- Indiában szeretnek TV-zni
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9a rapidteszt
-
Mobilarena
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
REDeath
őstag
válasz
montressor #4887 üzenetére
Van kubuntum, az is lassabnak tűnik, de seekelést ne mtapasztaltam igaz nem is figyeltem nagyon ,csak netezni mentem fel egyszer hoyg ott megy-e. holnap alaposan megvizsgálom (logokat is - zsoi) meg az alaplapi drivert is
archiválás már régóta érik, de ez volt a végső löket, ezt a szép üres dvdékkel teli hengert elfogyasztom holnap, úgyérzem...
Ha az adataim "biztonságba" lesznek akkor majd merésze(bbe)n fogok mahinálni a gépen. -
Primőr
aktív tag
Sziasztok!
1. kérdés
Miért van az, hogy a készenléti állapotba kapcsoláskor a gép kikapcsol, és nem töltődik be, csak ha a kikapcsolás után teljesen áramtalanítom?2. kérdés
A laptopokon miféle Windows van? Ugyanolyan, mint a sima Pc-ben? -
cettlee
őstag
hali egy integrált realtek hangkarim van, és egy 5.1 fülessel használom.azt hogy lehetne megcsinálni hogy ha használom "mikorofont" (pl msn-be) akkor a kimeneti hangot vegye fel?
soundblasternél ezt asszem what u hear-nek hivják. -
dunkel
őstag
Üdv!
Hálózati nyomtatós kérdésem lenne:
Van a hálózatban egy nyomtatószerver (PaperCut), ami autentikálja a júzereket és ha jogosult akkor nyomtathat, ha nem akkor nem.
Az egész procedúra úgy indul, hogy a júzer meghívja a nyomtatószervert (//printerserver) majd beüt egy felhasználónevet/jelszót, települ neki a nyomtató és már tud is nyomtatni.
A probléma, hogy a nyomtató eltávolításával valahol megmarad a felhasználónév/jelszó páros, így másik júzerrel nem lehet a nyomtatót telepíteni ugyanarra a gépre, és mivel ezek a user/pass kombinációk csak limitált oldalszámot engednek kinyomtatni kellemetlen a dolog.
Hol/hogyan kellene kitakarítani a registryt - mert gondolom ott tárolja?
Kösz -
Rabbitf_24
addikt
válasz
Rabbitf_24 #4891 üzenetére
most bezzeg elsőre indult ....
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
montressor #4890 üzenetére
köszi majd most este próbálkozok.
akkor valszleg nem hardware hiba ugye?
-
montressor
aktív tag
válasz
Rabbitf_24 #4884 üzenetére
event viewba nezzel bele hatha ir valamit
vagy csokkentett modban lepesrol lepesre inditsd el, es nezd meg hatha kiderul melyik filenal buzeralodik
esetleg amikor igy varakozik, probald meg a cd eject gombjat megnyomni
volt mar olyanom, h vmiert a cd-t keresgelt, amikor ejecttel kinyomom, rogton megy tovabb minden -
Rabbitf_24
addikt
#4884?
-
VinoRosso
veterán
válasz
Andrewhouse #4862 üzenetére
Az NTDVMmel indlult, szal valami DOSos cuccal lenne baja? Ezért nem is értem, hogy miért indul el bootnál. Msconfigból ki tom szedni az induló programok listájából, szal amugy nem gáz, csak nem sűrűn futtatok nem win32es alkalmazásokat, és ezért nem értettem a hibaüzit. Kösz a segítséget!
-
montressor
aktív tag
válasz
REDeath #4879 üzenetére
fél mp-ig seekel
1 probalj meg kolcsonkerni egy vinyot, tedd at/mentsd le a fontos adatokat
2 bootolj be vm livecd-s linuxxal pl. knoppixal, es mozogj a vinyon, h ugy is csinalja el
(ezt nem kell telepiteni, felismeri a vinyot (remelem a vista filerendszeret is passz, de jo esellyel igen) es ) es probalj meg masolni ra, filmet nezni stb, akkor is csinalja-e, ha mas az oprendszer, akar a havernal is berakhatod egy rackbe, es probalni masolni, hasznalni
magyarandibol: hardver hiba v. szoftver...
3 es akkor meg mindig ott a lehetoseg, h esetleg alaplapi vezerlo dilizik-e
4 ha van masik vinyod, ghostold at ra az egeszet, es probald leformazni elojon-e vm hibaolvasva ezt
csökkentett mód: indul, de itt is mikor már úgy tűnik mintha felállt volna a rendszer, ilyen szaggatott seekelésbe kezd... aztán kb 1 perc és abbahagyja.nekem vinyo gyanus
-
zsoi
senior tag
válasz
REDeath #4857 üzenetére
nem. az normál módban mehet nyugodtan.
70%-os kondíció az k*rva sz*r .finoman szólva.
-bootvis: van benne optimization is
- nem kötelező sírnia az xpnek ha nem megy az xp-s fw. simán kikacsolható/eltüntethető a figyelmeztetés
-EVENTLOGOK?kapcs-ford: hide-ra kell állítani az adott partíciót. vagy tiltsd le a hozzáférést.
-
Rabbitf_24
addikt
Hello
Nem tudom, hogy szoftveres-e a problémám, de azért halljátok::
Gépet cseréltem, windows ment a régi gépen rendesen (XP prof),
az új gépen pedig amikor töltődik (mennek a csíkok), akkor egyszer csak
látom hogy abbahagyja a komoly töltést, és csak néha villan fel a HDD led....
ha fél óráig így hagyom akkor se töltődik be....Kollégémnál is jelentkezik hasonló, ő úgy bootol, hogy Sata-s winyó le,
ha windows bejött, satas vinyó vissza, és így működik...Néha bebootol néha nem, tegnap már 3X egymás után nem, akkor
kiválasztottam, hogy utolsó működő állapot betöltése, így bebootolt,
de nem tudom, ha ma este benyomom a gépet, akkor menni fog-e??köszi előre is
-
Jazz
veterán
Üdv!
...mivel gondoltam a windows rendszerbe való belenyúlást igényel, ezért ide tettem fel a kérdést:
Olyan programoknál, ahol nincs külön "ablakok mindig felül" parancs opció (pl. Adobe Prof...és általában minden komolyabb program), de mi szeretnénk hogy az ablak mindig felül legyen.
Ezt valahogyan nem tudjuk megtenni Win alatt? pl. gondolok ilyenre hogy az indító exe file után valamilyen - paraméter, ami általánosan működik, és a win vezérli, passz... Vagy akár olyan program ami direkt erre találtak ki (tudom, de ezért nem akartam külön a milyen topic programba menni)
Thx! -
Nem tudom, jó helyre írom-e, de megkérdem itt.
Van egy USB modemem, amivel szeretnék kapcsolódni a netre. Ez kb. egy hónapig ment, aztán most nem tudom működésre bírni. Elkezd kapcsolódni, majd hibával megáll.
A modem programja azt írja, v.mit módosítanom kell a kapcsolat beállításain, az XP (mert ugye onnan is csatlakozhatok) meg azt írja, h. a modem (v. a gép?) és a távoli számítógép PPP-beállításai nem egyeznek...Mit jelenthet ez?
(Ja, még valami. A modem másik gépen hibátlanul megy, a modem a hibás gépen más SIM-kártyával sem jó, ebből én azt szűröm le, h. a beállításokkal van/lehet baj...
)
-
REDeath
őstag
válasz
REDeath #4880 üzenetére
mai utsó hsz-em
csökkentett mód: indul, de itt is mikor már úgy tűnik mintha felállt volna a rendszer, ilyen szaggatott seekelésbe kezd... aztán kb 1 perc és abbahagyja.
normál módban 1 perc míg látszik a windows töltőképernyő, aztán még 1,5 - 2 perc és már olyan mintha midnen fasza lenne, eltűnik a nod32 ablaka is (tűzfal természetesen nem indul) per pill a nod32 ikonja a systrayen egy fekete kocka
és aztán még bő 1 perc masszív szagatott seekelés. ezt a gyönyörű bootfolyamatot zárja le a seekelés befejezése végén az msn megjelenése, (nem aut login, csak feljön az ablak). Innentől kezdve használható a gép.
viszont ha a mappák közt nézelődök és kijelölök egyet, akkor néha megint seekelésbe kezd, kb.20 mp-ig, utána jelöli csak ki, addig fagyva van minden...
Már csak a töredezettségmentesítésben bízok, bár azt félek elindítani, majd csak a cuccok archiválása után, pl áramszünetek miatt... -
REDeath
őstag
válasz
REDeath #4879 üzenetére
tuzfalr visszatérve a windows nem is sír hogy nem megy tűzfal, pedig xp tuzfal se megy... de miből hiszi a win hogy megy a tuzfal ha nem megy, még folyamatoknál se?
ilyenkor kezdek gyanakodni hogy vagy ms basza el az xp-m hogy vistát vegyek, vagy a Sunbelt szopat, mer nemrég szedtem le a counterspy2 próbaverzióját, azután pár nappal jelentkezett ez a szép kellemes lassulás... de előtte se volt semmi spyware... ügyelek a gépre amióta megvan a net, nem volt egyszer se spywarees tudtommal -
REDeath
őstag
Na megnéztem BootVis-el a boot folyamatot, de csomó grafikon üresen maradt, pl a CPU usage az nálam üres meg a BootActivity is üres, akárcsak a driver deely...
a Disk Utilization meg olyan mint egy szivrohamos EKG, és hallani is lehet a szabályos seekelést, fél mp-ig seekel, utána nem, aztán megint fél mp seek, megint semmi... mindjá kitépem vinyót...
msconfig-ban kiszedtem csomó midnent (bár eddigis ki voltak ezek, nem tom hogy kerültek vissza... ) de így is 4 perc volt a boot.
engem az a disk utilization aggaszt, mer tényleg egy nagy ősrobbanásra emlékeztető grafikon volt ott, googleben krestem képeket, mindenki másnál normálisabban néz ki...
ma még ki lesz próbálva csökkentett mód hálózattal, most lefuttatom a chkdsk-t, de egyenlőre /f nélkül, nem kell egyből javítani ha valami rossz...
uii: ja és bootvisben a process creates-nél pár process elindul, aztán egy hosszú szünet, majd megint elindul pár, majd megint hosszú szünet.... -
Locutus
veterán
Szerintetek ilyen gépre: p35 lap, c2d e6300, 1gb ram, hd2600pro érdemes már vistát telepíteni, vagy inkább xp?
-
montressor
aktív tag
válasz
Balinov #4871 üzenetére
erdemes akkor nezni, amikor epp nem netezel, mert gondolom a prohardver es a goole nem gyanus, de az ket ipszamos:http nem tom mi. Gondolom netezel kozben. Szoval sztem zard be, az osszes halozati forgalmat generalo alkalmazast, es ugy konnyebb.
Mondjuk az mar pozitiv, h nincs 200db -
montressor
aktív tag
válasz
phanfantom #46 üzenetére
csokkentett modban sem?
-
montressor
aktív tag
válasz
REDeath #4860 üzenetére
-esetleg meg alaplapi csipszet driver?
Az msconfig azert kell, hogy ne induljon el minden xir-xar. Ha virusgyanus a modszer akkor meg megnezheted a regeditben:
local machines\software\microsoft\windows\current version\run
alatti bejegyzeseket, nincs-e vm furcsa.Winyonal meg checkdisk? A csokkentett mod tenyleg jo otlet. Van helyed a vinyon? Swap be van kapcsolva? Allitsd automatikusra, h a win kezelje.
-
Keksz
senior tag
Sziasztok,
probalgattam xp alatt a dinamikus lemezeket es ott neztem h lehet atnyulo "lemezegyseget" kepezni ezzel, meg is csinaltam, 3 winyot ugymond "osszefuztem", most egy betujel alatt vannak.
A kerdesem egyszeru:
Ha a rendszerwinyon levo XP-t ujratelepitem, akkor az majd lesz olyan okos hogy ezt a 3 winyot 1nek latja, vagy elvesznek akkor az adataim, ugyanis ujra kell oket formaznom?A valaszt elore is koszonom,
Keksz -
lúzer
veterán
válasz
kapcs-ford #4863 üzenetére
Ha elveszed a másik partíció betűjelét az nem elég?
-
lúzer
veterán
válasz
kicsitomi88 #4865 üzenetére
Oké leesett, mint itt a magyar:
...(1)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional - magyar" -
lúzer
veterán
válasz
kapcs-ford #4863 üzenetére
Mi ez a net, nonet kapcsoló?
Ezt még nem láttam -
kapcs-ford
őstag
válasz
kapcs-ford #4820 üzenetére
Csináltam egy másik prim.partíciót a meglévő mellé és az első partícióról a ghost-tal lementett systemimage-et raktam fel az új partícióra de nem sikerül a boot ini szerkesztése.
XPAmeddig jutottam az az hogy az alábbi beállítással tudok bootolni mindkét opr-re de mikor pl boot-olok a NET-re akkor látszódik a NONET partíciója. Hogyan lehetne úgy beállítani azt, hogy ne lássák egymást?
"[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows NET" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows NONET" /fastdetect " -
Andrewhouse
aktív tag
válasz
VinoRosso #4861 üzenetére
hali
A dumprep a windózos hibajelentő, és a feladata az elszállt programokról infókat gyűjteni (ha jól emlékszem).
Nem vírus. De ha sok van belőle, természetesen lassít.
A dumprep elvileg akkor indul el, ha egy program összeszakad. Azt probálja logolni, illetve reportot küldeni a microsoftnak. De ez lehet féreg vagy akármi!Nézzd meg milyen progik indulnak el rendszerinduláskor.
Ezt a regedit.exe-vel tudod pl. megtenni.Szóval jó buli ez... Sok sikert!
De lehet jobban jársz újra telepítésselMax ezt tudom még figyelmedbe ajánlani!
[link] -
REDeath
őstag
válasz
REDeath #4859 üzenetére
meg az sem világos előttem hogy régen 7 perc alatt kitömörített pl egy dvd-t... aztán eljött egy időszak videókari csere után (ugyanolyan cak gariztatva lett) amikor maradt a 7perces tomoritesi ido de szaggatott kozben a zene, az összes progival. ennek okát azóta se tudom. aztán eljött a mostani korszak jópár hete, hónapja amikoris zene simán megy, csakhogy a tomoritesi idő 16-22 perc lett hirtelen... és ez egy másik 60 gigás vinyó a gépben, nem maga alatt tomorit a rendszer. ez számomra amolyan világ 8ik csodája
-
kicsitomi88
őstag
Hello
Most csak rendszergazda fiok van a gepemen es unom mar h ocsem mindig szetbarmolja a beallitasaim
Hogy tudom megcsinalni, h amiket jatekokat felraktam az fusson neki, legyen kulon asztala, de ne telepithessen semmit de a virusirto azert frissuljon.
Annyit tudjon csak h net, msn, jatekok, egy kis tarhely neki.
-
REDeath
őstag
ja és pl új mappa létrehozásánál is seekel egy jó 15-20 mp-et
ez most tűnt fel mikor csináltam egy mappát a bootvisnek hogy legyen hova letöltsem...
-
REDeath
őstag
bootvis-t ki fogom próbálni. de msnconfigot mér kéen gyalulni egyébként? az is be tud állni mint registry?
logokat is megnézem. visszamenőleg kb meddig kell? addig amig be nem lassult gondolom.. áramszünet is megölhette? mer a nyomorék elmű miatt elég sokszor van, és többször is volt hogy hagytam tölteni, aztán hazajöttem és gép nem ment áramszünet miatt. -
zsoi
senior tag
válasz
REDeath #4850 üzenetére
nem tűnik egyszerűnek, de hát szeretjük a szakmai kihívásokat...
Amit én tennék:
0. ellenőrizd a winyó "állapotát": hard disk sentinel pld, + windows logjait hátha beír olyan hibát amivle tudunk kezdeni vlmit. +nézz rá milyen módban használja a winyot az XP: (dma/udma?) +msconfig:auto indítás:gyalulás
1. csökkentett módban (rendszervisszaállítás kikapcs. előtte):
-vírusírtás, 2 fajta képmprogram eltávolító, hijackthis, security task manager
2. próba csökkentett mód hálózattal ott mit csinál. ha így sem jó akkor winyo ki el haverhoz adatmentés és ott is viruskeresés (másik fajta keresővel) -
REDeath
őstag
#4826 ezen elgondolkodhatsz
nagyon emgköszönném.
most lemértem és 5 perc 8 másodperc telt el míg minden progi elindult aminek el kell indulnia indíásnál is. kivéve a sunbelt PF, ami nem hajlandó elindulni rendszerindításnál holott be van állítva... de most legalább van net, még úgyis hogy manuálisan elindítottam a tűzfalat.ui: viszont firefox ikonjára rányomtam, és kb 20 mp-ig seeklet a vinyó (legalábbis hangja olyan volt meg a led is pislákolt) mire bejött firefox..
miféle végzetes kór támadta meg a gépemet? :S -
VinoRosso
veterán
Csövi!
Mi lehet ez? Reboot után jött elő, mikor nem sikerült az OC és kifagyott prime fft alatt az OS. Védett módú utasítás akart végrehajtódni userben?
-
Patrick
addikt
válasz
montressor #4847 üzenetére
na most ebben az a poén, hogy most eredeti XP HOME-om van sp2-es, azelőtt prof volt törten és ott sem volt...
-
Patrick
addikt
Srácok tudja valaki, hogy a gpedit.msc hogy lehetne másképp megtalálni? Mert a futtatásban nem talál ilyet és a keresésben sem
"Számítógép konfigurációja/Felügyeleti sablonok/Rendszer ágon belül a Betöltés/Leállítás/Bejelentkezés/Kijelentkezés"
Ezt kéne megtalálnom
-
Balinov
titán
válasz
montressor #4843 üzenetére
köszi a netstatos infót,úgy tűnik,hasznos lesz
most természetesen be van kapcsolva ,ránéztem otthoni gépre logmeinnel. fix 2GB,de azt mondja párom,hogy indításkor még mindíg lassu volt.
-
montressor
aktív tag
válasz
Andrewhouse #4841 üzenetére
szerintem hagyd, h a win allitgassa...
helyed ugyis van gondolom en... -
montressor
aktív tag
válasz
Balinov #4834 üzenetére
cmd-ben
netstat -ao
az osszes tcp/udp kapcsolatodat kiirja, hatha esetleg van gyanus virus? ami lefogja a gepet/netet, az 'o' opcioval a PID et is megkapod, ami jol johet a taskmgr processz ablakaban...."teszt erejéig volt csak lekapcsolva"
de most vissza van kapcsolva, es igy is lassu? -
zsoi
senior tag
program/alkalmazás használattól függ. de legyen egybefüggő. (start/end ua.)
//ne vedd magadra:
DE EMBEREK:
- mostanában nem sok NORMÁLIS kérdés van.. csak ez a swap, + xp 3/4 giga ram állandóan... -
Andrewhouse
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 2 Gigás Geil value KIT ramom......
Kérdésem az lenne hogy 2 gigánál hogy érdemes a Windows lapozófájt(virtual memory) beállítani hogy jó legyen??????????Bocs ha rossz helyre írtam.......
ÜDV. -
debut12
aktív tag
válasz
kicsitomi88 #4838 üzenetére
THX!
-
kicsitomi88
őstag
-
debut12
aktív tag
Sziasztok!
Az XP sp2-es frissitéssel kezeli a 4GB memóriát?
Köszi! -
OddMan
őstag
Adminisztrátori jogokkal szeretnék futtatni egy programot, user módban. A runas.exe progival próbálkoztam eddig, viszont ezzel az a probléma, hogy mindig bekéri a rendszergazda jelszót, amit viszont nem adhatok meg más felhasználóknak, gondolom nem kell ecsetelnem miért.
A lényeg, hogy az adott program amit futtatni kellene a felhasználóknak csak rendszergazda jogokkal hajlandó futni, viszont a felhasználók nem kaphatnak user jogoknál többet, mert akkor össze-vissza telepítenek mindent a gépre.
A linux-ban pl.: ezt a suid bittel oldották meg. Esetleg windows-ban is lehet valami ilyesmit beállítani? -
Balinov
titán
válasz
montressor #4832 üzenetére
teszt erejéig volt csak lekapcsolva, mét 7végén ba*akodtam próbakébb ezzel.Egyébként 1/2Gb min/max értéket használok.
Bootvist ismerem,1x használtam is,bevallom,nem tudtam hogy van olyan,általad is említett funkciója.Ki fogom próbálni.
Szolgáltatások között semmi furcsa,vagy olyan,amire ne emlékezném,hogy az általam felrakott programhoz ne tartozna. Az automatikus indításnál a built-in messengernek van több bejegyzése,pedig mindíg uncheck-olom. Eseménynapló nem jelez hibát ,csak a cod2_mp.exe-vel kapcsolatban,ami egyszer lekönyökölt túlhúzás végett. netstat-ot nem néztem,idáig nem használtam. Ha tudnál ezzel kapcsolatban tippeket,ötleteket mondani - akár egy linkkel is - hogy mit érdemes nézni,figyelni ,azt nagyon megköszönném.
-
Balinov
titán
válasz
REDeath #4831 üzenetére
végülis azthiszem gyalu lett a dolog vége,bár nagynehezen hijackthis, ST, Spybot S&D,csökkentetmód,rendszervisszaállítás kikapcsolásával életet sikerült lehellni bele.Onnét vettem észre,hogy random nevü exe állományok futottak szakványban és egy csomó IE ablak nyilt meg,holott FF-t használok és az is az alapértelmezett browser.
-
montressor
aktív tag
válasz
Balinov #4827 üzenetére
"pedig swapfájl ki van kapcsolva"
ezt hol olvastad, h 2gb felett nem kell swap neki? en azert igy tudatlanul megprobalnam visszalokni, megis csak windowsAjanlottak itt vm bootvis progit, amiben meg tudod nezni milyen sorrendben indulnak el a service-k, es mennyit szoszolnek.
Mi van a servicek kozott, taskmgr ben nincs semmi furcsi progi? netstat milyen nyitott portokat mutat? event viewerben nincsenek hibak?
-
Balinov
titán
válasz
REDeath #4828 üzenetére
úgy értem a bejönt,hogy desktop feláll,betöltődik a nod és a ST,aztán felvágja az MSN Live loginablakát,beirni azt persze nem lehet,hosszú 10 másodpercek telnek el.aztán hirtelen begyorsul. msconfig-gal már minden gyanúsat kivettem,és kezdek kifogyni az 5letekből..
netet passzolom,hálistennek azért az van.(kábelnyet). viszont most ugrott be,hogy olyan tűzfal lekapcsolódik és nem tudom kézzel sem elindítani,az már volt tavaly,melóhelyi gépen,igaz ott xp tűzfala volt használva.Kíváncsi vagyok,hogy a hozzáértők mit mondanak -
REDeath
őstag
-
Balinov
titán
válasz
REDeath #4826 üzenetére
"Egyik napról a másikra iszonyatosan belassult az xp betöltődése. Az asztal kb. ugyanannyi idő alatt jön be, csakhogy utána kb 2-3 percenként indulnak el az indításnál induló progik.(automatikus indítás) pl msn 3 perc kb." ilyen nálam is van.nem jövök rá az istenér se,mér csinálja. SP2HUN frissítve,xp tűzfal,nod32,spyware terminátor frissítve,mind2 rezidensként fut. bejön a desktop,MSN live autologin szintén..aztán percek,mire egy TC-t,vagy FF-et el tudok indítani. ST teljes kereséssel talált a kb 2 hetes új vinyón egy trojan downloadert.A legérdeksebb,hogy pár napja látom,hogy a win preinstallált messengere be van lépve,ráadásul nem az én loginommal,hanem asszonyéval. Hijackthis + log analyze mindent rendben talált, Spybot S&D-t is futtattam,az is csak tracking cookie-kat csinált. Kíváncsi vok,asszony majd mitmond,ha délelőtt rálép msn-re. Ja ,vinyó dolgozik nálam is,mint atom,pedig swapfájl ki van kapcsolva (2GB ram),meg Sata2/8MB WD Caviar..
-
REDeath
őstag
Sziasztok, van egy kis (nem is kicsi) gond a géppel
Egyik napról a másikra iszonyatosan belassult az xp betöltődése. Az asztal kb. ugyanannyi idő alatt jön be, csakhogy utána kb 2-3 percenként indulnak el az indításnál induló progik.(automatikus indítás) pl msn 3 perc kb...
Mégrosszabb hogy nincs nethardware-es hiba kizárt mert linuxon van netem.
Legelőször csak az lett gyanús, hogy a Sunbelt Personal Firewall nem indult el. Aztán ha kézzel elindítottam akor eltünt a net. reboot, aztán lett net, tuzfal kézzel indít így is volt net. Ma reggel már sehogyan sem volt netJa és szerintem fölöslegesen sokat használja a vinyót, mer pl akármit elindítok pl firefoxot, nézem lcd-t ház elején, vinyó pörög-pörög-pörög, aztán szép lassan elindul ff.
a vinyóm elég töredezett lehet, de attól nem kéne hogy egyik napról a másikra így meghalnia mindennek.
ja és a net ipconfig/ release .. /renew hatására sem támad fel. megnéztem a dns serverek működnek, tudom őket pingelni (mármint a szolgáltatómét) de mintha nem tudná feloldani a címeketitt gondoltam hogy szolgáltató lehet, de akor linuxon hogy megy?
-
hektor24
aktív tag
Sziasztok!
Rendszergazda vagyok és pár gépünkön, amelyen Windows XP SP2 van, folyton kiírja, hogy betelt a biztonsági napló, csak rendszergazdai jogosultsággal lehet belépni és üríteni. Van arra megoldás, hogy ne írja ezt ki, törölje magától vagy mindig felülírja az eddigieket? Valami jó megoldást kérek, mert elég idegesítő mindig ürítgetni rendszergazdaként. Ja és az egyik szerverünk is folyton kiírja, hogy betelt a biztonsági napló, azon Windows 2003 van.
Előre is köszi a segítséget!!!!!
-
Fehérsólyom
aktív tag
válasz
csellosi #4816 üzenetére
A régi Administrator fiókkal nem történt az ég világon semmi, csak nem látod. Ennek oka, hogy van még egy rendszergazda, így a beépített fiókot elrejti az xp.
Üdvözlő képernyőt használva kijelentkezel az újonnan létrehozott felhasználóból. Ezek után kétszer egymás után megnyomod a Ctrl+Alt+Del triót. Ekkor fekete háttérrel beléptető ablakot kapsz. Beírod felülre az Administrator nevet, egyel alá a jelszavad, majd Enter. És lám ott a fiókód.Új fiók törlése: Sajátgép -> jobb klikk -> Kezelés -> Helyi felhasználók és csoportok -> Felhasználók -> Itt törlöd az új rendszergazdát. Ezután: Sajátgép -> jobb klikk -> Tulajdonságok -> Speciális -> Felhasználói profil -> Beállítások -> innen törlöd az ismeretlen fiókot.
Ekkor ott vagy, mint régen, az új fiók létrehozása előtt.Korlátozott fiók létrehozása: Sajátgép -> jobb klikk -> Kezelés -> Helyi felhasználók és csoportok -> Felhasználók -> jobb oldali ablak üres részén jobb klikk -> Új felhasználó -> létrehozod és automatikusan korlátozott lesz ;).
-
PazsitZ
addikt
válasz
kapcs-ford #4820 üzenetére
-
kapcs-ford
őstag
A boot.ini szerkesztéséhez ért valaki?
Csináltam egy másik prim.partíciót a meglévő mellé és az első partícióról a ghost-tal lementett systemimage-et raktam fel az új partícióra de nem sikerül a boot ini szerkesztése,ha be is boot-ol akkor csak az egyikre boot-ol hiába választom ki a másikat.
Mindekettő XP.[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOW S
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows NET" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows NONET" /fastdetect -
Balinov
titán
válasz
Balinov #4803 üzenetére
no,az ígért helyzetjelentés:
gép p4 2,66-os cerka,20GB ATA 5,4k 2MB cache Maxtor HDD.még én raktam fel,úgy 2éve vagy több. Sem csökkentett módban,sem csökkentett mód parancssor / hálózat,sem utolsó helyes konfig visszaállításával,sem normál módban nem indul.reboot során hibajelentés láthatatlan,vhogy megtudtam oldani,hogy hiba után ne induljon automatice, fájlrendszer hibát jelzett a kék képernyő. Nosza, xpsp2 cd be,boot róla,javítókonzol csekkdiszk...hát, a 20gb-os teljes méretből a C: rendszerpatríció vagy 10gb-ját olyan 35-40 röpke perc alatt nyalta végig..reboot,ugyanúgy semmi. JK újra,fixboot,reboot,semmi.PE builderrel készített Live CD-ről bootolva hálistennek patrició tartlma látszik rendben,~2,5gigányi kép másik ép patricióra átmentés,ok.reboot,xp install cd be.patrició törlése,létrehozása,normál formázás ntfs-re,xp felmegy,rendben minden. Viszont rábasztam,nem kicsit,felraktam a sysinternals féle pagedfrg-ot,0-sec-re állítva a várakozást és persze run on every boot-ot..hát nem kellett volna,először le is futott a kb 512-768mb méretü pagefilen.aztán nem.sehogyse.kb 20perc bas*alkoás árán leesett,hogy csökkentett mód ide-vagy oda,csak úgy tudom kiiktatni,ha beállítom mind2 patricióra,hogy ne legyen pagefile.utána már ment az uninstall.szal finoman értésére adtam a tulajnak,hogy a lementettel együtt cirka 10gigányi képet,játékállást,személyes doksit irogassák ki cd-re,mert bár SMART-ilag rendben lévőnek tűnik a vinyó,erős gyanu,hogy hónapokon belül lefekhet. ahoz a cerkás géphez egy 40-80gb méretü PATA 7,2kRPM,8MB cache-s vinyó bőven elég.
Szóval ez van,elnézést a bőlére eresztett élménybeszámolóért,remélem volt benn mások számára használható infó.
1 kérdésem lenne: gyárilag sp2-es win volt fenn,de annál a képernyőnél,ahol a csökkentett módot is lehet választani,miért nem volt a felsorolásban a bootolás naplózása,címtárszolgáltatások helyreállítása?
üdv
Balinov -
csellosi
tag
Hellosztok.
Na eddig xpben nem volt 1 fiok se letrehozva csak siman rendszergazdakent volt hasznalva (jelszo se volt). Aztan most letrehoztam (vagyis csak akartam) 1 uj korlatozott fiokot, mikor szembesultem vele, hogy rendszergazda fiokot lehet csak letrehozni, na mondom ok legyen. Aztan restart utan latom, hogy Administator fiok volt nincs (osszes beallitassal, titkositott konyvtarral bla bla...), szepen eltunt. Csokkentett modban ugyan latszik az Administrator fiok es ugy is jelentkezik be, de fiok eltavolitasa parancs feleseg nincs, hogy le tudjam szedni az "uj" rendszergazda fiokot. Hogy varazsoljam vissza a regi Administrator fiokot?
Erre mi a megoldas? (kicsit mar unom a winsfos hasonlo szivatasait)
Koszi elore is a segitseget.
Vagy ez en figyelmemet kerulte el vmi?
-
netboy
senior tag
Annyi kérdésem lenne hogy hol lehet kikapcsolni azt hogy ne jelenyen meg a felhasználóválasztó bejelentkező képernyő amikor visszatérek a hibernálásból?
-
Castin
csendes tag
Hella!
Nem tudja valaki, hogy hogy a rosszmájú úristenben tudnék megszabadulni a májkroszoft NetWare nevű jószágától????????
A válaszokat előre is köszönöm!!
-
dunc
nagyúr
Sziasztok xp 32-bit rendszert használok,3 GB ram van jelenleg a gépembe kérdésem az,hogy érdemes-e kikapcsolni a winyon a lapozófilét?
-
Raider 01
aktív tag
Sziasztok.Ide kűldtek ebbe a topikba.Lenne egy olyan kérdésem hogy van nekem 4*1gb geil memom.Nem e tudnán valahogy megbolondítani az xp-t hogy kezelje mindet?Nem is lát belőle csak 2-őt
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Formázd le a vinyót a bootcd-ből, ez elvileg le fogja foglalni a hibás szektorokat (persze csak akkor, ha nem gyorsformázást kérsz, ne azt kérj). Majd mehet az install.
Persze kérdés, hogy meddig fogja bírni a vinyó (lehet hogy már újrainstall közben megint hibázni fog), nem véletlen, hogy hibás lett. -
-
Balinov
titán
nemtom,szimpla intuició volt
fixboot-ot mentés nélkül toltam,akkor helyrerakta az oprendszert és megúsztam az újratelepítést. fixmbr/bootcfg párosra vhol írja is a JK,hogy jólfontoljuk meg.
Ominózus géphez ma este kell mennem,"informatikus kolléga".khm..nem tudott vele megbírkózni. merem remélni,hogy meguszom win reinstall nélkül...
-
zsoi
senior tag
válasz
Balinov #4801 üzenetére
HÚÚÚ. MILYET írtam hogy arra gondoltál?
fixboot, fixmbr, bootcfg csak mentés után javallott...
fixmbr: ha sérült/hibás a mbr (master boot record): linux/unix/xp nem bootol mert ntldll hiba és hasonlók. (tehát ha vlmi hazavágja és nem bootol)
//pld. linux, lilo telepítése mbr-be utáni helyzet//sikerült kimenni helyszínre és +csinálni a gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest