Aktív témák

• sztapár

csendes tag

Szervusztok...

Ahol én élek, mostanában robbanásszerűen beindult /azaz majdnem minden szolgáltató kínál hozzáférhető áron/ drótnélküli internet-kapcsolatot.

Ami van, h. elég keveset tudok a témáról. Ezért kérdezlek titeket.
    Nemtudom hol mennyire népszerű ez, remélem vannak tapasztalataitok ezen a téren is.

Akkor térjünk a lényegre :
    Előszöris, azt szeretném megtudni, h. milyen kártyát(valszeg PCI-os) érdemes venni, milyet nem, melyik a jó, miért, ... mire kell figyelni...
    Van-e esetleg valamilyen külső(gondolok:nem PCI) cucc is, ...

Mitől függ az, h. én mekkora sebességet tudok elérni (persze azon kívül, h. mekkora sávszélességre fizettem elő...)

Mondok 1 pédát : egyik ismerősöm belőtt valakinél 1 ilyet, de nagyon gyéren ment, ...
    kb. 3-5Kbyte/sec ...

Namost ez kevés.
    Az ottani körülményeket nem ismerem, nem is konkrétan erről lenne szó, hanem arról, h. milyen hardwaret érdemes venni (ha jól tudom,akkor ezek tulajdonképpen wireless LAN kártyák --jól tudom ? ) , ami tuti jól teljesít --azaz kihozza a maximumot...
    Valószínűleg függ attól is, h. milyen messze vagyok az access pointtól, ... meg az antenna, ...

Na igen, a másik az antenna. :
    Hallottam, h. lehet összebuherálni is... ez is érdekelne, mert a lehető legolcsóbb megoldásra törekkszem(de nem a minősé rovására). Gondolok itt arra, h. minden szolgáltató árul saját kártya-antenna komplettet... sajátos áron.

Namost, én úgy gondltam h. vennék 1 kártyát --a lehető legjobbat--
    az antennát meg összehozám én valahogy, ha van erre mód...
    Sajnos nem tudom, h. mi kell hozzá, meg mitől lesz jó, v. rossz...

Kérdés:a házilag osszeállított antennával rosszabbul teljesítene a rendszer ???
    -- azaz lehet (nagyon)JÓ antennát CSINÁLNI--

Én láttam egyet, az állítólag gyári volt, ... úgy nézett ki, mint egy megafon, csak ''csatornalemezből'' volt...

Nagyjából ennyi, segítsetek ha tudtok kérlek !
    később még biztosan alakul a téma...

És kösz. !

[Szerkesztve]

Aktív témák