- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Új hozzászólás Aktív témák
-
temes69
aktív tag
Én egy ilyet vettem 2 hónapja: Casio DW-H5600MB-2ER. Ezt is elég tölteni kb 10 naponta folyamatos pulzusmérés mellett(solaros is amúgy), ez is tud kb mindent, de persze nem tapicskolós a kijelzője, cserébe mégis csak egy G-shock. Volt nekem már apple watch is, meg még anno pebble steel is, de eddig ez a legjobb. Ez legalább órának néz ki, nem egy szopott gombóc, mint az aw
Ezeket a withings órákat én is nézegettem, de ha ilyen stílust akarok akkor arra van rendes órám is, de tény hogy tetszetősek. Akinek kell egy öltönyóra ami egyben tud pár okosságot is annak tökéletes választás. -
mtix
kezdő
Ebbe GPS-t rakni elég badarság lenne, egyszerűen nem arra van: hazavágná az akkuidőt, növelné a méretet, az antennát is valahová ki kell vezetni, stb. Meg aztán ilyen jól kinéző órával, bőrszíjjal elindulni futni, hogy jól összeizzadd, ágakba bele tud akadni, arról az apró kijelzőről olvasni a pulzust, tempót, km-t menet közben, ... Aki rendszeresen sportol az hamar a Garmin/Polar/Suunto környékén kezd el szaglászni és vesz egy céleszközt.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz gyulavezir #33 üzenetére
Azért ennél akad olcsóbb megoldás is arra, hogy az óra rezeg ha "valami történik".
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Elk_hound #29 üzenetére
"Na az elég méretes kvarcóra, ha nem piszkálom... "
Ezt nem értem. Ha piszkálod, akkor nagyobb lesz?
Egyébként ez a 45-47 mm / 12 mm (szé. / magasság) egy átlagos óraméret. Akad ennél kisebb is.
Tényleg a cikkben szereplő óra magassága / vastagsága? Most így hirtelen nem találom sehol... -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz gyulavezir #26 üzenetére
Nem volt egyszer sem a majdnem egy hónap alatt, hogy eldobta volna a kapcsolatot. Egyből jöttek az értesítések az órára, amint rezzent a telefon, abban a pillanatban rezzent az óra is.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Szena67
tag
válasz gyulavezir #26 üzenetére
Szerintem BT hatótávon belül biztos folyamatos. Legalábbis a Fossil Hybrid HR így működik, ha lemegyek közben a térképről, de utána hatótávon belülre kerül a telefon, akkor megint online. Feltételezve persze, hogy a telefonnal nincs gond, meg nem valami dzsunka szökevény.
-
gyulavezir
aktív tag
Nekem régóta tetszenek ezek az órák. Az egyetlen gondom, hogy korábban (ha jól emlékszem) nem voltak folyamatos kapcsolatban a telefonnal. Márpedig nekem fontos lenne, hogy, ha hívás jön be, akkor arról értesítsen az órám (ha nem is írja ki a hívó felet, de legalább tudomást szerezzek a hívásról vagy üzenetekről).
Változott valami ezzel a szériával? -
<Adamsky>
nagyúr
-
balint82
senior tag
válasz LasseFriden #21 üzenetére
Nekem is Sw1 van, imádom,sehol egy karc az üvegen, mondjuk ez zafír,ha jól tudom.
A korábbi szériák (ami nem Scanwatch) viszont nem zafír üvegűek, így azok brutál szinten karcolódtak.Google Pixel 4a
-
LasseFriden
csendes tag
Nekem Scanwatch 1-em van most már kb. 3 éve, rendszeresen megdícsérik, hogy de jó óra. A gyári fémszíjjal egyszerűen jól néz ki, és élmény hordani, ez az alap szilikon viszont valami szánalmasan retek. Ezzel is edzek (súlyzós), azt azért remekül méri, hogy mennyire haltam meg tőle, meg hogy mettől meddig tartott az edzés. A súlyokat úgyis muszáj máshova vezetni.
Az üvege a heti 3-4 edzés és a gyakorlatilag 0-24 hordás ellenére makulátlan, fogalmam nincs, mit csinálnak egyesek, csiszólópapírral törölgetik? Ezzel is alszom, a fém szíjjal gyakorlatilag észrevétlen és a szőrt sem csípi be. Nekem a telefonhíváson, a banki appon és a napi 1 BeReal értesítésen kívül minden egyéb ki van rajta kapcsolva, de ennél többre nincs is igényem.
Van mérlegem és vérnyomásmérőm is, az adatokat az app be tudja húzni az Apple Health-ből is, illetve fordítva is. Ez az egész pakk nekem az alvás és súlyra beállás, diéta követéséhez összességében nagyon-nagyon hasznos. Volt már olyan is, hogy kiszúrta, hogy alvás közben nagyon magas volt a pulzusom, másnapra be is lázasodtam. Verseny után amiatt is szólt, hogy abnormálisan magas a pulzusom, nyilván a sok koffein meg az adrenalin ezt teszi, de az úgy egy dupla reality check volt, hogy figyeljek, nehogy esetleg beájuljak valahol útközben. Az alvás trackelése szerintem kifejezetten pontos, a rezgős ébresztés konkrétan zseniális, páromat egyáltalán nem verem fel vele.
Az persze hozzátartozik az igazsághoz, hogy javítást a márka nem vállal garancián túl, ami kriminális, hivatalos szervizt pedig nem találtam hozzá az országban (nincs). Ez főleg úgy kínos, hogy a cég francia, én nem ezt várnám.
[ Szerkesztve ]
-
Elk_hound
tag
válasz GoldhandRent #17 üzenetére
Igen, Lenovo Watch 9 néven futott. Nem csak rezgett, a napi lépésszámot gombnyomásra közelítőleg megmutatta a másodpercmutató mozgatásával. Egy CR2032 elemmel működött, közelítőleg 6 hónapig. Korrekt minőségű cucc volt, fém (ötvözet) házban. Nem került 20k-ba sem.
A szoftver volt igen gyenge, elveszítette az órát, sokszor nem kapcsolódott. Valószínűleg belátta ezt a Lenovo is, az alkalmazást úgy eltüntette a netről, mintha sosem létezett volna. Így viszont az óra sem használható, - "offline" módban sem- , mert a pontos időt is alkalmazáson keresztül állítanád be rajta. -
GoldhandRent
őstag
Lenovónak volt pár éve egy ilyesmi próbálkozása, annak akkor ha jól emlékszem nem volt kijelzője egyáltalán, csak rezgett.
2021 óta Amazfit BiP S-t használok, előtte 2-3 évig az első BiP volt (azelőtt meg Mi Band), de ennél tovább nem váltanék a kijelző miatt. Az újabbaknak már OLED kijelző van...
Ez az óra 21 ezer forint volt anno (a fentebb említett Lenovo is valami 30-40k környéke), igaz, ennek nem klasszikus óra kinézete van, inkább Casio digitálisra hajaz (főleg ha olyan számlapot állítasz be), funkcionalitásban sem Apple vagy Galaxy Watch és társai, de nekem (és ahogy látom a topikban többeknek) az tök felesleges, bőven elég az amit ez nyújt. Értesít, amit ki is ír, pulzustmér, GPS-el, ébreszt, alvást monitoroz, stb...
Az időt bármikor le tudom róla olvasni, minnél jobban tűz rá a nap, annál inkább (transzflektív kijelző), vak sötétben pedig elég ráirányítanom egy másik fényforrást, vagy rányomni a gombra, és életre kel a háttérvilágsítás.
Színes LCD kijelzője van, értelmes felbontással, az akkuideje pedig (iMessage értesítésekkel, amiből sok jön) 2-3 hét körül mozog még közel 4 évesen is.Ennek az órának újonnan szvsz 60-80e környékén kéne mozognia (alsóbbkategóriás, de nem bowli anyagú órákat már kapni 30-40 körül, meg rakjuk bele a technológiát 20-30-ért).
-
-
HThomas
őstag
Régebben szerettem volna egy ilyen órát, sőt, még most is tetszik. De aztán lett egy Garmin Fenix sporthoz, transzflektív kijelzővel, és rájöttem, hogy nekem az tök jó a mindennapokra is. Néha öltönyhöz felveszek egy picit elegánsabb, klasszikus órát, de csomószor van, hogy marad olyankor is a Fenix. Ennek ellenére néha eszembe jut, hogy jó lenne valami ilyesmi hibrid óra, csak aztán arra jutok, hogy macerás lenne váltogatni őket.
-
veterán
Nézd, az eredményességével nem volt bajom. Stresszes időszakban, amikor néha szúrt a szívem kicsit, dobta a sárga jelzést rögtön, már nem emlékszem mire hivatkozva. De az applikáció annyira fapados volt egy withings-hez, Fitbit-hez képest, hogy szúrta a seggem. Értem én, hogy ezen lehet változtatni, de nem tették, 2 év alatt sem. A UI az konkrétan gyalázat volt, kábé Android 2.3 időket idézett. Szerintem ha letölteném, még most is ugyanaz lenne. Nulla felhős szinkron, telefonváltásnál buktad az adatokat, stb. Tényleg undorítóan le volt maradva. Maga a hardver is nyűgös volt, sokan számoltak be akku problémáról, nekem speciel ezzel nem volt gondom. Az egész sokkal inkább tűnt egy kickstarter projektnek, mint végleges terméknek, de ehhez képest nem volt rossz. Vettem egy BPM Core-t inkább, ez biztosan kevésbé érzékeny, mert stresszre nem reagál. Cserébe legalább használható a rendszer mindenféle mágia nélkül, szülők is kezelni tudják, ha nem teljesen töketlenek az elektronikus dolgokhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Elk_hound
tag
Tényleg egy klasszikus óraforma, erősen Hamilton Khaki Field.
Akár évtizedek múlva is hordhatod.
Akksi: "Köszönöm én nem iszok sört..."Tetszik amúgy, mert megfelel az óra azon kritériumának hogy ránézésre látszik rajta mennyi az idő. Nem akkor amikor felemelem a kezem/hozzáérek/gombot nyomok és méltóztatik megjelenni rajta valami, hanem amikor ránézek.
De - sajnos - egy bizonyos kor után nem látom értelmét ezeknek a pici kijelzőknek. Azzal a mozdulattal, amivel előveszem az olvasószemüvegem, a telefonomat is elő tudom venni.
-
joghurt
addikt
A WIWE-nál egy demó eseményen voltam kint. Lemérnek, majd a szakember elemzi-elmagyarázza az eredményeket. ... Illetve csak próbálkozott, mert a WIWE szerint már kb. nem kellene élnem. De biztosan megvan a célközönség, akinek hasznos figyelmeztetést tud adni.
Szerintem ezek a kütyük még mindig kb. a tippelés szintjén járnak, és a sikersztorik vak tyúk is talál szemet szintűek. (Azt meg nem rakják a marketing anyagba, ha valaki egy egészségmonitorozó cucc mellett hal meg.)A tej élet, erő, egészség.
-
Kbali
nagyúr
Már van a Festinának is hasonlója (ami kb egy az egyben a korábbi Kronaby "bél"). Ott gyakorlatilag nincs semmi a számlapon, csak óra, 2 évig elmegy, nem kell töltögetni. Ha ezen már az értesítéseket sem lehet normálisan megnézni.
-
veterán
Köszi a tesztet!
Kis javítás: WIWE lesz az! Egyébként az sem mindenható, volt nekem, de az applikáció elég selejtes volt, és nagyjából nullát fejlődött 2 év alatt..
-
Szena67
tag
válasz Silentfrog #5 üzenetére
Akkor az nem zafír. 20 éves citizen eco drive órám zafír és nincs rajta karc, pedig a tokozáson van már pár apró. Az energiellátást meg ha már itt valaki felhozta, még az eredeti akku/elem van benne sosem volt cserélve, szétszedve. Elég az ablak közelében tárolni, így mindig töltődik, mint a Syncronar 2100.napelemes óra.
A fossil hybrid hr-en meg fóliát használok. -
Azie
őstag
én 19ben BFkor vettem a skagen hybridem, kb félévente kell elemet cserélni benne (2032, szóval még nem is valami elcseszett változat kell), lépést mér, van benne 1-2 bindelhető bt funkció és kulturáltan néz ki. nekem egy ilyenre lenne szükségem, talán kicsit nagyobb tokozással. még pont covid és a nagy áremelések előtt csíptem meg 40EUR-ért. sajnos ezek a 200EUR+ töltögetős órák, a 4-500EUR-ról nem is beszélve... nekem tök fölöslegesek.
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
Fossza
tag
A címben is és a teszt elején is Withing van írva Withings helyett...
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet. Jól néz ki,remek az üzemidő. Töltést azt jobban is megoldhatták volna.
A jövő most van
-
Silentfrog
veterán
A legutóbbi Withing órám is időtálló szépség volt kivéve hogy úgy karcolódott az üvegje hogy az idő az amit nem láttam rajta pár hónap után. Pedig az is mit ez, zafir üveggel hirdették.
-
Csocsesz75
őstag
-
Szena67
tag
Használtan vettem egy Fossil Hybrid HR FTW7016, mint első okosóra próbálkozás, hogy egyáltalán kell -e nekem egy ilyen. Ennek nagyobb és használhatóbb a kijelzője. Elegáns, nem is látszik rajta, hogy hibrid okosóra, a tok egy rolex koppintás, ugynúgy, mint az egyik előző Withings Scanwatch (Horizon), ami 270 eFt volt a MM-ban. Innen lehet tudni, hogy ezek mind a Távol-Keleten készülnek, tehát ennyit biztos nem érnek. Nekem 20 eFt-ban fájt használtan a Fossil, ennyit megért. Elég 2 hetente tölteni, teljesen órának néz ki, lehet rá egyszerű monokróm számlapokat feltölteni, kijelzője keveset fogyaszt és erős napsütésben még jobban látszik. De ezekkel inkább megjelenni lehet, vannak okosfunkcióik, kis hívás/üzenetkövetés, egészségkövetés, de nem sportolásra valók, ahhoz túl nehéz a rozsdamanetes acél tok és szíj. Viszont rámutatott arra, hogy kijelzős, nyomkodható, naponta tölthető óra biztos nem kellene, mert úgysem használnám ki.
[ Szerkesztve ]
-
Badboys
őstag
Nem igazán volt jó ötlet a samuval összehasonlítani ugyanis volt 4es 5 PRO és van 6 CL. Nyugodtan kijelentem, hogy rendkívül pontatlan, inkább saccol tehát így nem mérvadó az összehasonlítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro (45mm) LTE fekete okosóra!
- Makulátlan Apple Watch Ultra 2 49mm GPS + Cellular Eladó!
- Apple Watch S7 45mm, Cellural(4G/LTE)Product RED,1 év gyári garancia, 1 év AppleCare+
- BONTATLAN Új Apple Watch Ultra 2 - Titán cellular Black 49 mm Milanaise black DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest