- Milyen okostelefont vegyek?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Hová lett 1000 mAh?
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Ha nem alszik el rendesen, vagy altatas után érthetetlen okból felébred, akkor a parancssorba begépeled, hogy a powercfg /lastwake Ez ki fogja írni, hogy mi volt az utolsó esemény, ami felébreszette a gépet. Nekem az asztali gépen két ilyen dolog volt, az egyik a vezetéknélküli egér, a másik a hálókártya. Az eszközkezelőben pedig könnyen be lehet állítani, hogy ezek az eszközök nem ébreszthetik fel a gépet, és akkor rendben kell lennie az alvásnak. Sőt, az eszközkezelőben az is beállítható, hogy mely eszközöket kapcsolhatja ki a windows alvás közben.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #932 üzenetére
"A Win8-cal meg intenzíven meg kell ismerkedjek"
Azzal én is úgy vagyok. Annakidején, 2008-9 körül, amikor az első Win7 publikus béta kijött, akkor próbából felraktam az akkori gépemre az XP helyett egy külön HDD-re, hogy megnézzem, milyen is az a win7. SOHA többet nem bootoltam be az XP-s gépemet, annyira jólsikerültnek tartottam a hetest.
Aztán a 8-as bétát is felraktam, de igazából nem nagyon győzött meg, és visszakerült a hetes. Ugyanezt eljátszottam a 8.1 enterprise eval 90 napos próbaverzióval. Egyszerűen nem találtam benne olyan pluszt, ami miatt asztali gépen érdemes lett volna váltanom.
Táblákon persze más a helyzet, de ott meg azt tapasztaltam, egy kis nyomogatás után, hogy valahogy nem esik annyira kézre a win8, mint az android. Akárki, akármit mond, nekem hiányzik 1-2 apróság. pl, hogy a metro felület mindíg teljes képernő, és nem látom az állapotsort, ahol jelzi a gép, mint androidon az órát, töltöttséget, időt, satöbbit. Nincs egy visszalépés gomb sem. Droidon sűrűn használom a vissza gombot, mert az működik böngészés közben is, olvasáskor is, és még az alkalmazások jó részéből is azzal lehet kilépni. Hiányzik, ez van, nem tudom megszokni.
Hagyományos windows desktopon pedig a bökdösés az jááááááj.
De azt el kell ismerni, hogy amióta a Baytrailes Atom procik kb 1 éve kijöttek, pl. a Transformer T100-as, azóta nagyon jó dolog, hogy egy ilyen tenyérnyi bizbasz egy átlagfelhasználó számára teljesen ki tudja váltani a laptopot, 60-70 deka a gép, és nem 3 kiló, lehet bárhova hurcolni, egész nap bírja töltés nélkül, mindeközben ugyanazokat a szoftvereket használhatja rajta, amit a céges, vagy az otthoni asztali gépen. -
vlevi
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #927 üzenetére
"Megoldás: állítsd be a dátumot és az órát. Áááááá...."
Megnyugtatlak, androidos tableten is volt olyan, aki addig nem tudott a play storeba belépni, amíg az időzóna el volt állítvaAmúgy, ne azt a konkrét gépet szidd, mert a regisztrációs folyamat olyan hülye.
u.i.: Én nem emléxem, hogy tavaly a Transformer T100-assal bármi regisztrálós gond lett volna. -
vlevi
nagyúr
"ASUS Transformer Book T200"
A T200-asról nem is tudtam, csak valamelyik nap botlottam bele véletlenül. Első felhördülésem az volt, hogy nem kevés a 11.5"-ra az 1366-os felbontás? De komolyabban nem tudtam megnézni, így nem ítélkeznék fölötte látatlanban. Mert főként olvasgatnék rajta (weboldalakat, híreket, satöbbit), és a mostani droidos táblám, 10"-ban 1920x1200 felbontása nagyon jó ebből a szempontból.
Viszont, ami csalódás volt, az a Lenovo Miix2 10-es. Kézbefogtam, és az első az volt, hogy feljebb tekertem volna a fényerőt. De nem lehet, maxon volt, és úgy is sötétnek, tompának tűnt rajta a kép. A FullHD felbontása jó lett volna, de így, ekkora fényerővel (saccperkábé a Lenovo S750 telefonom 25%-os fényerőn világosabb képet ad) ez így nem nyerő, sajnos
Transformer T100-nak meg közben lement az ára 1 év alatt. Tavaly a húgomnak azt vettem karácsonyra, akkor 120 volt, most 100-ért láttam a 64 gigásat a Mediamarktban.
Másik dolog a szoftverek. Tavaly a T100 egyik nagyonnagy előnye az volt, hogy adják hozzá az Office-t. Nem az Office365-öt, ami csak 1 éves bérlet, utána kuka, hanem a "rendes" office-t. Nem tudom, még mindíg jár-e hozzá? És a többi windowsos tablethez?"Kapásból nettó 700 dollárral érdemes számolni,"
Tegyük hozzá, hogy Európában ez azt jelenti, hogy bruttó 700euró körül van. Többször szó volt róla, becsapós a dollár ár, mert az szinte kivétel nélkül nettóban adják meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ELADÓ iPad mini 6 generáció 64GB WiFi / A2567 - Starlight
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPad 8th.128GB Wifi Megkímélt/1-3 hónap gar.Akku 93%/p4327
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest