- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
kovy79 #71896 üzenetére
A boot partíció nem a kiszedett ssd-n volt? Elvileg a macrium reflect-nek is van boot helyreállító funkciója. A win 7-hez használható e, azt nem tudom. Mintha a win 10, vagy 11 topikokban említették volna, hogy áthelyezhetők az induláshoz szükséges bejegyzések a másik lemezről, de ehhez kéne a másik lemez is, vagy talán jó lenne egy tetszőleges win7 meghajtója?
Szerintem a win 7 telepítőben is van indítás helyreállító menü. Nincs egy telepítő kéznél? -
cocka
veterán
válasz
kovy79 #71896 üzenetére
Csak a 7-től az a probléma a szimpla másolgatással, hogy telenyomták a rendszert NTFS symbolic linkekkel meg junctionökkel. Ja meg hard linkek is vannak fájlokra. Szóval emiatt elég körülményes csak úgy átmásolni.
Ezért nem is enged már FAT32-t, mert az XP még nem használt NTFS linkeket, ezért ott választható volt a FAT32 is. És mivel a rendszerfájloknak amúgy bőven elég lenne a 4 gigás fájlméretkorlát, így lényegében a FAT32 is elég lenne, HA nem lennének a linkek meg az NTFS titkosítás, meg gondolom a Bitlockernek is az NTFS az alapfeltétele.
Na én ez alapján csináltam, de nekem is egyszer működött, egyszer nem:
(én GRUB bootloadert akartam vele kiirtani)
-
cocka
veterán
válasz
kovy79 #71893 üzenetére
NVME SSD
És ezt támogatja a Windóz 7?
Volt olyan frissítés amibe NVMe drivereket írtak?
Sose telepítettem egy eszközre két külön oprendszert. Két külön oprendszert általában külön-külön futtatok külön háttértárakról. Így semmi nem akad össze semmivel. Telepítéskor még a tápot is lehúztam arról, amire nem akartam, hogy barmoljon.
Ilyenkor amikor sehogy sem megy a visszaállítás, azt szoktam csinálni, hogy lementem az adatokat mittomén Macriummal és külön a registry software ágát meg a Documents & Settings ami mittomén milyen néven megy a 64 bites cucc alatt talán valami Appdata\Roamingban lévő ntuser.dat-ot, feltelepítem újra a windózt és akkor papíron a bootolás megoldva, a visszaállítást meg windózon kívülről csinálom visszamásolom a registry-ket, meg a data részt. Appdata könyvtárban is vannak fontos dolgok azt kész.
-
Doky586
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest