-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cane
őstag
Egyesével frissítsd az appokat, akkor lehúzza. Nálam tegnap így működött.
▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
scyllarus
veterán
Nekem az Áruházat nem tudta frissíteni pár napja. Be kellett állítani a régiós beállításoknál, hogy a területi formátum ne a telefon nyelvével azonos, hanem direktben Magyarország legyen. Azóta jó.
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
janeszgol
félisten
Szerintem van köze a store átalakulásának. Mondjuk tegnap Windows Store-t írt ki, most csak Store-t.
Na mindegy, át fog alakulni és nem csak szoftver, hanem hardver is kapható lesz benne. -
turbulencia8
őstag
Ismet megkerdezem a velemenyeteket: privacy szempontjabol melyik (maradek) nagy oprendszer a jobb, iOS vagy droid?
Az aktualis bulvarcikkek szerint mar Bill Gates is droidra valtott, raadasul megtiltotta a csaladtagjainak a szifon hasznalatat, ami azert fura. En csak jovore dobbantok WP10-rol, es szeretnem elore korbejarni a temat. Masik erdekesseg: elvileg ugye a google a legnagyobb adathalasz, de pl. Kinaban kitiltottak a szolgaltatasait, mig a szifont beengedtek (gondolom a gugli nem adott elegendo hozzaferest a kinai hatosagoknak a meta-adatokhoz, vagy tul sok adatot gyujtenek). Szoval az idei csucstelok kozul note 8, vagy szifon 8p-t ajanlanatok? Fontossagi sorrend: maganszfera es banki adatok biztonsaga, produktivitas es megbizhatosag, valamint a fenykepezo.[ Szerkesztve ]
-
scyllarus
veterán
Most már nekem sem jó. Akkor várok.
Más: [link]
Hopp, megelőztek, nem frissült az oldal, hiába nyomtam rá...[ Szerkesztve ]
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
zsamiatt
őstag
válasz turbulencia8 #94906 üzenetére
Androidos Balckbarry? Csak mert ott a Blaki elégé gyomlálja az androidos sebezhetőségeket. Viszont a store és alkalmazások ugyan úgy működnek.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
this is life
Ármester
Androidos blackberry , e mellett reszletekbe menoen beallitani az alkalmazas jogosultsagokat, ne akarjanak az appok olyanhoz is hozzaferni amihez semmi kozuk . Ezen a teren a xiaomi miui is full szerviz , az app-oknak a fingasat is szabalyozni lehet root nelkul is ..😀 amugy mind a 3 oprendszerben ott a backdoor , legfeljebb nem mindegyiken van nagydobra verve , egyik sw fejleszto ceg se az artatlanok gyulekezo helye , szipkaznak az adatokat rolunk.
Ha nem vagy mokos lelek akkor szifon nyolc , ha szertd a telefonod szemelyre szabni akkor samu s8 , ha fo a biztonsag a lehetosegekhez kepest akkor blackberry . All in one megoldas es otlet nincs ...Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
janeszgol
félisten
"... maganszfera es banki adatok biztonsaga ..."
Azért tenni kell azért, hogy vírusos legyen a telefonunk. Az adatgyűjtést meg mindenki csinálja, az ellen nem tudsz védekezni. Még buta telefonnal sem.
(A W10-ben még billentyűzet figyelő is volt. Ma már azt hiszem nincs.)Szerk: fent írták a BB-t. Tehetsz a teelfonra egy CM-et, majd gyomlálod picit. Nem használsz FB-t, sem Google Mailt/Servicest stb.
[ Szerkesztve ]
-
Vegha
senior tag
Azért valljuk be őszintén: akinek a privacy és magánszféra fontos, annak van lehetősége ezeket szabályozni. Messze nem olyan sötét a kép, mint amennyire próbálják egyesek beállítani. Utána kéne nézni. Google-nél pl. az is elég ha néhányszor belépsz a fiókodba egy másik gépről/címről/böngészőből/platformról. Hamarosan tolni fogja az arcodba, hogy milyen elvek mentén használja az adataidat. Ha érdekel, ha TÉNYLEG érdekel, akkor leásol az aljára és olyan kincseket találsz hogy azonnal összezavarodsz, mert kiderül hogy valójában tényleg fogalmad sem volt róla, hogy kik és milyen céllal kapják meg az adataidat. Nevenincs marketing cégek, akik mögött ki tudja kik állnak.
-
seamus
csendes tag
Sziasztok!
Létezik androidra olyan böngésző, aminek alul van a keresőmezője, mint az edgének? -
seamus
csendes tag
válasz FіkuszKukіsz #94918 üzenetére
Köszönöm szépen! 😊
-
Vegha
senior tag
válasz #32839680 #94916 üzenetére
Ez a Te szempontod, de az adatvedelem volt a kérdés, nem az, hogy hasznos-e vagy sem. En nem foglak meggyőzni egyik oldalról sem : )
Ami viszont hozzátartozik részemről ehhez a temahoz:
semmi sincs ingyen. Nincs ingyen android, ahogy levelezés vagy cloud storage sem. Ezért mind fizetsz az adataiddal. Van akit ez nem zavar, van akinek pedig fogalma sincs róla. Egy kicsit távolabbi perspektívából nézve nekem kicsit olyannak tűnik ez, mint az egészséges életmód: régebben senki sem figyelt rá, csak legyintettek az emberek. Mostanra meg mar van egy olyan tudatos réteg, aki piacot jelent ezen a téren. Azt gondolom valami ilyesmi változás megy majd vegbe a privát adatok kezelese során is; egyre többen gondolkodnak local1-hez hasonlóan. Pl. en is : ) -
zsamiatt
őstag
ez így van, mindennek ára van. A legnagyobb gond az, hogy fogalmad sincs ki, mikor és mire fogja felhasználni az adatokat. Lehet, hogy most valami nem fáj de 10 év múlva fájhat. Csak ez még az emberek számára túl messzinek tűnik..
Mire lehet jó az adatok halmaza?
Ipari kémkedésre, Munka ügyi szűrésre, emberek anyagi és kapcsolati tönkre tételére, vállalkozás tönkre tételére, kiterjedtebb hatósági vizsgálatokra, lakás - autó feltörésre, politikai nyomásra, elnyomásra stb
Csak néhány példa. Rengeteg összefüggés lehet egy embernek saját magával szemben és emberek csoportjával szemben. Ez meg már a trendi Big Data.Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Vegha
senior tag
válasz zsoltzsolt #94926 üzenetére
A tema ugyan nem ide való ez igaz, de attol meg megérthetned amit masok irnak: épp azon van a hangsúly, hogy onnantól kezdve hogy Te onkent felajanlod az adataidat, gyakorlatilag bárki szamara hozzaferhetove teszed. Közvetve vagy közvetlenül, rövid vagy hosszú távra... Azért ehhez nem kellenek latnoki képességek, hogy eszrevedd milyen kockazatok rejlenek benne.
A témával kapcsolatban:
https://m.itcafe.hu/hir/kaspersky_taiga_telefon.html[ Szerkesztve ]
-
scyllarus
veterán
válasz #05304832 #94923 üzenetére
Úgy, hogy okostelefont akarnak használni. Innentől meg csak két lehetőség van. És ha BG-nek megfelel, talán nekem is jó lesz a droid
-
zsoltzsolt
addikt
De milyen adataimat? Adni olyan veszélyes lehet?
-
this is life
Ármester
válasz karway #94930 üzenetére
Azt sose tudhatod kinek jelent majd , mert kinai Soc hajtja ami hw-be kodolva jelent kinanak , google ,amerikai os az fu alatt usa-ba csacsog majd , az orosz fejlesztese az sw/fw-nek pedig oroszorszagba .
Ha biztonsag kell , akkor nincs mese nokia 3210
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
turbulencia8
őstag
Köszönöm a válaszokat az iOS vs. droid témában! Az androidos BlackBerry mellett döntöttem végül, elsősorban az új béta fázisú, webes outlook miatt (totál fapad lesz, olyan mint az asztali W10 Posta, még a HTML aláírás is eltűnik).
Hosszú távon teljesen át akarok állni webmail-re, abban a gmail talán megbízhatóbb, és a kétlépcsős azonosítás is jó. Privacy szempontjából persze gáz, hogy átszkennelik a leveleimet, de az MS ugyanezt teszi, a "lakossági" Outlook-kal és OneDrive-val együtt. Az NSA adatgyűjtése már nem érdekel, inkább a konkurenciától akarom megvédeni az ipari dolgaimat, erre a gmail alkalmasabbnak tűnik egyelőre. Ha már gmail, akkor a BB-s droid a legkézenfekvőbb megoldás, úgyis BB10-ről váltottam WP-re. -
this is life
Ármester
válasz turbulencia8 #94932 üzenetére
Ha levelezesre , csak sima email klienst hasznalnal , es nem futtatod at a google levelezo rendszeren ? Googlet csak alkalmazas fioknak tartok fent , az email kezeles kliensenre van bizva . A BB-n a levelezes kezelese nincs veletlenul jobban vedve , mint atlag droidon ?
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
zsamiatt
őstag
válasz turbulencia8 #94932 üzenetére
ha konkurenciától akarod megovni az adatid, akkor ne vidd ilyen helyekre az adataid. Főleg ne gugliba.
-
zsamiatt
őstag
válasz zsoltzsolt #94926 üzenetére
lassan gazsi se csavarhúzóval meg kalapáccsal megy
-
turbulencia8
őstag
válasz this is life #94933 üzenetére
Jelenleg Thunerbird-del hasznalom a ceges levelezest, de tul sokszor kell nyilvanosan beirnom a mesterjelszot (ujjlenyomattal sajnos nem mukodik). Ha veletlen ugy marad a gepem, azzal mar ki is olvashato az osszes fiok jelszava, ezert akarom lecserelni. A gmailben legalabb van ketlepcsos azonositas.
-
email6
tag
Üdv!
A stabil kiadás alatt rendesen működik a BKK Futár és a gyári Térképek alkalmazás? Pár hónapja ezek miatt visszaálltam WP8.1-re, de ha javították, tennék egy próbát. Köszi.
-
this is life
Ármester
válasz #05304832 #94939 üzenetére
A BB-n android fut ...
turbulencia8
Pc-n nem lenne megoldhato a tokenes beleptetes? Mobilon pedig ujlenyomatolvaso .. jo tudom az ujjad le lehet vagni a tokent pedig ellopni, de alap esetben hatekony vedelem . Illetve androidon jelszoval tudod kulon vedeni az appokat pl a levelezo kliensed .. a guglira nem sok mindent biznek , mar csak elvbol sem .[ Szerkesztve ]
-
this is life
Ármester
-
turbulencia8
őstag
válasz #05304832 #94943 üzenetére
A BB10 szerintem nagyobb kicseszes lesz pedig. Maga az oprendszer iszonyat jo, de mar alig van ra program, en a whatsapp support leallitasa miatt adtam el a Classic-omat, pedig imadtam nagyon. Raadasul ez a Leap is elavult es viszonylag draga. Annyiert egy uj Blackberry Priv-et is kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
this is life
Ármester
válasz #05304832 #94943 üzenetére
BBos van rajta , de sajnos bedaralodott a ket nagy os es egyebek miatt, az app kinalat nagyjabol a nullaval konvergal, fejlesztes nincs es nem is lesz ra third sw ugyben , siman telefonalni venni pedig tul draga mulatsag . Maradva a markanal es egy dtek50 ami az alcatel idol 4-re epul ...
Sajnalom a BBOS-t fentem ra a fogam , de kimult mielott atleptem volna ra .[ Szerkesztve ]
-
email6
tag
válasz turbulencia8 #94949 üzenetére
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest