- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Ha az operációs rendszernek megszűnik a támogatása, meg ennek okán a programok sem támogatják tovább egy idő után, jelen esetben a Windows 7-et a böngészők újabb verziói, azon azért annyira nincs mit csodálkozni.
Az üzleti érdeket (vsz PC eladások felpörgetése) a Windows 11-nél lehet inkább elsütni és annál van az, hogy hivatalosan nem futtatható a rendszerkövetelményeknek nem megfelelő PC-ken, ellenben gyakorlatilag némi trükközéssel telepíthető és futtatható akár régi PC-ken is és nem feltétlen kötelező új PC-t vásárolni.
Azért akármilyen régi PC-n egy modern Linux sem feltétlen fut jól, pl. az említett 22-es Mintnél is minimum 2 vagy inkább már 4 GB RAM a követelmény, azok alá sem árt lassú HDD helyett a gyors SSD, legalább 2 magos vagy erősebb CPU, stb. Ahol ha ilyen HP 6510b laptopról van szó, vagyis 2 GB RAM, lassú HDD, akkor azon is inkább a könnyűsúlyú Linuxok fognak gyorsan működni, nem feltétlen az Ubuntu, Mint és társaik.
Ha ilyen ergya hardverkonfiguráció és bővíteni sem lehet + RAM-mal és SSD-vel, akkor annál a Windows 10/11 nyilván felejtős. -
King Unique
titán
A Windows 8.1-nél tudtommal nem volt ESU és a Microsoft weboldala sem említi, ellenben ugye a Windows 7-nél egyértelműen fel van tüntetve a 3 éves ESU. Fél éves meg amúgy sem szokott lenni, az minimum 1 év, vagy inkább több.
Max. olyan lehet, hogy a támogatás megszűnésével cordogálnak még egy ideig a beépített Defenderhez definíció- és programfrissítések, + a kártevő-eltávolító (MSRT) szokott még egy ideig, de etek nyilván nem egyenlők az ESU-val és teljes körű támogatással.
Igen, tudom, használtam évekig 8-at és 8.1-et is, egyáltalán nem voltak azok olyan rossz rendszerek mint amilyennek be lettek állítva. Sőt, a kritika mindig is inkább csak a Start menü hiányára, újfajta dizájnra (metro / modern UI), Kezdőképernyőre és UWP appokra ment, amiket ugye nem feltétlen volt kötelező használni és számos ingyenes 3rd party Start menü közül lehetett választani, ha éppen az kellett a felhasználónak (vagy nem, mert szvsz a WinX menü + Kezdőlépernyő kombó is bőven ellátta azt a feladatot). Ellenben a stabilitás, gyorsaság, funkcionális fejlettség és egyebek nem nagyon volt firtatható.
-
King Unique
titán
Az érdekes, mert az ESU már 2023 január 10-én megszűnt a Windows 7-nél, az arra épülő Windows Embedded Standard 7 esetében meg 2023 október 10-én.
Itt lehet a microsoftos MSE vírusírtó vagy egyéb nem ESU frissítéssel kevered... -
Doky586
félisten
Zárójelben jegyzem meg a 8.1-nél sokkal kevesebb gyökölés van a frissítéssel is. Kb. fel kell telepíteni 3-at offline, a többit automatikusan megtalálja.
Megjegyzem hogy a win7-hez is csk 3db frissítést kell manuálisan feltenni és utána gyorsan letölti az összes többit önállóan. Nincs különbség. Lásd topik összefoglaló.
-
8.1 nem támogat régi drivereket. 7-es meg gyak win2k driverrel már megy. (64bitesnek nyilván win2003 vagy xp 64 bites drivere kell)
Több projektemhez kell. Régi usb kijelző, régi videókártyák stb.
Bár win11 is eszi az xp 64bit drivereket de nem minden kompatibilis vele.
Pl voodoo1, driver jó de játékok nem hívják meg, még nyomozok miért. (Ez egy régi sandy bridge xeon amibe teszteltem)
Win8 videókártyáknál megköveteli a wddm-et. Win11 szintén bár hála a jó égnek felrakható wddm 1.0 driver is, viszont régi videókártyáknak XPDM driverük van csak. (GeforceFX már WDDM de az alatt Xp van csak)
Nem videókártya esetén jó a 64bit xp driver is win11 hez de sok gond van vele (voodoo1 és 2 is csak gyorsító, nem videókártya)Szóval a 7-es az átmenet a régi és új között, azért kell az nekem.
-
-
-
Doky586
félisten
Ne másolgasd a rendszert filekezelővel. Arra ott a Macrium Reflect vagy a beépített lemezkép mentő. A saját adataidat dokumentumaidat meg csak nem symlinkezted össze vissza.
Fat32 (már) nem rendszerlemeznek való. Win98-on még elment, de nem ma... főleg hogy win csak 32GB-ig tud fat32-re formázni, mostanság pedig ~100GB az ideális C méret. -
Doky586
félisten
XP és W7 közt változott a bootloader, úgyhogy ha az xp ment fel utoljára akkor nem csoda ha használhatatlan lett. esetleg parancssorban pendriveról cseréld vissza.
Már XP alatt is volt hardlink ntfs-en, párszor megtréfáltam a haverokat hogy egy könyvtár mérete nagyobb mint az egész hdd mérete.
Illetve már XP-re is volt bitlocker, de az csak fat32 meghajtón működik. Tehát a bitlocker ntsf és fat32-n is működik.
-
kovy79
őstag
Ne is mondd, kb. 2 napot szívtam vele 2018-ban.
Szóval a rendszer 5 éves és minden flott...volt.Gondoltam én is hasonlóra, Linux alól le is mentettem gyorsan az egész Win7 partíciót.
De jó lenne valami teljes leírás.
Megvan az eredeti boot mappa, bootmgr, stb.
Nem hiszem el, hog nem lehet valahogy működésre bírni. -
Zoz
őstag
STOP 7B, amikor a driverek betöltése után nem találja a rendszer meghajtót (pl SATA-nál IDE/AHCI beállítás probléma). Jelen esetben mivel külső vinyóról van szó, az USB 3-as driverekkel van a probléma. Ami az újabb Wineknél már benne van alapból.
Esetleg ha egy olyan telepítővel próbálnád meg, amibe már integrálták az USB 3 drivereket. -
kerdezo20
újonc
Köszönöm a fenti sorokat. Így egészen más, mint amit a windows súgóban olvashattam.
Az utolsó lépés nem sikerült.... betöltöd a charmap.exe-t és ott lesz a Batang alatt egy újabb Batang osztály Batang (Saját karakterek) címmel. Karakter másolása és "mehet a szövegekbe"....
- A "mehet a szövegekbe" <crrl><v> -t jelent? Mert ezzel nekem nem sikerült, a karakter helyett a menü-ikonok egy részének kicsinyített képét szúrta be, mintha megzavarodott volna.
- A szövegszerkesztőben (beszúrás - szimbólum - egyéb szimbólum) lépések után megjelenő karaktertáblában viszont nem jelenik meg a (Saját karakterek) részleg, tehát onnan sem tudtam a szövegmezőbe tenni.Van még valami apróság?
-
kerdezo20
újonc
Köszönöm a figyelmet.
Hogy hogyan van azt nem tudom, azért kérdezek. A hetvenes évek elején a másodfokú egyenlet megoldóképletének programozásáért kaptam jó jegyet, de nem lettem programozó. 30 éve használok számítógépet, a dos-os ékezetessel kezdtem, aztán a korai windows-okkal folytattam. Tehát ha valami fontos, abba beleásom magam. Egy ideig azt hittem idővel kiismerem magam. De már nem hiszem, mert nagyobb iramban jönnek a változások.- Az eudcedit.exe néven előhívható fontszerkesztőben készített egyéni karaktert hogyan tudom máshova menteni, mint amit a program kínál, az EUDC file-ba? Amit nem találok a gépen. Hogyan tudok hozzáférni vagy onnan a karaktert kivenni, előhívni, a fonttáblába áttenni?
- És hogyan tudok helyet adni neki a fonttáblán (gondolom ami a "beszúrás - szimbólum - egyéb szimbólum" úton jön elő a szövegszerkesztőben)? Vagy van egy másik felülete, hozzáférése is a fonttáblának, nemcsak a szövegszerkesztő beszúrás menüpontjából? -
King Unique
titán
-
King Unique
titán
Itt valamit lehet keversz, mert a formázásnál a lemezfoglalási egységnek (klaszterméret) tudtommal nem sok köze van ahhoz, hogy létrejön-e rendszer számára fenntartott partíció a telepítésnél, vagy sem. Ahol normál esetben eleve létrejön a 100 MB-os rendszer számára fenntartott partíció a Windows 7 BIOS/MBR szerinti telepítésénél is (példa). Max. akkor nem szokott, ha szükség esetén nincsen előtte törölve a lemez és az előre particionált célmeghajtón már meglévő partíció van megadva telepítési célnak, akkor oda teszi a rendszerindítást és azt jelöli meg aktívként. Ha több fizikai meghajtó van és talál másikon elsődleges partíciót, amit be lehet állítani ilyen célra, akkor meg azt.
BIOS/MBR szerinti telepítésnél a rendszer számára fenntartott (system reserved) partíció eleve NTFS fájlrendszerű, ami ez előbb linkelt példánál is világosan látszik a lemezkezelőben. UEFI/GPT szerinti telepítésnél van FAT32 fájlrendszerű EFI-rendszerpartíció (ESP).
A formázásnál a lemezfoglalási egység mérete fájlrendszer és kötetméret függvénye, ahol NTFS-nél 16 TB-os kötetméretig az alapértelmezett lemezfoglalási egység = 4 KB, 16-32 TB között lesz 8 KB. Egyénileg ugyan akár kisebb kötetméretnél is beállítható nagyobb foglalási egység, csak épp normál esetben felesleges piszkálni, meg pláne egy windowsos rendszerpartíciónál, ahol a 16-32 TB-os rendszermeghajtó sem éppen reális, meg alapesetben bőven jó az, amit alapértelmezetten beállít a Windows.
Ez a Kon-boot max. egy opció a több közül, de ha eleve megoldható a Windows telepítőjét bootolva parancssorban is, akkor nyilván nem létszükséglet az előbbi.
Igen, valóban a Windows 8/8.1-nél jelent meg először a Microsoft-fiók használatának lehetősége, viszont a digitális licenchez kapcsolás, stb. funkciók a Windows 10/11-nél. Meg ugye az utóbbiak aktívan támogatottak jelenleg is, míg az előbbi már nem. Kösz a helyesbítést!
-
King Unique
titán
Nem világos a klaszterméretnek mi köze van ahhoz, hogy létrejön-e ESP, SR, WinRE, stb. partíció, ahol MBR sémánál a rendszer számára fenntartott (system reserved) partíció az, ami nélkül működhet a bootolás. + Itt a HDD / SSD logikai-fizikai szektorméret számít tudtommal, ami pl. UEFI/GPT sémánál is fel van tüntetve és ott is az EFI-rendszerpartíció (ESP) méretére vonatkozóan. Ezen 4-partícós elrendezés pedig Windows 10/11 rendszereknél van és ott 16 MB az MSR partíció mérete, ellenben régebbi Windowsoknál (pl. Windows 7) nem feltétlen, meg utóbbiaknál az MSR mérete 128 MB.
-
King Unique
titán
Ugyanazon PC-n belül a rendszermeghajtó (HDD / SSD) cseréjének normál esetben pont nem kellene befolyásolni a Windows aktivált állapotát, mivel az nem jelentős hardvermódosítás, a jelentős hardvermódosítás = alaplapcsere, komplett PC csere. + Még a BIOS-frissítés az, ami annak minősülhet az aktiválás szempontjából (példa).
-
King Unique
titán
Mint már említve lett, a WinToUSB-nél is beállítás / beállítás kérdése, az "MBR for BIOS and UEFI" sémánál lesz a mellékelt screenshoton lévő állapot, ellenben natív "GPT for UEFI" esetén eleve GPT partíciós séma lesz és EFI-rendszerpartíciót (ESP) is létrehoz, meg hasonlóképpen működik a Rufus is egyik / másik opciót választva. Na meg ugye ESP és MSR partíciók csak GPT-lemezen vannak, ellenben MBR-nél nincsenek, ahogyan pl. aktív és kiterjesztett / logikai partíció meg csak MBR-nél van, ellenben GPT-nél nincsen.
-
King Unique
titán
Mivel a nemrég leírtak értelmében a Windows 8.1-nél ugye adott a natív USB 3.0, NVMe és teljes körű UEFI támogatás, ezért annál nem meglepő, ha modern PC-n is gond nélkül megy az UEFI-s telepítés, ellenben egyéb irányú támogatás (WU, böngészők, stb.) híján már azzal ott van a felhasználó, ahol a part szakad.
Mármint esetedben azon a ki tudja milyen régi laptopon, mert pl. nálam egy 10+ éves Lenovo G580-ason vígan megy a W10 és a W11 egyaránt, igaz az utóbbi telepítéséhez trükközés kellett.
A WinToUSB eleve más, az Windows To Go szerinti telepítést csinál USB-s meghajtóra, ami bootolhat UEFI módban a GPT mellett akár még MBR alapon is.
Ellenben ha normál módon történik a telepítés belső meghajtóra, akkor ott UEFI bootolási mód szerinti telepítésnél eleve követelmény a windowsos rendszermeghajtónál a GPT partíciós séma és az EFI-rendszerpartíció (ESP) megléte, sőt alapesetben az előbbinél (WTG) is, ha úgy van beállítva a programban. -
Doky586
félisten
a GPT csak a belső lemezeknél követelmény uefi esetén, pendriveon nem.
ott vagy az efi könyvtár vagy a shell.efi file a gyökérben szükséges, ha nálad egyik sincs akkor elfelejtetted tisztára törölni a pent rufus után, ez vezet téged félre..Nálam hiába indul a win7 telepítő uefi bootal B550 lapon usb2-re átkonfigurált porton sajnos a windows indítása képnél megáll és az egér ledje is kikapcsol. túl régi az os az új laphoz.
-
Pista0001
addikt
Amikor XP-ről 7-re váltottam, egyben magam mögött is hagytam a 32 bites rendszereket. Akármennyi ramot tettem a gépbe, csak 64 bites oprendszert telepítettem. Akkoriban nekem is 2×2 giga volt, de mivel használtam dvga-t, már ehhez is kevés lett volna a 32 bites oprendszer.
-
King Unique
titán
A 32 bites Windows 10 még mindig jobb a Microsoft és az egyes programok által még évekig aktívan támogatva, mint az előbbiek híján a már EOL Windows 7.
Vagy ha most mindenképpen 64 bites Windowsra váltás a cél, akkor viszont marad jobb híján a tiszta telepítés, meg ott is aktív támogatással értelemszerűen a Windows 10/11. -
Doky586
félisten
-
King Unique
titán
Windowsoknál a 32 bitesről a 64 bitesre váltás köztudottan csak újratelepítéssel oldható meg, max. a felhasználói profilt lehet átmásolni pl. ezzel / egyéb programmal. Vagyis itt max. a tiszta újratelepítést a 0-ról lehet emiatt halogatni, ellenben a "rendszer upgrade" más dolog, az most is megoldható Windows 7-ról újratelepítés nélkül közvetlenül pl. Windows 10-re, az utóbbiból még van 32 bites változat.
-
Doky586
félisten
Hát ezért szokás előre gondolkodni és rendszermentést készíteni akár a win7 eszközével akár macriummal fileba.
Lemezkép biztonsági mentése -
-
King Unique
titán
Az igaz, hogy maga a felhasználó is fontos ilyen téren és komoly hibaforrás lehet a user error is. Viszont egy már évek óta nem támogatott rendszernél nem nagyon van miről beszélni biztonság szempontjából, meg ha maga a Microsoft és hárombetűs szervek is felhívják a figyelmet a biztonsági kockázatra, nem javasolják emiatt ilyen formában a további használatát, ahol ilyenkor nem sokat érnek az olyan fotelbölcseletek, hogy nem kell azzal foglalkozni.
Az pedig ugyancsak fals megközelítés, hogy kizárólag csak "olyan" weboldalak megnyitásánál lehet belefutni malware-be, amikor pont kiemelt célpontok a népszerű, sokak által használt közösségi platformok, hírportálok, netbank, stb. weboldalak.
Tehát nem támogatott Windows mellé nem támogatott Office, valóban parádés párosítás.
Miért ne lehetne új funkciókat hozzáadni a rendszerhez, miért ne lenne azokra szükség, csak mert egyesek azt állítják újabb fotelbölcseletként, hogy nem kell? Ez nyilván nem így megy szerencsére és nyilván nem véletlenül kerülnek bele a modern Windowsokba biztonsági és kényelmi fejlesztések, valamint technológiai újítások, meg közben ugye a hardverek is fejlődnek, azzal is tartani kell a lépést. Ahol pl. az ennél az összehasonlításnál felsoroltak is eleve hasznosak, szükségesek lehetnek adott feladatra, amik ráadásul csak a kommersz funkciók és a jéghegy csúcsa, olyan manapság alap dolgokat nem is említve, mint pl. a virtuális asztalok és a sötét téma + éjszakai fény, amik a W10 előtti Windowsokból eleve hiányoznak, ahogyan a 8/8.1 kivételével az előbbiek részben / teljesen szintén.
A felhasználók többsége általában pont nem akarja mélyebb szinten túrni a Windowst, amit akar, azt pedig az asztalon, fájlkezelőben, vezérlőpultban / gépházban bőven be tudja állítani. Aki igen, annak pedig ott van a vezérlőpult / gépház, + a registry és csoportházirend, amik megint nem újdonság. Ha valamit esetleg elsőre nem talál, akkor pedig eleve van a tálcán, Start menüben és a gépházban is kereső, + a webes kereső is kiad rengeteg szemléletes leírást és videót egy adott témáról, beállításról, stb. Szóval ilyen alapon nyilván csak a szokásos fals és túlzó állítás, hogy nem lehet megtalálni és "nyomozónak" kell lenni, inkább úgy reálisabb, hogy az nem tudja megtalálni, aki nem akarja.
-
-
winhate
őstag
Tudom kutyát nem érdekli,
Ez nem igaz. Engem pl érdekel.Akinek van esze az használja is
Kezd ez a win10 , win11 , új hw vásárlás ilyen rémuralom szerű álom lenni.
Márpedig a megvásárolt hweimet fogom használni akkor is !
Amig van rá sw... ( pl Nod32 16 os az utolsó verzsön win7 re) -
Jarod1
veterán
hát ez ilyen.,,,
Nemrégen 1 Sony Vaio laptopra kellett volna win7 et rakni, de Sonynál megszűnt a driver támogatás, se lan se Wifi, így netre nem tudod kapcsolódni, aztán rábróbáltam a Win11 et és felment rá
Nagyom mókolós ha Win7 et akarsz frissen telepíteni, inkább használok Aomei backupot- külső winyóra
én amúgy win7 et használok a laptopom,,, mert utálom a 10 et.. -
Krystal_s
addikt
Hm... i5 gagyi egy Dell Latitude notebookban?
Szép is lenne, ha kevés lenne böngészéshez. Tiltottam a Foxnak, hogy a lemezre írjon. Minden ramba megy és nem akarom elkiabálni, de gyorsabbnak tűnik minden. A net tele van ilyen problémákkal, hogy a FFox szarul kezeli a memóriát évek óta.
Nekem főleg a Facebook miatt jött elő az említett probléma. Sokat görgetek ott. Végtelen sok poszt és képek. Egyszerre csak pár lap van csak nyitva, de a böngészőt csak pár naponta zárom be. (Sandboxieban futtatom) Biztos összejön pár 1000 script,de attól még nem kéne megakasztania a gépet, ha normálisan kezelné a gyorsítótárat.
Gyenge CPU-nál szerintem hamar érezhető lenne, ha lassú, vagy szenved. -
_DiEGO_
őstag
Semmi, tele volt C meghajtó fullra. Nemcsoda hogy nemtudott elindulni sem. Rátoltam egy USB-TO sata adapterre és így rá a gépemre. Aztán már dobta is hogy kevés a hely a lemezen
Töröltem ~17GB maszatot Temp mappából és még sok maszatot, hogy minél valószínűbb legyen a könnyebb elindulása, ha még netán sikeres lenne. Miután töröltem több mint 40GB-nyi felesleget. go vissza és start. Lámlám mi történtelindult a windows betöltése, tekert is egy jó darababig és aztán egyszercsak sikeresen helyreállt . hoppá
Edge -ben pár reg volt csak, a több a Chrome-ban. Edgéből kézzel kiírtam , Chrome-ból meg Képmetszóvel kivágtam, miután rányomtam a Jelszó megjelenítésre!
Sikerköszi mindenkinek a segítő jobbot ! És a szándék az első a mindenek felett !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest