- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nickwearby
tag
Bocs a dupláért,
de miután kikapcsoltam a windows update-et,
és aztán csináltam egy újraindítást a feladatkezelőből,
és most nem jelentkezik a probléma,
ráadásul az egész rendszer sebessége érzehetően gyorsabb.Na majd beszámolok róla, hogy órák múlva illetve 1-2 nap múlva is ilyen-e a helyzet.
Remélem, marad.
-
nickwearby
tag
Sziasztok,
vagy egy hónapja hasonló problémám van, mint a téma indítójának.
[B]Ha a start menüben a kikapcsolás gombra kattintok,
több mint 2 perc,
mire feljön a párbeszédablak a választható opciókkal.Miután ott a kikapcsolást választom, szintén sok idő, míg leáll,
de az előbbi jobban aggaszt.[/B]Főleg, mivel kipróbáltam olyan módon kikapcsolni a gépet, hogy a billentyűzetet használom,
mert van rajta kikapcsológomb.
Ha billentyűzetről kapcsolom ki,
akkor szinte azonnal megjelenik a windows most leáll felirat a kék háttérrel
és akkor már csak a leállítási folyamat tart sokáig.A probléma egyik napról a másikra jelent meg,
semmi előzményt nem tudok mondani,
azon kívül, hogy az egyik családtagom észlelt egy
fagyást:
az asztalról eltűntek az ikonok és nem jöttek vissza,
ezért kénytelen volt a ctrl-alt-del -el a feladatkezelőből újraindítani a gépet.Sajnos részletesebben nem tudom, mi történt,
de kb. azóta van ez a lassú kikapcsolás,
előtte nagyon gyorsan ki lehetett kapcsolni a gépet.Windows XP SP2 van rajta,
ezen kívül szinte minden további frissítés, amit az SP3-ban kiadtak egybe,
a windows update folyamatosan be van kapcsolva (illetve ma kikapcsoltam).vírusírtó AVG free
tűzfal kerio free,
egy közel 4 éves asus alaplapja van,
AMD Sempron proci,
és egy régi 256megás plusz egy 1 gigás corsair memória.
320 gigás seagate vinyó.A leállásnál nem tapasztaltam, hogy a proci folyamatosan fullon menne,
illetve amíg a kikapcsolás opciók ablak csigalassan meg nem jelenik,
a merevlemez nem aktív.A probléma kezdete környékén semmilyen új programot nem telepítettem fel,és nem is szedtem le,
a merevlemeznem a fele volt csak foglalt(most úgy 80%, de minden más ezen kívül jól működik).Lefuttattam az aida rendszerellenőrző programot,
és végeztem a hijackthis-el tesztet, amit a www.hijackthis.de oldalra bemásoltam,
de egyik sem mutatott problémát.Valakinek van-e ötlete, hogy mit csináljak következőnek?
Olvastam máshol hasonló problémánál, hogy hiába telepítette újra a windowst,
nem használt,
eddig én sem tettem újra, ezért nem vagyok benne 100%ig biztos, hogy nem oldaná meg a problémát,
viszont szeretném kideríteni, hogy mi történik és mi okozta.Előre is kösz a segítséget.
-
Harti
senior tag
válasz
God Vazzeg #45 üzenetére
Mint minden rendszer....
Nembaj, ezért az 1 hét csúcsműködés érzésért megéri szenvedni!
[Szerkesztve] -
God Vazzeg
veterán
Az a baj, hogy nagyon mélyen beleépül a windowsba, és minden folyamatot befolyásol. ''Kiirtani'' is ezért nehéz. Nis 2005 vagy 2006 jó, csak nagy a gépigénye, vagy Nod32+kerio páros, annak nem is nagy a gépigénye, és megfelelően összekonfigolható. Én is ezt használtam eddig, de már router mögött csücsülök
Nod32 azért még megvan
-
Harti
senior tag
Na ujrahuztam a rendszert,felraktam a Zonealarm security suite-et és az avast-ot!
Eddig tökéletesen müködik minden és kiis tudom normálisan kapcsolni!
Szal sztem vagy a Zonealarm professional vagy a nod32 akadt be tán,de ez is csak feltételezés!
Köszi mindenkinek a segitséget! -
Harti
senior tag
Ez a Kerio mennyire eszi az erőforrásokat???
Nod32 vel tud hibátlanul együttmüködni? -
Harti
senior tag
na mindegy köszi a segitséget és a tanácsokat de már beleuntam és már az ikernel is megsérült mert telepiteni se tudok
holnap ujrarakom az egészet 3szor is, megprobálkozok ezzel a keiroval és hátha... holnap jelentek reinstall után! -
amargo
addikt
Ez egy elég komoly taskexplorer(manager) itt pontosan megtudod nézni, hogy esetleg valami terheli e a procidat. Érdemes kis időt beleölnöd a megismeréséhez.
szerk:
Itt a nevében van:
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
''AutoEndTasks''=''1''
system__faster_shutdown:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control]
''WaitToKillServiceTimeout''=''5000''
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Desktop]
''WaitToKillAppTimeout''=''5000''
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
''WaitToKillAppTimeout''=''5000''
[Szerkesztve] -
Harti
senior tag
futtatok most egy registry cleaner-t, eddig 150hiba
-
net84
őstag
Start menü
Futtatás > ide beírod, hogy : msconfig
Az autómatikus indítás fülön pedig kikeresel mindent, ami a ZA-hoz tartozik, és kiveszed a pipát előle...
Utánna leokézód és jöhet a restart, amit fel is ajánl...
esetleg nézd meg, hogy internet kapcsolat mellett, ha semmilyen böngészés, letöltés nem megy, akkor van-e kimenő/bejövő adatforgalmad
[Szerkesztve] -
net84
őstag
vedd ki msconfigból a ZA-t, és utánna reboot-olj és próbáld meg utánna mennyivel gyorsul
nemtom, ezt a tűzfalat régen használtam, de kiindulok a NIS-ből...ez is figyel mindenre tűzfal szinten is, ezért lehet, hogy a ZA figyeli a memóriát és mivel dolgozik valamin, ezért nem tud memóriát üríteni a windows
ami még lehetséges, hogy a nod a hunyó, és az fogja a memóriában a cuccokat
ha jól emléxem ez csak internet csatlakozás után jelentkezik...akkor viszont valószínüsíthető, hogy valami hálózati/netes részt nem tud kiszedni a memóriából, mert valamelyik ''védelmi'' program fogja...
Esetleg másik gépen nem tudsz féreg is víruskeresést lefuttatni? ha beszedtél valamit, ami kiiktatja a keresőket, nagy valószínüséggel hiába raksz fel bármit, nem fognak találni semmit....
[Szerkesztve] -
Harti
senior tag
igen az az ablak, röhej mi
megnéztem már számtalanszor de semmi rosszat nem látok, rendszerinformatikusnak tanulok szal van foglamam azért de nekem semmi nem tünik fel!
egyetlen ami feltünt hogy a nod 32 kernelui.exe ha bezárom azonnal ujraindul,de ez nem volt azelőtt, szal eztse értem!
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
Azért egy taskmanagerel megnézhetnéd még is miterheli a procidat..
[link]
Kernel időt is nézhetnél.. Stb. Bár számomra még mindig nem világos, az az ablak jön fel sokára, amikor rányomsz a kikapcsolásra a startmenűben? -
Harti
senior tag
Amikor ujraraktam a gépet az alaplap csere miatt azota volt fennt agnitum és avast, az agnitum fagyott ezért ujraraktam ismét és zone alarm és nod 32 kombó van!
Most igyis szar....
Maga ez a hiba nem egyből jelentkezett, egyik pillanatról a másikra!
Egyébként az ad aware semmit nem talált.... -
net84
őstag
a hiba egyébként azóta van, hogy alaplapot cseréltél és újratelepítetted a rendszert?
egy naplózást is nézhetnél, hátha bejegyez valami érdekeset kikapcsoláskor
keiro megbízható, nem fogja annyira gépet, mint a NIS
Egyébként én a NIS 2006-ot használom/tesztelem, eddig egészen jónak tűnik, leszámítva a viszonylag nagy gépigényt és azt, hogy rendesen be kell konfigolni
[Szerkesztve] -
Harti
senior tag
válasz
God Vazzeg #13 üzenetére
fenébe ezekkel a tüzfalakkal...
ez a zone alarm tetszett eddig a legjobban erre ezis szar....
már probáltam norton internet security-t ,agnitumot, zonealarmot!
Mijön még????
Miért ajánlod a keirot? -
net84
őstag
a hiba okának megjelölném egyszer a zone alarmot (sokan lehet, hogy megköveznek érte, de ezzel a progival eddig akivel találkoztam, annak csak baja volt)
meg valami okos féregprogramot
sajnos az a tapasztalat, hogy ha már fertőzött a géped, akkor a sajátodon futtatott keresés nemnagyon vezet eredményre. Sok okos vírus/féreg van, ami képes kikapcsolni vírusírót, hogy te azt látod, hogy fut, a vírusírtó is azt mondja, hogy ő biza fut, közben pedig egy aprócska futó progress blokkolja a keresést
a féregkeresést mivel próbáltad? -
Harti
senior tag
3 megabites adsl em van
nincs router
nem bontom a vonalat sose de ha bontom akkor is ugyanez a helyzet,tüzfalat antivirust mindent lelövök de hiába
igen csak akkor csinálja ezt ha netezek de nem mindig szoval amikor kedve tartja akkor elöjön ez a jelenség, azt nem tudom mi váltja ki
az az ablak amikor rámész hogy start és kikapcsolás,majd ezután a ''windows leáll'' résznél ugyanez -
sbazsi
veterán
Ha tudod, hogy gond a kikapcs, akkor minek kapcsolod be?
Szóval milyen net?
Router van?
amikor kikapcsolsz, előtte nézd meg a process listet.
ha adsl, akkor bontod a vonalat? ha nem, próbáld előbb bontani.
majd esetleg szépen egyesével kikapcsolni a tray-en lévő alklamazásokat.
mod: csak akkor, ha előtte neteztél? és ha nem neteztél?
melyik ablak jön be 3 perc alatt?
[Szerkesztve] -
Harti
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a gondom hogy miután fellépek a net-re azután ha rányomok a kikapcsolás gombra akkor kb. 3 percig tart mig bejön az ablak!
Gondolom valami futó process miatt van ez de nemjövök rá hogy melyik,semmi szokatlant nem látó a futó alkalmazások között!
Valaki nem találkozott már ilyennel esetleg???
Gondoltam még hátha a tűzfal szorakozik??? (ZoneAlarm-om van)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest