- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
togvau
senior tag
válasz
zolee001 #102558 üzenetére
Az hogy elfogyott a memória az egy dolog. Bezáródott a játék. De a GUI összeakad önmagával, és nem lehet leokézni a vindózós hibaüzenetet, és mivel azt egy modális ablaknak állították be (kizárólagos üzenet, azt kell leokézni hogy bármi mást csinálhass) a nem túl éles eszű microsoft programozók, mást se lehet csinálni.
A játéknak akkor már rég vége. Linuxon pedig sok sok éve megvan erre a megoldás, hogy egyrészt ott van grafikus felület nélküli igazi konzol, másrészt billentyűkombináció a teljes grafikus alrendszer újraindítására. Ebben a "kiváló" rendszerben viszont nem lehet ilyet csinálni.
Egyik probléma hogy összeakad önmagával a grafikus felület, de a nagyobb az, hogy ezzel semmit sem lehet csinálni. És ez huszon éve változatlan ezek szerint.
Miért szídnám a játék gyártóját? Több memória kell a játéknak, van ilyen, hiszen maga a rendszer bepuszilja a memória felét, mert csak.
De az, hogy egy grafikus mód váltást nem tud lekezelni 2019-ben sem a vindóz, az kritikán aluli. Még a vista idejében azt hittem a teljes grafikus felület 3D-sítésével ez a gond megszűnik, de nem. Ugyan úgy van ma is, mint a win 95-ben... Persze nyilván kb minden játékfejlesztő hülye, és nem a rendszerrel van gond... -
togvau
senior tag
válasz
zolee001 #102517 üzenetére
memóriacímek vannak benne. De a hibaüzenet egyértelmű, elfogyott a memória.
GTAV
Be is zárja a vindóz, de mivel összeakadt önmagával a GUI, ezért reseten kívül más megoldás nemnagyon van, mert nincs ctrl-alt-backspace mint linuxon. Az idejét se tudom mikor fagyott vindóz utóljára, de az összefosott GUI miatt azért kell resetelni időnként, mert a kettő össze van nőve.
-
Obyboy
addikt
-
Kékes525
félisten
válasz
zolee001 #102413 üzenetére
"képernyömentés" "Ne telepits minden xart"
Az a program egy kicsit több mint képernyőmentés. De persze, ha fikázod a mások javaslatát, akkor te sokkal okosabbnak tűnsz, vagy nem.
"Ha a leállitás lassu r-go kikapcsolás alatt van a gép akkor sokra megy a process explorerrel"
Azt javasoltam volna, hogy kikapcsolás alatt?
"Mielőtt leállítod " írtam, ez azt jelenti, hogy előtte. Legalábbis, ha magyarul olvasod. Azért ez egy pöttyet más.
"windows gomg+R majd beirod eventvwr..."
Picit egyszerűbb és sokkal gyorsabb azzal a programmal megcsinálni és kevesebb elszúrási lehetősége van. A programnak ez a része biztos hogy jól működik, mert már nagyon sokszor használtam.
Vagy ez a másik: Ultimate Windows Tweaker 4 for Windows 10 Ez teljesen ingyen van.
-
törölt tag
-
Puma K
nagyúr
válasz
zolee001 #101906 üzenetére
Érdekes a 2. opció a magyar verzióban...
Igaz ez a céges 1809-es verzió.
Oké, de még mindig nincs meg a többi lehetőség amiket írtam, hogy a felhasználó válassza ki a mit miért és hogyan frissítsen-jelezzen.
Meg pl egy VGA kártyánál vagy integrált hálózati és hang kártyáknál kénytelen vagyok úgy használatra bírni, hogy előbb beteszem a gépbe (vagy már ugye rá van forrasztva az alaplapra akkor is ott van) és úgy kapcsolom be a masinát de akkor is már frissítget a Win10.
Az meg megint csak nem a felhasználó hibája, hogy az embernek otthon több száz vagy néhány Gigabites a nete és még a gépe teljesítménye is villámgyors majd azon kapja magát, hogy valami történt... aztán meg nézheti vissza, hogy mi települt és mikor és jöhet a törölgetés és a külön alapból felesleges körök. Nem nagy kaland akinek megy ez a téma, de plusz értelmetlen időhúzás.
De pl egy Windows 7-nél a frissítésnek a menetét lehetett állítani a korábban írt módokon amibe bele tartoztak a driver-ek is. Az egy dolog, hogy a Windows 7-nél úgy ahogy működött ez a driver frissítgetős-keresős történet, de legalább voltak opciói a felhasználónak amit mindenki a tudása-affinitása mértékében be tudott lőni.
Egy gépre kötött egér és billentyűzet, vagy egyéb eszköz meg azért jó ha magától települ és frissül, de egy dedikált VGA vagy integrált hálózati és hangkártya meg adott eszközök azért más kategóriába tartoznak, ahol nem szerencsés az automatikus töltögetés-frissítgetés.
-
joghurt
addikt
válasz
zolee001 #101867 üzenetére
Igen, ld. eredeti poszt.
-
joghurt
addikt
válasz
zolee001 #101855 üzenetére
Tudom. A RAID menüben is jártam már.
Ez egy Dell Precision 3530 mobil munkaállomás; gondolom ennek szól az Intel Rapid Storage Premium is. Hogy miért van fent mellette a Microsoft is, nem tudom. A duplázódás (IST+IST Premium, 2*Microsoft) pedig lehet, hogy annak tudható be, hogy a "Dell Update | Command" is két példányban van a gépen: programként és alkalmazásként.
-
joghurt
addikt
válasz
zolee001 #101849 üzenetére
Hardveresen nem megy RAID-ben.
A helyreállítási opciókból felhozott Windows parancssorban gyönyörűen látom az (eredeti) SSD-t, a rajta levő könyvtárakat és file-okat. Csak épp bootolni nem tud róla.
A diskpart az active parancsra azt mondja, hogy azt csak MBR-eken lehet.
-
joghurt
addikt
válasz
zolee001 #101836 üzenetére
Gyárilag RAID-en volt az UEFI, és a Windowsban ott volt a négy storage controller, mielőtt megtúrtam volna.
Az "attributes" semmilyen boot-tal kapcsolatos attributumot sem mutat. A "list vol"-nál az "Info" oszlopról beszélek; innen hiányolom a "Boot" szöveget az OS partíciójától.@Doky586: Igen, én is AHCI-ba szerettem volna rakni, onnan indult az egész megborulás.
Mi az a registry érték, amit módosítanom kellene, és mire?
És annak elég lesz a (két példányban) fent levő Microsoft Storage Spaces Controller? -
asanci
csendes tag
válasz
zolee001 #101728 üzenetére
Még 1x kipróbáltam: az egyik gépen akkor is megy a megosztás, ha nincs engedélyezve az smbV1, de a másik (újabb) gépen ha letiltom, nincs megosztás, tehát újra kellett engedélyezni.
Miután sikerült kisakkozni, melyik név/jelszó páros kell a megosztáshoz, elfogadom, hogy kell a jelszó. További szép napot! -
válasz
zolee001 #101755 üzenetére
Ne PC-ben gondolkozz, a pc-k közötti megosztás és egy jelszó beírása klaviatúrával más eset, mint egy lejátszó távirányítójával bűvészkedni, és nem csak egyszer. Win7 esetén sok évig elvoltam mindenféle jelszó nélkül, ezt szeretném továbbra is megtartani. Tisztában vagyok azzal, hogy ez a gördülékeny és pofonegyszerű kezelés hordoz némi "biztonsági rést"
, de vállalom. Senkit nem biztatok erre, mindenki azt csinál, amit akar, de én a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban akarok a saját belső hálómon a tartalmakhoz (főleg filmek és zenék) férni.
Arról nem is beszélve, hogy a jelszó csak egy dolog, most a fő kérdés az, és ebből indult ki az egész diskurzus, hogy smb1-en kívül mással nem is lehetséges összehozni a megosztásomat. -
válasz
zolee001 #101743 üzenetére
Tudom, hogy fontos a biztonság, nekem is fontos, ezért mentek rendszeresen.
"ha nincs jelszavad a shareken a public ,ip cimed elég és ovodás tudással máris nézhetik a gépeid tartalmait"
Sem titkaim, sem pótolhatatlan adataim nincsenek mentetlenül, viszont rengeteg disney meg marvel a gyerekeknek, de magyar klasszikusok is vannak bőven, meg színházi közvetítések, koncertek stb. Hadd nézzék szegény hekkerek is, nekik is kijár némi művelődés.
Bocs a poénkodásért a "véresen komoly" témában, de ahogy Geth kollégából az általa szakmaiatlannak tartott hozzászólások kihozzák a suttyót, úgy belőlem is kihozza a számomra túlzásba vitt "biztonságirésezés" a komolytalanságot.
(#101744) Geth "Jöttél valami konteós hülyeséggel, hogy azért találták ki a biztonsági réseket hogy eszközöket adjanak el.......... Hiába raksz oda szmájlit"
Nem hiába, nem véletlenül raktam oda szmájlit. (Mondjuk tény, hogy eléggé devalválódott már a szmájlik használata, ha kell, ha nem, használják, használjuk.)
-
válasz
zolee001 #101728 üzenetére
"nem ajánlott megoldást követtél,az smbV1 eleve nem kell csak az XP klienseknek......."
Sok olyan lejátszó van, ami nem ismeri csak az smb 1-et. Nincs más megoldás, használni kell, ha "ajánlott", ha nem. Bár nem tudom, mi a baj vele, minden gond nélkül használom vagy 8 éve a belső hálómon. Tudom, tudom, valami biztonsági rést találtak ki, hogy újabb készülékeket lehessen eladni az usereknek.
Tényleg bajban leszünk sokan, akik régebbi, de tökéletesen működő médialejátszót használnak, ha megszüntetik az smb1-et. (Még nem történt meg szerencsére, csak az alapértelmezés helyett választhatóvá tették.)
"A megosztásoknak pedig adjunk jelszot,nem véletlenül van kitalálva"
Persze, adjunk, ha akarunk adni. De ne legyen kötelező.
-
asanci
csendes tag
válasz
zolee001 #101579 üzenetére
a control panelt a parancssorba beírtam, megjelent a vezérlőpult és a régi nevemnél pipa, hogy rendszergazda.
Újraindítás után a belépési ablak bal sarkában 2 név és kép, az egyik az előző MS fiókos, a másik az újonnan felvett usernév. Evvel a jelszó megadása után belépve kis "molyolás" és egy majdnem szűz ablak fogadott egy csomó programmal, de semmi sincs beállítva (ez legyen a legkisebb gond)
A rendszergazdai státusz megvan.
Mivel a csodákba nem hiszek, majd 1-2-3 nap után meglátjuk, mi történik.
Addig is köszönöm mindenkinek a segítséget a "kicsit buta" felhasználónak. További szép estét kívánok!
ui: nem biztos, hogy még egyszer ezeket meg tudnám csinálni Azért a WINDOWS 7 volt az igazi!!!!!!! -
asanci
csendes tag
válasz
zolee001 #101570 üzenetére
Netes ötlet alapján a parancssorból sikerült létrehozni egy Rendszergazdák csoportot és ehhez hozzáadni az új user nevet, amit előzőleg már felvettem.
elvileg ezt a parancsot végrehajtotta a rendszer:
net localgroup "Rendszergazdák" "usernév" /add -- ez végrehajtva
utilman.exe visszamásolva, rendes bottal indítva minden ugyan az, csak MS fiókos vagy PIN kódos bejelentkezés van. Természetesen nem látok más belépést, más user nevet, nem látok rendszergazdák csoportot sem, továbbra is "vendég" vagyok. Mára végleg elfáradtam, jó éjszakát mindenkinek -
asanci
csendes tag
válasz
zolee001 #101570 üzenetére
Megint félig siker: Local system joggal előttem a cmd ablak Az új név felvétele megtörtént, de a következőt, a helyi csoporthoz a rendszergazda felvétele - nincs ilyen helyi csoport - nem lehetséges.
Hogyan tudok ebből az ablakból helyi csoportot felvenni, majd ahhoz hozzáadni az új nevet és új jelszót.
Ugye régebben írtam, eddig csak MS fiókkal tudtam ill. tudok bejelentkezni.
Nem akarok addig kilépni és visszaállítani az utilman.exe-t
Bocs, kezdek nagyon fáradni -
asanci
csendes tag
válasz
zolee001 #101558 üzenetére
Kösz, most levelezek a Microsofttal, hátha.....
Ha nem oké, kipróbálom, bár veszélyesnek tűnik a leírásod alapján (az a fránya parancssor)
Most erről kért képernyő mentést a Microsoft Community nagyon kedves hölgy:
wmic useraccount list full
No majd csak sikerül, bízom benne -
asanci
csendes tag
válasz
zolee001 #101551 üzenetére
Lassan már én sem tudom követni, főleg a sok próbálkozást
Most írtam a Microsoft ügynököknek is, meglátjuk, mit sikerül.
Az első javaslatuk eddig nem jött be ill. nem válaszoltak minden kérdésemre (pld. azonos MS fiókkal 2 gép - azonos felhasználói névvel)
Ha lesz eredmény, jelentkezem
-
asanci
csendes tag
válasz
zolee001 #101545 üzenetére
Tegnap volt, hogy 1x láttam az új nevet, mint vendég. (ugye az eredeti nevemen pedig látszódott a rendszergazda megjegyzés)
Ma első belépésnél valamit hosszan frissített (?), majd amikor sikerült az USB telepítővel belépni a parancssoros ablakba, elvileg elfogadta azt, amit tegnap nem.
Gondolom a cmd ablakból kilépve a gépet a bekapcsológomb hosszan nyomásával indítottam újra (nyilván nem kell tovább a telepítő) ezt jól csináltam
Vagy amit írtál, shutdown /r /o - val kellett volna kilépni?
Hogyan tudok safe módot kiválasztani és botolni a régi (hibás) gépen?
Jogosultság nélkül semmit nem enged változtatni -
asanci
csendes tag
válasz
zolee001 #101511 üzenetére
Félsiker! Sikerült a botolható USB, shift+F10 cmd ablakba beírni az első sort, ez oké, parancs sikeresen végrehajtva
De a második sort - new localgroup administrators usernév /add - többszöri próbálkozásra is hibaüzenettel jött vissza: 'new' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file
Mit rontottam el? Pedig figyeltem a megadott írásmódra, szóközökre, per jelre -
asanci
csendes tag
válasz
zolee001 #101511 üzenetére
Szenvedek - pedig kb. 2 hete már megcsináltam Win7-es gépen - egy működő botolható pendrive elkészítésével, de sem MS által elkészíttetett, sem Rufussal elkészített pendrive nem botol be (MBR, Fat32, letöltött ISO-ból)
Amíg ez nem sikerül, nem tudom megcsinálni a javasoltakat (már tiszta ideg vagyok) -
asanci
csendes tag
válasz
zolee001 #101509 üzenetére
net user: user név, alapértelmezett fiók, rendszergazda
Whoami: szgép.név/user név
látszólag rendben. bejelentkezés MS fiók email címre mutat + pin kód
A közös, azonos MS fiók körül gyanús nekem "valami". A régebbi gépen semmit nem változtattam, a másnapi belépésnél a leírtakat tapasztalom most is -
CirrMee
addikt
válasz
zolee001 #101479 üzenetére
A ransomware hullám megvan?
Azért "könyörög" a sajto szerint is az MS de még az NSA is most hogy updateld a windowstNaprakész és jogtiszta itthon az összes, könyörgés nélkül is.
A 80 as ill a 443 mas portod zárva vagyon ? (és a többi?)
Router teszi szépen a dolgát, részemről időnként megy a port teszt is. Wifire saját eszközök mehetnek, ami nem itthoni, az meg megy egy szeparált vendéghálóra.
Mondjuk hálózatos ransom fertőzésre az az egy megoldás van, hogy meg sem osztasz semmit, vagy fel sem engeded semmiféle hálóra. Gyanítom hiába jelszavas valami, ha oda magad lépsz be, az onnantól nyitva lesz egy ideig, és akkor újfent cseszheted a szuper védelmed.
-
CirrMee
addikt
válasz
zolee001 #101461 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg,hogy jó ötlet ekkora security lukat csinálni a rendszerben?
Innestöl bárki/bármi anonymus alapon hozzáfér a rendszerhezCsak halkan jegyzem meg, hogy nem ártana ehhez megtörni a routert, magyarul nem kellene előbb bejutni a belső hálóra? Aki meg képzett ilyen téren, azt nem ez a biztonsági beállítás fogja megállítani...
-
Chaser
legenda
válasz
zolee001 #101422 üzenetére
dehogy szólok
biztos nem százas a vezetőség az ms-nél, olyan amatőr hülyeségek vannak a winben h fájó, és inkább fejlesztgetik a sokadlagos dolgot
ott a wu, már több teljesen uo. gépre telepítettem a 1903-at, volt aminél megoldott maga mindent, volt aminél 5-6 eszköz hiányzott, volt olyan is, h valami biztonsági frissítés meg egyéb driverek hiányoztak, egy órát vackoltam vele
ez számomra érthetetlenazt hittem én voltam hunyó, mert nem engedélyeztem legelején a wifit minden gépnél, de ma direkt figyeltem, szóval a konklúzió, éppen azt telepít ami eszébe jut, tehát random logaritmus alapján működik, különben minden gépnél maga megoldott volna mindent bekapcsolás után max két percen belül, ahogy két gépnél sikerült is neki
ha ezt 50-60e-ért kellene megvenni, a hajam kihullana ( : így h gép mellé van oké...
de lassan ideje leváltanom a 7-est, xp-től is nehéz volt anno megválni ( :szerk:
Szmörre
ha kéz alól veszel notebookot, nagy eséllyel az eredeti számláját már nem fogod megkapni vele, magánember pedig nyilván nem ad számlát
a hologramos matricát is be lehet szerezni, az sem garancia semmire
ha digitális kód van a biosban, azt lehet ellenőrizni valahol, ki is lehet olvasni win alól, tehát ha lenne is esetleges ellenőrzés minden rendben van -
Alveus
tag
válasz
zolee001 #101357 üzenetére
Igen, ezt a kanyart is megfutottam és nem működik, mint írtam, a neten fellelhető összes lehetőséget sajnos, és semmi haszna... Fantasztikus egy rendszer ez, még jó, hogy a frissítési csatornát is átállítottam a féléves célzottról a sima félévesre... ennyire vette figyelembe...
Köszönöm a segítségedet, de befejeztem a Windowssal.
-
farkas-j
őstag
válasz
zolee001 #101174 üzenetére
Köszönöm az infót, megcsináltam a leírás szerint. Most már látja és használni is tudja az XP-s gépek megosztott könyvtárait. A Windows 7-es gépek könyvtárait azonban még mindig nem érem el. A gépeket látom, de ha rálépek azt a hibaüzenetet kapom, hogy "A hálózati elérési út nem található". A Win10-es megosztott könyvtárait viszont a többi gép eléri.
-
válasz
zolee001 #101203 üzenetére
Nem tudom ez micsoda, de megoldotta, köszönöm!
Lefuttattam a sfc /scannow parancsot, végigment a scannelés, és ezt írta ki: "Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them." Utána még egyszer lefuttattam, és már ezt kaptam: "Windows Resource Protection did not find any integrity violations." Azután végigment a frissítés.
De vajon mitől sérülhetett meg az a rendszerfájl, ami felülírásra szorult?Megnéztem a .log fájlt, olyan mennyiségű, számomra értelmezhetetlen szöveg van benne, hogy az ssd-s rendszeremen vagy 10 sec alatt nyílt meg a jegyzettömb.
-
válasz
zolee001 #101191 üzenetére
"Ha csak Windows beállitásokról van szó akkor a régi beállitott rendszeren export az uj rendszeren pedig import, pár kbyte az egész"
Ez az a bizonyos regedit beállításjegyzék exportálás-importálás? Én ezt megcsináltam próbából, az a pár kbyte nálam 247 MB lett.
Jól csináltam?
(#101200) Dumi86
Semmilyen vírusirtó nincs, csak a defender.
-
törölt tag
válasz
zolee001 #100986 üzenetére
Ja.
Az még kimaradt, hogy a Comodo tűzfala is nagyon kényelmes, az elszigetelő tök hasznos, de annál például nem lehet a telemetriát kilőni. Van rá beállítás, de ettől függetlenül fut egy feladat, ami rendszeresen gyűjtögeti amit akar. Arra is panaszkodtak, hogy azt a feladatot nem lehet letiltani. -
Yeffy
veterán
válasz
zolee001 #100606 üzenetére
Koszi!
Kozben felpattintottam, egyelore mukodik, par aprosagot leszamitva.
A fo szint ilyen okkersarga szerun hasznalom mar egy ideje, ez is azon vaan, viszont nem minden appnal van ez ervenyben, ugy nez ki.
Pl Wwather-nel a hatter, amig indul, meg a cimsav feletti csik az alap kek szinu.
Vagy a Win7 gadget-jeim valamiert nem toldodnek be, hiaba vannak engedelyezve a startup-ban, probalok ezekre rajonni, mitol lehetnek...Szerk.: ja, tenyleg, ezzel lehet valamit tenni? Semmit nem latok a fajlutbol, ahogy az "Open" meg hasonlo gombok sem latszanak.
-
adika4444
addikt
válasz
zolee001 #100191 üzenetére
Van erről esetleg valami jó doksi ahol össze van szedve a lényeg?
(#100192) Geth:
Már aki használ MS fiókot, mert ugye azért azt nem szabad elfelejteni, hogy az is egy kémkedési lehetőség a Microsoft-nak
Amúgy használom én is, igaz, a mostani installnál izzítottam be, és a kövi újratelepítés nem tudom mikor lesz esedékes, ha rendben lezajlik az 1903-ra frissítés akkor sokára.
(#100196) Crisp Rat:
Csak nem UPC és esetleg egy jó Connect Box? Lehet, az UPC topikba kéne bedobnod, mert hálózati hiba gyanús. -
törölt tag
válasz
zolee001 #100080 üzenetére
Egyik gépen régi 2010 körüli Samsung, másikon új WD és még van külső USB My Passport Ultra egyik régebbi másik amit most árulnak.
(#100098) Szmörre: mondtam már miből gondolom, nem 100% tudom ha ebbe kötsz bele csak sejtem: 8.1 alatt ilyen sűrű ébresztgetés nem volt nálam, 10 alatt igen, 10 alatt feküdtek rá jobban a telemetriára én kinézem belőlük és buildről buildre változik sok minden, mondtam már írd be google-be angolul Win10 felébreszti másodlagos vinyót, hiába külső programozol mondtam már clean install után is figyeltem vanilla Windows is csinálta, aztán olvastam a linken Win10-nél már az explorer.exe-be bele van gyógyítva a telemetria az meg ugye mindig fut akkor is ha nem kattintok rá az ikonjára hiszen rendszerfolyamat, ha kilövöm feladatkezelőben az explorert megy vele a tálca, asztal is. Valamelyik SOLVED tomshardware vagy tenforums linkre nagy reménykedve rámentem kiderült a srác próbált mindent a "megoldás" az lett ő is lehúzta kábelről. Nincs rajta program, játék, próbáltam Defender kivételek közé tenni, lomtárt tiltani mindenhol, áruház auto update off, indexelésben sincs, nincs átirányítva C-ről semmi, eseménynaplóban nem találtam semmit, próbáltam offline-ra tenni, próbáltam Google barátomat kérdezni csak félmegoldások: vegyek racket, hagyjam inkább állandóan pörögni, húzzam le, próbáljam kézműves háziprogival letiltani Win elől. Amit még nem próbáltam Linux alól letúrni róla ha van egyáltalán rajta rejtett Windows System Information mappa ha lehet köze hozzá, vagy más módon jelölte a Windows ez a lemez Win alatt lett formázva annak idején mint a kutyák körbepisilik a területüket. Majd kipróbálom a sufni programokat is amelyek elzárják a Win10 elől a HDD-t. Megnézem azt is amit linkeltél mire jutok vele.
Mellesleg ma is én egyszer néztem valamit USB vinyón csak adattárolás semmi auto backup folyamat nincs rá, csak most nem húztam le, 20 perc inaktivitás után ahogy kell elment csicsikálni, böngészőn kívül semmi nem futott mégis háromszor felébredt délután-este idő leforgása alatt. Valamiért. Ennyire gyakran ne legyen sürgős semmilyen karbantartás, vizsgálat, semmilyen hazatelefonálás, semmilyen szabad hely lekérdezés, semmilyen áruházi vagy WU frissítés. Az se érdekel ha hivatalosan akármilyen nevű rendszerfolyamat csinálja és nem a kifejezetten hazabeszélésRedmondbatelemetria.exe. Ne piszkálja ennyiszer és punktum.
-
Geth
veterán
válasz
zolee001 #100059 üzenetére
Második linkedet akartam beszúrni én is, hogy onnan az első pont az ilyen. Ha egy antivírus forráskódja (ami eddig zárt volt, ezt most hagyjuk) kikerül, az nem sok jót jelent. Például lehetőséget ad olyan támadás kidolgozására ami specifikusan az adott terméket használókat támadja.
-
Kékes525
félisten
válasz
zolee001 #100051 üzenetére
Otthonra elég a Defender Windows 10 esetében, különösen ha betartod a biztonsági szabályokat. Én az ESET IS-t használom valósidejű védelemre megszokásból, mert elég gyenge gépem volt régebben. Az ESET pedig nagyon kicsi erőforrást használ. Soha semmilyen problémám nem volt vele. Nem ütközött sem a rendszerrel, sem más programokkal. A szegedi egyetemen is azt használjuk legalább 15 éve, ott se tudok bármilyen problémáról vele kapcsolatban.
-
Kékes525
félisten
válasz
zolee001 #100048 üzenetére
"Természetesen nem az van,hogy ne használjunk"
Egyetértek!
Viszont ha sűrűn fordulna elő, akkor tényleg meggondolandó lenne a használatuk. De szerencsére az ilyen események csak nagyon ritkák. A kockázat-haszon mérleg nyelve messze a haszon felé billen. Utána lehet nézni, hogy például a changelogjukban hányszor javítottak ki ilyen hibát.
(#100049) Geth
Utána lehet járni, ha valaki biztosra akar menni akkor járjon utána, de a vírusirtók (adott esetben a 3rd party-ak) mellőzése nem javasolt.
-
Kékes525
félisten
válasz
zolee001 #100044 üzenetére
Nem ezzel volt gondom, hanem azzal, amit konkrétan írt:
"Akkor keveset láttál
Bármelyik Win-t le lehet térdeltetni a megfelelő 3rd party vírusirtó termék adott verziójával.
Nem véletlenül blokkolja sok esetben a frissítést is a meglétük amíg maguk a progik fel nem frissülnek.
Akinek kell ilyen móka, annak hajrá"Ez 3rd party antivírus programokról szól. Azért mert néhány vírusirtó bizonyos verziók esetében térdre kényszerítik a rendszert, azért ne használjunk 3rd party vírusirtót, az egy icipicit túlzás. "Akinek kell ilyen móka, annak hajrá" Akárhogy csavarjuk is, ez azt jelenti. A problémám ezzel volt.
-
Kékes525
félisten
válasz
zolee001 #99953 üzenetére
Implicite egyértelműen azt írtad. Többször rákérdeztem, hogy milyen más gyártóknál fordultak ezek elő, de se Te se más erre semmilyen konkrétumot nem írt. Sőt még most sem írod. Eddig csak a Realtek került szóba. Hát ezért írtam azt, amit. Nekem a Realtek és az Audio-GD-11 tökéletesen működött és működik.
(#99955) csicso82
Ezekben (és az idézett cikkben is) csak a Realtek van megemlítve. Ezért hangsúlyozom a Windows ártatlanságát ebben az ügyben.
(#99957) zolee001
Ne haragudj de általánosságban csak akkor beszélhetsz, ha igazold azt, hogy sok más gyártónál is előfordul a hiba.
"Az MS valamelyik build elött fel is tüntette,hogy változások lesznek a hanggal kapcsolatosan és átkerül a gépházba"
Az hogy hol vannak a beállítások nem hiszem hogy érdemben befolyásolják a kártya driverének hangminőségét.
(#99958)Lauda
Ez NEM hangkártya! Most kizárólag a hangkártyáról (Reáltek), esetleg más hangkártyákról van szó. A rendszer fontosságát én is hangsúlyoztam, azzal, hogy nem várható el egy drivertől az, hogy ha jól fut 7-és 8-on, akkor jól fusson 10-en is. Olvasd vissza. Gyanítom, hogy nem olvastad az előzményeket és ezért kavarod a dolgokat.
-
csubuka
addikt
válasz
zolee001 #99874 üzenetére
Nem ma volt már az igaz... nincs már előfizum. Ilyen dreamspark miféle volt ez. Simán mennek még a licenszek, azzal nincs baj.
(#99875) Szmörre: Ejj, ezt nem tudtam sajnos, hogy SSD-vel is meg tud feküdni. Elvileg a Microsoft fiók összekötéssel ez elkerülhető (ha legyalulás előtt hozzákötöd a fiókod az adott telepítéshez és elsőre hozzákötöd az új telepítésnél ugyanazt a fiókot), de így késő bánat már... majd legközelebb.
-
niklebi
senior tag
válasz
zolee001 #99879 üzenetére
Nem a Win7-et akarom lementeni, azt akarom megszüntetni, de a válaszokból inkább más megoldást keresek.
King Unique nem tudom még mit fogok csinálni, a sok tanács egy kicsit megzavart. Utána olvasok és majd eldöntöm mi legyen. A lemezképfájlból tudnám telepíteni raid0-ba a win 10-et? Vagy az csak helyreállításra jó ha jól értelmezem amit írtál?
-
cooi11
senior tag
válasz
zolee001 #99734 üzenetére
C:\Users\Ildiko>
C:\Users\Ildiko>ping index.huPinging index.hu [79.172.213.245] with 32 bytes of data:
Reply from 79.172.213.245: bytes=32 time=5ms TTL=56
Reply from 79.172.213.245: bytes=32 time=6ms TTL=56Ping statistics for 79.172.213.245:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 5ms, Maximum = 6ms, Average = 5msC:\Users\Ildiko>
-
cooi11
senior tag
válasz
zolee001 #99731 üzenetére
Microsoft Windows [Version 10.0.17763.503]
(c) 2018 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.C:\Users\Ildiko>ping 192.168.1.1
Pinging 192.168.1.1 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time<1ms TTL=64
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time<1ms TTL=64Ping statistics for 192.168.1.1:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0msC:\Users\Ildiko>
Erre gondoltál?
Ha nem elkelne a segítség! -
bobalazs
nagyúr
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz
zolee001 #99526 üzenetére
Csak azért írtam a kérdésemet, mert amit te javasoltál (Local sec policy) az nem oldja meg a UAC alkalmazásonkénti kikapcsolását, csak az egész UAC-t tudod itt (is) lekapcsolni. Azt pedig a registryvel is meglehet tenni, ha tovább bonyolítjuk a feladatot. A legegyszerűbb módja az UAC kikapcsolásának a vezérlőpult.
Másrészt ha sokat használunk valami akkor miért bűn az, ha nem akarunk állandóan egy plusz egérhasználatot?
Hogy egy közhelyet (de igazságot) elsüssek az operációs rendszer van értünk és nem mi az operációs rendszerért. Azért ezt ne felejtsük el.
-
Cs1csó
titán
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest