Új hozzászólás Aktív témák
-
llacee
őstag
válasz
kraftxld #1109 üzenetére
Ragaszkodtak a hun-hoz...
Próbából ESXI alatt kipróbáltam ott megy, de winserver csinálná az iscsi-t és az úgy már a datastore-nál duplán virtuál disk, kissá t@könvágná a raid sebességet.
Vezérlőt meg nem tudom átadni, mert többi VM-nek is kell a tárhely.Esetleg az UEFI mód nem szólhat bele?
-
llacee
őstag
válasz
kraftxld #1107 üzenetére
Szűz telepítés nem teameltem:
Name InterfaceDescription ifIndex Status MacAddress LinkSpeed
---- -------------------- ------- ------ ---------- ---------
NIC2 Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet #2 16 Up 34-17-EB-EC-03-D7 1 Gbps
NIC1 Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet 11 Up 34-17-EB-EC-03-D6 1 Gbps
Slot 2 Mellanox ConnectX-2 Ethernet Adapter 15 Up 00-02-C9-4F-07-0C 10 Gbps -
llacee
őstag
válasz
kraftxld #1105 üzenetére
Köszönöm a választ!
Másik kérdés lemaradt valahogy a postból:
Dell T130, Win 2016Standard OEM,UEFI mód
Van egy Dell Raid kártya és egy Dell Intel i350 T2 dualportos LAN benne az alaplapi dual porton felül.(broadcom).
A dell 2portossal van a következő gondom, látja az eszközkezelő, megfelelően működik, de a hálózai csatolóknál csak a két alaplapit látom a Dellt egyáltalán nem csak az eszközkezelőben, ip-t sem tudok adni neki.Leszedtem az új drivert a dell oldaláról és az intel oldaláról, melyben említik ezt a chipet/kártyát.
Telepítéskor rendszergazdaként futtatva a telepítők felismerik, hogy ez egy Intel i350T2 chip, majd a telepítés lefutásának végén a következő a hiba: “Cannot install drivers. No Intel(R) Adapters are present in this computer“
Próbáltam, hogy sajátlemezzel hozzáadom a kártyához a drivert, ugyan ez, vagy időtúllépés miatt a telepítő kilép.
IDRAC Enterprise alól a kártya megfelelően működik és mutatja a gigabites linket.
2 napja nem jövök rá, hogy mi lehet a hiba és kellene a plusz két port.
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Van egy Dell T320-as szerver Windows Server 2012 R2 Standard DELL OEM matricával/kóddal.
Ezzel a kóddal 2016 telepíthető vagy frissíthető vele a mostani 2012R2 plusz költség nélkül?
Egy leírást találtam, amiben azt írják, hogy igen standard és datacenterre is. Ezt nem is nagyon értem.Köszi!
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Hyper-V-vel kapcsolatban lenne kérdésem.
A Hypervisor alatti két VM-ről piszok lassú a másolás a kliensek irányába.
Mindkét VM külön saját NIC-en lóg.
A HOST-ra, ha másolok kliensről, full gigabit a sebesség, a VM-eknél átlag 45MB/s. Fix méretű VHDX-ek, külön tömbön vannak.
Mit kell állítanom, hogy a virtual disk-ek ne legyenek ennyire lassúak?Köszönöm!
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Következő kérdésem lenne:
2x1 Gbit hálókártya van LACP-n aggregálva egy virtuális adapternek Hyper-v-n, az alatta futó két VM-nek.
Maga az OS külön NICeken van.
Eddig ahányszor csináltam virtuális kapcsolót, mindig "10gbitnek' írta, gondoltam most a 2Gbitet ki tudom használni, de erre a virtuális kapcsolóra 1Gbitiet ír.
Szeretném a 2Gbitet kihasználni, mit állítok be rosszul?Köszönöm!
-
llacee
őstag
válasz
szallasi007 #984 üzenetére
Ujratelepitheto, de csak ha van masik dc addig es akkor d: jogosultsagokkal sem kell veszodni.
Egy sima PCt nem probaltal meg ideiglenes dc dns nek, mert lehet peldaul a lanja doglodik a szervernek es ezert a sok timeout mindenhol.Ezzel a vas hibat ki lehetne zarni a meglevo ad dna beallitasokkal.En inkabb halozati hibara gondolnek. -
llacee
őstag
Help Me!
Szeretnék újrahúzni egy HP servert ILO-n keresztül WS2016-ra.
Intelligent Provisioning és sima "lemezre" bootolásnál is megszakad a telepítő úgy 70%-nál: 0x80070570 hibakód, nem tudja telepíteni a szükséges file-okat a file sérült vagy hiányzik.
Virtualizálva ugyan ez az image felmegy, ill 2012r2 is ugyan ezt csinálja kb ugyanitt.
Külföldi fórumok ajánlották a NIC tiltását, ezt megtettem, a helyzet változatlan.Valaki találkozott már ilyennel?
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni a következőben:
Otthoni környezet Win8.1 kliens 2 NIC, Microserver Gen8 2 NIC SMB3.0 MultiChannel.Nagy fileokkal dolgozom egy hálózati meghajtón a szerveren, szépen hozza a két gép között a 2Gigabitet.
Felmerült az igény a desktop kis ssdje és védelme érdekében, hogy a programokat és esetleg a játékokat is a szerverre tegyem.
Hálózati meghajtóra a játékok sem a programok nem települnek.
Gondoltam az ISCSI-ra, de ezen nem működik a MultiCH, vagy csak nem tudtam beállítani, egy gigával "D" ként tudtam csatolni.
Tudtok mondani olyan megoldást, amivel helyi drive-ot tudok szimulálni a desktopon és érvényesül a 2Gbit kliens-szerver felállás?
Köszönöm szépen!
-
llacee
őstag
Na kicsit bővebben ezt szerettem volna a két dc/print között kipróbálni, de a gpo printer connection bejegyzés csak törölhető, nem módosítható nálam:
A nyomtatók rendelkezésre állását a következőképpen oldhatjuk meg:
A Printer Management-ben a Printer Servers alatt válasszuk az Export printers to a file pontot, a konfigurációs fájlt másoljuk át egy másik tartományvezérlőre, ahol szintén telepítve van a nyomtatók támogatása. A tartományvezérlő kiesése esetén a másik tartományvezérlőn lévő Printer Manage- ment Console-ban Import Printers from a file menüpontot választva a nyomtatók tele- pülnek.
A Group Policy beállítások módosítása szintén szükséges. A GPO Computer Configuration/Policies/Windows Settings/Printer Connections/ alatt lévő printer eléré- si utakat módosítjuk: \\BackupDC\Nyomtató1 \\BackupDC\Nyomtató2
-
llacee
őstag
Sziasztok! Szeretnem megtudni, hogy ha a ket dc vm-en van nyomtatasi szerepkor es jelenleg csak az elso szolgalja ki a klienseket, nyomtatokat akkor mi lenne a legjobb modja az atallasnak kliens oldalrol.Drivereket ki tettem fileba a dc1en, de hogyan tovabb.Koszonom
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Kisvállalati környezetben van két 2012 R2 host, egy-egy virtuál DC-vel és a Host1-en egy virtuál Adatbázis és file szerverrel, ami replikál a Host2-re.
Eddig egy Cisco Router Dhcp-zett, de a router meg hibásodásának ki küszöbölésére, érdemes lenne a két virtuál DC-re DHCP szerepkört tenni?
Igy ha kiesne a router nem lesz net, de a kliensek és a DB futna.Köszönöm!
-
llacee
őstag
Eredetileg egy szerver DC,File,Db,Print + Syno a mentésre gondoltam, de ragaszkodnak a két szerverhez, ha egyik megáll menjen minden.(Meg is vettek már mindent)
Ezt a másképp storage nélkül nem tudom megoldani, csak ahogy fent irtam.Bár a synoban én sem bízom, nem tudom hogy lehetne beállítani másképp, hogy mindenki boldog legyen.
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Egy 20felhasználós környezetbe kellene adatbázis,file,print kiszolgálót telepíteni.
Két db szerver 2012R2Std-vel adott (2x1TB Raid1) és clusterben szeretnék őket.
A clusterrel kicsit most meg vagyok lőve,két géppel külső adattár nélkül nem tudom milyen megoldás lenne jó, ráadásul dc is kellene a fürthöz.
Milyen megoldást javasoltok?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Formula-1
- Diablo IV
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ZEN.com
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- További aktív témák...
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest