Hirdetés
Aktív témák
-
moonman
titán
igazán nem akarok beleszólni, de akkora baromságok hangzottak már itt el, hogy ha valaki ez alapján azt hiszi most jól járt, azt tisztességesen átverték a palánkon.
kezdve a 256K L2 cache-től, a prefetch-en át az zipfolder-ig... ezek mind ezeréves urban legend kategóriába tartozó tévhitek.
nodemindegy, ha valaki megrögzötten hisz benne, hogy jobban tudja, hogyan kéne működnie egy rendszernek, az barkácsoljon csak. -
[w]
őstag
megpróbálkoztam a linkelt leírással, a beginner fokozat problémamentesen működik, bár a telepítés során így is maradnak feltett kérdések, amikre a válaszfálj valamiért nem adta meg a megfelelő választ. (pl. felhasználó neve, jelszava, stb.)
egynél többször nem is kísérleteztem vele tovább, mert egyrészt baromi lassú és aprólékos a dolog, másrészt mire az ember elkészít egy teljes telepítőlemezt a saját ízlésének megfelelően addigra az integrált programok minimum fele verziót vált...
összefoglalva: kipróbáltam, működik, de szerintem nem érdemes vesződni vele. tapasztalatnak kellemes volt.cmdr PETER W. VOLKOV
-
vb020302
csendes tag
Például nézz körül itt: [link]
Egyébként, ha tudsz angolul, az ''unatteded install'' a kulcsszó.
Véleményem szerint ''földi halandó'' otthon magának inkább telepítse fel egyszer magának kézzel, és mentse le például (a legismerteb) Ghost-tal. Vállalati rendszergazda, homogén gépparkkal szintén mentsen. Vegyes gépparkkal viszont jól jön egy ilyen. -
[w]
őstag
számomra az lenne az érdekes, hogy földi halandó mivel tud otthon magának hasonló telepítőkészletet kreálni?
azok valahogy nem mozgatnak meg, amik ebben az editionben foglaltatnak, de szívesen vesződnék egy saját magamnak testreszabottal, ha van rá mód.cmdr PETER W. VOLKOV
-
thaler2
senior tag
Én előbb végeztem a felrakással, nekem eddig nagyon bejön, egyedül a hálókarival szenvedtem, de végül sikerült felrakni...Nekem 1 progit nem kell felrakni, minden benne foglaltatik a listában, szóval számomra tökéletes. A kinézete is nagyon dekoratív. Eddig ok, majd 1 év múlva jövök uppolni a topikot, hogy mi a szitu
-
tbs
addikt
válasz VladimirR #10 üzenetére
Hmmm... Az auto update alapból kikapcsolódik nálam is. Mindig. Ez van helyette: [link] Ez legalább azt teszi, amit akarok, nem amit az MS akar. (Hadd higgyem ezt..! )
Amúgy a férgek + stb ellen a kliens gépen NEM lehet eredményesen védekezni. Egy normális router-konfig (ki(!)/be szabályokkal) megvéd, még a stupid-user-switch megléte esetén is.
Sosem értettem a winre rakott ilyenolyan firewall sw-k jelentőségét. Egy egyszerű víruskergető ( [link] ) + az AP utolsó updatje és kész.
Ha vki hülye, úgyis leülteti a wint...
Ez meg egy ügyes próbálkozás, csak minek. -
keopsz
HÁZIGAZDA
jah, és ha már xp ködösítés, itt egy elég átfogó gyűjtés, ami az ellen nem véd, de pár téveszmét szétporlaszt mégis:
http://mywebpages.comcast.net/SupportCD/XPMyths.html
(benne az előbbi tétel megerősítése.. )cantante di sampietrini
-
keopsz
HÁZIGAZDA
-
keopsz
HÁZIGAZDA
egy ilyen ultimate csomagot meg igazán csinálhatna az ms is, ha kicsit tolerálnák a júzerek igényeit.. mer' ez mint 5let és ''termék'' tök jó. ..noha ebben a formában enyhén aggályos.
cantante di sampietrini
-
doeme_A64
csendes tag
A rendszergazda jelszó mi ebben a windowsban?
(minden eshetőségre felkészülve) -
n;ger
csendes tag
itt van egy par xp trukk
gyors leallitas
A Windows XP leállításának ideje hosszúra nyúlhat, ha a programok kilövése előtt hosszú a várakozási idő. Ennek az értékét két kulcs határozza meg a regisztrációs adatbázisban, az egyik a HungAppTimeout, a másik a WaitToKillAppTimeout. Ez a két kulcs a Windowsból való kilépésnél történő programleállításoknál is szerepet játszik. A start menü futtatás ablakába írjuk be a „regedit” szót, hogy elindítsuk a regisztrációs adatbázis szerkesztőt. Keressük meg a bal oldali fastruktúrában a HKEY_CURRENT_USER/Control panel/Desktop könyvtárat, itt található a két kulcs. Értékük ezredmásodpercben van megadva. A HungAppTimeout alapértéke 5000, vagyis 5 másodperc, a WaitToKillAppTimeout alapértéke 20.000, vagyis 20 másodperc. Szabadon módosíthatjuk az értékeket kisebb számokra, hogy ne legyen akkora a várakozási idő. Figyeljünk oda, hogy a HungAppTimeout értéke legyen az alacsonyabb szám.
256 KB-nál nagyobb CPU L2-cache kezelés XP alatt
A Windows alapból nem menedzseli jól a CPU L2-cache-t, a 256 KB-nál nagyobb cache-sel rendelkezo processzoroknál mindig megrögzötten csak 256 KB-ot lát. Amennyiben tisztában vagy azzal, hogy CPU-d mennyi L2-cache-sel rendelkezik és természetesen ez több, mint 256 KB akkor tedd a következoket:
Start / Futtatás --> regedit
Keresd meg a következo kulcsot: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ SessionManager \ MemoryManagement
A jobb ablakban keresd meg a SecondLevelDataCache bejegyzést és kattints rá duplán.
Válaszd a decimális típust.
A mezobe írd be a CPU-d L2 cache-ének pontos méretét Kbyte-ban (512 vagy 1024).
Zárd be a regeditet és indítsd újra a számítógépet.
Következzék néhány trükk, melyekkel gyorsabbá tehetjük XP-nket! Kötelességem mindenkit figyelmeztetni, hogy bánjon óvatosan a registryvel!
A DOS egyik öröksége a 8+3-as fájlnév. Mivel NTFS-t használunk (ha nem, célszerubb mielobb áttérni), semmi szükség erre, nyugodtan kikapcsolhatjuk ezt a kompatibilitási opciót:
A HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet
\Control\Filesystem kulcsban az NtfsDisable8dot3NameCreation értéket módosítsuk 1-re.
Létezik egy Prefetcher nevu szolgáltatás, melynek segítségével gyorsabban indulnak el bizonyos gyakran futtatott programjaink a bootoláskor. A
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters kulcsban lévo EnablePrefetcher értékét vegyük szemügyre. Az alapbeállítás a 3, próbáljuk megkeresni az optimálisat 1-6 között (ajánlott az 5).
Ha nem használjuk ki az indexelo szolgáltatást, célszeru kikapcsolni azt: Sajátgép / partíció / tulajdonságok. Kapcsoljuk ki a ''Gyors fájlkereséshez az indexelo szolgáltatás indexelje a lemezt'' opciót, majd alkalmazzuk a módosítást!
Ha megmondjuk az XP-nek, hogy leálláskor törölje a lapozófájlt, valamivel gyorsabban fog bootolni. A
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\
Session Manager\Memory Management kulcsban állítsuk át a ClearPageFileAtShutdown értékét 1-re!
Természetesen azt mindenki döntse el maga, hogy mi a fontosabb: a gyors leállás vagy a gyors indítás.
Gyorsabb rendszermûveletek (XP)
A Windows XP számtalan tömörített file-ból és könyvtárból dolgozik. Elõnye, hogy így kevesebb helyet foglal merevlemezünkön, hátránya, hogy lassítja a rendszer felállását és bizonyos rendszerszintû mûveleteket is. A kérdéses rendszerállományokat csak akkor csomagolja ki egy ideiglenes mappába, amikor szükség van rájuk. Ha ezeket eleve ha kicsomagolva tároljuk, akkor 10-20%-os teljesítménynövekedést tapasztalhatunk e mûveletek során!
A beállítást a következõképpen változtathatjuk meg.
1. A Start/Run mezõbe írjuk be: regsvr32 /u zipfldr.dll majd nyomjunk egy Entert.
2. Újraindítás szükséges -
Kepi p4 630
tag
Én most töltöm! Majd leírom a tapasztalatokat!
-
msgt.fubar
senior tag
én a megjelenése óta használom ezt a verziót, és eddig semmilyen problémát nem találtam vele kapcsolatban...... frissítéseket magamtól szoktam végezni, de ha mégsem akkor is ott van a nod32, ami mindent kivéd, az meg naponta frissül. Prefetch kell a francnak, akkor teszem rendbe a vinyómat amikor én akarom (ahogy ezt valaki más is írta itt...), auto reboot sem kell, meg tudom nyomni a gombot, és legalább látom mi lehetett a hiba oka
előnyei nekem felbecsülhetetlenek (ez túlzás, ok), felteszi a programjaim 80%-át kérdés nélkül, egyedül csak akkor ''kellettem'' a telepítéskor mikor formáztam az elején a C-t, és mikor kiválasztottam vagy 60-70 progi közül, hogy mit tegyen fel.
Gyorsabban indul, jók az alap skinek is, de én feltettem rá a WindowBlinds 5-öt, amivel ugyan úgy nézhet ki a windows xp-m, mint a vista a glass effektek miatt (meg azért mert minden tényleg ugyanúgy néz ki benne... persze meg kell hozzá találni a jó skint), és a plusz progikkal együtt is gyorsabban felkúszott a gépemre mint a sima windows... és még rengeteg előnye van, olvassátok végig az 1#-es hsz-ben a link mögötti cuccokat.
Szerintem megéri felrakni. Amúgy minden nagyobb magyar torrent site-ról leszedhető, elsősorban az útépítő kisiparosokat ajánlom (aki tag tudja melyikről van szó)gottagofast
-
gozso
őstag
azert vannak benne hibak, ahogy a hozza tartozó forumot olvasgattam...
[link]fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
Lortech
addikt
válasz VladimirR #26 üzenetére
Szvsz amíg a topik nem linkekről szól, hanem magáról erről az összeállításról, addig ez nem is olyan nagy baj. Egyébként tipikusan ''warez'' oldalas letöltős cucc, nem hiszem, hogy van olyan ember, aki megvett minden szoftvert ami benne van ebben a csomagban, és többé kevésbé legálisan használja.
Thank you to god for making me an atheist
-
gozso
őstag
idezet: ''Igen, ezek mindegyike vagy teljes, vagy ingyenes program, nem fog kérni egyik program sem szériaszámokat, kódokat, aktiválást, miegymást....''
nem is tudtam hogy a nero ingyenes program, es nem kell neki szeriaszam
szrek: meg a clonecd...meg a clonedvd..meg az office 2003...meg a mobimouse...
hm...
[Szerkesztve]fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
moonman
titán
extreme edition
-
törölt tag
válasz #51736960 #14 üzenetére
ha jol tudom erre van vmi progi...
egy ilyen virusirtos programcsomagot mar hasznaltam en is, igaz, olyan ossze-visszasag volt benne, hogy a vegen inkabb leszedtem
es ha nem csal emlekezetem, akkor van egy ilyen multimedias csomag is, bar sztem inkabb egyszerubb lenne elbibelodni es egy telepitocd-t gyartani vannak mar ilyen install-keszito progik, ezeknek a neve engem is erdekelne -
gfefe
őstag
érdekes... Bár nemtudom ,hogy vajon tényleg jó e...
Vajon mi lett még belebuherálva... (esetleg nem e hülyeséget csinált az illető)DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
God Vazzeg
veterán
Nem találom a letöltést..
-
törölt tag
válasz #54715584 #12 üzenetére
ez akkor jó, ha mindig ugyanaz a géped van, de én gyakran cserélem. (és rá is baszok mindig, most sem működik az új am2-es rendszerem, megy vissza gariba
vlad: én még nem próbáltam ilyen ''buherált'' windowst, szóval nem tudom hogy mennyire szúrják el a dolgokat benne, utána kellene olvasni...
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz #51736960 #11 üzenetére
egen, ezzel nem is lenne gond, a problema az, hogy akik az ilyen csomasgokat osszevalogatjak, altalaban ugy velik, hogy jobban ertenek hozza, mint a torpiek es jol elcseszik nekik a woindoze beallitasat (van, hogy komolyabban belenyulnak, nem csak registry tweak, hanem ki is szednek ezt-azt (pl ie torlese, ff a helyere)
jah, aki ilyenekkel akar jatszani => Bovebben: [link] -
törölt tag
válasz VladimirR #10 üzenetére
igaz, az auto update kikapcsolásán nekem is megakadt a szemem, de gondolom ezt egyszerűen vissza lehet kapcsolni. ami viszont tetszett, hogy egy csomó olyan progit fel tudok rakni egyszerre, amivel később egyenként kellene tökölni.
szerk: prefetch (nekem) nem kell, idegesít, inkább töredezettségmentesítek egyszer havonta, akkor amikor én akarom.
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
figyelemremelto?
nehany, a legnagyobb baromsagok kozul
Automatikus frissítés kikapcsolása (ugy kell a juzernek, legyen csak lukas a gepe, had masszon be a sok fereg)
Kékhalálnál nincs automatikus újraindítás (igy legalabb majd azt sem tudja, mitol resetel a gep)
Prefetch kikapcsolása, gyorsabb boot (jah, 1-2 alkalommal gyorsabb, de majd rajon kesobb, hogy lehet miert kerreg ennyit boot kozben) -
-
ftivo
csendes tag
Tegnap pakoltam fel, így még nem sok tapasztaaltom lehet vele, de amit eddig látok: tényleg egyszerőbb és gyorsabb a telepítés, főleg a sok sok regisztrálandó program miatt. Számomra a külcsíny nem sokat ad, de vannak jó skinek beépítve. Akinek pont azok a progik kellenek amik bele vannak zsúfolva, annak jó. A rendszer stabilitására meg majd egy év múlva lehet tapasztalatunk, mert nekem a sima XP sem rakoncátlankodott soha.
-
shev7
veterán
tetszik, de egy dolgon megakadt a szemem:
'';Num-Lock indításkor'' ha ez azt jelenti, hogy a numlock be van kapcsolva inditaskor, akkor nem kellett volna. Foleg ugy hogy registry modositassal ertek el, gondolom igy is kell kikapcsolni, egy ilyen valtozat meg pont olyanoknak valo, akik nem akarnak registryt turni. Bar lehet rosszul latom...''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
klambi
addikt
kinek mi a véleménye róla, mert szmámomra elég ismeretlen és valakinek tetszett valakinek meg marhaságnak volt a cucc.Ki hogy áll hozzá?
[link]"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
- EK-Quantum Kinetic FLT 360 D5 PWM D-RGB - Plexi tökéletes állapotban eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest