- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
É is használnám de nem is tudom hozzáadni gyakran mert már nincs mit, és visszatenni se lehet mert nyoma nincs.
Ha bemásolom az adott helyre a neki nem tetsző fájlt, rá se tudok nyomni hogy kivétel mert ahogy nyitom a könyvtárat abban a pillanatban eltűnik a fájl.
Tudom nálad minden a legtökéletesebben működik de hidd el hogy másoknál nem.
Itt van ez ami évekig nyugalomban volt, ez egy regedit módosítás hogy a Onedrive könyvtár NE jelenjen meg a fájlkezelő odalsávon.System.IsPinnedToNameSpaceTree
itt 1-ről 0-ra átírni és tökéletes, Onedrive nem jelenik meg.
2 hónapja tojik erre az egészre, azóta hetente írom át a 1-ről nullára mert magától visszaírja.
De mi állítja vissza 1-re? miért?
És oké, legyen önfejú, de akkor kb. 2 évig miért nem állította vissza az értéket...? -
Van persze.
En kb. 6 eve miota linuxozok is, szeretem tudni mit miert csinalok, megerteni ezeket a folyamatokat. Ha kezzel megy akkor nem vagyok rautalva freenek hirdetett de megis trial meg egyeb szoftverekre.
+ nem mindig kezesek ezek az ingyenesnek hirdetett particio es clone manager szoftverek. Ha valamit meg esetleg elrontanak, akkor vagy minden odaveszett vagy mehet a gepeszkedes. -
pinnacle
nagyúr
ClearType nem a képernyőhöz optimalizálja a betűt, típusától függetlenül? Én erre szoktam állítani 3 helyen. Egyébként mintha vékonyabb, kevésbé fekete lenne Clear Type után. 1920x1200-as monitorom van.
Most látom, hogy a Kicsit kövér betű elállította az órát. Remélem máshol nincs gond.
-
Krystal_s
addikt
Köszönöm. Azt tudtam, hogy nézni szokta a felhasználói szokásokat is, de eddig mióta Win 10-et használok mindig 2928 MB volt a kezdeti lefoglalt. Tiltva van az Előtöltés (SysMain) és a Search szolgáltatás... Programok is alig vannak telepítve. Pár nagyon alap. Ezért is furcsa, hogy mégis hatással volt rá valami "egyszeri dolog".
Nálam a böngésző(k) úgy vannak beállítva, hogy tiltva van a disk Cache és csak RAM-ba megy. Amint bezárom az adott oldalt, böngészőt minden visszaáll alapra, ami nálam 16 GB ramnál 18% körül szokott lenni. Huzamosabb használatnál pedig 80% körül, de akkor már sok lap van nyitva és bezárom őket... Ritka memory leak esetén pedig az egész böngészőt bezárom. Lent a tálcán folyamatosan látom az aktuális CPU és RAM használatot. Ezen a gépen mást nem szoktam csinálni, csak net, képnézegetés, zene.. nincs a háttérben semmi, ami sok memóriát használhatna, nem fut semmi automatikus optimalizáló stb. Tiltva vannak az automatikus frissítések. Mindent én szabályozok mikor és mit frissíthet. Tűzfalon is engedély kell.
Nem tudok rájönni mi kavart be ennyire és állította át szó nélkül C-ről D-re és miért nem volt elég neki 55 GB hely.
Visszaállítottam és a következő újraindításnál megint a D-re volt állítva. Ennek azért kell, hogy legyen oka. Ami most a napokban történhetett, mert kb hetente rászoktam nézni a lapozófájl méretére is több hetes használat után szokott 6-8 GB lenni. (Azt sem tudom mitől) 16 GB-nál sokan teljesen letiltják a rendszer lapozófájlt, mert alaphasználatnál nem is lenne szükség rá, csak bizonyos programok miatt jobb, ha 1-2 GB be van neki állítva.
Ideiglenesen átállítottam Egyénire (kezdeti 2928 - max 6000 MB), aztán majd ránézek.
Még nem láttam olyat, hogy restart után ilyen magas értéket állított be és még a partíciót is átállította, pedig elég sokféle rendszert és gépet használtam. -
-
Igen mert feltúrva a netet "physical windows clone vhd" keresésre kettő szoftveren kívül, Easeus és DiskGenius, a többi pár 100 találat csak ezt hozza, nem találok neki alternatívát.
Se a Virtualbox se Hyper-v se Vmware nem tudja ezt a funkciót.
Hyper-v tudná ha jól értelmeztem az ablakait mikor próbáltam vele de csak komplett diszket, partíciót nem. -
De nehéz így hogy nem értitek.
Hányszor írjam le hogy nem teljes lemezt klónozok, leírtam 25x. Csak egy darab 50GB partíciót.
Az 1 terás diszken a W10 C partíciója 50GB.
CSAK A C!!!!-t klónozom vhd-be.
Vhd klón után a vhd diszk is 50GB ez ugye így logikus, nem 1 tera.
indításkor meg 1 terát kérne.
És nem az egész lemezt adtam meg klónozni hanem csak a C 50gigás partciót.Mint amikor áthúzol másik lemezre egy 1terás lemezről 1 darab 1megás JPG-t és megnyitáskor közölné hogy neki 1tera kell hogy megnyithatsd.
Vagy mégjobb, az 1 megás JPG-t betömöríted ZIP-be, és a kicsomagolásnál közli hogy 1 terára van szüksége a kibontáshoz.
Erre keresek magyarázatot. -
-
Nulláról megy is jól.
Rogyásig van a net, mindegyiken túlvagyok.
Hibaüzenet: Vhd átméretezés sikertelen, nincs elegendő terület. Ennek is 1 tera kéne, az alá nem hajlandó méretezni.
Thát az 50GB fizikai méretű vhd-t hogy 51GB-ra növeljem, ahhoz akkora méretű lemez kéne mint az eredseti 1 terás amiről hd klón készült.
Erről már volt értekezésünk és akkor sem született megoldás.
Régebben is próbáltam ezt, ugyane a méretprobléma volt.
Volt is egy diskurzusunk erről a vhd maceráról, megoldás ott sem lett.
[itt kb. az oldal közepétől] -
De igen de nem ez a probléma.
Ha VHD telepítést csinálok, egy szűz rendszert telepítek vhd-be, semmi gond. Indul működik, Ventoy is indítja, Hyper-v, Virtualbox is tudja indítani.Ha a már telepített rendszeremről csinálok VHD-t, a Ventoy/Virtualbox/Hyper-v szépen elindítja.
De a VHD-be klónozott rendszer hibával elszáll boot közben, a hibaüzenet: Nincs elegendő hely a lemezen a VHD kiterjesztéséhez.
Először kukán álltam ez előtt a hiba előtt.
Aztán rájöttem, hogy bármivel csinálok VHD-t a rendszeremről, virtuálisan beleveszi az egész lemezterületet.
Maga a VHD fizikailag nincs 50GB, ekkora a mostani rendszerem.
De mire kész a VHD, virtuális méretnek meg 1 terát ír. Akkorát mint amekkora az EGÉSZ lemez volt a vhd konvertálásakor. Pedig csak a C-t meg az EFI-t adom meg de valahogy az egész lemezt beleveszi. Csak viruálisan persze, mondom a VHD valós mérete 50GB, de mikor indítanám, ki akar terjeszkedni 1 terára. Mivel nem tud, nincs hova, hibával elszáll.És ezt se nem értem, se megoldani nem tudom.
-
VHD vagy VHDx boot. Igen a Venoy ezeket simán tudja indítani.
Csak megint jön a de, és sok de.
Keress vissza, 3x vagy többször írtam le a vhd problémámat.
Nevezetesen.
Arról a W10-ről amit klónoztam, és aminek a mérete 50GB körüli, csinálok egy VHD-t vagy vhdx-et, akkor
a vhd indításakor közli hogy nem tud elindulni mert neki 500GB meg 1TB terület kellene a lemezen.
És hiába választok le minden partíciót a vhd készítésekor, ő abba a tudatba hozza létre az egyébként 50GB fizikai méretű vhd-t hogy majd ő kierjeszkedik az lemezek eredeti méretére.
Ezt nem tudom megoldani pedig napokig ha nem hetekig keresgéltem.
Ezt kérdeztem már többször, ezzel mit lehet kezdeni mert így nem lehet egy működő rendszerről vhd-t klónozni mert nem fog tudni elindulni.
Ha szűz rendszert telepítek vhd-be akkor természetesen ez a hiba nincs de nekem ez nem jó, nekem a belakott rendszer kéne.
Ami meg se a Disk2vhd-vel, se virtualizációs vacakokkal, se Hyper-v-vel , semmivel nem sikerül .
Nem zárkózom el az általad javasolt VHD megoldástól, sőt mint látod már több napos szívásokon vagyok túl ezzel. Eredmény nulla.
Ha valaki megmondja hogyan lehet egy már telepített rendszerből vhd-t csinálni úgy hogy el is induljon és ne keresgéljen 1-2 tera tárhelyet azt nagyon megköszönném. Mivel tényleg teljesen igazat adok neked, ez a klónozgatós bcdedites rémálomnál 00x jobb lenne. Csak nem tudom megcsinálni. -
Hátha nem "költői" a leírásom, esetleg egyszer valaki hasznosítja.
A klónozott W10 part uuid-t átírtam. Ezzel megszűnt az uuid ütközés, ha véletenül abba a gépbe dugom amiről klónoztam de a Win nem bootolt.
Az EFI2 partícióról töröltem az összes bejegyzést, könvtárat mindent, üres.
Majd mivel már nincs ütközés, élő Win alól, egyik céges pc (de megtehető egy W10 telepítővel is)bcdboot L:\windows /s N: /f UEFI
L az usb ssd-re klónozott W10 betűjele, N az usb ssd EFI2 partíció betűjele, aminek a tartalmát az előbb leírtak szerint töröltem.
Így elvileg jónak kéne lennie, és így is van! Csak 1 érdekesség van. Kipróbáltam a portable klónt 4 gépbe.
3 gépen szépen elindul, szüttyög egy darabig, ez érthető, teljesen más hardverkörnyezet.
Viszont amiről klónoztam, abba 1 perc karikázás után mikor bedobja a bejelentkező képernyőt, ott újraindul és ez megy végtelenségig.
De ez már tényleg nem érdekes, más gépekbe jól működik.
Secure boot nem tesztelt, egyik gépen sincs bekapcsolva, ezt majd még meg fogom nézni.
Utánanéztem, volt időm éjjelés az EFI-n vannak azok a bejegyzések amik megmondják hogy milyen képernyőfelbonással stb. induljon. Ezután adódik át a bootfolyamat a c/windows/system32/winload.efi-nek ami indítja az os-t de a bcd-be bejegyzett paraméterek szerint.
Ezért nem indul el szeintem csupaszon, nem tudja hogyan tegye. Próbáltam közvetlenül a winload.efit startoltatni és nem működik az elképzelés.
sok linux azért képes efi nélkül manuálisan bootolni mert ott nem az EFI-n hanem a /boot/grub mappába vannak eltárolva az indítási paraméterek, szegény W10 szerintem sose tud bebootolni ha megfosztjuk az efi partíción tárolt adatoktól. -
Plagizáltam King-től, amúgy tényleg nem tudom mi ez a reagentc.
De ki lehet terjeszteni, el tud startoltatni bármit egy segédprogrammal de.
A de az az, hogy míg egy linuxot ha megfosztok az EFI indítóbejegyzéseitől, pl gyalulom az egész EFI partíciót,
akkor is indítható külsőleg manuálisan ha tudom a kernel és az initrd lakhelyét.
Míg egy Winnel ezt nem lehet megtenni, hiába próbálom indítani csupaszon a C-ről, pl. winload, nem hajlandó elindulni. Csak ha megvan az EFI-n a bootbejegyzése.
Ezért kellenének a gépészkedések.
Viszont a cmd bcd editor nekem kínai, a guis meg vagy fizetős vagy teljesen korlátoott. -
Igen írtad, és sokat segítettél mert egyiknek a hasnálatáról sincs lila gőzöm sem. (diskpart, dism, bcdboot, reagentc) Hazudok, diskpartot néha használom. Az utolsóról most hallok először.
Kb. mint ha tök vagy a kocsihoz, felhívod a szerelődet és közli hogy a turbógeometriát és a befecskendezési szöget kellene kicsit állítani, valamint nem ártana két kormányösszekötőt meg talpas gömbfejet és stab.szilenteket se cserélni. Ami neki faék egyszerű és ezt ugye feltételezi rólad is.
És leteszi a telefont.Régebben feltettem egy kérdést, hogyan lehet átírni egy Windows partíció UUID változtatását az EFI-n lévő bootbjegyzésbe mivel enélkül vagy kékhalállal megáll a boot, vagy ha egy klónozott rendszert véletlenül catlakoztatok az eredetihez akkor UUID ütközés miatt úgy hal meg a rendszer amilyet nem sokan láttak még szerintem
Jött a mindenre kiterjedő szájbarágós, 1R usernek is érthetően részletesen leírt 3 betűs válasz, bcd.
Igen sokat segített és már kész is van...
Ja nem nincs pedig akkor kb. fél napot túrtam a Guglit meg fordítózgattam de meghaladta a képességeimet.
Ez biztos az én hibám, nem voltam se kitartó se elég okos. Ez utóbbi biztos. -
A válasz nem költői hanem reális, és az élet szüleménye.
Van a Ventoyos 1 terás ssd-m amire utólag, kb. már 1,5 év belakott Ventoy használat után telepítettem egy Ubuntut meg egy Win10-et.
A Ventoy EFI-be ha 1 karaktert átírsz vagy mellételepítesz bármi, ugrott a Ventoy.
Így csináltam a lemezre egy 2. EFI-t.
Ubuntu (meg bármelyik Linux guis) telepítővel semmi gond, megmutatom neki a külső ssd-t, meg az EFI2-t és már megy is fel.
Windowson én ezt nem tudtam kivitelezni, már az meghaladta a telepítő és az én képességeimet hogy USB ssd-re kegyeskedjen már felmászni. (bizonyára a butaságom miatt).
Hanem telepítettem másik belső lemezre, majd azt az EFI-t meg azt a Wint klónoztam a Ventoy ssd-re.
Tapasztalat, egy GPT lemezen lehet akár több EFI partíció, akár a lemez legvégén is, ha van bennük bootolható bejegyzés, az UEFI kilistázza és indítható bármelyikről OS. -
Jóvanna, de látod, 2 választ is írtál ezügyben, igaz, így már 500 körüli a karakterek száma. De ez utóbbi 2 hsz. már rajtad múlt
A hajlandóság sajnos a fórumok sarokköve és velejárója. Ne add fel ilyen könnyen.
Ha jön egy süldő 100-adszor is leírjuk ugyanazt mert ugye segítünk. Ill. szeretnénk.
Miután ilyen jól kifilozofáltuk magunkat, neked ne csökkenjen a hajlandóságod, én meg legközelebb próbálom leírni az előzményeket.
Ez egy korrekt alku szerintem.
Sajnos a problémám nem nyert itt sem megoldást. -
Jajjj nemá, sacc. 100 karaktert sajnálsz rám? Ami ráadásul segítő szándékkal történt, ez egyébként segíti a jobb alvást és a lelki békét is, mármint a tudat.
Végigtúrtam a fél netet kb. 40 percig meg fordítózgattam, és mivel nem találtam működő megoldást, természetes hogy ehhez a fórumhoz fordultam, hátha valaki csodára képes.
Sorry. -
Igen ez pontosan így van, onnan tudom hogy ezen már túlvagyok és nem lehet 5 sec alá sehogy vinni, regedittel se.
Van egy szoftverem aminek nagyon hasznos hogy bekpcsoltam az értesítéseit csak van hogy egymás után 4-5 darabot is küld (van hogy órákig nyugton van) és ilyenkor meg meg már zavaró hogy fél percig ott virítanak a képernyőn, szépen egymás után.
Marad a kikapcsolás...mert így meg baromira zavaró.
-
Csupingo
veterán
-
-
-
-
Vélhetően a többség nem használ rejtett hálózatot, de vagyunk "páran", akik igen.
Nincs vele semmi gond, kifogástalanul működik, az meg, hogy most van egy topiktárs akinek valamiért nem jön össze a mutatvány, az nem mérvadó.
Ha nem tudod az SSID-t, nincs mihez kapcsolódni, hiába látja a Windows (Rejtett hálózatként, szvsz újabb Android-os kütyük meg sem jelenítik) ill. ha kapcsolódsz is egy saját magad által létrehozott rejtett hálózathoz, a router admin felületét sem lehet elérni.
A leírtakból egyértelmű, hogy akik használják, azok miért használják.Abban teljesen igazad van, hogy lehet belőle gond, de csak akkor, ha valaki nem tudja, hogy a rejtett hálózat milyen "korlátozásokkal" jár és akkor mennek a kérdések a hálózat meg nyomtató topikba, hogy miért nem érem el a router-em, meg miért nem tudok nyomtani stb (mert akár WiFi hálózaton megosztott nyomtatókat sem lehet elérni adott esetben....)
-
-
-
Digidroid
aktív tag
Valószínűleg én voltam a hülye és rosszul emlékeztem
a PIN-t már azóta el is távolítottam a bejelentkezési lehetőségek közül.
Ráadásul mivel mindig PIN-el jelentkeztem be, a jelszavam teljesen ismeretlen volt saját magam számára, Na ez volt a nem kis mutatvány, ezt megfejteni. Most még a biztonsági kérdéseket is beállítottam hozzá.. -
Doner
aktív tag
Ha angolul sem írja ki az szerintem annál furcsább. Azt meg hogy jobb híján mit csinál a "júzer" pedig kár leírnod mivel pontosan ezt csináltam én is...jobb híján. De attól függetlenül hogy egyébként utána lehet nézni és magától is viszonylag hamar rájön az ember még tény és nem vélemény hogy félrevezető lehet hiszen egy olyan jelszót kér amit létre sem hozott előtte a felhasználó. Ha a narratíva az hogy ez csak egy kukacoskodás részemről és ez a rendszer már így is annyira jó hogy ilyeneken már ne emeljem fel a szemöldököm akkor én megkövetlek téged és igazad van. De kérlek ne próbáld meg elferdíteni amit írtam, mert JOBB HÍJÁN általam is ismert megoldásokat sorolsz. Ettől még persze pontosan is tájékoztathatná az embert. Az idegességről annyit hogy te kezdtél kommentelni egy egyébként már láthatóan tárgytalan és megoldódott problémára hót feleslegesen. De amúgy adom az ilyen Buddha tanácsokat
-
Doner
aktív tag
Jól értem, hogy lényegében figyelmen kívül hagyod hogy szarul van fordítva a szöveg és ok-okozat összefüggés szinten hülyeségeket dob az ember arcába és emiatt néztem be? Jól értem hogy nem sikerült elolvasnod hogy amúgy rájöttem? Egyébként köszönöm a "kedvességed". Amúgy én nem gondolom hogy ez a világ legnagyobb problémája lenne vagy ne lehetne egy kis próbálkozással megoldani a dolgot (mint ahogy nekem is sikerült rájönnöm) de ugyanakkor nem értem miért kell cinikusan beszólogatni és mintegy kvázi "megvédeni" hogy ez így tök jól van amikor látszik hogy ezt nem sikerult jól fordítani emiatt megtévesztő LEHET ..noha nem olyan égi lényeknek mind te, de azért vagyunk páran földi halandók akiknek egy pár perces lefagyást azért képes okozni
-
Tudom. Nálad minden szép és jó, nálam meg jellemzően nem
Én már kaptam ilyen "Igazolja hogy Ön van a gép előtt blabla üzenetet és néztem mint Rozi a moziba.
És nem tudok angolul. Mintahogy az átlagfelhasználók 80%-a sem.
Idéztem a bekopizott szövegedet 8 ismerősömnek, sajnos ők se... Mondjuk falun lakom, ez is egy hátráltató tényező lehet. Bár... Zoli barátom pesti, de ő sem értette.
Esküszöm megtanulok szuahéliül és itt fogok méltatlankodni hogy nem értik az angolok se a magyarok.
vagyis ismét oda jutottunk hogy a kérdező kolléga h@lye mert nem tudott értelmezni egy feliratot, ami tényleg érdekes mivel NEM volt PIN megadva sose.
"Kérem a PIN kódot," VS
"Hozzon létre PIN kódot"
Tényleg dettó. értelmezés, mondatszerkezet, minden szempontból, egymás helyett használható a két mondat.
én is hülye mert megszólaltam,
ami feltétel nélkül jó az Windows10 és topikba uralkodó feltétlen segítőszándék és empátia. Árnyéka sincs semmi felsőbbrendőségnek, célozgatós kicsit cinikus beszólogatásnak, a legfontosabb hogy egy hülye júzer problémáján megpróbáljunk segíteni.
Igen. Ezért van a topik.
Természetesen én itt csak koptatom a billt, és Neked mint mindig, mindenben tökéletesen igazad van.
Bocs. -
Tényleg hülyén van megoldva, nem azt írja hogy
1 R user, csinálj egy pint vagy egy passwordot hanem azt hogy Igazolja hogy Ön Ön.Tényleg azonnal érthető egy hülyének is.
Gugli dettó, nem azt írja hogy fafej, csináld meg a 2FA-t hanem:
Kérjük igazolja hogy Ön van a gép előtt"
Mindezt mailcím-pasw belépés után. és állsz kukán hogy miiivan?
Brilliáns valóban, AI folyik a csapból de nem tudnak egy érthető magyar fogalmazást elkészíteni. -
-
Krystal_s
addikt
Hónapok óta (5?) jelent meg ez a frissítés, amivel felhívták a figyelmet egy elég komoly biztonsági résre.
Azóta sem voltak képesek javítani sem a rést, sem a hibaüzenetet.
Kiadtak egy leírást, ami alapján a felhasználók maguknak mókolhatják át a partíció méretét, aztán vagy jó lesz, vagy nem. 🤔 Egy normális support nem így működik, amiért főleg a cégek (vagy akár magánemberek) is elég komoly összeget fizetnek.
Olyan gépekre is rákülték, amik nem is rendelkeznek TPM-el és/vagy bitlockert sem használnak, ezért a ha működne is feleslegesen állítgatná át azt a partíciót. Inkább a válaszható kategóriában lenne a helye.
Sok hibás frissítés volt már, amik többségét legalább visszavontak. Ezen 5 hónapja ülnek és a mai napig megjelenik újra és újra a hibaüzenet. Miért nem vonják vissza? A userektől várják a megoldást?Engem érdekelne főleg nagyobb cégeknél, ahol több 100 gép van, ezt hogyan oldották meg. Elrejtéssel megmarad a biztonsági rés.
-
jojoando
aktív tag
-
hardlex
kezdő
Üdv,
őszinte leszek, nem néztem, átméreteztem a partíciót, elindítottam a folyamatot, aztán restartot kért, rányomtam, boot után megnéztem, azt láttam, ami a fotón van, ráküldtem az ominózus 4441 frissítést, másodpercek alatt fölment, tovább nem törődtem vele.
A gép működik, semmi baj vele.
Ja igen, és automatára raktam az update-et, a franc se fogja többé nézni, mikor jön meg. Gondolom, továbbra is a hibajavító keddeken érkeznek, de már nem figyelem. -
Cs1csó
titán
Ez a magyar cikk: Hibás Windows 10 frissítést szállított a Microsoft, de hónapok óta nem hajlandó javítani
Ami erre a külföldi cikkre hivatkozik: Windows 10 KB5034441 0x80070643 not fixed even after three monthsAz egy furcsa paradoxon, hogy mivel új funkciók nem érkeznek a Windows 10-re már jó ideje a javítások pedig (eddig) úgy ahogy szivárogtak, ezért egyre stabilabb és megbízhatóbb is lett a WIndows 10. (sokszor az újítások barmoltak bele sokak rendszerébe)
Az emberek nagy részét pedig nem az újítások hanem a stabilitás érdekli tehát azzal, hogy nem tesznek bele újításokat, finom "reszelések" pedig azért még érkeznek a rendszerhez a felhasználók többségének kedveznek ergo így még növekedhet is a Windows 10 iránti bizalom, és nőhet a népszerűsége. (Ellentétben a WIndows 11-el ahol sokan aggódnak, hogy egy nagyobb frissítés/újítás után mi xaródik el.Ez a jelenség nem ismeretlen a Microsoft-nak sem, ugyanez volt anno a Windows 7 vs. 8 8.1 és a Windows 7 vs. 10 között is.
Konklúzió: valamit lépni kell, és persze lépnek is:
- xarnak a frissítés javítására sőt ha jól tudom vissza se vonták (bár ezt te lehet jobban tudod) tehát ha most egy friss rendszert tolnék fel akkor is jöhetne ez a hibás frissítés és a "hiba" maga
- a legújabb (ha kell erről is linkelek cikket) az, hogy már teljes képernyő reklámmal azokat is zaklatják (a cikk szerint én még nem találkoztam vele) azokat akiknek egyáltalán nem kompatibilis a számítógépe a WIndows 11-el és arra kéri/utasítja/szuggerálja hogy vegyen új számítógépet.Lehet elküldöm a Redmondiaknak a számlaszámom, hogy arra utalhatják egy új Windows 11 kompatibilis PC árát. (az én esetemben CSAK új alaplap, új RAM, új proci kell, ez a minimum , de lehet kell új proci hűtő, nem ártana egy új tápegység és akár még ráadásként egy számítógép ház
MIvel a VGA-ám sem új azt is hozzácsaphatják valami friss középkategóriásat.Ha ezt megteszik, akkor leborulok a Windows 11-ük előtt, ez nem vitás, mint azok a sztárok akik a hüvelygombakrémet reklámozzák jó pénzért.
mottóm: "van az a pénz"
(u.i.: addig nem kotorásszanak a zsebemben)
-
-
Így van, anno voltak már lapok, amik tudták, én talán egyszer próbáltam meg a gryphon z87-en, nem jött össze, úgyhogy jegeltem is a témát.
#154274: az érát akartam jelezni, hogy akkoriban egyáltalán nem volt egyértelmű hogy-smint megy ez az uefi/bios, mi ismer fel mit és ha kéne is neki, miért mégse témakör.
-
-
, ezer éve nem léptem be, ránézek. A winRE mondjuk nálam marad alapon: elvileg arra is jó, ha valamelyik frissítés, köztük az integráltak beadják az unalmast. (gyakorlatilag meg b.szakodjon vele a fene, dugom be az új telepítőt oszt csókolom. KB az 5évvel ezelőtti usb driver cirkusz óta nem volt bajom a win10-el, most is csak a nagy gép cserebere miatt megy a telepítősdi
)
-
Nem tudom számodra miért nem haszosak ezek a (vagy eredményre vezető vagy nem) eszmecserék, akár valami jó is kisülhet belőle, a fórum meg gondolom ezért van hogy ha valaki valahol elakad, próbál segítséget kérni,
ha nem zseni a témába és nem tudja önerőből megoldani, pont ezért kérdez.
Nem is érzem még offnak se a témát lévén W10 driverekről van szó.Ha raboltam a drága idődet elnézésedet kérem, ötlet volt részemről egy W10 gondot egy W10 topikba megkérdezni.
Lehet neked szarkupac, nekem meg a fő gépem amit szeretek, használom, kedvelem, stb. Annak ellenére hogy egy noname mini pc kínából a 2. dzsunkáról és sajnos nulla supporttal, nem tudok sehonnan gyári drivert lehúzni.Off,
eddig nem kellet a főkapcsoló, most 2 napja megcsináltam a dzsunka minit akkus tápolásra és mivel nem tudok usb drivert/szoftvert írni hogy tudassa az os-ekkel hogy az akku 0%, viszont elektronikába otthonosan mozgok, az akkut figyelem és amikor lemerült, az elektronika 1 másodpercre zárja a főkapcsolót és szabályosan leáll a gép.
Legfeljebb Linuxon fogom akkuról használni, azt lelövi.
Nem ártana Winen is ha működne ezért mertem kérdezni.Köszi az eddigieket.
-
Ezt még én is megértettem
de a logikáját nem értem.
Van pl. egy Broadcom BCM6750 csipes wifimodul.
Ha ezt az alaplap gyártó beépíti, itt mit kell neki változtatni, oemezni? Az utasításkészlet ugyanaz, a driver ugyanaz.
Max. 2 alverzió lehet, usb, pci snitt.
Mit kell ennyire megvariálni? Minek 5000db 10-20 karakterrel eltérő .infet gyártani 2 helyett?
Ha butaságokat kérdezek bocsi de tényleg nem értem minek 1 azaz egy darab eszközhöz 5000 különböző driver. -
Igazad van de a fene se tudta hogy ezek nem egyugyanazok.
Intel, meg thermel és dynamic meg platform, még framework is, hát bocsánat de akkor benéztem.Gőzöm sincs amúgy ezek mit csinálnak. Milyen hardverelemhez kellenek.
Mégegy,
az egyedüli amit fel mertem telepíteni az az Intel driver asszistens, az intel honlapjáról.
Az se talált ezekhez. -
-
-
-
-
mattheus
őstag
Nekem jól esett kiírni magamból a feszültséget és a "hisztin" kívül volt benne értelmes infó is, mert ebben a fórumban még senki nem írta le, hogy Windows 11-es telepítés lehetséges net nélkül is, ha beírod a "F10 +OOBE\BYPASSNRO".
Lehet, hogy nem sokat érint ez a probléma, de én belefutottam, pedig nem is belépőkategóriás alaplapom volt.
Az aktiválás sikerült a kód beírásával + eltávolítottam a fiókomból az előző regisztrációmat.
És egyébként meg lehet kedvesebben is kommentet írni szerintem, de ennek ellenére köszönöm a hozzászólást.
-
-
Csak az install.wim-be, a M$ se írja, hogy máshova is integrálni kéne
#154074: hmm, lehet a 4441 kavart be az egésznek: 2 nekifutásban frissítettem ugyanis és a már integrált kumulatív KB5035845-öst csak a második körben mutatta, amikor a balek 4441 már elbotlott
-
Érdekes, nem először fordul már velem elő integrált win10 telepítővel, hogy mindent, de tényleg mindent recept szerint csinálva elkészül a telepítő, felrakom a gépre a rendszert és mit csinál? Nekiáll LETÖLTENI a lemezképbe sikeresen(?) integrált frissítést
.
Ja, és hihetetlen: a KB5034441 még mindíg, totál szűz, teljesen lenyúzott üres winyóra tisztán felrakott rendszeren is 0x80070643-as hibát dob
(semmiféle sk. kreált partícióm nincs, ha ilyesmi lenne a gondja. 0-ra pucolt winyó, ami partíciók lettek rajta, azt a 22h2-es amúgy a kumulatívat elvileg integráltan tartalmazó telepítő csinálta.
-
Váá, nagyonhülyevok, kapitális user error: mit a projekthez használni próbáltam egy a gépen felejtett 21h2-es (amúgy natúr M$) iso
, ez kész... Valódi 22h2-es image-el sima liba
(cukorkáért megoldandóként feladhattam volna az olvasótábornak, hogy a linkelt screenshotomból is kiderül hol hibádzik a dolog)
-
Hmm, most hogy mondod, lehet jól megszivattam magam, uis a gépen, amin mókolom a telepítőt eleve 22h2 van, az évek során szépen frissítgetve
. Régesrég amikor egyszer új verziós telepítőt csináltam, kellett hozzá külön ADK. No de azt meg nem frissítette senki = a beépítettel valszleg ment volna. No mind1, mindjárt lent van a különbejáratú ADK, mostmár azzal fogom csinálni
.
-
Most jutottam el hogy kipróbáljam 100% dpi.
Ugyanaz. Nem jelenik meg az igen-nem gomb, ez a 100%-on készült printscren.
Viszont jött az isteni szikra, balra nyíl, elvileg az az igen gomb és enter. És így tudtam párosítani a telefont.
De hogy miért hiányzik a párbeszédablak fele, az rejtély.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bluetooth hangszórók
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- E-roller topik
- Kuponkunyeráló
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest