- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabber01
addikt
Hello
Egy Lumia 625-ről van szó, ami egyszer csak lefagyott, kikapcsolt, és azóta nem akar bekapcsolni. Soft resetre egy rezgéssel reagál, de nem történik mégsem semmi. Hard resetet is próbáltam, semmi. Recovery tool nem is látja. Ha jól sejtem, ezen kívül nem tudok semmit csinálni, csak üzletbe elvinni? -
gabber01
addikt
L625 Denimmel. Auto idő be van kapcsolva, de cseszik beállítani a pontos időt. Miért lehet ez?
-
gabber01
addikt
válasz
Partyface007 #56419 üzenetére
Érdekes a Snapi 400-asok és a Snapi S4 viszonya.
-
gabber01
addikt
válasz
Dtomka #56295 üzenetére
Én a nyakamat tenném rá, hogy egy mai wp-s telót sokkal könnyebben meg tud tanulni egy idősebb ember is kezelni, mint egy ilyen régi butafont, amin ilyen-olyan apró menükben vesznek el, amiket apró gombok intuitív nyomkodásával lehet elérni. Egy wp-s telefon nagy kijelzőjén egyből ott lehet minden lényeges dolog az ember szeme előtt, teljesen jól láthatóan, és csak meg kell érinteni amit akar.
-
gabber01
addikt
válasz
MasterMark #56137 üzenetére
De, zavaró, felborul a telefon egyensúlya, erősebben kell fogni, hogy ne billenjen ki.
-
gabber01
addikt
válasz
kisgabor87 #56049 üzenetére
Ha mutatok neked olyan videot amin egy i6 meg egy Samu S5 össze-vissza lagzik majd összefossa magát, akkor elkönyvelhetjük, hogy mind az iOS, mind a droid szar?
Fordítva, ha mutatunk itt neked 50 random WP-s telót, amik szélsebesen működnek, ahogy kell, akkor az azt jelenti, hogy a wp a király? -
gabber01
addikt
válasz
kisgabor87 #56039 üzenetére
Tulajdonképpen miért tértél át androidról ha ott minden jó itt meg semmi nem tetszik? Továbbá milyen wp-s telót választottál?
Egyébként itt azért lesznek bőven user errorok, ahogy előttem is írták, mert a WP pont hogy out-of-the-box 100x használhatóbb, mint a droid, és sima, biztos működést biztosít a későbbiekben is.
Én speciel semmilyen általad vázolt problémával nem találkoztam, korábban androidon viszont jóval többel. Csengőhangot kb. 3 sec készíteni. Azt mondjuk adom, hogy a rezgés hívásnál kakin működik. -
gabber01
addikt
válasz
gyurkikrisz #55605 üzenetére
WP-vel alig működik együtt a Fitbit, iPhonehoz van az is optimalizálva. Jawbonet nem ismerem.
-
gabber01
addikt
Nokia Camera app minden telóra frissül Lumia Camerara? És itt nem csak a névre gondolok.
-
gabber01
addikt
válasz
fareszgamp #55433 üzenetére
Néhány dolgot már helyesbítettek többiek, navi hangjával mi bajod van? Egyébként nekem mond ilyen többletinformációkat is, utcaneveket nem, de kiírja, egyébként meg mire mész vele? Ismeretlen helyen úgysem tudod hogy hol jársz és menet közben nem tudod elolvasni az utcatáblákat (ha egyáltalán vannak), hogy valóban ott jársz-e.
Egyébként androidnak nincsenek hátrányai? Vagy csak a wp hátrányaival nem tudsz együtt élni?
-
gabber01
addikt
válasz
batistuta10 #55403 üzenetére
Igazság szerint a droid mellett nem sok érvet sorakoztattál fel, annyi hogy azt már megszoktad kb., és jószerivel csak megerősítésre vágysz tőlünk. Hát egy WP-s topikban mégis mire számítasz?
Viccet félretéve, ezek után úgy gondolom, hogy csalódni már biztos nem fogsz benne. -
gabber01
addikt
Újra és újra előjön a "Decode error" hiba!!! Sem netes videokat, sem a telóra feltöltött videokat nem játssza le a telefon. Ahogy olvasgattam, ez általános hiba, minden típuson előjön, tök random módon, és tök random módon hol elmúlik, hol nem. WP 8.0-ánál viszont sosem volt ezzel gondom.
Van valakinek valami ötlete erre, vagy egyáltalán találkoztatok ezzel a problémával?
L625-ről van szó, de mindegy, mivel nem típusspecifikus a hiba.
Az idegeimre megy ez! -
gabber01
addikt
válasz
blakey #55009 üzenetére
Már elérhető, igaz még csak béta, de elvileg ugyanazt tudja (amit mondjuk nem nehéz, mert sokat eleve nem tud). A Nokiának pedig már nem elemi érdeke fenntartani a wp-t, amennyiben az androidon meg tudja vetni a lábát (márpedig erre igen jó esélye van az ingyenes, offline funkcióval).
-
gabber01
addikt
Ugye már egy ideje nyilvános, hogy a Here/Drive+ navi androidra is elérhető lesz. Mivel nekem a jól használható, ingyenes navi nagyon fontos, ezért amikor megvettem az L625-öm gyakorlatilag nem volt más alternatíva wp-s telókon kívül. Amennyiben ez korábban napvilágot lát, lehet hogy én is vártam volna a váltással, bár valószínűleg akkor is ugyanígy döntöttem volna, mert marhára elegem lett a droidból. Azóta sem bántam meg persze a váltást, és a következő telefonom is wp-s lesz, mert a navi számomra csak egy, bár igen fontos szempont volt. Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy azért mégis egy igen jelentős vonzerőt vesztett most így el a Microsoft a Lumiak felé. Lehet, hogy nagyon sokaknak ez volt éppen vagy lenne éppen az az utolsó dolog, ami átbillentené a döntést számukra droidról wp-re ha éppen váltáson, telefoncserén gondolkoznak. Most már ez sincs. Akik hozzászoktak a droidhoz azoknak még egyel kevesebb érv, hogy akár csak elgondolkozzanak a váltáson.
A másik, mint wp-s tulaj, vajon elkezdhetünk-e aggódni azon, hogy ezek után mennyire fogja a Nokia telibefosni a WP-s navi fejlesztését, hovatovább esélyes-e az ingyenesség beszüntetése... :/
-
gabber01
addikt
válasz
FrankMonzano #54909 üzenetére
Szerintem egy átlagusernek 100x jobb a WP, mint a droid. Én mondjuk nem is használtam különösen sok appot droidon, így nem is hiányzik semmi, ami kell az van WP-n is.
A droid csak azoknak jó, akik állandóan berhelni akarják, meg csinosítgatni a telefonjukat, meg azon élvezkednek, hogy minden órában kipróbálhatnak 10 másik appot, ami közül ugyan jó, ha 10000ből 1 hasznos vagy használható. Kár, hogy a sok berheléstől jól össze is hányja magát mind.Ha nincsenek speciális igényeid és egy valóban gördülékeny felületre vágysz, akkor nincs mitől félned. A csempék meg gyakorlatilag ikonok, csak máshogy néznek ki.
-
gabber01
addikt
válasz
FrankMonzano #54906 üzenetére
Én inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy ki az aki WP-n kezdte?
-
gabber01
addikt
Nekem is MMS gondom van, ha már szóba került.
Sem fogadni, sem küldeni nem tudok. Pontosabban pár hónapja egyszer elment egy nagyon kicsi kép. De ezen kívül semmi nem megy. Ha nekem küldtek, egy "Médiatartalom beolvasása" után semmi, pedig az se volt nagyobb 50kB-nál. Most nem megy el egy 80kB-os csengőhang ("Nem küldhető el az üzenet").
Adatkapcsolat be van kapcsolva. (WP 8.1, L625) -
-
gabber01
addikt
válasz
viewdetails #54512 üzenetére
Elég sok gond van vele a leírások alapján, és elég sokba is kerül, pláne hogy a frissítések sem ingyenesek, ráadásul offline sem megy.
-
gabber01
addikt
De most komolyan, új szó felvétele prediktív szótárba csak nálunk nem működik, vagy senkinél?
-
gabber01
addikt
válasz
SOAD19 #54267 üzenetére
Erre vonatkozóan én annyit találtam, hogy ilyen elvileg van, de nem egyből működik így, hanem ha többször beírod a szót ugyanúgy, vagyis ha gyakrabban előkerül a beszélgetéseidben. De manuálisan nem jön fel az opció, és ez eléggé zavar. Az meg különösen, hogy olaszra állítva, miért működik...
-
gabber01
addikt
Új szót hogy tudok felvenni a prediktív szótárba? Elvileg kopp a szóra és a javaslatok sávon kellene hogy legyen egy + jel. De nincs. Van vmi trükk, vagy mi? (L625, wp8.1)
update: most nézem, átváltottam más nyelvre, és pl. olasznál megjelenik a +, bár más nyelvnél viszont megint csak nem. A teló eredendően olasz, független darab. Coincidence?
-
gabber01
addikt
válasz
gyurkikrisz #51139 üzenetére
Nyilván alacsonyabb kategóriás telókon kisebb a rendszer is. Ha mindegyikre ugyanaz a rendszer menne, minek kellene tökölni mindegyikre külön kiadni?
-
gabber01
addikt
Live jelszót hogyan tudok kérni újat, mert az oldalon csak emailes küldési lehetőség van, de az rohadtul nem jön meg. Korábban említette valaki, hogy telefonon is lehet kérni, de olyat nem lehet sehol kiválasztani. :/
-
gabber01
addikt
válasz
Zsoltika11 #51048 üzenetére
Ez általában szerintem úgy szokott működni, hogy ha valaki tudja a választ, vagy akár csak ötlete van, akkor beírja. Ha nem tud érdemben hozzátenni semmit, akkor minek írja be bárki is, hogy "én nem tudom".
Ellenben ettől még érdemes esetleg újból, ugyanúgy feltenni a kérdést ha nem érkezik válasz, mert elképzelhető hogy valaki, aki esetleg tud valamit kezdeni a problémával, nem volt korábban, de azóta túlságosan tovább folytak a kommentek, hogy láthassa az eredeti kérdést.
-
gabber01
addikt
"Mondjuk az érdekelne, hogy miért távolították el a boltból."
Az engem is... Ráadásul csak azért kellett leszednem, mert múltkor beszart a videolejátszás és valamilyen oknál fogva, de az SD kártya újbóli formázása megoldotta. Telóra meg nem akartam átpakolni, gondoltam majd leszedem újra, hát nem szedem...
:/
-
gabber01
addikt
1. Jogos, ezt nem próbáltam. Viszont Áruházon belülről fel lehet tenni, ami SD kártyán van. Dark Landsre mondjuk ott is azt írja ki hogy erre a készülékre nem elérhető.
2. Fura hogy csak erre a telóra nem elérhető. Friss vélemények között érdekes módon másnak megy.
Ezek szerint újra telepíteni nem lehet, de akinek már fent volt, annak semmi gondja vele. Érdekes. -
gabber01
addikt
"Sikertelen vállalati alkalmazás telepítése" EZ MI?
"Kérje vállalata IT-részlegének segítségét"Mi a franc ez? .XAP-ből akartam feltenni a Storage Check Beta-t, mivel hiába próbáltam megint letörölni az összes térképet, sehol nem tudtam beállítani hogy az SD-re mentse amit letöltenék. Letöltöttem PC-re, mivel az áruházban nem találta egyszerűen meg. De ez mi hogy vállalati?
Ugyanezt csinálja a Dark Lands játékkal is. Arra meg kiírja az áruház hogy nem telepíthető fel, igaz hogy 1 hete még fent volt a telómon Áruházból, de most ki se dobja a keresés, csak az előzményekben van bent. Vicc.
Ötlet?
-
gabber01
addikt
válasz
viewdetails #50905 üzenetére
Nem kezdünk el, de leeshetne már, hogy nem a telefon(ok)ról írtam, hanem a MS frissítési üzletpolitikájáról és az ahhoz való viszonyulásáról egyeseknek.
btudos: többen írták neten is a problémát, és mit ad isten, pont két napja frissítette magát a "video" a telefonon, miközben mondjuk ki van kapcsolva az automatikus frissítés, de mindegy. Most megpróbálkozok egy SD kártya formázással, hátha...
-
gabber01
addikt
válasz
viewdetails #50905 üzenetére
Nem túl erős az értő olvasásod neked sem, látom...
-
gabber01
addikt
válasz
viewdetails #50899 üzenetére
Pont hogy nem háborgok, valamit nagyon félreértettél. Csak azt fejtegettem, hogy nem kell hanyatt esni az MS üzletpolitikájától. Minden megy, ami kell nekem...most már. Éppen ez az, hogy eddig azért igencsak kompromisszumos volt a rendszer és bizonyos tekintetben most is, de most már bőven vállalható. Bár egy vérandroidosnak ez nyilván nem elég, de én megutáltam a droidot. Ellenben maximálisan elégedett vok a WP-vel, hozzáteszem még egyszer, most már.
Illetve most azért háborgok egy kicsit (nagyon), mert a drága 625 most úgy gondolta, hogy nem játszik le semmilyen videot!
Egyik napról a másikra, isten tudja miért. Gondolom "jól" sikerült az egyik frissítés...
-
gabber01
addikt
válasz
viewdetails #50883 üzenetére
?
-
gabber01
addikt
Ehhez nem (sem) kellett semmiféle lista. Akkora űr tátongott és még most is tátong, amit kötelező, amilyen gyorsan csak lehet befoltozni, hogy ezek a minimumok voltak, amit meg kellet lépni. Ezek nem extra kívánságok, hanem alapvető hiányosságok. Elég szomorú, hogy ezekre éveket kellett várni. De legalább ügyesen elhitetik, hogy mindez a felhasználók kívánságára teljesült és tették meg. Micsoda önfeláldozás, megyek is a székházukhoz térdelni.
Őszintén szólva, ha nem tudom, hogy a 625ösömre jön a 8.1 hamarosan, akkor nem biztos hogy áttérek WP-re. Persze nem bántam meg, mert nagyon bejön...így már, pedig még mindig hiányos azért dögivel. De azért ne tegyünk már úgy, mintha olyan húdeqrvajófejség lenne tőlük, hogy az alapvető hiányosságaikat pótolgatják, jó lassan. Elég szégyen hogy erre emlékeztetni kell őket.
-
gabber01
addikt
válasz
Zoli133 #50635 üzenetére
Én azt is olvastam a sok hülyeség mellett, hogy ha vki így bemókolja a Cortanat régióátállítással, majd ha visszaállítja vmiért akkor Cortana nemes egyszerűséggel törlődik, tehát store-ból vissza kell rakni. Ennek sem tudom mennyi az igazságtartalma, de lehet ez történt.
-
gabber01
addikt
válasz
gyurkikrisz #50585 üzenetére
Uhh...talán csak túlélem ezt a borzasztó nagy kihívást.
Btw...what's Pandora?
Ja és olvastam olyat, hogy ha átállítja vki a beállításokat Cortana miatt, akkor a Store behal. Ezzel mi a helyzet?
-
gabber01
addikt
válasz
gyurkikrisz #50580 üzenetére
Az előbb nem azt írtad, hogy mivel nem amerikai az IP egyszerűen kilép az app? Most akkor lehet használni a Cortanat vagy nem? És ha lehet, akkor mi az a hiányosság ami miatt nem lehet magyar területen angolul használni? Szerintem azért már elég sokan vannak olyan szinten nem csak Mo.-n de a világ egyéb tájain is, akiknek angolul társalogni nem egy nagy ördöngösség...egy programmal... Sőt, manapság az angol már alapelvárás szinte, és aki mellette nem tud még legalább egy de inkább két nyelven az nem tud érvényesülni.
-
gabber01
addikt
Üdv!
Nem találtam erre vonatkozóan információt, de a régi Symbianos navi az E72-őmön volt olyan intelligens, hogy ha hosszabb ideig nem volt változás az útirányban, akkor elsötétítette a képernyőt, míg ahogy azt észrevettem a Drive+ ezt nem csinálja, folyamatosan be van kapcsolva a képernyő (Lumia 625). Egyáltalán nem tudja ezt a Drive+ vagy esetleg más navi? Mert így még úgy is szívja az akksit, hogy rádugom egy autós töltőre.
-
-
gabber01
addikt
Minek kínlódtok ezzel a GDR1-el? Persze hogy tele van hibával, mikor még a végleges release sem lesz tökéletes, ez meg még csak DP, egy Beta. Annyit szerintem nem hoz, hogy megérje a szarakodás vele.
-
gabber01
addikt
válasz
MasterMark #48978 üzenetére
Halo-t most direkt kipróbáltam, tökéletes.
710-hez képest?
Nem egy kategória.
-
gabber01
addikt
válasz
MasterMark #48974 üzenetére
Csak egy-két erőforrás igényes játéknak lehet kevés, egyébként ez még nagyon sokáig nem lesz gond.
Szvsz. mobilra nincsenek igazán jó játékok, a néhány kevés kivételnek meg bőven elég 512MB. -
gabber01
addikt
válasz
MasterMark #48911 üzenetére
Szerintem sokkal inkább 625, mint 630 vagy 635, bár utóbbiak négymagosak, de szvsz minden másban rosszabbak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xbox Series X|S
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Battlefield 6
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest