- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
- Rendkívül elegáns és vékony lett az Oppo Watch S
- AI-ra cserélte a concierge szolgáltatást a Vertu
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra is érkezett az új Honor készülékek mellett
- Még annál is egyedibbé tehetjük a Realme GT 8 Pro-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboj
aktív tag
válasz
antibes2000 #6170 üzenetére
Szia!
Nem is tudom, hol kezdjem...
Nálunk a célnak megfelel a gép, szóval úgy döntöttünk marad, mert ennyi pénzért úgysem kapnánk jobbat. Az 1 GB RAM viszont tényleg nem valami sok, úgyhogy egyszerre nem érdemes csak egy dolgot végezni vele, arra elegendő. Ha nem fut semmi a háttérben, akkor nagyjából 50-60% RAM szokott használatban lenni. Maga a rendszer gyors és akadásmentes, a programok és játékok elindulására azért kell várakozni egy kicsit (néhány mp), de szerintem tűrhető. Akadást eddig nem tapasztaltam a próbált programok és játékok használata során, HD filmek nézésekor sem.
Böngészés: alapvetően Firefox-ot használok, ami alapból megeszik kb. 2-300 MB-t a szabad 4-500 MB-ból, úgyhogy max. 2-3 weboldalt érdemes egyszerre megnyitni benne. Ha nagyon sok képet és animációkat tartalmaz egy weboldal, akkor képes néha megakadni görgetés közben, de számomra elviselhető szinten. Az Internet Explorer-rel kicsit gyorsabb, mert az csak fele annyit eszik, mint a róka, de én ki nem állhatom.
Böngészős játékok közül a most megjelent WoT:Generals nyílt béta verzióját próbáltam. Ezt éppen viszi Firefox alól teljes képernyőn is játszható minőségben, de már súrolgatja a plafont (~95% RAM használat). Mellette nem jut másra erőforrás.
Játékok: az előbb említett játékon kívül én mással nem játszok rajta, de tesóm játékai közül kipróbáltam a Minion rush-t és az Asphalt 8-at. Ezek mennek rajta akadás nélkül, mással még nincs tapasztalat. Próbáltam rá feltelepíteni az AnDuOS-t és a BlueStacks-et androidos játékok futtatásához, de már a telepítésnél közölte mindkettőnél az installer, hogy a telepítéshez minimum 2 GB RAM szükséges.
Kamerák: először ledöbbentem, hogy mennyire rossz minőségű és zajos a képe mindkét kamerának, aztán szerencsére rájöttem, hogy a beépített windows-os appot kerülni kell. Helyette van egy Toshiba által készített kameraszoftver, amivel nagyban javítható a képek minősége. Természetesen ezzel sem kell csodákat várni, de legalább már a képességeihez mérten elfogadható képeket készít a hátlapi kamera. Az előlapi pedig Skype-hoz bőven megfelel szerintem.
Hang: ezen viszont meglepődtem, hogy mennyire jó a hangzása ahhoz képest, hogy a hangszórók a hátoldalon vannak. Max. hangerőn sem torzítja a zenéket/filmeket, bár nem vagyok egy vájtfülű.
Kék halálom még nem volt vele, eddig egyetlen problémát tapasztaltam. Abban az esetben, ha töltőn van és fut valamilyen program (pl. telepítesz, szól a zene, stb.), akkor hajlamos teljesen lefagyni mikor alvó állapotba tenné magát. Utánanéztem, és elvileg ez a probléma BIOS- és illesztőprogram frissítéssel orvosolható, de erről egyelőre nem tudok többet mondani, mert én is csak ma frissítettem ezeket.
Egyelőre ennyit a gépről, már így is nagyon hosszú lett a poszt.
Én el tudom fogadni, hogy ennyire képes és eddig meg vagyok vele elégedve. Ha 40000 forint az abszolút plafon, akkor mindenképpen érdemes megvenni, amíg még ennyiért kapható. Ha van még további kérdésed/kérdésetek vele kapcsolatban, akkor megpróbálok rá válaszolni vagy letesztelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei MatePad Pro
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Apple iPad A16 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Szép állapot!! Apple iPad (8. generáció) 32 GB A2270 Wi-Fi - szürke
- iPad Air 5 M1 64GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4505
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3673, 97% Akksi
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest