- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
SP4C3
veterán
Elméletileg megmaradnak az adatok, csak nem tudsz majd feltölteni mellé. A legjobb megoldás, hogy letöltöd, személyes NAS, usb-s hdd, esetleg magára a gépre.
Ha fontos adatokról van szó, akkor legyen egy másolat a gépeden, egy a felhôben és legalább mégegy egy harmadik helyen. (teszem azt usb-s hdd-re mentve a havernál), így ha leég a házad (neadj' Isten) s nem éred a felhôt, még mindig van egy harmadik pillér... Ezt így szokták javasolni, nekem 3 gépen vannak mentések (sajnos ugyanazon épületben), felhôben, meg USB-ken.
Eddig *kopp-kopp* még nem volt semmilyen adatvesztés, a lassúcska netemmel sem kellett még felhôznöm, ott elég elavultak a file-ok, mivel 16/1-es hozzáférési sávszéllel elég pain in the ass felhôzni. (90napig tartott a mentés, éjjszakánként, néha nappal is), mire minden fontos adatot sikerült menteni. -
krealon
veterán
"Hálózatba kötve PC-k, egy NAS-t használunk szerverként, melyre dolgozunk.
Egy word megnyitva, szerkesztve, közben megszűnik az internet kapcsolat. Ezután ha nem időben mentettük a fájlt (vagy pontosan nem tudjuk milyen művelettel) bezárása után a fájl már nem lesz törölhető."Az irasvedettseg annak koszonheto, hogy a korabbi sesssion-bol zarolva van a fajl. A halozati problema megszunese utan a kliensek nyilvan ujracsatlakoznak, es a NAS ezt egy uj munkamenetkent (session) ertekeli.
A NAS beallitasaitol fugg, hogy hogyan kezeli a kapcsolatokat, igy kivulrol ez nem fogod tudni befolyasolni.Egy rendesen kialakitott helyi halozatnal, nem szabadna az internetkapcsolat megletenek hatassal lenni a helyi halon mukodo NAS-sal tartott kapcsolatra.
Ha a NAS nem a helyi halon van, akkor persze teljesen termeszetes a fent leirt "hibajelenseg".
Szerk:
(#62299) psg5Ha van rendszergazda, megfeleleo hozzaferesi jogosultsagokkal, akkor ugy konnyu.
-
dugo_
veterán
Használd az első .bat fájlt.
-
cigam
titán
Szabályok mentése.
Esetleg célprogrammal.
Vagy a registy-ben könyékig turkálva:
HKCU\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows Messaging Subsystem\Profiles -
psg5
veterán
Valamint még egy kérdés: Most 2007-es ofice van a gépen. a 365 telepítéséhez le kell törölni vagy felülirja majd ez a "sulis" office? Valamint úgy látom a telepítője x86-os. Lehetséges, hogy nincs 64 bites belőle? Ha igen hogy találom meg ezen a sulis oldalon (ha már valaki használta).?
-
VGYke
addikt
Outlook topic hátha ott... bár eléggé inaktív az is....
-
akaido
addikt
Gondolom az alábbiak szerint állítottad be:
"Incoming Mail (POP) Server
Server - pop.mail.yahoo.com
Port - 995
Requires SSL - YesOutgoing Mail (SMTP) Server
Server - smtp.mail.yahoo.com
Port - 465 or 587
Requires SSL - Yes
Requires TLS - Yes (if available)
Requires authentication - YesYour login info
Email address - Your full email address (name@domain.com.)
Password - Your account's password.
Requires authentication - Yes"A szerveren lévő tanúsítvány nincs jól beállítva(ergo le kell szedni), vagy rossz néven csatlakozik a szerverhez. A pop3/smtp-s kapcsolódás esetén próbáld meg kikapcsolni az ssl-t.
-
törölt tag
Freemailes tapasztalat: Ha elküldöd újra egy párszor, van, h átmegy végül
Ill azt szoktam, ha fontos, h átmenjen a levél, de még többedszerre sem megy át, h a thunderbirdben a címzett emailjét írom be feladónak, mert a saját szerverét nem dobja ki
, és válaszcímnek meg úgyis a sajátom van ott
-
bobalazs
nagyúr
Árakról nem tudok, annyit tudok mondani hogy 7-ről 10re frissítesz ugyanúgy teljes értékű lesz mintha boltban vetted volna. illetve nézd át árakat te.
(#50546) timelord1987
Ez azért van mert a nem látja a sata drivereit a telepítő. Kézileg meg kell adni neki telepítéskor. -
kispx
addikt
A groove monitor az office része. Ellehet távolítani, bár nem lassít.
futtatás -> msconfig -> startup fülnél kiszedheted mindkettőt.
-
baboss
őstag
LonGleY
Az sokáig tart,minél nagyobb a meghajtó,annál tovább tart.és ha nemért hozzá akkor a rendszert is tönkreteheti.
Win 7 alól így kell törölni.
Vezérlőpult-Felügyeleti eszközök-Lemezkezelés és jobb klikk a C rendszer majd kötet kiterjesztése,de előtte töröld a Win 8-nak létrehozott F partíciót.(jobb klikk-Kötet törlése) Majd törölni kell -Vezérlőpult-Felügyeleti eszközök-Rendszerkonfiguráció-Rendszerinditás,és itt csak a WIN 8 a töröld.
Majd számítógép jobb klikk C-tulajdonságok-Lemezkarbantartó-Rendszer fájlok törlése-és itt pipa mindenhova,majd OK. -
LonGleY
veterán
1. normális levelezőprogram (Thunderbird, eM Client stb.) vagy csak simán a webes felület használata (a WLM mindenesetre instant kuka)
2. normális email cím használata, ahol a spameket már a szolgáltatás kiszűri
+ új email cím, ha a mostanit annyira bombázzák (azt persze nem érdemes minden vacakra használni, meg nyilvános oldalakra kipakolni)
-
twine
veterán
Vírusírtós topicban gyorsabban kapsz, hatékonyabb segítséget,,,
Egyébként pedig Kaspersky Rescue Disc-ből csinálsz egy bootolható pendrive-ot,,,
Elindítod róla a gépet,,,lefrissíted az adatbázist(grafikus a kezelőfelület,,tök egyértelmű, és végtelen egyszerű) majd víruskergetés...EZ kinyírja neked... -
törölt tag
Nem akarok hülyeséget mondani, de majd az okosabbak kijavítanak
Szerintem érdemes csökkentett módban megpróbálni leirtani.
Vagy másik opció, ha jól tudom a Hiren's Boot CD-n vannak vírusirtók. Nem ismerem részleteiben ezt a programcsomagot, de talán hatásos lehet az is.
Vagy ahogy Spet is írta, a Microsoft Safety Scannere is le tudja irtani.
-
Ha nem megy, akkor thunderbird vagy outlook, ezek szerintem tudják a 35-öt. Vagy esetleg próbáld meg böngészőből küldeni, úgy tuti engedi.
(#36970) LonGleY : Az MS-sel nincs gond, szerintem a levelezőben van tiltva csak. Igaz az is MS termék, de böngészőből tudnia kellene ezt.
-
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
Anélkül nem megy a linux, olyan fájlrendszer kell neki. De csinálhatod a telepítővel is. Sőt, az egész partícionálást is, mert általában szokott lenni Gparted egy felhasználói linux telepítőn. Egy a lényeg, nem azzal a rendszerrel vágod le a partíció végét amelyiket meg akarod nyírni. Hacsak nem a datát nyírod meg, akkor mindegy honnan csinálod.
Meg a GRUB-ot a partícióra rakd, ne az MBR-re.
Esetleg EasyBCD bejegyzés windows bootmgr-be a linuxról ha kész vagy. -
Nem akad össze, de arra figyelj, hogy ilyenkor, ha már van 1 windows telepítve, nálad már 2, hogy a linux partíció csak 1 darabból álljon. Én próbáltam már win 7 mellé egy ubuntut, 3 vagy 4 partícióval a linuxot, de valamiért hibába ütköztem. 1 linux partícióra meg elsőre felment a linux. Persze a dual boot is jó lett.
-
LonGleY
veterán
Szóval, ha konkrét programokról van kérdésed, könnyebben tudok/tudunk segíteni a megfelelő verzió kiválasztásával. Személy szerint elég régóta gyártok szimplán kitömöríthető verziókat az amúgy csak telepítős változatban elérhető programokból, megkönnyítve ezzel a rendszer programokkal való benépesítését. Ha érdekel a téma, ajánlom ezt a - még fejlesztés alatt álló, de később nagyon sok idevágó információval felvértezett - oldalunk. Az egész célja az, hogy a korrekt, jól használható programokat gyűjtsük össze, ne ilyen all in one híroldalt csináljunk.
-
LonGleY
veterán
Teljesen programja válogatja, hogy melyik milyen tulajdonságokkal bír, függetlenül attól, hogy telepíted, vagy csak kitömöríted. Mindkét esetben hozhat létre a program a felhasználói fiók alá tartozó bejegyzéseket az AppDatában, és mindkettő bejegyezhet registry értékeket. De az igazi "portable" program attól portable, hogy szállítható, azaz a beállításokra a saját mappáján belül - relatív úton - hivatkozik. Ilyenkor, ha a mappát áthelyezed máshova, éppen ugyanúgy fog működni a program. Ettől pl. USB tollon remekül működik, akár több gépen is. Könnyebb backupolni, új rendszer alatt pedig elegendő csak újra kicsomagolni, máris használatra kész.
A telepítőket többnyire a kényelem miatt vannak, de azon belül is a normálisabbak felajánlják, hogy milyen módon szeretnéd a programot használni. Kiválaszthatod, hogy az appdatában tárolja az infókat, vagy a saját mappájában (pl. AIMP, foobar2000 stb.). Nem igazán lehet általánosan megmondani, hogy melyik a jobb. Van, hogy a telepítőnek muszáj beregisztrálnia a programhoz pár DLL-t és egyéb fájlt, hogy a program működőképes legyen. Jó példa erre a FileZilla FTP kliens, ami ugyan tökéletesen működik a ZIPelt változatából kicsomagolva, de a telepítős változat az, amelyikkel működik a drag & drop (windows explorer és az FTP kliens között). A telepítő továbbá segíthet a programverzió frissítésében, így nem kell manuálisan felülírni a fájlokat, veszélyeztetve esetleg a már létrehozott beállításokat. Az Opera telepítője pl. jó példa ez utóbbira.
Amúgy az, hogy mennyire eszi be magát a rendszerbe, és mennyire fogja lassítani azt, az attól függ, hogy milyen a program maga, és hány komponenst akar a rendszerrel együtt automatikusan indítani. Az, hogy létrehoz pár registry bejegyzést, vagy maradnak utána fájlok, nem befolyásolja a rendszer sebességét. Túl van misztifikálva a dolog, és főleg a fizetős rendszerturka programok felől érkezik az az üzenet, hogy egy hűdegáz a gépednek. Az általános jótanács erre az egészre, hogy érdemes megválogatni a programokat. Ha jó a gyártó cég hozzáállása, akkor a gépednek sem fog ártani. Még az is lehet, hogy financiális okokból teletömik a telepítőt adware-rel, de ha ezeket kikerülöd, maga a program tökéletes.
-
quailstorm
félisten
-
LonGleY
veterán
A
Parted Magic-et szoktam még néha alkalmazni, ha a win valamiért nem látja a partíciókat / linuxos lemezről van szó / MS tábla újrakreálásához (ha valamiért összegabalyodtak volna már a partíció-beállítások) / lemez wipe-olására. Az LBA alaphelyzetbe állításához is van rajta 1-2 tool. Ha meg dolgozik, közben Firefox-olhatsz neten. :]
Ez egy ingyenes, Linux/GParted alapú, egyéb formázó, wipe-oló és adatmentő alkalmazásokat is tartalmazó bootolható lemez. Pár hónapja a letöltés módja fizetősre váltott *, de innen még lekapható az ingyenesen elérhető, nem túl régi ISO (a legfelső a legújabb). Érdemes tartani belőle egyet.
* Nem a program lett fizetős, csak a letöltés. Ilyenkor egyébként mi van, nem számítana wareznak a legújabb megosztása sem?
-
kispx
addikt
Én a registry cleaner részét nem használom, szóval arról nem tudok nyilatkozni. De a lemeztisztítót használhatod nyugodtan. Az csak az ideiglenes fájlokat, cache, előzményeket .. stb törli.
Mellesleg a Win7 saját lemeztisztítójába is nézz bele. A legutóbbi frissítés óta megjelent egy új menüpont benne. Az update-nak az előzményeit törli. Nálam egy pár 100 MB-ot felszabadított.
-
StSanya
senior tag
A Serviio ment eddig nálam, jó volt az is. Pár film lett így megnézve.
A linkelt összehasonlítás miatt telepítettem az Universal Media Server-t, gondoltam, többet tud. Eddig egy film lett vele nézve, a 3D-s Zöld Lámpás (Green.Lantern.2011.1080p.3D.BluRay.Half-SBS.DD5.1.x264), az teljesen OK volt... Illetve a magyar felirattal még küzdök...
Jah, és G-s wifim van, egy régi Linksys, igaz, Tomato firmware-rel...
Ha egyik sem válik be, próbáld meg a Plex-t, de azt én még nem teszteltem.
-
StSanya
senior tag
-
s3toraph
senior tag
Érdemes lenne a HDS-el ránézni. + Van rövid öntesztje is, 2 perc, ha az nem fut le rendesen, akkor nem 100-as a vinyó már. Valamint HD Tune-al le tudod ellenőrizni a felületet, több óra vinyó méretétől függően míg lefut, de jelzi a hibás szektorokat.
Ha másik telepítőlemmezel felment, és a fenti programok a HDD-t hibátlanak fogják ítélni, akkor még egy memóriatesztelést kellene letolni, pl. prime cpu+memória tesztje, vagy a memtest 86-al a saját maga elkészített lemezéről bebootolva.
A kékhalál teljesen random, vagy mondjuk olyankor ha sok weboldal van nyitva a böngészőben, vagy játék közben jön elő?
Megint elolvastam a hsz-edet, ha sűrű a kékhalál, szerintem memóriával kezd, ha van két modul, az egyiket vedd ki, ha azzal is halálozik, cserld ki a másikra, ha azzal is, meg kellene próbálni egy tuti jó kölcsönkért rammodullal. Mert ha akkor is kékhalált kapsz ha üresben megy a gép, nem tudod lefuttatni a teszteket sem a HDD-re.
katt777: A hibaüzenet csak a gadget telepítésekor jön elő, vagy egyébként is? Azt próbáltad már, hogy hozol létre egy másik helyi rendszergazda fiókot?
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest