Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buckey
őstag
iSTEN vagy!!!
Ez volt a megoldás!!!
Amelyik gép nem látott egy hálózatot sem, azon a Funkciófelderítő erőforrás közzététele és a Funkciófelderítő szolgáltató Kézi-re volt állítva, illetve nem futott. Elindítottam őket, és látta a saját mappáit.
A másik gépen, amin működött a mappamegosztás, azon csak a Funkciófelderítő szolgáltató futott, de nem értem, hogyan, hiszen az is Kézi-re volt állítva. Ezen is elindítottam a Funkciófelderítő erőforrás közzététele szolgáltatást, és megjelent a "rossz" gépen is a megosztott mappa.
Működik minden oda-vissza.
Mindkét gépen automatizáltam a folyamatokat, így már jól működik!
Köszönöm a felhomályosítást, erre nem is gondoltam.
Csak azt nem értem, miért kell informatikusnak lenni ahhoz, hogy egy egyszerű mappamegosztást megcsináljunk.
Szóval, ha ezt is "User error"-nak számítjuk, akkor az, de ha frissítés előtt tökéletesen működött, illetve a beállításokban minden be van kapcsolva, akkor már szerintem nem az. Egy egyszerű felhasználó nem turkál a szolgáltatásokban illetve a parancssort sem tudja/meri kezelni. -
Buckey
őstag
Na ez az, hogy ilyenkor mi van? Talán ketten rosszul állítjuk be? Vagy talán a windows szórakozik? Mert 1000% , hogy nem ugyanolyan a gépünk és nem mi rontunk el valamit.
De az okosok majd jönnek, hogy megint mit rinyálunk, hiszen egy ilyen bonyolult feladatot 2018-ban ne várjunk már el a windowstól, meg legyen elég, hogy egy géppel működik.Mindegy, nekem annyira nem fontos, fél megoldás is elég. Annak örüljünk, hogy még nem fagy 10 percenként.
Azt majd csak ősszel! -
Buckey
őstag
Én ma már mind a két gépet újraraktam kétszer is. Egyszer úgy, hogy nem volt összekötve, utána meg össze volt kötve. Nem javult meg. Hiába volt minden gyári, hagytam a win által használt drivereket is, meg felraktam a gyártó által javasolt régit, újat, nem működik.
És ezért is vagyok mérges, hogy elvileg tanult, főállásban pénzt kapó emberek ilyen trehány munkát végeznek és ezért még nem is kevést pénzt kérnek el. Nem most találták már fel a spanyolviaszt, de ezeknek még egy alap hálózatkezelés is bonyolult! -
Buckey
őstag
Nyugi, én is ezzel küzdök, mert azért szerettem volna a végére járni, hogy én vagyok-e a balf.sz, vagy a kedves microsoftos élőlények.
Nálam az a helyzet, hogy most már az A gép mindig látja a B gép megosztott mappáit, de a B gép nem lát semmit, még a saját hálózati mappáit sem. Minden beállítás teljesen egyforma, kábel kicserélve (hátha).
Manuálisan hozzáadva, de akkor meg nincs jogosultságom a mappa elérésére. De hát minden beállítás egyforma, rendszergazdi vagyok minden gépen, biztonságnál is Mindenki hozzáférhet mindenhez, nem csak a megosztásnál, hálózatok magánon.Úgyhogy már meguntam, ennyi, leszarom ezt a jó kis tökéletes rendszert. Amíg nem kerítek egy jól konfigurálható wifi routert, ami hotspotként is működik, és van benne USB3, addig megleszek e bonyolult hálózati kialakítás nélkül, de utána megyek Linuxra. kb. 1 hetük van rá, hogy kijavítsák. Még jó, hogy nem adtam érte pénzt, ajándék lónak meg ne nézd...!
-
gyugyo79
addikt
(irónia) Nézd megosztani meg tudod nem? Ha a hálózat felderítés éppen nem is működik jól akkor is van lehetőség manuálisan csatolni hálózati meghajtót most is mint eddig. Akkor? Ugye - ugye.
Amúgy nekem nem kell mondani, az aki azt állítja, hogy a Windowsal mindig minden rendben az vagy baromi szerencsés vagy annyi pénzt kap az ellenkezőjének állításáért, hogy lehet nem szabad rá haragudni mert te vagy én is ezt állítanánk
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Formula-1
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest