- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
"Az egyes bejegyzések tetején megjelenő kép szerintem meg csak simán egy featured image, azaz kiemelt kép, amit a bejegyzés szerkesztőjének jobb oldalának alján tudsz feltölteni/hozzáadni."
Ha bekapcsolom a kiemelt kép funkciót akkor csak a "Bejegyzések" gyűjtőoldalon jelenik meg a kép, de ha megnyitom az oldalt ott már sajnos nem
"Flexslider" funkció nem található a beállításoknál, csak sima slider .., megpróbálok ott valamit "ügyeskedni".
-
sz.j
nagyúr
Srácok! Frontier sablonnál hogy lehet beállítani azt váltakozó képet ami a linkelt oldalon a menüsora alatt látható.
Valamint azt is ami az aloldal elejénél látható?
Vagy csak simán az aloldal elejére van beillesztve a kép? -
sz.j
nagyúr
Srácok!
Közületek használja valaki a Frontier theme-t, mert bár nagyon elégedett vagyok a rengeteg beállítási lehetőségével, de szeretnék egy a mai kornak jobban megfelelő, ütősebb, modernebb oldalt csinálni vele és ehhez gyűjtenék ötleteket.
A mostani oldalunk kb ilyen (a linkelt oldal csak gyakorlásra/próbálgatásokra van)Ha van valamilyen megvalósítható jó ötletetek ehhez a sablonhoz (még akkor is ha nem használjátok), akkor azt is megköszönném.
-
sz.j
nagyúr
Na máris gondjaim vannak, mert amikor a child style.css-jében a változtatásokat meg akartam csinálni nem volt mit változtatnom, mert csak ez található ott:
/*
Theme Name: Frontier Child
Theme URI: http://ronangelo.com/frontier/
Description: Child theme for Frontier.
Author: ronangelo
Author URI: http://ronangelo.com/
Template: frontier
Version: 1.0
*//* Your modification goes here */
Na most mitévő legyek?
Azokat a részeket ahol a változtatás lenne/volt a szülő style.css-ben másoljam a child styléjébe és ott változtassam meg? Vagy ha nem akkor mit kell csinálni? -
sz.j
nagyúr
Végső megoldásként töröltem/ráfrissítettem a szülő sablonra és megjavult.
Most már nem töredezett az oldal de az előzőekben, a style.css-ben történt változtatásokat teljes egészében elveszítette.
Ha visszaszeretném állítani a számunkra ideális megjelenést, akkor azt most hol kell, melyik style.css-ben kell megejteni, a szülő vagy a gyerek (child) style.css-ben? -
sz.j
nagyúr
Az oldalunkhoz az ingyenes Frontier sablont használjuk (eddig nagy megelégedéssel) és a közelmúltban elkészült hozzá a child theme (legalábbis most vettem észre, hogy van) .
Kérdésem az lenne, hogy a child thelme-t hová kell feltölteni, a szülő theme mappájába vagy hová? Valamint a child theme aktiválásán kívül van még valami más teendő is vele? -
sz.j
nagyúr
Srácok, az lehetséges, hogy az iThemes Security jelentősen lassítaná az oldal betöltését? Mert most nálunk valami miatt ez van ...
-
sz.j
nagyúr
Mivel az utóbbi időben sok szó esik a Wordpress oldalak biztonságáról, talán érdemes ezt az oldalt is felkeresni és az ingyenesen letölthető pdf fájl tartalmát elolvasni.
-
sz.j
nagyúr
Köszi az újabb hasznos cikket, de ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.
Ha bekövetkezne a baj, azaz feltörnék az oldalt, akkor az a megoldás is hathatósan segítene, hogy az előzőekben a tárhely phpMyAdmin felületéről lementett/exportált adatbázis tartalmat (a tárhelyen lévő adatbázis törlését követően) visszatöltenénk/Importálnánk?
A fentiekkel egy időben az előzőekben az FTP-n keresztül lementett .htaccess fájl visszatöltenénk? Természetesen az oldalon lévő törlését követően. -
sz.j
nagyúr
Srácok!
Az utóbbi időben amikor egy-egy oldal tartalmát megváltoztattam majd elmentem/frissítem az oldalt akkor 10 esetből egyszer-kétszer a "Program nem futtatható!" hibaüzenetet kapom és a változtatásokat nem menti el.
Ennek ellenére a weboldalon már a változtatott szövegű oldal jelenik megEz mi a fenétől lehet, mert a futtatási jogosultságok jól vannak beállítva (755, 644) a többi felsorolt lehetséges hibaokokhoz nem értek ...?
Hogy tudnám ezt megszüntetni? -
sz.j
nagyúr
válasz
janesart #2609 üzenetére
Mivel előzőleg azt írtad, hogy vannak mentéseid (remélhetően az adatbázisodról), akkor lépj a tárhelyeden a phpMyAdmin oldaladra és importáld vissza valamelyik jól működő, előzőekben lementett mentésedet.
Ha nem vagy biztos ennek a menetében, akkor keress rá a neten vagy kérdez rá itt a fórumon, hogy hogyan kell mindezt csinálni.
-
sz.j
nagyúr
válasz
katakomb1 #2497 üzenetére
Esetleg a wampserver nem jó a céljaidnak?
-
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #2420 üzenetére
Én a dFactory: Cookie Notice-t használom, van magyarítás hozzá és nagyon egyszerű a használata.
-
sz.j
nagyúr
A Title Setting-nél a Capitalize Titles és a Capitalize Category Titles jelölőnégyzete "be volt pipálva", de hogy ez mikor történhetett azt nem tudom, mert eredetileg nem volt ... A kijelölés megszüntetésével megszűnt a hiba, most mindenhol jónak tűnik a title szövegének megjelenése.
Mint már előzőleg is írtam a furcsa csak az, hogy nem minden oldalnál/aloldalnál/bejegyzésnél jelentkezett a hiba, csak egy részüknél
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Az mitől van, hogy a Google találati listában a title szövegében minden szó nagybetűvel kezdődik, holott én kisbetűvel írtam és mentettem el? -
sz.j
nagyúr
válasz
janesart #2330 üzenetére
Sajnos én is tapasztaltam az általad említett hibát az ingyenes inineten, mert van egy kísérletező WP-s oldalam ott. Sem a WP frissítéseket sem pedig pluginokat nem lehet letölteni ..., úgy látszik mintha ez az ininet sajátossága lenne.
Véleményem szerint nem éri meg WP.hez ingyenes tárhelyet használni, a "rendes oldalaink" is fizetős helyen vannak. -
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
Srácok! Ha jól tudom a webmorzsa (breadcrumb) használatát a sablonok biztosítóját. Mi van akkor ha az alkalmazott theme-nél nincs ilyen lehetőség, létezik valami jó és bevált plugin?
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
Srácok, mi az a Keep alive (életben tartani), és hogy és hol kell ezt bekapcsolni, mert azt olvastam hogy ennek a bekapcsolása gyorsítja a weboldal betöltését?
-
sz.j
nagyúr
Pedig nagyon jó lett volna ha részletesebb beállítási útmutatót írsz ("...sok mindent kihagytam.."), mert amit eddig átnéztem azok szinte mindenben egyeznek a fórumon előzőekben adott beállítási tippjeiddel.
Persze nem akarok telhetetlen lenni, mert ez is segítség lehet egyeseknek ....
-
-
sz.j
nagyúr
Rákerestem és meg is találtam .. Ezek szerint ez is meg van, de akkor miért reklamál a PageSpeed Insights, mert ezt írja:
"Használja ki a böngésző gyorsítótárazását
Lejárati idő vagy maximális kor beállítása a statikus erőforrásokhoz a HTTP-fejlécekben arra utasítja a böngészőt, hogy a korábban letöltött forrásokat a helyi lemezről töltse be, ne a hálózaton keresztül.
Hasznosítsa a böngésző gyorsítótárazását a következő gyorsítótárazható források esetében:
https://apis.google.com/js/plusone.js (30 perc)
http://www.google-analytics.com/analytics.js (2 óra"
Vagy ezekre nincs hatással? -
sz.j
nagyúr
"A Wordpess oldalunk betöltési sebesség optimalizálása" cikkedben azt tanácsolod, hogy
- A gzip tömörítés aktiválásához másoljuk a következő tartalmat a .htaccess fájlunk végére
- A böngészőket is rávehetjük, hogy gyorsítótárazzanak, ha ez is bekerül a .htaccess-beEgészen pontosan hová bemásolni, az # END WordPress után a 301-es átirányítások elé vagy hová kellene?
És mindezt változtatás nélkül kell megtenni?És ha ezt megteszem ez nem okozhat ütközést, pl. a W3TC-vel vagy bármi mással?
-
-
sz.j
nagyúr
Akkor kíváncsian várom a Yoast ismertetőjét/beállítási lehetőségeit, mert ha van benne egy-két jobbnak/hasznosabbnak tűnő dolog lehet, hogy elgondolkozok a váltáson. (Nagyon sok jó dolognak kellene benne lenni ahhoz, hogy váltsunk, mert az All in One SEO Pack-al is több mint negyven kulcsszavunk van az első oldalon ... Bár az is igaz, hogy ezek nem csak az All in One SEO Pack miatt vannak ott ahol...)
-
sz.j
nagyúr
Ha a W3 Total Cache „General” oldalon a „Minify „-nél az Enable jelölőnégyzetet bejelölöm, akkor a https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ oldalon 96/100 lesz (9 elfogadott szabály) az oldal betöltési sebességére kapott érték, de ha meg akarom nyitni a weboldalt ott nincs semmi csak az alábbi hibaüzenet.
„Fatal error: Unknown: Cannot use output buffering in output buffering display handlers in Unknown on line 0 „
Ez szerintetek miért van? Vagy a Minify használhatatlan?
-
sz.j
nagyúr
Amit írsz az jól hangzik és nagyon jónak tűnik, gondolom nem csak én és a hozzám hasonlóan kevéssé hozzáértők örülnének egy ilyen oldalnak hanem minden WP-vel foglalkozó profi is (mert olykor nekik is szükségük van némi segítségre).
Nem tudom, hogy ez mikorra valósul meg, de most, hogy megírtad a terveidet, őszintén szólva nagyon de nagyon várom. Remélem, hogy nem kell éveket várnom .... -
sz.j
nagyúr
válasz
TheProb #1841 üzenetére
Esetleg ezeknek is hasznát veheted:
WordPress alapismeretek
WordPress Felhasználói Dokumentáció -
-
sz.j
nagyúr
válasz
Dexter68 #1592 üzenetére
"... első körben javasolnám, hogy aki újfiú (akkor is, ha lány), olvassa el az ingyen letölthető Wordpress Alapismeretek c. kiadványt."
Az alábbit sem árt elolvasni (majdnem az, de mégis más mint az előző hsz-ben lévő):
"WORDPRESS FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ" -
sz.j
nagyúr
Hátha valakit érdekel:
Free CSE HTML Validator (100% discount) -
sz.j
nagyúr
válasz
Des1gnR #1492 üzenetére
"...Ha leírod, hogy pontosan mi a feladat és megadsz mindent, akkor szívesen segítünk."
Köszönöm a felajánlást, amúgy "semmi különöset" nem szeretnénk csak valami olyasmit mint ami a képen is látható. Kiválasztható legyen a termék, ami alapból tartalmazza a rá jellemző egységárat, és a szélesség (m) és a magasság (m) beírását követően az Enter vagy OK gomb megnyomására, vagy automatikusan jelenjen meg a beírt felület nagyságának megfelelő ár.
-
sz.j
nagyúr
Szükségünk lenne egy olyan megoldásra (plugin vagy bármi más) amivel a weboldalra látogatók saját maguk kitudják számolni különböző termékek árát.
Sok, sok termék van (nevezzük most A, B, C, D-nek őket) és ezeknek négyzetméter áruk van, ezért valami olyasmire lenne szükségünk, hogy ha az A--->D termékek közül választ a látogató (ahol az egységár is meg van adva) és ha a szélességet és a magasságot is beírja akkor megkapja az árat.
Tudtok ebben segíteni?
-
sz.j
nagyúr
Én csak a # 1350-es hozzászólásodat láttam, erre reagálva kérdeztem... Viszont a kérdésem megírása után nem vettem észre (nem is volt rá időm, mert a nejem "rám pirított, hogy miért nem megyek már vacsorázni
), hogy újra írtál ami megelőzte a kérdésem ...
"...De tervezem egy komplett Wordpress cikksorozat megírását, köztük egy biztonsági kézikönyvet is."
Ezt örömmel olvasom, mert sajnálatos mód a magyar nyelvű netten nemigen találhatók részletes használati és beállítási útmutatók (mintha az minden gurunak féltve őrzött titka lenne). Még az olyan fontos és szinte nélkülözhetetlen pluginohoz sincs mint például az All in one SEO pack, a W3TC, All In One WP Security & Firewall, stb.
-
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #1346 üzenetére
Amúgy a wp biztonságossá tételével kapcsolatban elég sok találat van a Google-n.
-
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #1344 üzenetére
Bár én még nem neveztem át ezért véleményem sincs róla, de itt található egy-két megoldás a kérdésedre.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Nagytalp #1088 üzenetére
Gondoltam rá, hogy a poedet-el, vagy akár azzal amit most javasoltál, elkészítem a magyarítást, de mivel nem tudok angolul max a Google fordító lenne segítségemre, ami (enyhén szólva is) olykor igencsak "furcsán fordít".
Úgyhogy marad a kész magyar nyelvi fájl utáni keresgélés ....Amúgy köszi a linket.
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Valakinek nincs meg véletlenül az All in one SEO Pack magyar változata, esetleg a komplett plugin magyar nyelvi fájlja(olyan van ami csak részben magyarít)? -
-
sz.j
nagyúr
Akkor másképp kérdezem ....
Hol lehet a header logó altját megadni?Mert például ennél a gyakorlóoldalnál nem tudom megadni, hiába írok bármit is be a kép alternatív szövegrészéhez a forráskódban az alt üres marad .....
-
sz.j
nagyúr
Az mitől lehet, hogy a logó alt-ját nem tudom megváltoztatni?
Hiába írom át más szövegre vagy hagyom üresen az alternatív szövegmezőt mindig ugyanaz a szöveg jelenik meg a logó altjaként. (A cache-t ürítettem) -
sz.j
nagyúr
válasz
Nagytalp #1016 üzenetére
"Nincs az a cache plugin ami működni fog ha szerver oldalon nem kapcsolja be a modulokat a szolgáltató!"
A tárhelyszolgáltatótól kapott infó szerint a "headers és a deflate modul aktív a szerveren".
Ennek ellenére valamiért mégsem működnek (vagy csak részben) a cache-k ....
-
sz.j
nagyúr
Bocsi elírtam
Nyilván nem a "gépen" hanem az oldalon ....Ui.
Előzőleg kipróbáltam a WP Super Cache-t is és annak ellenére, hogy de a netten lévő útmutatás (setting) szerint állítottam be sajnos csúfosan gyenge eredményeket tudtam csak elérni vele.
Le is szedtem ...Ha lesz ma még elég időm, akkor még a Quick cache-t is kiszeretném próbálni, és amelyik jobb eredményt hoz az marad fent.
-
sz.j
nagyúr
A netten barangolva véletlenül akadtam az Autoptimize wp pluginba, kíváncsiságból felraktam és meglepődve tapasztaltam, hogy 3-4 kijelölést követően hasonló vagy jobb eredmények születtek a Google Page Speed Insights sebességmérésen mint a W3TC-el elért eredmények.
A W3TC-vel mért eredmények: Mobil - 68/100, Asztali - 86/100
Autoptimize-l mért eredmények: Mobil - 72/100, Asztali - 86/100Szerintetek a képen látható beállítási lehetőségek közül mit kellene változtatni/bejelölni, illetve mit kell/kellene beírni a képen bekeretezett CDN base URL-hez ahhoz, hogy még gyorsabb legyen az oldal betöltődési sebessége?
-
sz.j
nagyúr
válasz
Nagytalp #1000 üzenetére
És ha uninstallom a W3TC-t, akkor az általa itt-ott beírt kódjaival mi lesz?
Ha megmaradnak, akkor nem fognak bezavarni, valami búgót okozni?
Mert mint előzőleg is írtam ezek eltávolításához nem értek.Ui.
És még egy kérdés.
A WP Super Cache jobb választás mint a Quick cache? -
sz.j
nagyúr
A böngészők gyorsítótárazásával kapcsolatban találtam egy oldalt ahol a .htaccess-be az alábbiakat javasolja beírni:
<ifModule mod_headers.c>
Header set Connection keep-alive# 1 hetes tárazás
<filesMatch ".(jpg|jpeg|png|gif|swf|ico|pdf|flv)$">
Header set Cache-Control "max-age=604800, public"
</filesMatch># 4 napos tárazás
<filesMatch ".(xml|txt|css|js)$">
Header set Cache-Control "max-age=345600, proxy-revalidate"
</filesMatch></ifModule>
A gyorsítótárazás idejét mindenki maga állapítsa meg, de ajánlott legalább 1 hetes lejáratot megadni.
Gondolom, hogy a választott időintervallumost kell csak, változtatás nélkül, a .htaccess-be beírni, azaz az egy hetes változat esetében az alábbiakat.
<ifModule mod_headers.c>
Header set Connection keep-alive
<filesMatch ".(jpg|jpeg|png|gif|swf|ico|pdf|flv)$">
Header set Cache-Control "max-age=604800, public"
</filesMatch>
</ifModule>Szerintetek jó lesz ez így vagy esetleg változtatni kellene valamin?
-
sz.j
nagyúr
Megnéztem az oldal sebességét a PageSpeed Insights-n is és a böngésző gyorsítótárazásra is hibát dob.
Az alábbi javaslatot teszi:
"Hasznosítsa a böngésző gyorsítótárazását a következő gyorsítótárazható források esetében:
https://apis.google.com/js/plusone.js (30 perc)
http://www.google-analytics.com/analytics.js (2 óra)"Ezt hol lehet megadni/beállítani?
-
sz.j
nagyúr
válasz
Nagytalp #989 üzenetére
A Genaral settins oldalon lévő Object Cache
Az Object cache oldalon lévő beállítások -
sz.j
nagyúr
válasz
Nagytalp #987 üzenetére
" ... Ha leakarod cserélnia W3TC-t akkor a .htacces fájlodból és a wp-config.php-ból (pl. W3TC edge mode) is törölnöd kel a plugin által létrehozott bejegyzéseket."
Na ez "szívás", mert sajnos ehhez nem értek és nem szeretnék olyant törölni amit nem kellene ...
A W3TC General Settins-nél az alábbiak vannak:
Page cache, Minify cache, Database cache, Object cache, Browser cache, CDN, Reverse Proxy, Monitoring, stb, sok-sok beállítási lehetőséggel. -
sz.j
nagyúr
válasz
Nagytalp #984 üzenetére
Miért is "szívás" az osztott tárhely?
Amúgy most a W3 total cache van fent, csak mivel nem ismerem nem vagyok benne biztos, hogy minden jól van rajta beállítva (A W3TC felrakását követően, a Google Speed szerint, gyorsult a betöltődési sebesség), ezért is gondolkodom a Quick Cache felrakásán/cseréjén.
Lefuttattam a tesztet és ezeket az értékeket adta:
Page Speed Garde: 79% "C"
YSlow Garde: 89% "B"Ui.
Azújabb Quick Cache-l kapcsolatban ezt írják:
"... Az újítások között a legfontosabb a (B)branding cache(/B). Gyakorlatilag a szerveren a cache könyvtáron belül almappákba tárolja el a gyorsító fájlokat. Így azok közvetlen elérése gyorsabb." -
sz.j
nagyúr
válasz
Nagytalp #982 üzenetére
Bérlem a tárhelyet (mediacenter) és a tárhelyemen jelenleg két külön oldal/domain van ...
Valami olyasmit is olvastam, hogy a rendszerük sok kisebb részre fel van osztva, habár ez tudtommal nem VPS. -
sz.j
nagyúr
Srácok!
Használja itt valaki a Quick cache-t, és ha igen, akkor milyen tapasztalatok vannak vele?
Kérdem ezt azért, mert a netten sok szépet írnak róla, például azt, hogy nagyon egyszerű a beállítása (szemben a w3 total cache-val) és szinte garantált a siker ("....gyorsítás megalkuvások nélkül....").
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- Vicces képek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged