- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fotók, videók mobillal
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
válasz
Victoryus #8163 üzenetére
Ki nem állhatom az ilyen oldalakat, görgetni kell az alapvető tartalomért is.
Akkor az én oldalam utálnád, a főoldal egy kép, igaz nem kell görgetni a tartalomértLegtöbbször kell egy dekoratív, hasznos mondanivalóval rendelkező kép az oldalt tetejére, de nem túl nagy.
Meg kell találni az egyensúlyt, némi statisztikai %-ot be kell áldozni a felhasználói élményért. Legalább is szerintem. -
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
válasz
Eastman #7563 üzenetére
Azért az megjegyezném, hogy a weboldalad az első amit meglátnak tőled.
Tehát mondhatni ez az arcod.
Az első gondolatom az ilyen kinézetű oldalak láttán hogy megszűnt a szolgáltatás, a második hogy ha nem, akkor amikor megyek hozzá kezelésre a konyhaasztalra fektet fel, a harmadik, hogy ha az oldal ilyen retró akkor a kezelések is, nem használja az új módszereket.Ez vagyok én. Ez tükröz engem, ezzel vagyok önazonos.
Ez tök jó egy hobby blogoldalnak, de nem egy cégnek/szolgáltatásnak mert "ezzel adod el magad".A veteránautós példád nem jó mert az egy hobby, elvisz A-ból B-be, de kényelmetlenebb, zötyögősebb és lassabb.
Amúgy meg egy mobil nézetes oldal nem így néz ki, hamburger menü, nem kell ráközelíteni a szövegre hogy olvasható legyen, vagy hogy egy 2 pixel magas menüpontra rá tudjon nyomni az ember.
Részemről befejeztem a témát, olyan sablont használ mindenki amit akar.
-
Met
nagyúr
válasz
SpaceJam #7555 üzenetére
Már láttam én is, nem volt ezzel gond..15 éve
Eastman Miért nem hallgatsz SpaceJam-re?
Miért ragaszkodsz ahhoz a sablonhoz?
Maximum 2 napon belül meglenne az oldalad ami megfelel a 2021-es elvárásoknak.
Letisztult, modern kinézettel.
A bal oldali logod az szöges ellentéte a sablon kinézetének.Hány napja tökölsz a migrálással?
Ha nem akarsz pénzt áldozni a weboldal készítésre akkor is meg tudnád csinálni magadnak nulláról. -
-
Met
nagyúr
válasz
Eastman #7520 üzenetére
Mindegy.
Viszont a hivatkozásokat ki kell cserélned az adatbázisban ha változott a domain név.
Erre van számos módszer, ha a topicban visszakeresel a migrálás vagy költözés szóra.
WP Szaki oldalán is találsz azt hiszem leírást róla.
Én személy szerint ezt szoktam használni.
De a topicban már le lett írva hogy myadminban milyen parancsokkal lehet kicserélni a neveket. -
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
válasz
kuyarashi #7467 üzenetére
Ez így látatlanban a jóslás kategória azt azért sejted...Amíg tart a titkolózási fázis addig a sablon, bővítmények support fórumán keresgélj, hátha másnak is volt ilyen gondja és kapott rá megoldást.
Írhatsz is oda de ők kérni fognak oldal elérhetőséget, (számodra) rosszabb esetben hozzáférést az oldalhozHa már elmúlt a titkolózás akkor korábban linkeltek egy FB csoportot talán hamarabb kapsz segítséget ott, de nekik is fog kellene az oldal linkje.
-
Met
nagyúr
Írsz minden portálnak ha megjelentetnek egy olyan cikket aminek a címében a felrobbant az internet, bréking stb. szavak szerepelnek?
Biztos neked is van valami amivel rendszeresen foglalkozol és ha valami történés van benne akkor azt durvának titulálod. A többi ember meg pont nem érzi durvának.
-
Met
nagyúr
Azóta "nem mertem" frissíteni a WordPress-t, mert nem akarom, hogy amíg még tesztfázisban vagyok, egy esetleg kompatibilitási hiba "kiszedjen alólam mindent".
Az miért jobb ha akkor frissíted amikor már véglegesen készen vagy és akkor hullik szét?Amúgy nem szokott gond lenni frissítésből. Annyi hogy megjelenés után érdemes várni pár napot a frissítéssel hogy ha valami nagy gond derülne ki akkor azt kijavítsák.
-
Met
nagyúr
Sablon letöltés
Az nincs benne hogy jobb felül a Search themes mezőbe kell beírni a keresett sablon nevét.De ha a Popular-t nézed akkor szerintem ott is ott lesz.
-
Met
nagyúr
válasz
lanszelot #7094 üzenetére
Lépjek ki a szerkesztőből, lépjek be a mediatárba, válasszam ki az elemet, kérjem ki a linkjét, másoljam vágólapra, lépjek ki, lépjek vissza a szerkesztőbe, keressem vissza hol jártam, jelöljem ki, adjak hozzá linket
Megnyitod új lapon a médiatárat? Nem kell ki be lépegetned hanem csak átkattintasz arra a lapra. -
Met
nagyúr
Én újra raktam egy oldalt, az Elementor maradt csak másik sablon (Astra) került fel és minimális plugin használat.
Érezhetően gyorsabb lett az oldal. -
Met
nagyúr
válasz
CharlieDrop #7036 üzenetére
Mit nem szeret? Azt hogy létrehoztam egy oldalt, majd duplikáltam, átírtam a szöveget, kicseréltem a képeket? Pusztán azért hogy ne nulláról kelljen megcsinálnom és ugyan olyan legyen?
3 ilyen szolgáltatás oldal van, csak az egyiknél ír hibát, a másik kettővel nincs gondja. -
Met
nagyúr
Azt írja a Google Search Console az egyik aloldalra hogy
- A kattintható elemek túl közel vannak egymáshoz
- A szöveg túl kicsi, ezért nem olvasható
- A tartalom szélesebb a képernyőnél3 ilyen aloldal van és csak az egyikre írja.
Duplikálva lettek (ez készült legutoljára), elrendezés ugyan az, szöveg méret/formázás ugyan az, a felhasznált képek mérete ugyan az.
Nem nagyon értem hogy mi baja.Vagy nem kell ezt annyira komolyan venni?
-
Met
nagyúr
válasz
Flowtation #7028 üzenetére
Én jobban szeretek helyi gépen dolgozni.
WampServer 3.1.3 telepítése Windows 10-re -
Met
nagyúr
válasz
Flowtation #7019 üzenetére
Ha a szolgáltató engedi akkor aldomain (probaoldal.domainneved.hu) vagy saját gépen szerkeszted az oldalt, (Wamp szerver pl.) és ha készen vagy akkor áthelyezed az éles domain-re.
-
Met
nagyúr
Létezik reklámblokkoló barát popup plugin?
Az elképzelés hogy gombra kattintva felugrik egy ablak kapcsolat űrlappal.
Popup Maker-t próbáltam de már aktiválás után js hibát jelzett a WP.
uBlock origin kikapcsolás után megjavult. -
Met
nagyúr
válasz
SpaceJam #6953 üzenetére
Köszi.
Nem volt semmi ilyen igény.
Ez meg ez legyen itt aztán annyi. Már annak szoktam örülni ha logot is küldenek meg hogy milyen színek legyenek, képeket és milyen oldalak tetszenek nekikNem tudom milyen hírlevél-kezelő rendszert használnak, az oldal nevében keresett meg egy (szerintem) külsős, biztos valami marketinges, hogy ezt lehet e.
-
Met
nagyúr
Google Analytics-hez kell google account.
Azzal lehet nyomon követni a kattintásokat? Nekem van de nem hiszem hogy az enyémmel kellene regelni.Az egyik oldalba be kell rakni Analytics-et plusz még a gombokra is.
Hírlevél megy majd ki és gondolom nézni akarják hogy mennyi érdeklődő volt. Ha jól értem akkor a hírlevélben lesz egy link amire kattintva betölt egy oldal, ennek a lekérését akarják nyomon követni, illetve hogy az ott található linkekre hányan kattintottak.Esetleg plugint tutorialt tudtok ajánlani? Nem volt még ilyen igénye senkinek.
-
Met
nagyúr
Megörököltem egy oldalt.
Unicon sablon
A WPBakery 6 éves, írja hogy lehet frissíteni de aktiválni kellene.
Elvileg a sablonhoz jár a prémium WPBakery.Honnan lehet ilyen esetben kideríteni hogy lehet e frissíteni vagy nem?
Domain-hez kötött az aktiválás?Szerintem az oldal tulajdonosa nem fogja tudni.
-
Met
nagyúr
A ReCaptcha v2 for Contact Form 7-et felrakva megjelent.
-
Met
nagyúr
válasz
adatfalo #6938 üzenetére
Bemásoltam, így néz most ki.
Név* [text* your-name]
Telefonszám* [tel* your-phone]
E-mail cím* [email* your-email]
[select* szolgaltatas "Válasszon szolgáltatást"]
Dokumentum feltöltése - csak 1 db dokumentum (.pdf, .doc, .xls, .txt, .jpg) küldhető, maximum 10 Mb méretben<br> [file your-file limit:10mb filetypes:pdf|doc|txt|jpg|xls]
Megjegyzés [textarea your-message]
[submit "Küldés"]
[recaptcha]Really Simple CAPTCHA telepítve bekapcsolva
-
Met
nagyúr
Contact Form 7-be tényleg csak kódban írkálással lehet megjeleníteni a reCAPTCHA checkboxot vagy hogy?
Én WPForms-ot használok de most kaptam egy oldalt amin nem ez van és a google csak ilyen kódban turkálós megoldást ad ki.reCAPTCHA v3 van az oldalon, jobb alul ott is a kis ikon de lehet ellenőrzés nélkül levelet küldeni.
Gondolom a tulaj azt szeretné hogy felugrik egy ablak amibe be kell ikszelni hogy nem vagyok robot. -
Met
nagyúr
Csak egy megjegyzés, aztán azt csinálsz vele amit akarsz...
Borzalmasak a képek minősége.
Nem hiszem hogy annyira lassítaná az oldalt ha vállalható minőségűek lennének a képek.
Az rendben ha mondjuk termék kép és ilyen minőségűt kaptál, de a fejlécben a saját logod?
2020-ban már megvannak az eszközök a jó minőségű de kis méretű képek előállítására.pl. az Ügyfeleink írták:-hoz van hatmillió vektoros (svg) boríték piktogram
Ja, és nem UEFI-s a gépem.
-
Met
nagyúr
Valakinek ötlet mit kellene csinálni hogy itt a bal oldali menüben a távsegítség gombra kattintva Chrome alatt elkezdje a letöltést? FF, Brave alatt működik.
Először csak egy oldal link volt, a plugin fejlesztője azt tanácsolta hogy ne oldal link legyen hanem a file-ra mutató link. Így sem működik. -
Met
nagyúr
A sablon support fórumát végignézed, hátha másnál is van ilyen gond, ha nincs akkor csinálsz neki új topicot.
Talán ez a leggyorsabb.
Nem árt ha tudod linkelni a kérdéses oldalt nekik. -
Met
nagyúr
Mennyire elvadult ötlet a menühöz nem a "gyári" megoldást használni hanem valamelyik elementor widgetet? Nem kell külőnleges helyre rakni jó fent rögzítve csak táblagépen már most két sorba csúszik mert nagy és nem tudom milyen széles lesz angol és német nyelven.
-
Met
nagyúr
Szükségem lenne egy pluginre.
2 db "lebegő" gomb kellene az oldal alsó sarkába.
A dolgot nehezíti hogy több nyelvű lesz az oldal.
Felraktam a WPB Floating Menu or Categories-t, jó is csak szerintem nem megoldható a többnyelvűség.
Csináltam egy float menüt, azt jeleníti meg ez a plugin.
Próbáltam elementorban gombnak adni fix pozíciót, működik is, de ha 2 gomb van akkor összecsuklik (egymáson vannak). -
Met
nagyúr
Az lehet hogy nem él még a domain?
domain.hu A szallasmunkavallaloknak.hu domain név még nincs regisztrálva.
-
Met
nagyúr
válasz
FIREBLADE78 #6500 üzenetére
C panel file manager-ben mit látsz?
-
Met
nagyúr
Mi történik ha beírod a domain-t?
Ha jól rémlik be kellene jönnie alap sablonnal és tartalommal az oldalnak. -
Met
nagyúr
válasz
FIREBLADE78 #6494 üzenetére
php myadmin
-
Met
nagyúr
válasz
FIREBLADE78 #6491 üzenetére
Az adatbázist is létrehozták vajon?
-
Met
nagyúr
válasz
FIREBLADE78 #6487 üzenetére
wp-admin-nal is próbáltad?
-
Met
nagyúr
Oldal betöltés sebesség szempontjából érdemes kiszedni a láblécből a kapcsolat űrlapot és a google térképet?
Mert most a gtmetrix-en az oldal PageSpeed Score (90%) YSlow Score (89%) viszont a van egy Defer parsing of JavaScript ami E-s és
https://www.gstatic.com/recaptcha/releases/oqtdXEs9TE9ZUAIhXNz5JBt_/recaptcha__en.js (276.7KiB)
https://www.gstatic.com/recaptcha/releases/oqtdXEs9TE9ZUAIhXNz5JBt_/recaptcha__en.js (276.7KiB)
https://www.google.com/recaptcha/api2/anchor?ar=1&k=6LdwWT8UAAAAAMtuyMMXc_D66JmaIWAAeImF9NDQ&co=aHR0cHM6Ly9qa3JlbmRzemVyZWsuaHU6NDQz&hl=en&v=oqtdXEs9TE9ZUAIhXNz5JBt_&size=normal&cb=afc50ttyc9b0 (45B of inline JavaScript)
https://www.google.com/recaptcha/api2/bframe?hl=en&v=oqtdXEs9TE9ZUAIhXNz5JBt_&k=6LdwWT8UAAAAAMtuyMMXc_D66JmaIWAAeImF9NDQ&cb=iuxxux50d50i (44B of inline JavaScript) -
Met
nagyúr
Elementorba hova kell beírni az ID-t egy objektumhoz?
Megcsináltam AE Template-ben a láblécet amit aztán az oldalak aljára shortcode-ozok Anywhere Elementor-ral, a menüben van egy Kapcsolat menüpont #kapcsolat-ra hivatkozva de minek adjam meg a #kapcsolat-ot a sablonban hogy bármelyik oldalon a Kapcsolatra kattintva legördüljön az oldal aljára.? -
Met
nagyúr
válasz
CharlieDrop #6450 üzenetére
Nálam is alapbeállításokkal (nem piszkálom mert nem értek hozzá) eltűntek a képek.
Csak amik nagyban a háttérben vagy fejlécben voltak.Skynet258 köszi, megnézem
-
Met
nagyúr
Van arra plugin hogy választható legyen mobil eszközön mi legyen a főoldal?
Tudom Elementorban kapcsolgatható hogy mobilon mi jelenjen meg és mi nem és azt is láttam van plugin sablon váltásra de nekem nem az kellene. -
Met
nagyúr
Az SQL-ből érdemes kitörölgetni a nem használt pluginek által otthagyott bejegyzéseket?
Van erre plugin egyáltalán? -
Met
nagyúr
Ebbe a kódba
<?php
// Exit if accessed directly
if ( !defined( 'ABSPATH' ) ) exit;
// BEGIN ENQUEUE PARENT ACTION
// AUTO GENERATED - Do not modify or remove comment markers above or below:
if ( !function_exists( 'chld_thm_cfg_locale_css' ) ):
function chld_thm_cfg_locale_css( $uri ){
if ( empty( $uri ) && is_rtl() && file_exists( get_template_directory() . '/rtl.css' ) )
$uri = get_template_directory_uri() . '/rtl.css';
return $uri;
}
endif;
add_filter( 'locale_stylesheet_uri', 'chld_thm_cfg_locale_css' );
if ( !function_exists( 'chld_thm_cfg_parent_css' ) ):
function chld_thm_cfg_parent_css() {
wp_enqueue_style( 'chld_thm_cfg_parent', trailingslashit( get_template_directory_uri() ) . 'style.css', array( ) );
}
endif;
add_action( 'wp_enqueue_scripts', 'chld_thm_cfg_parent_css', 10 );
// END ENQUEUE PARENT ACTIONHova kell beilleszteni ezt?
add_filter( 'da_detail_image_size', 'my_da_detail_image_size', 10, 4 );
function my_da_detail_image_size( $size, $hotspot, $img_post, $settings )
{return 'full';}; -
Met
nagyúr
Táblázat plugint keresek.
Data Tables Generator by Supsystic-et használok de megint előjött az a hibája hogy oldalbetöltéskor a táblázat nincs teljes szélességen. Nyomok egy ALT-ot teljes szélességre ugrik.
7 hónapja leveleztem ez ügyben a Supsystic-el, nem tudták mi a gond, kértek hozzáférést az oldalhoz, úgy meg tudták oldani de 1-2 hete megint előjött ez a hiba.Létezik még ehhez hasonló táblázat plugin?
Google wordpress table plugin keresés találatait végig néztem. Kipróbáltam mindet de egyik sem az igazi, valamelyiket nem tudja az alábbiak közül.
- cellák összevonása
- sorok színezése egyenként -
Met
nagyúr
Ezeket a css kódokat hova kell beírni?
-
Met
nagyúr
Közben annyit módosult az elképzelés hogy elég ha le lehet tiltani a thumbnail megjelenést és csak a kép címe látszik (file kiterjesztés nélkül).
Ha így könnyebben van megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Subaru topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vicces képek
- TV antenna és jelerősítés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest