Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DM-Fan

nagyúr

válasz King Unique #9598 üzenetére

Köszönöm a válaszokat!

Mindenképp clean install-t szeretnék, mivel a jelenlegi Windows már elég koros, köhög is picit, nem érzem biztos alapnak a Win 11 Pro alá, meg eleve mindig annak vagyok híve, hogy tiszta telepítés legyen.

Akkor ha jól értem: a MicroSoft honlapjáról már letöltöttem a magyar nyelvűnek választott Win11_Hungarian_x64v1.iso-t, ami elvileg egy multiversion képfájl, a mérete valami 5,1 GB. Win 11 Pro licenszkulcsot vásároltam, elvileg akkor ha ezt mondjuk az aktuális Rufus-szal pendrive-ra pattintom, abból mehet a telepítés. Ezek szerint a pendrive-ról bootolva nagyjából ugyanezt a meghajtóstruktúrát fogja mutatni a telepítő is, mint amit screenshot-on linkeltem az előző HSZ-emben? Itt akkor csak simán töröltessem vele az 529 MB-os, 100 MB-os és 292,34 GB-os partíciókat, majd hozzak létre egy, az E: és F: partíció mellé maximálisan tehető partíciót a rendszernek? De akkor hogy marad hely arra, hogy ő újra létrehozza a helyreállítási és egyéb partícióját? Egyáltalán el tudja majd helyezni az újonnan létrehozott rendszerpartíciót az E: és F: partíció elé, vagy csak utána? Van egyáltalán jelentősége? Lehet egyszerűbb lenne mindent lemozgatni a 2,5"-os SSD-ről, törölni minden partíciót, felrakni a rendszert és már a kész Windows 11 alatt visszaparticionálni az E: és F: meghajtókat, majd visszamásolni az adatokat?

Az E: és F: partíció és az M.2 meghajtón levő partíció akkor tuti működni fog a Bitlocker kikapcsolása nélkül is az új rendszer alatt is? Az nem konkrét, a jelenlegi oprendszerhez kapcsolódik? Be lehet majd állítani a Win 11-ben, hogy a bootoláskor beírandó jelszó már feloldja azokat is, mire elindul a Win 11?

• DM-Fan

nagyúr

Még a hétvégi Win11 telepítés előtt pár kérdés:

A jelenlegi rendszer egy 1 TB-os 2,5"-os SSD-n terpeszkedik, ami háromfelé van particionálva: egy 300 GB-os rész van a Windows alatt, egy 100 GB-os második és egy 500 GB-os harmadik partíció van még, utóbbiak az oprendszertől független adattárolásra. Ezen felül pedig van még egy M.2-es SDD is az alaplapra tűzve, ami szintén 1 TB-os, de ez már egy partíció, csak adatnak, munkára. Minden partíció bitlocker-rel van védve, amely még a Windows boot előtt oldható fel, rögtön a bekapcsolást követően.

Ugyebár boot-olásnál a 2,5"-os SSD-ről töltődik a Windows, az UEFI BIOS-ban UEFI SSD-ről tölti a Windows Boot Managert.

Namost lemezkezelőben ezt látom:

[kép]

Kérdéseim:

1.) Hogyan essek neki a Win 11 telepítésnek? Ugyebár a Lemez 0 a célmeghajtó. A jelenlegi rendszert (ami a 292 GB-os partíción van) gyalulni akarom, de a 100 GB-os és 500 GB-os partíciókat (E: és F: meghajtók) meg szeretném hagyni, adatokkal, mindennel. A Lemez 1 szintén érintetlen kellene maradjon.
    2.) Törölni kell-e a screenshot-on látható, C: meghajtó előtt levő helyreállítási és EFI-partíciókat? Elvileg a Samsung Magician is létrehozhatott valamit Overprovisioning címszó alatt, nem tudom, hogy ezek valamelyike-e.
    3.) Az új Win11 telepítésnél ő ugyanúgy létre fogja hozni a Windows Boot Managert és ezen kis partíciókat?
    4.) Ki kell-e kapcsolni a Bitlocker-t telepítés előtt?

• DM-Fan

nagyúr

válasz King Unique #9554 üzenetére

Köszönöm a hasznos linkeket Neked is!

"A Windows 10/11, valamint a Microsoft Office használatához és aktiválásához tudtommal nem kötelező a Microsoft-fiók, működik az helyi (offline) fióknál is."

Igen, csak a minap általam linkelt kereskedő ugye azt írja, hogy ő csak a termékkulcsot küldi a vásárlást követően, így az Office-t gondolom csak a Microsoft-store-ból tudom letölteni, amihez meg gondolom must-have a Microsoft-fiók megléte. Vagy nem?

• DM-Fan

nagyúr

válasz Geth #9552 üzenetére

Ha így van, akkor ez jó hír. Köszönöm a választ!

Viszont az Office telepítése után ettől függetlenül érdemes visszatérni az offline-fiókra? Bukok valami érdemi feature-t vele egyáltalán, ha nem Microsoft-fiókkal használom a Win 11 Pro-t? Megkapja például az összes frissítést a rendszer is és az Office is offline-fiók használata mellett is?

• DM-Fan

nagyúr

válasz King Unique #9538 üzenetére

Köszönöm a választ.

Más téma:

Még mindig egy Windows 11 Pro + Office 2021 Prof. Plus bundle esetleges vásárlását figyelembe véve - ha jól értem - a Windows 11 Pro-t a Microsoft oldalán található telepítőlemez-készítővel boot-olható pendrive-ra tudom tölteni, majd az installálás során a kereskedőtől megvásárolt licenszkulcsot megadva települ. Ha mindent jól értelmezek, akkor Pro verzió lévén lehetőségem lesz "offline-fiókot" választani a telepítési folyamat során - ezt azért is szeretném, mert kissé paranoiás vagyok az online-fiókok kapcsán, így a diagnosztika-gyűjtést és minden egyéb követést is szeretném majd kikapcsolni, ahogy minden egyéb oprendszeren is teszem.

Viszont - ha megintcsak jól értelmezem - az Office 2021 Prof. Plus esetében a telepítéshez/aktiváláshoz mindenképpen szükségem lenne egy Microsoft-fiókra. Jól értelmezem? Sose hoztam létre ilyet, sose volt Xbox-om se, világéletben Playstation-ös voltam.
    A gondom, hogy továbbra sem szeretném online-fiókkal használni a rendszert, ahogy olvasom, semmi szükségem az általa nyújtott feature-ökre és nem akarok felhőbe se küldeni semmit ezen gépről. Olvastam, hogy bármikor vissza lehet ugyan lépni az offline-fiókra, de akkor az Office telepítéséhez egy időre mindenképp a Microsoft-fiókba lépve kell használni a rendszert? Gondolom a Store-ból kell majd letölteni az Office-t is, majd aktiválni is a Microsoft-fiók adataival kell, így ezek szerint elengedhetetlen a Microsoft-fiók (ergo ahogy olvasom, hiába venném meg mondjuk USB-stick-es verzióban az Office-t, mert az aktiváláshoz gondolom ott is kéne a Microsoft-fiók). Ezt is jól értelmezem? A Microsoft-fiók létrehozásánál az e-mail címen kívül amúgy milyen, kötelezően megadandó személyes adatot kell kiköhögni a Microsoft felé? Ezeknek mindenképp valósnak kell lenniük (az e-mail címen kívül, nyilván)? Van valami jelentősége azon felül, hogy ha mondjuk valaki lenyúlja az account-omat, akkor tudjam igazolni, hogy tényleg az enyém?

Előre is köszönöm a válaszokat!

• DM-Fan

nagyúr

Sziasztok!

Véleményt szeretnék kérni. Windows 11 Pro és Office 2021 Prof Plus vásárlása előtt állok.

Mennyire megbízható véleményetek szerint az alábbi opció:

[link]

Igen jó áron adják még pár napig ezt a bundle-t, csak gyanúsan olcsó a Microsoft saját árazásához képest. Tisztában vagyok vele, hogy csak aktiválókód jár ezért az összegért, USB-stick vagy lemez nem és hogy a Windows OEM és csak egy konkrét gépre aktiválható, de akkor is nagyon olcsó. Mi a buktatója?

Vannak hasonló opciók Emag-on is, adott esetben USB-stick változatban is, azok sem sokkal drágábbak, mint itt a nem akciós ár:

[link]

Szóval mi itt a trükk? Ilyesmire kell számítani? Vagy ez azért nem az a kategória?

Előre is köszönöm a válaszokat, szeretnék nyugodt lenni és nem belenyúlni valami warez-ba vagy fraud-ba.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés