Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
nixx-21
őstag
"SP3 telepitése után, nem lehet engedélyezni az Automatkus Frissitéseket...
Probáltam online frissiteni, de ugy se lehet, következőket írja:
A webhely nem tudja folytatni működését, mert egy vagy több nem fut a következő Windows-szolgáltatások közül:
- Automatikus frissítések (ennek segítségével keresi meg, tölti le és telepíti a webhely a számítógéphez szükséges frissítéseket)
- Háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás (BITS) (felgyorsítja a frissítések letöltését, kiküszöböli az abban az esetben jelentkező problémákat, ha megszakad a letöltés)
- Eseménynapló (rögzíti a frissítési tevékenységeket, hogy szükség esetén segítséget nyújthasson a hibaelhárításban)
A következőképpen ellenőrizheti, hogy futnak-e ezek a szolgáltatások:
1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
2. Írja be a services.msc fájlnevet, majd kattintson az OK gombra.
3. A szolgáltatások listáján kattintson duplán az Automatikus frissítések elemre, majd kattintson a Tulajdonságok gombra.
4. Az Indítás típusa listában válassza az Automatikus lehetőséget, majd kattintson az Alkalmaz gombra.
5. Győződjön meg róla, hogy "Elindítva" a szolgáltatás állapota. Ha a szolgáltatás állapota "Leállítva", kattintson az Indítás gombra.
6. A szolgáltatások listáján kattintson duplán a Háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás (BITS) elemre, majd kattintson a Tulajdonságok gombra.
7. Az Indítás típusa listában válassza a Kézi lehetőséget, majd kattintson az Alkalmaz gombra.
8. Győződjön meg róla, hogy "Elindítva" a szolgáltatás állapota. Ha a szolgáltatás állapota "Leállítva", kattintson az Indítás gombra.
9. A szolgáltatások listáján kattintson duplán az Eseménynapló elemre, majd kattintson a Tulajdonságok gombra.
10. Az Indítás típusa listában válassza az Automatikus lehetőséget, majd kattintson az Alkalmaz gombra.
11. Győződjön meg róla, hogy "Elindítva" a szolgáltatás állapota. Ha a szolgáltatás állapota "Leállítva", kattintson az Indítás gombra.
Ezt mind megcsináltam, de mikor a szolgáltatásoknál az Automatikus frissitéseket akarom inditani a következő hibaüzenet fogad:
A(z) Automatkus firssitések szolgáltatás nem indítható el azen a helyen: Helyi számítógép.
Hiba: 1058: A szolgálatatást nem lehet elindítani, mert tiltott, vagy nem tartozik hozzá engedélyezett eszköz.
Nézegettem külföldi forumokon hogy wups2.dll ujraregisztrálásával megoldható a dolog, de az se segített...
Valakinek valami ötlet?"ugyanez a a problémám és nekem nem segített a megoldás valaki tudna segíteni?
-
Oracle
senior tag
Valaki mondjon már valami okosat, senki nemtudja milehet ez -->[link]
-
GrandeP
addikt
Jó estét!
Ma vettem egy konfigot, és bele raktam az ATA wincsimet, feltelepítettem a wint/driverket minden mükődik rendesen....
Viszont, szinte fillérekért sikerült vennem egy SATAII -es wincsit....
Hogy tudnám azt megoldani h win újra telepítés nélkül, 1:1 arányban az ATA-s wincsiről az adatok "átvándoroljanak" a SATAII-s vinyóra...
Most azon gondokom h win pe alatt tc-ben átmásolom...
Szerintetek működőképes lesz?
Sajnos nincs időm kísérletezni, kedvem meg pláne nincs, így olyan megoldást szeretnék tőletek kérni, ami 100%-osan működni fog!Köszönöm előre is!
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem akarom elsumákolni a választ, csak kissé hosszadalmasabban kéne válaszolnom, de erre most egy pár napig nemigen lesz időm.
Emlékeztess bátran! -
zso73
veterán
Én nem tudom, de a PH-s tesztben szerepel............
Én is ezen mérgelődtem............
Mióta van 64 bit?
Miért nem támogatja normálisan semmi? Mert nem érdeke senkinek, csak a vevőnek. Az meg kapja be..............Astra: Mappa beállításai, tulajdonságok,fájlok,.jpg, módosítás....win,fax....
Total commander.betallóz xyz.jpg,társítás,winfax -
icons
addikt
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehet megoldani, hogy a készenléti állapotban a proci ventije és a táb ventije is leálljon (vagyis tök kussban legyen a gép)?
Előre is kösz a válaszokat.
Üdv,piadex2
-
lúzer
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
jogos!
amúgyis a progit használom, nem az os-t, persze direktbentúl jó lett az xp, vagy a vista a csicsán kívűl nem nyújt pluszt?
-
zso73
veterán
válasz
moto87
üzenetére
Sokszor a 64 bit lassabb, mint a 32 bit. Van a PH-n teszt erről. Pl winrar nekem a fele, de maximum 80%-on megy a 32 biteshez kpest.
Csak a filmes alkalmazások, és a CAD progik használják ki jól a 64 bitet.Sokszor pedig jobb a Vista. Pl: Bioshock,Crysis........... És a G92-es kártyák is jobbak Vista alatt.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
localhost
üzenetére
Miért gondolod, hogy érdemes Vistára váltani attól még, mert 2008 van? Főleg most, hogy az SP3 is megjelent...
Azt hiszem én a sok negatív visszajelzés és az átlagfelhasználó számára alig észrevehető különbségek miatt inkább megvárom a Windows 7-et, ha már...
Nem fogok pénzt kiadni csak azért, mert 2008 van.
-
moto87
csendes tag
köszi a válaszaitokat!!
moto
-
fagy53
nagyúr
válasz
moto87
üzenetére
Mivel elsősorban játékokra kell a gép ha jól olvastam a sorok között, és XP-t akarsz telepíteni, én a 32bites XP-t ajánlom 2GB RAM-mal.
Sok játék nem fut olyan jól a 64bites verzión és ha a VGA memóriája nem több mint 512MB egyelőre felesleges a 2GB nagyobb RAM.
Ha Vista-t telepítesz, akkor már ajánlott a 4GB a 64 bites Vista-hoz. -
moto87
csendes tag
még egy kérdés! A core 2 duo processzorok 64bitesek nem?
-
-
localhost
Közösségépítő
válasz
moto87
üzenetére
"A 64 bites gépek kétszer annyi információt képesek feldolgozni, mint a 32 bitesek, és jelentősen több RAM memóriával rendelkezhetnek. Ezért videókhoz, nagy adatbázisokban való keresésekhez, valamint játékok és egyéb – bonyolult műveleteket és nagy memóriát igénylő – alkalmazások használatához előnyösebbek a 64 bites gépek. A legtöbb alkalmazáshoz azonban a 32 bites számítógépek is kiválóan megfelelnek. A táblázatkezelő, a webböngésző, valamint a szövegszerkesztő programok például 32 bites és 64 bites számítógépeken is közel ugyanolyan sebességgel használhatók."
-
moto87
csendes tag
Szerintetek melyik a jobb a 32bites vagy a 64bites XP?
Minden játék elindul a 64bites Xp-nél?
64bites xp-nél elindulnak a 32bites progik vagy nem mind? -
moto87
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi, lehet h bugyutát kérdezek meg lehet h ezt már párszor megbeszéltétek, de mi a különbség a 32bites és a 64 bites windows xp között?
moto
-
zso73
veterán
Egy db CD OEM kiszerelésben. Nekem is ezt mondták az ügyfélszolgálaton.....A cimbim bátortalanított el. Két gépem van Vista, XP. Mind a kettő jogtiszta.
Én is ezt tapasztaltam az aktiválások számánál.
Köszi az infót!
Akkor vita eldöntve.Még 1:
Vista Home prof 32-höz, hogyan lehet 64 bites támogatású DVD-t igényelni? Az MS oldalon műxik már ? Milyen módjai vannak. Ügyf sz. szerint csak új licensz esetén van ilyen lehetőség. -
Sk8erPeter
nagyúr
-
lúzer
veterán
válasz
Dr. Romano
üzenetére
nem
fél megást simán nyit
megást is -
Debilon
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
igazán szólva valamiért jobban bejön mint az alap notepad..nem tudom megmondani miért..
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A Notepad határ mérete én úgy tudom 64KB.
-
hektor24
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Windows XP-ben (SP2) a Kiemelt felhasználók (Power users) és a Rendszergazdák (Administrators) Csoport (Group) között pontosan mi a különbség? Valaki meg tudná mondani? Egy link is jó lenne, Google-ban keresgéltem, de nem igazán találtam teljeskörű leírást.
Előre is köszönöm a segítséget!!!!!

-
Astra
tag
Sziasztok!
Nemrég lett újra telepítve az XP-SP2. Azóta a Windows Photo Editor nem ismeri fel a jpg formátumot. Mit lehetne tenni?
Előre is köszönöm! -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Debilon
üzenetére
Mire jó a Notepadex? A honlapján azt olvastam, hogy van benne szövegcsere-funkció (ami mondjuk jó), és feloldja a 32 KB-os fájlméretkorlátot. A bökkenő csak az, hogy én nem tudok róla, hogy 32 KB lenne a korlát, mivel kapásból tudok kb. 50 txt-fájlt mondani a gépemen, ami jóval több, mint 32 KB, és Notepaddel szerkeszthető, tehát nem is igazán értem, miről van szó valójában.
-
rootkiller
őstag
válasz
rootkiller
üzenetére
Nah gyerekek fenn figyel a notebookomon az XP, a progik is fenn vannak, már csak a VIstámat kéne újrarakni az asztalin, és akkor minden oké.

Egy gonddal kevesebb, mehetünk aludni

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
ritkaság
üzenetére
Biztos vagy benne, hogy úgy csináltad, ahogy leírtam? Elég nehézkes így megoldani a dolgot, hogy csak tőmondatokban válaszolsz...
Mi a felhasználóneved? (nem kell válaszolni) Biztos az van ott, a gép neve mellett egy perjellel? Mert ismétlem, nem mindegy, hogy elfogadta-e a felhasználónevet! "Névellenőrzés"-t tartottál (a gomb segítségével)?Olyan nincs, hogy egy mappa törölhetetlen. Ha végleg nem megy, csináld a törlést csökkentett módban. Bár nekem eddig az Unlocker mindig megoldotta, még törölhetetlennek hitt fájlok esetén. Max. nem rögtön, hanem újraindításra ütemezve.
-
zso73
veterán
XP home, ill prof hány gépre telepíthető?
Lusta vagyok keresni........... Vita volt belőle.........Szerintem egy. A cimbim szerint 3. -
ritkaság
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszi a segitséget de sajnos semmi. Megcsináltam és ujfent nem engedi.

-
Debilon
addikt
hali!
valaki tudna nekem segíteni, hogy a notepad-od hogyan tudnám lecserélni notepadex-re?
amikor először feltettem, akkor minden jóvolt, jött a fájlvédelem, hagytam, hogy a notepad.exe le legyen cserélve, aztán tegnap óta megint a normál notepad indul, nem aminek kéne..
-
CocooN-z
őstag
Sziasztok, röpke kérdésem lenne, van e esély arra hogy a 32 bites XP Prof lássa a 4GB ramot?
/Pae megvan
/noexecute {bármeikében 3,25GB ot lát}Memory Remap be van kapcsolva Biosban (off esetén 3,33GB)
Mostmár csak a Virtual Memory van hátra.
Kerestem neten de mindenki elmélyült abban h miért nem látja.előre köszönöm, thx
-
localhost
Közösségépítő
-
kem
addikt
Na egy következő kérdés:
Mi van akkor ha nem lehet aktiválni az új windowst a gép oldalán lévő kóddal?
OEM Home van rajta, és nem vagyok benne biztos, hogy még lehet aktiválni.
2003-ban vettük még 29k-ért az XP-t
-
Sk8erPeter
nagyúr
És mi a pálya a fontos adatokkal? Sikerült megmenteni? Érdekelne...
Szerk.: ja, most látom, hogy már válaszoltál.
Akkor legalább szerencse a szerencsétlenségben, hogy legalább az adatok megvannak. Igen, ez is bebizonyította, hogy igencsak vannak hiányosságok a Windows biztonsági rendszerében... 
-
kem
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Mert nekem nem válaszolt senki, megkerestem a neten, és beírtam ide, hogy ha legközelebb valaki hasonló problémába ütközik, akkor megtalája. ...azért nem lett volna olyan bonyolul erre rájönni.
(#12921) Sk8erPeter:
Igen, azt jelenti, hogy a nélkül enged belépni, hogy jogot adtam volna hozzá. A jelszót nem kérte sehol. Úgyhogy lementettem szépen mindent. Az a durva, hogy akkor ezt bárki más megtehette volna, ha lenyúlja a vinyót/gépet

-
kovaripeti
aktív tag
Sziasztok. egy kis segítség kellene. Nem tudok webkamerával beszélni senkivel, mert ha kép is van, akkor azt írja ki a windows, hogy "a sávszélesség megtelt". Arra már rájöttem, hogy valoszínű nem jol települt az usb a legutolsó windows twlwpítésnél, újra akarom telepíteni csak az usb 2.0-át, de nem engedi, állandóan azt írja, hogy frissítsd a rendszered. Na de azt meg hogyan, meg minek, mikor ő maga állandóan frissít, már az sp3-at is felraktam, de ugy sem települ. Ez az üzenet jelenik meg, ahogy rányomok az usb 2.0 instalra:

Hanggal még tudok beszélni, de ahogy bekapcsolom a képet is, már fel is jön a kis ablak, és kiírja, hogy megtelt a sávszélesség. Ja és amugy chellos vagyok, a magassabb kategoriábol. Tehát még az sem lehet.
-
rootkiller
őstag
válasz
rootkiller
üzenetére
Nah kész a telepítő, lle is teszteltem az asztalimon, tökéletesen működik. Viszont már csak a gép optikai meghajtójával van a probléma, ugyanis nem lát minden lemezt, így nem tudtam telepíteni még, várok hogy egy barátom kölcsönadja az usb-s DVD-RW-jét.
(Ha valaki tudna olcsón új vagy kiváló állapotú MultiBay I DVD-ROM-ot, esetleg DVD-CDRW-t, DVD-RW-t az lécci privátba dobjon egy üzit. thx)
-
kem
addikt
Hátha valaki használja a keresőt:
Outlook Express levelek, és címjegyzék mentése:- a címjegyzéket tartalmazó fájl:
c:\Documents and Settings\FELHASZNÁLÓNÉV\Application Data\Microsoft\Address Book\FELHASZNÁLÓNÉV.wab
- az üzeneteket tartalmazó könyvtár pedig:
c:\Documents and Settings\FELHASZNÁLÓNÉV\Local Settings(ez rejtett könyvtár!)\Application Data\Identities\{sok szám és betű}\Microsoft\Outlook Express -
Sanya
nagyúr
normális registry monitort ismer vki? oilyan kellene, amivel az éppen aktuális registry változásokat lehet nyomonkövetni.
( mondjuk listázza)már volt egyszer egy ilyen a birtokomban, csak nem találom
és igen, kb 20 másodperc múlva meg is találtam. a gugli a barátom:
-
kem
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A fiók volt lejelszavazva, ami ugye azt jelenti, hogy ha beteszem a másik gépbe a vinyót, akkor a Documents and Settings mappán belül, a fiókba már nem lehet belépni. Acronissal már leklónoztam.
-
Sk8erPeter
nagyúr
A klónozás mindenképpen jó ötlet, pl. bootolós Ghosttal, mert így biztos, hogy nem vész el az adat, ami fontos. Ezt mindenképp csináld meg.
A jelszó elvesztése meg nem elképzelhetetlen, elég sok esetet hallani arról, hogy könnyű feltörni az ilyen mappajelszavakat. Külső progival védtétek? Vagy csak Windows-alapon?
Egyébként így még mindig jobban jártál (remélhetőleg), mintha szimplán elvesztek volna az adatok... Mindenesetre tanulságos. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
ritkaság
üzenetére
Lehet, hogy hülyeség, de te vagy a "Felhasználók" nevű felhasználó?
Azért kérdezem, mert pl. nekem amíg csak a System-nél volt engedélyezve minden jog, addig nem tudtam hozzáférni a System Volume Information mappához. Miután konkrétan az én felhasználónevemet is megjelentettem ebben a listában, azután már ténylegesen megvoltak az írási, törlési és egyéb jogaim. Fontos, hogy a felhasználóneved szerint tarts "Névellenőrzés"-t a "Hozzáadás..."-nál, és OK-zd le, ha elfogadta a nevedet.
Itt van egy kép arról, hogy nálam hogy néz ki a dolog: [link] -
ritkaság
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
-
szumoo
senior tag
Sziasztok!
Esetleg vki erre [link] tudna vmi okosat mondani, mert még ilyennel nem találkoztam.
Előre is köszönöm!
Üdv.: Sz.
-
kem
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
ok, már megvan, de itt a következő bökkenő.
Még mielőtt jogot adtam volna magamnak, belenéztem az almappákba, és simán beengedett.
Ez hogy lehet????? Eltünt a jelszó?
Frankó kis biztonság...Outlook expressből hol tudom kimenteni a címeket és leveleket?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Pl. másik gépen Vezérlőpult - Mappa beállításai - Nézet - Egyszerű fájlmegosztás használata (ajánlott) mellől pipa kivétele, OK. Utána mappán jobb klikk, Tulajdonságok, Biztonság fül, Hozzáadás...-nál beírod a rendszergazda fióknevét, Névellenőrzés gomb, ha elfogadta, OK, utána alul "Teljes hozzáférés" sorban az Engedélyezés alá rakj egy pipát.
Bár nem biztos, hogy ez feloldja a hozzáférést, de egy próbát megér.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
bikkamokka
üzenetére
Nem tudom, miért van ez, nálam is sokszor előfordul, de mióta SP3 van fent, különösebben nem izgatnak a frissítések.
Korábban arra tippeltem, hogy esetleg túlterhelt az oldal, épp rengetegen frissítenek rajtam kívül is, és amiatt fordul elő az, hogy félbehagyja a frissítéseket. De úgy vettem észre, hogy nincs sok összefüggés az időpont és a letöltés között. Főleg nem kéne félbehagynia azután, hogy már letöltötte a frissítést, és elvileg már a Windows vagy valamelyik temporary mappában kellene lennie, és onnan települnie. A lényeg: egyszer van kedve működni, egyszer meg nem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
localhost
üzenetére
Ja, OK, így már értem.
Egyébként csak szőrszálhasogatás volt a részemről.
Most kipróbáltam én is a SIW-et, régebben használtam is, de azóta elfelejtettem, milyen jó kis progi!
Meg jó az "About"-nál lévő kép az evolúció paródiájáról.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
De hogyha elég régóta használod, akkor most miért kellett letöltened?
Mert használni otthon, hozzászólást megválaszolni meg a munkahelyemen.

Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Villanyszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Humble szökevények 500-2500Ft
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Újévi áron! :)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

csak akkor mennek a filmek ha magából a lejátszó progiból nyitjuk meg nemértem mi a xar ez még soha nemtalálkoztam ilyennel.

Miért nem támogatja normálisan semmi? Mert nem érdeke senkinek, csak a vevőnek. Az meg kapja be..............

Akkor legalább szerencse a szerencsétlenségben, hogy legalább az adatok megvannak. Igen, ez is bebizonyította, hogy igencsak vannak hiányosságok a Windows biztonsági rendszerében...