikt
Elértem végül a Bf 110 B-t. Erről beszéltem én!
Végre nem csak lomha bombázó gyenge fegyverzettel, mint a két előd.
És nem is olyan törékeny mint a vadászok.
Ez már tényleg pillanatok alatt lekaszálja a könnyebb gépeket. Nem is foglalkozok már a bombákkal.
Hivtalos fórumról sikerült ellesni pár tippet a hf használattal kapcsolatban, így már nem is vagyok olyan elveszett. Öröm, hogy már nem csak ~100-150 xp-s körök jönnek egymás után sorban.Plecsni ugyan még nincs, de érik már az az 5 kill, eddig már 2 alkalommal akadt be 4 áldozat a kis 110-nek, idővel csak beadja!
-
vhw
addikt
válasz
Lavidaloka #657 üzenetére
Ez ok, ezt megtaláltam. De én a repülőgépes adatokhoz hülye vagyok - nem tudom mi számít jónak, mik a lépcsőfokok... nem tudom mihez hasonlítani/viszonyítani. Számomra meg semmitmondó adatokat hiába hasonlítanék össze különböző gépeknél...
Amit felfogok, hogy mennyi ágyú, bomba, milyen elrendezésben... Ezért inkább valami szöveges jellemzés lenne jó. (ahogy a tankos wiki oldalon is; előnyök/hátrányok, tippek az alkalmazandó taktikára)Visszatérve a Me210-re, azt írogatják itt-ott forumokon, hogy a nehéz vadászokra bombát rakni hiba, és hogy nem kéne ezzel lerontani az egyébként igen hatásos tűzerejüket. Meghogy a profik nélkülük ölik halomra az ellent.
Na most ezt már én is észrevettem, hogy 1-2 Bf 110 pár másodperces sorozattal darabokra tud lőni gépeket. De eddig szegény alacsony szintű hf-ekkel (Ao és Fw) a lövöldözősdi totál eredménytelen... csak ezt a lenézett földicélpont robbantgatást csináltam/csinálom velük. Másokra már akkor kezdek el lövöldözni, mikor elfogytak a bombák - de nem sok sikerrel.Már a 20mm-es gépágyút is kifejlesztettem az Ar80-ra és az Fw-re is, de sehogy nem akarnak pillanatok alatt elfogyni a célbavett gépek... (vadászok sem, nem csak sok HP-s szovjet gépek)
Ennyire számítana a 100%-os crew? (az Ar-en már felhúztam 75-re) Vagy még én bénázok és ügyesebben kéne célontartani a gépágyúkat? Lőszerből már így is a legdrágábbat használom...
Igyekezzek beszerezni az 50k célzáspontosító cuccot? -
vhw
addikt
Gondolom nem sokan izgulnak rá a premium repülőkre, most meg aki párhuzamosan játszik a wot-tal nem veri el erre a tokeneket.
De aki próbálta korábban, vagy nem érdekli a wot, van valami tapasztalata véleménye róluk?
Most így konkrétan a Me-210 érdekelne, de bármelyikről olvasnék infókat, netán tanácsokat a játszásukhoz (eléggé szomorú, hogy még nincs a játéknak wot-hoz hasonló wiki oldala).Azt hiszem a wipe után beneveznék valami kicsit magasabb szintű (3-4-5) gépre, hogy ne kelljen megint nulláról szerencsétlenkednem. (úgyis csak másodlagos időpocsékoló lesz ez nekem
)
-
vhw
addikt
Nos ez lehet, sokat hallani róla, hogy állítólag melyik jobb.
De nem is erről van szó. Mint mondtam ez a játék amolyan változatosság gyanánt "kellene", igazából még mindig a wit ahol "otthon érzem magam". És mivel a két játék gold és free xp is(?) "egyesülni fog", így a jelenleg összegyűjtögethető tokennekkel vehetek oda is premium fiókot, valamint bizonyára eleinte erősen tolni fogják az ember képébe a wowp-t is (gift kódok miegyéb) amiből profitálhatna a tankos oldal is.
És ha a free xp is osztva lesz, akkor míg itt a repülőkkel bohóckodok gyűlne lassan ez is...Szóval ezért szimpatikusabb "házon belül" maradni.
(Egyébként; ezeket a tokeneket gondolom a játék kiadásáig lehet gyűjteni/felhasználni és aztán wipe. De a vásárolt premium fiókok csak eddig a bizonyos dátumig élnek? Vagy ha én fogom és utolsó előtti nap vásárolok be premium fiókból akkor az nullázódik másnap és ezzel együtt ugye a wotban is?)
-
vhw
addikt
válasz
L-e-f-i-e #641 üzenetére
"Hát repüléshez nem árt tudni pár manőverezési technikát, melyik géppel hogy tudsz fordulni, melyikkel, hogy tudsz rágyorsulni, pl kanyarban rányomni a "gázt", vagy mikor kell épp "állóra" fékezni."
Na ez totál homály... ennyire nem...
A hernyótalpas vasdarabokkal jól kijövök, de levegőben teljes tanácstalanság - mit kéne, mikor kéne... az eddig látott légicsaták is csak egy nagy katyvasz volt mind, mindenki be a térkép közepére, aztán pörögni mint a trágyaszóró és lőni valamit... De hogy taktika vagy valami... Ehhez képest a wot bokorban kempelő vörös hadserege megfontolt illetők csoportjának tűnik.
Egyedül a földi célpontok bombázásában tudok valamit rendszeresen elérni, de ezzel meg nehezen lehet csatát nyerni.De ahogy elnézem nem lesz hosszúéletű a pilóta karrierem - nem akarok túl sokáig nooboskodni, ha egyszer nem megy.
-
vhw
addikt
Már egy félévvel ezelőtt kipróbáltam a játékot - játszottam ~20 csatát - annyira nem nyert meg magának, de tegnap újra letöltöttem.
Ezúttal kicsit kitartóbb vagyok, erőltetem-erőltetem, de az istennek nem akarnak összejönni a dolgok.
Kissé kétségbe vagyok esve... ennyire tehetetlen noob vagyok, vagy maga a játék nem "felhasználóbarát", vagy esetleg még a gyengécske repülők/fegyverzet - tapasztalatlan ~50%-os pilóták okoznak gondot?
(a teljes képhez hozzátartozik, hogy annyira nem vagyok nagy repülőgép rajongó, már anno a battlefield '42-ben is csak lezuhanni tudtam velük, de kicsit lazításnak, változatosságképp jó lenne valami kevésbbé "stresszes" mint a wot - és hát... kissé kényelmetlen, hogy ennyire analfabétának érzem magam ebben a játékban)
Eddig kicsi sikerélményt t1-ben az Ar65-el, mint vadásszal sikerült elérni - efelett már nem bírom működésre bírni a vadászokat. (a premium ajándék szovjet gép is meglehetősen haszontalannak tűnik azokban a t4-5 csatákban ahova általában kerül)
A másik az Ao volt - mert rápakoltam a bombákat - átsunnyogttam az ellenséges gépek között, levegőberöpítek 2-3-4 földi célpontot - mikor mennyi sikerül. Aztán közben a csapat vagy már megszerezte a fölényt és segítek levadászni a maradékot. Vagy... és az esetek nagy többségében ez történik - utolsók között maradok életben és lekaszabolnak minket...
A tapasztaltabbak mit javasolnak; mihamarabb elérni 4-5ös szintre és így talán gyakrabban kerül top dognak az ember és nagyobb esélye lesz bántani a "kisebbeket" - *sikerélmény* \o/ - ? Vagy szépen maradni t1-ben és tanulni? (bár ezek a "fából faragott" gépek még annyira sem vonzanak)
Ja, egér+billentyűzet kombóval szerencsétlenkedek - pro tip amire esetleg figyelni kéne?
Játékközben külső nézet vs "belső" nézet?
Tán mintha jobb lenne az ellenségre célzoni/lőni teljesen zoomolva, viszont akkor nem látni a környezetet. Vagy folyamatosan ajánlatos váltogatni, szükség szerint?(Egyébként valami bitang alacsony az fps, még ha ismerős is a wot optimalizáltsága. Ott legalább nagyjából közepes értékeken fut, ám itt majdcsaknem minimumon minden és így van ~30 fps - valaki ajánlotta, hogy lőjjem ki a bal alsó mini képernyőt - ez tényleg dobott valamit rajta.)
-
vhw
addikt
Engem ezelőtt is inkább a tankok érdekeltek, szal annyira nem mélyültem el a repülők világában, így közelről se tudom összevetni az ingame/IRL adatokat-képességeket, csak nyomtam a battle gombot, hogy haladjunk
(mint egy vérbeli naab
)
Otthonosabban is mozogtam anno a WoT kezdésénél a paraméterek-modulok közt mint ennél. Nem nekem való ez...psycroptic: akkor mégse csak nálam jött elő ez, nem hiába béta még a drága...
-
vhw
addikt
válasz
freelancer #243 üzenetére
Én a T2 német nehéz vadász gépet próbáltam ki (nem sok sikerrel).
Igazából nem néztem utána a dolgoknak a játékban, kezdésnek megcsináltam a kis tutorialt az elején, ami kb. semmire nem jó, ha pont ilyen géptípusokkal kapcsolatos alapvető taktikákat nem mutat be. (Egy GTA SA közben elsajátítja az ember ezeket... persze biztos vannak totál kezdők is, de ők is csak annyival vannak kisegítve, hogy hogy tartsa levegőben a gépet. De hogy mit is és hogy is kéne csinálnia, az homály marad) -
vhw
addikt
válasz
freelancer #238 üzenetére
Persze értem én, hogy béta, vannak-lehetnek hibák, ezért nem is verem az asztalt. (meg amúgyis sokadlagos jelentőségű nekem ez a játék, csak érdeklődtem azért kicsit, mások mit tapasztaltak)
-
vhw
addikt
válasz
freelancer #236 üzenetére
Elképzelhető... esetleg nem tetszik ennek az optimalizálatlan képződménynek a hardver összeállításom, netán a driverek... bár annyira nem betegszem bele, ha nem derül ki a probléma oka.
Igazából amíg nem észlelem más (lényegesebb) progiknál is, addig nem babrálom szét a jelenlegi, egyébként jól működő konfigot.
A tankos testvér már közel két éve, számtalan update után is 'gond' nélkül fut (leszámítva a valóban, többek által észlelt kis apróságokat)
De ilyen gyakori kifagyás, vagy játszhatatlan szintre csökken fps-t nem tapasztaltam ott. -
vhw
addikt
Kipróbáltam végre ezt a csodát.
Lövésem nincs mit szabad róla jelen állapotban mondani/beszélni.
De azért egy technikai kérdést csak feltehetek; másnál is előfordul, hogy a 15 vs 15 gépes csatákban beszaggat a játék? Minimum grafikán is ezt műveli nekem. És mikor már jól felhúztam az agyam ezen, akkor a gyors elhalálozásom után cseszik kilépni a csatából, megfagy a képernyő a 'kilépek a hangárba?' kérdésnél. Illetve nem hal meg maga a gépem, az egeret lehet mozgatni, a gépház led villog, de semmire nem reagál a cucc (Alt+Tab, Alt+F4, Ctrl+Alt+Del, Win billentyű... semmi...)
De a kisebb létszámú, 8 vs 8, 10 vs 10 csatákat meg simán viszi medium grafikánál is, és a kilépésnél sincs gond. -
vhw
addikt
Annak idején mikor kezdtem a WoT-al ugyanígy szimplán a hivatalos honlapon jelentkeztem a CBT-re. Ám mikor jobban elmélyedtem a játékban, hónapok múltán, akkor leltem rá, hogy volt lehetőség ilyen-olyan netes pc magazinoktól invite code-dal is bejutni, amik premium tankot adtak gratisba. (amik azt hiszem a játék éles indítása után is megmaradtak a garázsban)
Na most aki játszik már a játékkal vannak benne esetleg premium repülők? Vagy aki jobban figyelemmel kíséri a játék fejlődését van már kilátásba helyezve ilyesmi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged