- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
sajog159
aktív tag
válasz
Fürkésző #60403 üzenetére
OK, értem.
Valóban, „Intel 82945G Express…” kártya van az alaplapon. És feltételezem most aligha várható, hogy ehhez az őslelet kártyához Windows küldjön (most már értem, miért írtál anno „Ha mázlid van, a megnyíló ablakban ott lesz a keresett driver.”)
Megpróbáltam az Intel oldalrólletölteni a xx945G express chipsethez való drivert, pontosabban egy könyvtárat, ahol indítható egy setup.exe file; a végén tényleg felinstallál egy drivert, de valami hibát jelez a setup utolsó lépésnél:
És nem is működik ez a driver.
Válaszolva a kérdéseidre: Windows 7/32 bit van a gépen és ehhez való drivert töltöttem, szándékom szerint.
Lassan ott tartok, mint annak idején a Kohn, akinek dögleni kezdték a libák, mire Grün: „Kevesebb vizet adjál nekik.”, de nem használt a jó tanács, mire a Grün: „Ne kukoricát adjál nekik, inkább korpát.”. Így ment egy ideje. Egy hónap múlva újra összeülnek meginni kis kósert és mondja a Kohn, sajnos megdöglött az összes libám, mire Grün: „Nagyon sajnálom barátom… pedig lenne még pá jó ötletem!”
Szóval vannak még libáim és nem is élet-halálról van szó!
Üdv,
-
sajog159
aktív tag
válasz
Fürkésző #60352 üzenetére
Szia,
Elindítottam a Win update. Volt is benne az nVidia hangkártya is, kipipáltam, stb.
Újraindítás után nem indult simán: indítási hibaüzenet. "Induljon a hibaelőtti állapotban" opciót választottam (nem emlékszem mi volt a másik lehetőség). Elindult, e semmi javulás.
(Ja, sajnos a Darkness és Richter36 - #60355, 60366 - javaslatai sem hoztak eredményt)
Valamit rosszul csináltam?
Üdv
-
sajog159
aktív tag
Üdv!
Egy másik topikban kaptam egy tanácsot: „A Windows 7 update választható frissítéseinél talán meg fog jelenni hozzá egy driver, ki kell pipálni és fel kell telepíteni.” Ott ez off téma, ezért itt kérdezem.
A Win frissítések úgy látom a háttérben „szokták” telepíteni magukat… lenne kedves nálam ehhez jobban értő ember – ami feltehetően nem kevés – kicsit profánabb módon elmagyarázni, mit is jelent a fent félkövér/dőlt betűkkel leírt mondat. Mi is lenne a teendőm?
Ja, amire szükségem lenne, az a Intel 82945G Express integrált videokártya Win 7 driver.Előre is kösz!
-
sajog159
aktív tag
Hát, én sem vagyok túl profi…
Próbálom telefonon keresztül valami infót „kicsiholni”.
A Vezérlőpult/Rendszer/Eszközök/Videokáryák ezt írja ki:
„Intel ® 82945G express chipset family”. Ezt beírva Googliba, ezt találom az Intel oldalon:
Letöltsem a Drivert és majd ott talán lesz valami beállítási lehetőség?
-
sajog159
aktív tag
Nem tudom "jó helyen" e klrdezem..
Egy ismerősömnek az alábbi probléma van a HKC 2216a monitorral.
A gépén eddig Win XP volt és most fel lett rakva Win7 (nem került szóba, de feltehetően nem Windows telepítő CD-ről…) Alapvetően nincs probléma, de a kép nem tölti ki a monitor egész felületét. Körbe van 2-3 cm fekete sáv. A monitor MENÜ-ben, a „MÉRET ÉS POZÍCIÓ” menübe nem lehet belemenni: átugrik azon. Hol lehet beállítani, hogy egész képernyőre legyen „széthúzva” a kép?
Kontrrol panel/Képernyő-ben nem leltem megoldásra elsőreKösz
-
sajog159
aktív tag
válasz
sajog159 #51485 üzenetére
Hát elég gyorsan megtaláltam a válászt a windows.Mirosoft-com-nál:
"Ha a rendszeres, ütemezett biztonsági mentés idején a számítógép ki van kapcsolva, illetve alvó vagy hibernált állapotban van, a Windows biztonsági másolat eszköz kihagyja az adott alkalmat, és megvárja a következő ütemezett alkalmat."
Ha valaki máskép tudja, kérem jelezze...
kösz -
sajog159
aktív tag
Valaki!
Lenne pár kérdésem biztonsági mentést illetően (Win7):
1. Lehet e alvó állapotban időziteni a mentést? pl. éjszaka 3-ra?
2. Ha lehet, "visszaalszik" e PC mentést követően? Vagy így beállitható e?
3. A PC hibernálása és "Zárolás" az ugyanaz? Ha nem, hogy lehet hibernálni? Nem látom a "Zárolás"-t a START -> Leállítás gombnál ...
4. Azt olvastam, hogy a PC-nél általában hibrid mód a defolt beállítás hibernáláskot ... ez végkép megzavart. Hol lehet ezt ellenőrizni, állitani?Kösz,
-
sajog159
aktív tag
válasz
Szirtimorc #51437 üzenetére
Szia!
Nem akarok erösködni, de az általád írt út és az általam írt nem ugyanoda vezetnek. Igaz, nálam volt egy elírás: az ""XXX Entry Keybord" helyett "az "USB Optical Mouse" gombnál kell a jobb klikk, stb. De nagyon hasonló ablakok nyílnak ki (a billenytyúzetnél is ke lehet kapcsolni az ébresztést az Energiagazdalkodás fülben (kivenni a pipát).
(Amit Te írtál, ott valóban nincs pipa)
Üdv, -
sajog159
aktív tag
válasz
Szirtimorc #51427 üzenetére
Szia!
Véletlenül a nekem küldött válászban új kérdést tettel fel, de nem baj ("Új hozzászólás" gombot kellett volna megnyomnod).
Te kérdésedre Win7 estén a válász: vezérlőpult -> Hardver és hang -> XXX USB Entry keybord -> ezen jobb klikk -> kinyilik egy új ablak, azon Hardver fül és Tulajdonságok gomb megnyomása -> megint kinyit egy új ablakot, azon nyomd meg a beállítások módosítása gombot -> egy új ablak, azon Energiagazdalkodás fül, azon "Az eszköz felébreszti a szamítógépet": pipát kivenni.
Ennyi csak -
sajog159
aktív tag
Valaki!
A pár nappal ezelőtti Win 7 összeomlás és újratelepítést követően csináltam egy rendszermentést a 2.-ik winchesterre és ezeket látom:
Jól gondolom, h. a "WindowsImageBackup", valamint a "GÁBOR-PC" könvtárak maga a back up ill egy ISO kép? és ezekről kell szükség esetén helyreállítani a rendszert?
Ja, még egy kérdés. Ezek a könytárak a tulajdonségok ablak szarint 0 bit mérétüek, ez normális?
Kösz,
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest