- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bluevoodoo #9666 üzenetére
Osztom én is, jól döntöttél!
Szintén ilyenem van, feketébe. Maximálisan elégedett vagyok.Egész szépen lement az ára, én március végén vettem bruttó 166E-ért. Már 1351 használati óra van benne
Ez ~56nap folyamatos bekapcsolásnak felel meg. Hasznos funkció ez is, tudod mennyit volt bekapcsolva a géped
Én is szívesen költök többet arra, amiről tudom, hogy jó és minőségi darab lesz, meg a megbízhatóságra.
-
wwhy
veterán
válasz
EIZO-t minden háztartásba!
és elég lóvét, h meg lehessen venni -
old_artist
addikt
válasz
Üdv!
Látom, nem bántad meg, aminek örülök, meg annak is, hogy eldöntődött, mégsem a lenovo mellett tetted le a garast!
Mint írtad, az bejött: "Szeretek jót venni, ha már beruházok vmibe, azért kérdezgetek ennyit... általában inkább fizetek vmiért többet, csak ne legyen vele gond, tudjam használni."
DivX-el még nem próbáltam, de most, hogy említetted, meg fogom nézni!
Ha kalibrálással kapcsolatban szükséged lenne valamire, nyugodtan ... inkább küldök egy pü.-t."Egy szónak is száz a vége: EIZO-t minden háztartásba!" - erre osztom a véleményedet!
-
old_artist
addikt
válasz
bluevoodoo #9258 üzenetére
Igen, azért írtam a lenovó igen megrágott garanciális feltételeit és vásárlását - ha tehetjük!
Bár már a nálam lévő L220x 500 órája megy, és semmi probléma vele - nagyon kifogtam a 20 közül ezt az egyet a Brekk-nél!
Hááát, igen, nekem is szinte csak EIZO CRT volt (1992-óta), és a mai napig működőképesek (amik meg vannak még, mert sokat már eladtam, és mindíg újakat veszek), sok típus megfordult a kezeim között, és sohasem csalódtam bennük, amint azt az aláírásomban is "fémjelzek".
Hát igen, egy EIZO-t leteszel az asztalra, hardveresen bekalibrálod (esetleg megismételve negyed évente), és a kijelzőjén még egy porszem se fog virítani (csak vicc), és csak nyüstölöd órákig, napokig, hónapokig, sőt évekig!A nem MAC gyártmányú TFT-k, manapság (egyre jobban) működnek az Apple rendszerén is, persze gyártó és tipus függő!
Az EIZO természetesen kompatibilis, most megnéztem a lenovot kézikönyvét, és a CD-jét, és nem kompatibilis a mac-kel, csak a Win2000, WinXP és Vista kompatibilis! - érdekes, ez meglepett (miért is nem?)! -
old_artist
addikt
válasz
bluevoodoo #9256 üzenetére
Hááát igen, az Apple az Apple, az EIZO meg EIZO! Két kitűnő márka! Én nem is váltok le róluk, még ha zsíroskenyeret is kell ennem!
Igen, nagyon meggyőző garanciát kell adniuk a lenovónak, bár Class II-be tartozik pixel/al-pixel hibára vonatkozó szabályok szerint, de az EIZO is, mégsincs velük ennyi herce-hurca! Bár az EIZO nem engedheti meg magának, hogy a Samsungtól gagyi panelokat átvegyen, ezért "A" minőségű panelokat (letesztelt és hibamentes) építenek bele, amit szintén meg kell fizetni! Sőt, az EIZO-nak kimondottan az S-PVA (LTM220M3) panelokat, csak nekik készítik, privilégium szerződéssel öt évig (ahol az M=azt jelenti, hogy master és a 3=a rev.A03-at jelent, ahogy szóbeszéd alapján hallottam)!
A lenovónak meg a S-PVA (LTM220CS01) harmad osztályú "C", "S"=service "01" panelokat szállítanak (ezért írtam az igénytelenséget), amikben mindíg van valami "bibi"! -
old_artist
addikt
válasz
bluevoodoo #9254 üzenetére
szvsz, ha a lenovot nem madeinchina-ban gyártanák, hanenm madeinjapan-ban (mint az EIZO-t), akkor igen kiváló lenne, még ha rádobnának vagy 10-20%-os felárat is! Valahogy egy kicsit igénytelennek tartom a lenovo-t, ha egy kicsit is adnának magukra/odafigyelnének (gyári tesztelések során), jobban befutóbb lenne. A PH-n Brekk árusítja pixel hibára tesztelve, de úgy tudom, hogy faladott a lenovó forgalmazásával, mivel 15-20-ból csak egy volt pixel/al-pixel hiba mentes, és ez nagyon-nagyon rossz arány! Sőt, volt nem is egy vevő, aki hazavitte, és használat közben el akarta forgatni/emelni, és majd elfüstölt a kijelző, a kontakthiba miatt!
Ezekre kell nagyon odafigyelni a vásárláskor, szinte mindent letesztelni/nyúzni, hogy akkor jöjjenek ki a hibái, nem pedig munka közben! - ami rémisztő lehet! -
old_artist
addikt
válasz
bluevoodoo #9242 üzenetére
Üdv!
Az említett típusok (EIZO, Lenovo, a DELL csak kalibrálás miatt) itt csücsülnek az asztalomon, és hááááát.... semmiképpen nem ajánlanám az általad leírtak szerint (pláne képszerkesztésre/valósághű szín megjelenítésre), a TN-eset!
Röviden, és tömören - EIZO FlexScan S2231W !!!A Lenovo L220x: 6ms g2g, 22"WS Samsung S-PVA (LTM220CS01) panelos csak az árával csábítja a vásárlókat, viszont nagyon sok baj van a pixel hibái és a kontakt hibák miatt (én kifogtam egy pixel/kontakt hiba menteset). Egyébként szinte mindenre lehet használni, de olvasd el a Yany cikkét (bár lehet, hogy már megtetted), és még szerintem a 0,24mm-es pixel mérete is bazavarhat egy DTP-s szerkesztésbe! Viszont FullHD-s!!!
Az Eizo S2231W: 6ms g2g, 22"WS Samsung S-PVA (LTM220M3) panelos (teszt a PH-n) viszont tényleg kakuktojás a maga 22'-os mezőnyében, csak szuper latinuszokban tudok róla írni, mivel magam is színbontásra, kép- és kiadványszerkesztésre, általános netezésre, a fiam néha játékra+filmezésre - nagyon kiváló, sőt ha az ár/érték/tudás szintjét is nézzük BestBuy a maga 22'-os mezőnyében.
Ha be van hardveresen kalibrálva (én megtettem a kolorimétremmel), akkor frenetikus a szintelítettsége és a valóságos színhűsége! Egyszerűen élvezet előtte dolgozni a nagy színtere miatt! Viszont ez nagyban befolyásolja egy jó VGA kártya is! Jelenleg itt a PH-n a HEXAA, mint viszonteladó most kezdte árusítani nagyon jó áron, br. 136e-ért.Sőt nagy előnye a verhetetlen vezérlőpanel, és az 5 éves világgaranciája, és hááát a fekete az fekete a kijelzőjén!!!
A Dell 2408WFP: 6ms g2g, 24"WS Samsung S-PVA (LTM240CS05) paneles is nagyon jó választás a 24'-osok mezőnyében, de csak a revA01-es a nyerő! Ennél a monitornál a ClearType nem valami tökéletes! A kalibrálás után szinte merőben más lett a kijelző képe, de szvsz az EIZO valamivel jobban vizsgázott nálam!
Tehát EIZO szvsz!!!
-
rumkola
nagyúr
válasz
bluevoodoo #9243 üzenetére
Videózáshoz és főleg kiadványszerkesztéshez felejtsd el a TN panelt.
-
bluevoodoo
csendes tag
válasz
bluevoodoo #9242 üzenetére
Illetve még azzal a kérdéssel egészíteném ki,hogy az EIZO 22"-es S-PVA paneles FlexScanjei tarolják-e a mezőnyt,és inkább nézzek vmit ezek közül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- FOTÓS beárazás
- Steam Deck
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged