- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Netfone
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
Pista0001 #71803 üzenetére
Nahh, itt vagyok az erőgép mellett. Amd a6 9500 cpu (sima 2 mag), gigabyte a320m-s2h alaplap (am4-es), 4 GB ram, ssd, eredeti win 10 home, minden auto-n. Szolid használat mellett is 40-100% között a cpu használat. Főleg új dolog indításakor, vagy új oldal nyitásakor ugrik 100-ra és akkor már akadozik minden.
-
Armagedown
őstag
válasz
Pista0001 #71796 üzenetére
", nem lehet úgy beállítani (egyszerűen menüből legalábbis), mint a 7-et"
A menüből nem is, de Csoportházirendből beállítható, ugyanúgy, mint a Windows 7nél. -
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Pista0001 #71777 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Akkor azt hiszem, egy üres HDD-re (mert olyanom van kéznél) fogom képfájlként lementeni az SSD-t (vagy akár klónozni). Aztán az SSD-t berakom a HDD-s laptopba (a HDD helyére), hátha elindul vele, ahogy írtátok, működhet.
B) Ha a két laptopnál stimmelnek az alapvető Legacy (CSM) vs. UEFI, IDE vs. AHCI mód beállítások - ez nekem kínai, úgyhogy fogalmam sincs.
Egyelőre nem veszek SSD-t, mert van egy gépen kívüli SSD*, csak egyelőre másra kell, így nem akarom felhasználni most még. És ha majd minden klappol, azaz ez az SSD* is felszabadítható, akkor ez az SSD* kerül be véglegesen a HDD helyére.
-
Warton
őstag
válasz
Pista0001 #71731 üzenetére
Tudom, én is csináltam már ilyet többször, de ennél a gépnél valamiért nem ment az upgrade, már meg nem mondom, hogy mit írt ki, hogy mi volt a gondja. Többször futottam neki. Emlékeim szerint nem nagy tudomány, mert kb. magától cseréli le magát W10-re.
Innentől OFF egy kicsit, csak nehogy megszóljanak megint.
Aztán azt tapasztaltam, hogy borzasztó lassú, ekkor cseréltem benne processzort, ami nem igazán oldotta meg a problémát, BIOSt is kellett frissíteni az új proci miatt.Aztán a terv az volt, hogy a benne lévő SSD-re telepítem a W10-et, amin a W7 volt és azt sem engedte, még formázni sem. Még linux gépbe betéve sem tudtam formázni. Olyan, mintha lenne rajta valami védelem.Vagy valami el van baxva az SSD-ével. Nem nagyon értek hozzá amúgy. A SMART értékekben nem látok semmi extrát. Úgyhogy most egy másik HDD-re telepítettem a W10-et, de ott meg a fenti probléma van.
Ha nagyon nem fog menni semmi akkor lehet az lesz egy zsírúj HDD-re felnyomom a W7-et és onnan próbálom meg upgradelni.
-
King Unique
titán
válasz
Pista0001 #71716 üzenetére
A bejelentkezési képernyőn a jelszó alaphelyzetbe állításához nem kell 3rd party program, max. a jelszókiadási meghajtó, ha készült olyan korábban és a jelszó emlékeztetőt elfelejtette a felhasználó.
Ha az előbbi módon nem megy, akkor viszont mindenképpen mókolni kell, ahol azért a Windows telepítőjének előtúrása, majd pendrive-ról bootolása nem akkora extra, hogy ne lehetne valahogyan megoldani. -
King Unique
titán
válasz
Pista0001 #71483 üzenetére
A klónozásnál normál esetben megmaradnak az eredeti partícióméretek, ellenben olyan előfordulhat, hogy partíción belül a foglalt terület mérete változik, ha nem másol mindent (pl. átmeneti, ideiglenes fájlok) a program, meg a tekintetben is lehet akár eltérés, hogy az éppen futó Windows vagy külön bootolt WinPE környezet alól történt-e a klónozás.
Ha hiba nélkül lefutott a klónozási művelet és utána rendben bootol a célmeghajtóról a Windows 7 és megfelelően működik, akkor az úgy elvileg oké. -
King Unique
titán
válasz
Pista0001 #71384 üzenetére
Persze hogy nem feltétlen, mivel eleve van a témának saját topikja, lásd SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD), legközelebb ott kellene feltenni az ilyen kérdéseket.
How to enable or disable write protection on a USB flash drive
Ha a linkelt leírásban lévő módszerrel nem sikerül megszüntetni az írásvédettséget, akkor vagy az USB-s adapter - ha abba van téve a memóriakártya - , vagy maga a memóriakártya a hiba forrása. Ahol az utóbbi sem lenne meglepő, ha elhasználódnak a cellák a sok írástól - ami normális működésű wear leveling híján nem csoda - akkor letilthatja a vezérlő a további írást, tele van ilyen esetekkel a téma topikja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Filmvilág
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VPN topic
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest