Új hozzászólás Aktív témák
-
bluevoodoo
csendes tag
Már 1351 használati óra van benne Ez ~56nap folyamatos bekapcsolásnak felel meg. Hasznos funkció ez is, tudod mennyit volt bekapcsolva a géped
Ez a mutató nálam durva lesz. :-D Mivel online marketinges melót végzek,ráadásul nagyrészt otthonról,napi 10-14 óra közt vagyok gép előtt. (Többek közt ezért is olyan fontos,hogy jó legyen a monitor...)
-
bluevoodoo
csendes tag
válasz
old_artist #9668 üzenetére
Nagyon nem bántam meg,és érdemes volt végigolvasni a topikot,különben valószínűleg megvettem volna a Samsung 2493-at csípőből,mert "nagy,és csak 90.000",aztán szép lassan rájöttem,hogy amire nekem kell a monitor,arra érdemesebb S-PVA-sat venni,innentől kezdve pedig a többi igény miatt a Lenovo szép lassan kiesett.Pedig EIZO árának feléért meg tudtam volna szerezni,de sztem az,hogy nem kell idegeskedni,hogy mikor esik szét,füstöl el,megér ennyi plusz pénzt.
Egyébként a DivX probléma csak közelről (40-50 cm) zavaró,dehát egy ekkora képernyőn filmet nem is ilyen távolságból kell nézni ugyebár.Pü-t olvasom mindjárt jól.
-
bluevoodoo
csendes tag
No,nyüstölöm egy ideje az új szerzeményt,ami egy EIZO S2231W szürkében, Easy-Up állvánnyal,és szeretném megköszönni az itt kapott segítséget!Drága volt a monitor (a BB Studionál vettem,mert ők tudták a határidős munkám miatt vállalni egy napon belül a szállítást - de 137.000-ből megúsztam),de az utolsó fillérig megérte. Laptoppal analóg kimenetre csatlakoztatva is nagy a minőségi ugrás az eddigi (egyébként jó képű) Packard Bell CRT-mhez képest,viszont az asztali PC DVI kimenetére téve zseniális színekkel megáldott tűéles képet hoz. DivX-es filmeknél kissé pixeles,de a DVD filmeknél nem érzem,hogy lassú lenne. Egy kalibrálás majd ráfér,de mivel jövő héten új lakásba költözöm,majd inkább az ottani helyiségben kalibráltatom be. Egy szónak is száz a vége: EIZO-t minden háztartásba!
-
bluevoodoo
csendes tag
válasz
old_artist #9257 üzenetére
"A lenovónak meg a S-PVA (LTM220CS01) harmad osztályú "C", "S"=service "01" panelokat szállítanak (ezért írtam az igénytelenséget), amikben mindíg van valami "bibi"!"
Na ezt nem tudtam,h ezért van...elgondolkodtató.Szeretek jót venni,ha már beruházok vmibe,azért kérdezgetek ennyit...általában inkább fizetek vmiért többet,csak ne legyen vele gond,tudjam használni.Namost EIZO CRT-kkel soha semmilyen problémám nem volt még,úgyhogy afelé hajlanék.Holnap kiderül,hogy mit tudnak mondani a céges beszerzésre,de ha tényleg ennyire gáz a Lenovo megbízhatóság tekintetében,akkor nagyon meg kell gondolnom...utálnám,ha folyton cserélni kéne a monitorokat,azt szeretném,h leteszem az asztalra,és működik jól.
Egyébként lehet,h láma a kérdés,de általában a nem-Apple gyártmányú TFT-k gond nélkül működnek Mac hardveren is,vagy típusa,márkája válogatja?
-
bluevoodoo
csendes tag
válasz
old_artist #9255 üzenetére
A Lenovoval kapcsolatban osztom a véleményed a laptopos tapasztalatok alapján.A céges gépem egy új szériás ThinkPad R61,ami már nem IBM logós,és sok tekintetben kalap kaki.Pl. telepítésnél szeretnek fagyni rajta a programok erőteljesen (4-5 progi csinálta már azt,hogy 80-100% közt vhol megáll,és nem telepedik fel,de uninstallálni sem lehet,korrektül félbemarad a telepítés),és hiába a Centrino Duo proci meg a 2 giga RAM,a 3 éves Intel M procis Gigabyte G-Max 501-es notebookom megeszi reggelire,ha sebességről van szó.Mondjuk érdekes,hogy a kijelzője (15" LCD) viszont jó,eddig notebookoknál csak az Apple kijelzői tetszettek jobban...dehát az Apple :-) Ennek ellenére rákérdezek,hogy tud-e az informatikus részleg garit vállalni arra,h hibátlan példányt kapjak,mert ha igen,akkor inkább 60-70 körül veszek,mint a 136.000-es EIZO-t (amiben tutibiztos vagyok,h jobb minőség és megbízhatóság szempontjából - s ha pártízezer forint lenne a különbség,akkor nem is gondolkodnék a Lenovoban,de ha féláron meg tudom kapni,és esélyes,h kapok egy jól működő,használható példányt,akkor számít ez az árkülönbség.).
-
bluevoodoo
csendes tag
válasz
old_artist #9251 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
Igazából ahogy olvasgatom most itt a fórumot (elképesztő hasznosnak találom,ha valaki teljesen kezdő TFT témában,nagyon sokat tanulhat innen),a Dellt kizárnám a körből,mert az EIZO jobbnak tűnik,és az a 2" különbség nekem igazából nem oszt,nem szoroz.Most megrágom kicsit,amiket itt olvastam,és megérdeklődöm,hogy a cégnél milyen feltételekkel tudnak Lenovot szerezni (van informatikai üzletágunk,és céges belső értékesítés esetén lehet faragni a hivatalos fogy.árból szépen).Ha sikerül így nagykeráron szerezni Lenovot (persze pixel-és kontakthibamentesen),akkor sztem amellett döntök,mert az majdnem félárat jelent az EIZO-hoz képest,de ha nem tudják garantálni,hogy hibamentes darabot kapjak,akkor inkább az S2231W mellett döntök.
-
bluevoodoo
csendes tag
válasz
rumkola #9244 üzenetére
Köszi,én is erre hajlok leginkább!AZ a kérdés,hogy érdemes-e a 100.000 körül kategóriában az L200x-jellegű best buy dolgokkal foglalkozni,vagy mindenképp a Dell/EIZO szint ajánlott?(Leginkább az általános felhasználásra kellene a cucc,de esetenként előfordul,hogy otthon csinálom a céges kiadványszerkesztő-webes-videovágós melókat) Ja,és céges beszerzéssel Lenovohoz valószínűleg nagykeráron tudnék hozzájutni,de alapvetően nem sajnálom a cuccra a pénzt,szóval ha az általános tapasztalat az,hogy érdemesebb felmenni 130-140.000 környékére,akkor annak sincs akadálya.Többet viszont nem nagyon szeretnék költeni a dologra.
-
bluevoodoo
csendes tag
válasz
bluevoodoo #9242 üzenetére
Illetve még azzal a kérdéssel egészíteném ki,hogy az EIZO 22"-es S-PVA paneles FlexScanjei tarolják-e a mezőnyt,és inkább nézzek vmit ezek közül?
-
bluevoodoo
csendes tag
Sziasztok!
Ide is betolom,mert talán többen olvassák,mint a Lenovo topicban...(persze a floodolás szándéka nélkül...)
Eddig csak CRT monitorokat használtam,de most szeretnék TFT-re váltani.KB. olyan 100.000 körüli kategóriában gondolkodom,és a Lenovo L220x tűnik a legszimpatikusabbnak a VA panel miatt.Lehetséges alternatívaként még a Samsung 2493HM-et néztem,ami viszon TN+Film panel,és ettől kicsit félek.Elsősorban filmnézésre+általános PC-s felhasználásra kellene,illetve esetenként videovágási/kiadványszerkesztési/képszerkesztési munkálatokra használnám,a játékok kérdése nálam másodlagos.Inkább az az elsődleges szempont,hogy pl. filmek jó minőségben legyenek nézhetők,illetve éles legyen a kép,amennyire csak lehet.Szerintetek ezen szempontok alapján inkább a Lenovo a befutó az S-PVA panel miatt,vagy inkább Samsung?(Esetleges alternatívaként gondoltam még arra,hogy gyűjtök még egy kicsit,és beruháznék egy Dell 2408WFP-re)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest