- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Furky
őstag
Tegnap vírusírtottam egyik ismerősömnél, 19" wide LG monitora van... 1024x768ban használták analóg kábellel, áttettem rögtön 1440x900-ba, és azon a felbontáson is bírta a 75Hz-et, viszont a betűk rondák voltak, visszatettem 60Hz-re, és voálá, a kép ezerszer szebb lett, mint 75Hz-en. Ja és nem, nem a ClearType miatt lett szebb, olvashatóbb a betű, mert azt már korábban beállítottam, hanem a frekcenciavisszavétellel. Ez most számomra érdekes volt, úgyhogy gondoltam megosztom veletek is
-
Furky
őstag
válasz
Neoteric #8802 üzenetére
A képet nagyon picit rontja, szinte észrevehetetlen, de sok bosszúságot okoz a dvi hiánya. Pl a képet magadnak kell igazítanod a monitoron, hogy ne lógjon ki itt-ott, és ilyen apróságok, pontosan nem tudom még, hogy mi minden beállítást állít automatikusan, ha DVI-re nyomod, aki tudja ne hallgassa el
Szóval nem nagy hátrány, de kényelmetlenebb, és inkább DVI-sre költsél többet pár ezerrel.
-
Furky
őstag
válasz
kisherceg_ #8800 üzenetére
Én azt mondom, hogy csak a 24", és afölötti modellek "fullHD"-sek, mert azokon meg lehet jeleníteni már az 1920x1080-as felbontást, mivel 1920x1200as felbontással rendelkeznek, vagy nagyobbal... Tehát ráfogható nehezen, hogy "fullHD"-sek
Ezért a reklám részben igaz, részben nem, reklámfogásnak jó, de nem értem, hogy ha magyar honlapon ilyen birkák, pofátlanok, akkor németben miért nem teszik ezt meg
Talán jobb a fogyasztóvédelmük, és a "részben igaz" szót nem ismerik, náluk vagy igaz, vagy nem
Valami ilyesmire gondolok
-
Furky
őstag
Ez is csak egy hardware számítógépekhez, a neve az, hogy kalibrátor
Van csomó féle, és fajta, olcsó, és drága, stb... Ebben az írásban többet is megtudhatsz a monitorkalibrálásról, olvasd végig
-
Furky
őstag
válasz
old_artist #8760 üzenetére
Olyan jó hallani ilyeneket, vannak még becsületes cégek, és emberek
Nagyon értékelem, hogy ide vergődtél ebbe a topicba, mert sok újdonságot tudtam meg -
Furky
őstag
válasz
skylaner #8753 üzenetére
Igen, én is így hallottam, vagyis olvastam, de azt is olvastam, hogy Brekk 95ért garantáltan pixelhibamenteset is árul. Mindenesetre aki ilyent szeretne venni, az jobb, ha elolvassa a topicját eleétől a végéig, és csak azután dönt, hogy kell-e neki 95ért egy pixelhibamentes, vagy 90ért lutri (pixelhibás, vagy mentes).
Na de ilyen volt a 223bw is anno, abból is sok volt a pixelhibás, vagyis mi sokról tudtunk, mert írtak ide, mégis csomó ember vett, és vesz azóta is, és kap pixelhibamenteset. -
Furky
őstag
Szóval 22"-os wide monitort 100ig. Van egy monitort, aminek van külön topicja is, melyet ide kattintva találsz meg. Ebben a topicban keresgélj, mostanában ebben az árkategóriában csak úgy hívjuk, hogy "bestbuy", mert marha jó paraméterekkel rendelkezik, és olcsó ahhoz képest, amit tud, ugyanis 1920x1200as felbontást is tudja, azaz ugyanazt, mint a 24"-os monitorok, és nem TN panel van benne, hanem s-pva. A TN panel neked is elég lenne amúgy, mert játékra bőőőőőőven elég egy jobb minőségű TN paneles monitor is 65-70 környékén. Ez a lenovo L220x, amiről beszélek, a kb 90-100ezres monitor persze jobb, de meggondolandó, hogy érdemes-e. Olvasd el azt a topicot, és kérd ki más véleményét is.
-
Furky
őstag
válasz
TazLeacher #8743 üzenetére
Az alapadatai szerint én is TN-esnek mondanám a 248wfp-t.
Ha a másik két monitor azonos árú, és 140ezer körül van, és ennyit képes is vagy rászánni, akkor van mégegy monitor, amire old-artist hívta fel a figyelmünket, ez pedig az EIZO S2231W. Korábbi hozzászólásában azt említi, hogy bruttó 150ezerbe kerülLehet, hogy hosszabb egy tizessel, de azért mégis csak egy EIZO
De hallgasd meg mások véleményét is, ne rám alapozz egyedül.
-
Furky
őstag
A "jó" monitor eléggé tág fogalom a mai piacon
Konkrét ajánlatokat mindig a rászánt pénz tekintetében tudunk adni, találd ki, hogy mennyit szánnál rá kb., aztán tudunk ajánlani monitorokat. 22"-os monitorokat lehet kapni 50ért is, meg 100ért is, meg mégdrágábban is. Ha csak játékra kellene, akkor olyan 65-70 körül érdemes rászánni, sem kevesebbet szerintem. -
Furky
őstag
válasz
TazLeacher #8739 üzenetére
Nem a Dellekről szólnak ódák, hanem a Dell egyes típusairól, mint ahogy te is felhoztál közülük kettőt
a 2407wfp, és 2408wfp. a 2408wfp újabb modell, amivel minden rendben van, a 2407wfp-nél pedig voltak különböző kiadások, pontosan nem emlékszem már rá, valamit figyelni kellett, mert volt a régebbiekkel valami gubanc, amit az újabb kiadású 2407wfp-kben már kijavítottak, pontosan nem tudom mi volt, de ez a 2 monitor elég jó.
Ha van rá lehetőséged válaszd a 2408wfp-t, ne foglalkozz TN panellal. -
Furky
őstag
Semmi. Magyar honlapon nem találok LW jelzésűt, német oldalon sem, angol oldalon megtaláltam a 2253LW-t, de semmi különlegeset nem találtam, egyedül a Special Features-ben van 1-2, ami nem rémlik máshonnan, ezekre gondolok: Off timer, Image Size, Color Effect, Customized key.
Talán valami plusz szolgálatások ezek, vagy nem tudom mire gondolnak pontosan, szóval biztosat nem tudok mondani.
Amúgy a 2253LW is 21,6"-os, mint a 223BW, nem 22"-os. -
Furky
őstag
Igen-igen, valami olyasmi, hogy wide color gamut, nem szó szerint fordítva azt igérik, hogy valami újabb fajta háttérvilágításnak köszönhetően szélesebb színskálát tud visszaadni, azaz jobb a színhűsége. Tehát ez a CW, nem a panel más, hanem a háttérvilágítása, de nem LED-es, csak valami újabb, jobb.
Az UW pedig az, amiben van webkamera, meg hangszóró, és lehet, hogy még mikrofon is, de utóbbiban nem vagyok biztos.
Van még az MW is, amiben meg tv-tuner is van, plusz adnak távirányítót.
Megnéztem egy DX modellt, ehhez adnak egy másodlagos kijelzőt is, talán azért D, mert Dual.
Az UX-ben pedig van USB hub is, éééés ha jól látom, akkor USB-n is tudja fogadni a videójelet. Itt is nyílván azért van U az X előtt, mert USB. -
Furky
őstag
Ez nagyon jó példánynak tűnik, az utóbbi időkben több fórumtag is vásárolt, és dicsérte: Samsung TFT 24"2493HM 103 400 Ft
Egy "bestbuy" monitor kimaradt a listából, és az pedig a lenovo 22"-os monitora, ami S-PVA paneles, ha jól tudom, és az 1920x1200-as felbontást is tudja. Van külön topicja is itt a Monitorok közt -
Furky
őstag
Amennyit válaszoltál, meg szerkesztgettél már rég ráértél volna keresni is. Amúgy nem ellened irányul ez, csak van, amikor az ember már megunja, hogy 15x írja le ugyanazt, és a következőn csattan az ostor. Részben ezért reagáltam b.bone üzenetére 2-3-4 oldallal korábban úgy, ahogy.
Vedd az újabbat, a 223bw már "ezer éves".
-
Furky
őstag
válasz
skylaner #8671 üzenetére
80-120cm között nézem én a 22est, átlátom, nincs torzulás a színekben a betekintési szög miatt. Van amikor messzebbről nézek filmet, aztán ennyi, nem tudom mi itt a probléma, tök egyértelmű, hogy ha nagyon közelről nézed, akkor mindenhol mást fogsz látni a monitoron, mert jó sz@r a betekintési szöge a TN paneleknek. -
Furky
őstag
"note: pontosan 1920×1080 felbontasut szeretnek ,nem pedig ilyen marketinges FHD-t[bulvar ph]"
"ja és szerintem kifejezetten bunkóság cinikus megjegyzéseket benyögni, pláne ha egy teljesen kielégítő választ is lehet adni kb. ugyanannyi erőfeszítéssel"Így van, bunkóság volt... De ezt azért eszközöltem, mert elkezdtem írni neked a szöveget, aztán írtam már vagy 3-4 sort, és meguntam, mondom magamban, ha így nyomatja a srác, hogy marketinges FHD, meg bulvár PH... nah szal akkor nem fogom túlerőltetni...
és még ezen írásodban is teljesen lekezeled a wide felbontásokat:"widescreen hypeig aminek következtében kaptunk egy csomó elfuserált felbontást"
4:3... mikor volt az már... még CRT-k korában (átlag ember manapság tft-t vesz). TFT-k általában 5:4-esek, kivéve a wide, a 16:10 meg teljesen rendben van, és az 1920x1200 nem marketinges fullHD, hanem ez egy standard 16:10es monitorfelbontás, ami még több is, mint a fullHD, és problémamentesen lehet rajta megjeleníteni a fullHD felbontást, ezért simán rá lehet mondani, hogy fullHD. Régen nem voltak elfuserált felbontások? pl. az 1152x864. ez tök bután néz ki(mármint a számok egymás mellett), mondjuk én használtam így a samsung 765MB-met egy darabig 85Hz-en.
Igen, a tv-ken a full HD a standard, meg a HD ready, és a monitoroknál meg a 16:10es képarány.
Most 2 hétig nem volt netem, így csak most tudok válaszolni, de mintha most láttam volna valahol 16:9-es widescreen monitorról valami hírt. -
Furky
őstag
válasz
Roland35 #8435 üzenetére
Itt van egy oldal, ahol le van írva, hogy melyik játékok támogatják, illetve ha nem támogatják, akkor milyen megoldást lehet rá találni, hogy mégis wide-ban menjen.
-
Furky
őstag
Az a legnagyobb baj, hogy csak a magyar Samsung oldal ilyen nyomi, ezért ilyenkor mindig megnézem a német oldalt is, hogy ott miket írnak.
mod: Jah mégvalami, természetesen csomó bolt is a magyar odalról veszi az információt, arra hivatkoznak, ezért szerepel sok helyen téves adat, pl ipon, ilyesmi boltok... -
Furky
őstag
válasz
old_artist #8403 üzenetére
Természetesen nincs semmi gond
Én is elnézést kérek, azt hiszem kicsit túlreagáltam a dolgot -
Furky
őstag
válasz
old_artist #8400 üzenetére
Jó, de nekem mit pontosítasz? Totál nem is beszéltem erről.
Mellesleg 2232BW-ben is többféle panel van. Volt már, akinek CMO panel volt benne, van akinek meg Samsung. -
Furky
őstag
Ez a történet már lement december-január környékén itt a fórumban, amikor valaki írt a samsungnak az elírás miatt, a samsung megköszönte, és azt mondták kijavítják. Azóta sem történt semmi, és ugyanilyen blama van a T220HD monitornak a fullHD-s (1080p) szövegével. Ez olyan, mint a reklám, hogy mazda 6 200LE-s, már 4.800.000től kapható. Hasraütésszerűen mondtam a 200LE-t
-
Furky
őstag
válasz
Tothgera30 #8386 üzenetére
Mondj egy árat, és ahhoz igazítva megmondjuk mi a legjobb abban az árkategóriában.
Mennyit szánnál rá legszívesebben, és mennyit maximum? Esetleg van valami más kritérium is, pl a monitor tudjun-e pivotot, lehessen a magasságát is állítani? Vagy ezek annyira nem fontosak? Legtöbb monitoron nem lehet ezeket állítani mostanság, persze van mindig 1-1 példány itt is, ott is, amelyiket lehet
-
Furky
őstag
-
Furky
őstag
válasz
Misi 007 #8372 üzenetére
Mert rengeteg bolt a samsung oldaláról veszi az infot, vagyis a magyar oldalról
Igen, ez undorító, de az adatok csak tájékoztató jellegűek, és az elírásokért nyílván nem vállalnak felelősséget. Lehet rendes monitorod, ha pl. vársz a T240HD-re. Vagy bármelyik 24"-os már fullHD-s, vagyis tudja az 1080p-t, mert felbontásuk 1920x1200-as.
-
Furky
őstag
válasz
Misi 007 #8368 üzenetére
A magyar samsung oldalra nem érdemes adni semmit, azért tették oda a T szériás monitorjaihoz ezt a fullHD szöveget, mert egyes T modellek tudják ezt. T240, és efölött. Nem tudom, hogy ezeket lehet-e már kapni, de a T220 felbontása 1680x1050. Érdemes inkább a német, vagy más országokban megnézni a T220 oldalát, ott egy szó sincs arról a reklámszarról, hogy 1080p-t tudna a monitor.
Samsung topicban is elmondtam már.. Nem ez az első húzása a magyar Samsungoldalnak, hasonlót játszottak el a 2232bw-nél is, amikor mindenféle HDMI, és composite bemeneteket igértek. Persze nem volt, és azóta sem javították ki az "elírást", amire egy kedves fórumtag is felhívta a figyelmüket. Azt hiszem annyi volt, hogy megköszönték, hogy észrevette, és azt írták, hogy kijavítják. Persze azóta is ottvan. -
Furky
őstag
Megéri. Erről már sok hozzászólás született itt.
Összefoglalva:
- automatikusan pozicionálja a képet a monitoron, ilyen apróságokat is beállít alapból
- veszteségmentes a kép, mert ami a vga-ból kijön, azt kapja a monitor is
- analógon először a vga digitális jelét átalakítja egy a/d konvener analóggá, majd a monitor visszaalakítja digitálissá. Ez minimális veszteséggel jár.
- azt mondja sok ember, hogy szemmel is látni a különbséget, tehát az analógon nem elég éles a kép.
Egyelőre ennyi jutott az eszembe, majd talán valaki még kipótolja, ha kihagytam valamit -
Furky
őstag
válasz
HipHop4Ever #8364 üzenetére
Meg ne haragudj, de ennél nagyobb hülyeséget nem is csinálhatnál.
Egy wide monitort, aminek 16:10-es képaránya van, azt 4:3-as felbontásban használod. Az még csak egy dolog, hogy nem jó az 1440x900as felbontás, mert esetleg kicsinek találod, de hogy ne 16.10es felbontásban használd... ez baromság
1. Nem számít úgy, hogy hány Hz-en megy, mint a CRT-ken
2. TFT monitort nem natív felbontásban használni gáz, hülyeség. (ez alól kivétel a játék, ha azt nem nyújtja el rosszul, akkor lehet használni kisebb felbontáson is, de egyébként kb "tilos") -
Furky
őstag
válasz
Calibos #8354 üzenetére
Mekkorát szeretnél?
Mondjuk ennyiért megkapod a 19"-os wide-okat, az olcsóbbik fajtából.
Pl ezeket:
BenQ G900WA
Asus VW195D
Asus VW193D
Acer X193WDe kapsz 19"-osból nem wide-ot is, most így hirtelen még ezt a linket nézd meg:
LCD-k 19"-ig
Ha lehet olyant válassz, amin van DVI, valószínű wideokon nem fogsz találni, talán valamelyik sima 19-esen lesz, pl a Dell 1907FP-hez írják, és az előtte lévő Belinea 10 19 10-re is, de annak meg 25ms-es a válaszideje. a Dell 1907FP jó választásnak tűnik ennyi pénzért. Ha ennyiért kellene választanom, akkor szerintem azt választanám. Persze most csak ezt a 2 weblapot néztem meg, hallgass meg másokat is, hátha van jobb ötletük. -
Furky
őstag
válasz
vitar100 #8335 üzenetére
Nem is bír jobb paraméterekkel az Asus, csak elírtás
Ha az nem számít jobbnak, hogy 15 dekával könnyebb, mint a Samsung.
A kontrasztarány van elírva. A Samsung kontrasztaránya 1000:1, és a dinamikus kontrasztaránya (ami az Asusnak 2000:1) pedig 3000:1.
A betekintési szöge is jobb a Samsungnak, habár betekintési szögről nem is érdemes beszélni, mert nagyon alacsony kontrasztarányon ( 5:1, vagy 10:1) annyi.
Egyedül az alacsonyabb ár szól az Asus mellett. -
Furky
őstag
válasz
fOriginal #8314 üzenetére
DVI legyen mindenképpen rajta. De az sem baj, ha van HDMI, ez majd a jövőben lesz talán érdekes, ha esetleg vennél konzolt, vagy a videókártyákat is HDMI-vel szerelik, de ott most nem tudni, hogy mi lesz a következő, mert a DisplayPort is versenyben van.
Szóval DVI legyen a monitoron mindenképp, nem csak a 88gt miatt
-
Furky
őstag
válasz
szkorhetz #8267 üzenetére
Van bizony
+ itt nem említették, de elvileg egy puha tisztítókendő is van a dobozban a káva letörléséhez (legalábbis a tisztítókendő zacskóján azt tisztítják vele) -
Furky
őstag
Nem dehogy, az 15ezer pénz... Túl sok érte, de a neten megtalálható a CMO-s változathoz is az icc profil, vagyis egyszerre 4 színprofil különböző beállításokkal (Brightness, és az RGB értékek). Ő bekalibrálta rendesen, mi meg felhasználjuk. Sokkalta jobb, mint az alap. Az túl kékes volt.
Kéz- és lábtörést a tévéhez
-
Furky
őstag
Elfogadom az álláspontod. Szerencsére a 226BW-mben nem zúg a tápegység, és nincs pixelhiba sem. A fórumon volt valaki, akinek a 2232BW-t 3x cserélte le pixelhiba miatt, mindig kapott egy újat, és csak a 4. lett jó. Ilyen előfordult a 223BW-ben is. De az ellenkezője, hogy 223BW-ből elsőre jó lett, és azóta sincs semmi baj, olyan is van. Nekem CMO paneles a 226BW-m, kalibrációval nagyon szépen visszaadja azt, amit kell. (neten fentlévő CMO-s színprofilt használok). Jómagam is Baranyában élek, és még sohasem volt dolgom a Samsung szervízzel, mert egy Samsung termékem sem romlott el(kopp-kopp). 226BW-ben, és 2232BW-ben is van Samsung-paneles, csak azokat nem ebbe az országba szánják, hanem nyugatabbra, és ezek bőven nem felsőkategóriás monitorok. Megértem az érveléseidet, el is fogadom, nem is kötök bele, de én még nem jártam így, ahogy te, nekem minden rendben van eddig. Természetesen ha lesz valami változás, akkor jelzem.
-
Furky
őstag
Először nézd végig a teljes felületet fehér képpel, majd fekete képpel, majd piros, zöld, és kék képpel. Ha sehol sem látsz semmi eltérést, akkor nincs pixelhiba. Ha vannak eltérő pöttyök, vagy akár csak 1 eltérő van, 3 napon belül szó nélkül cserélik. Én mind a 3 nap leteszteltem többször. Utána meg egyszer sem, mert már mindegy. Ha több van, azt meg úgyis észreveszi az ember könnyen... Már egy-egy porszemet is annak lehet nézni, persze ilyenkor a felület megtisztítása megoldja a problémát
Szóval használat közben is észre lehet venni, de azért az első 3 napban napi 3-4x teszteld, és menjen nagyon sokat a monitor is. Akár reggeltől estig.
-
Furky
őstag
válasz
J.R.Ewing #8201 üzenetére
Amint látod odaírtam, hogy ez az én hozzáállásom, valamint az LG-t nem szaroztam le, csak nem szimpatikus nekem. Mindig volt valami, ami a Samsung oldalára billentette a mérleget. Ennyi. Ne ess át a ló túlsó oldalára, ne izgulj, nem fogom lehúzni az LG-t ezután sem.
A másik mondat meg: "ne higgy nekik..."
Egy szóval is mondtam neki, hogy ne vegye meg az LG-t, hanem Samsungot vegyen helyette? Kihangsúlyoztam direkt, hogy ez az én véleményem. -
Furky
őstag
válasz
Mákos7észta #8199 üzenetére
Én egyiket sem venném, ezért vettem 226BW-t. Amúgy igen, nekem nem szimpatikus az LG valamiért... Amikor akartam venni monitort (2 eset), mindig azt láttam sok helyen, hogy jó-jó, de a Samsung jobb. Amúgy az, hogy 5ms-es, vagy 2ms-es a monitor, az mindegy, mert az a 2ms-es is 5ms-es, csak elektronika javítja fel 2ms-re, a betekintési szög amúgy is vicces TN panelnél, és a dinamikus kontraszt úgyszintén
Ha választani kellene a kettő közül, egyiket sem választanám, spórolnék 10ezret, és vennék egy 226BW-t. Ezt nem azért mondom, mert nekem olyan van, hanem azért, mert nekem ez az észzerű választás, és hangsúlyozom, hogy ez az én hozzáállásom csak
-
Furky
őstag
válasz
Mákos7észta #8196 üzenetére
Az igaz, de LG
A 223BW-ben meg samsung panel van elvileg. Amikor még CRT-t vettem, akkor 2 típus közül választottam, az áruk ugyanaz, csak a Samsung 1024x768ban tudta 105Hz-et, az LG meg 85öt. Samsung tudta az 1600x1200at, az LG meg 1280x1024nél tovább nem bírta. Amikor tft-t vettem rengetegen szídták az LG-ket a színei miatt, hogy hiába van TN panel a samsungban is, mégis jobbak a szinei. Ezért ismét a samsungot választottam. Pedig próbálok mindig több gyártóra koncentrálni. (Pl. eddig ati kártyám volt, most nvidia. A következő majd kiderül mi lesz, majd ami akkor a legésszerűbb választás).
-
Furky
őstag
Én a Samsungot venném meg, azért, mert az LG-t nem szeretem. Mellesleg nekem is Samsungom van. A 223bw marad mindig a kategóriájának a bestbuy-ja. 50-60ezres monitornál azt éri meg a legjobban megvenni. 80-90ért meg a Dell 2007wfp-t, de most már az új Lenovo-t! Az tényleg elég jó árban van a teljesítményéhez képest, abszolút bajnok
-
Furky
őstag
válasz
Mákos7észta #8185 üzenetére
eizo pixel tester, dead pixel tester, nokia pixel tester.
Fehér-fekete képen azt lehet észrevenni, hogy van-e pixelhiba, a színes képeken pedig azt, hogy subpixelhiba (alpixelhiba) van-e.Ezekre a programokra keress rá, és szedd le őket, vagy elég csak az egyiket is, mindhárom ugyanazt nyújtja, és mindegyik ingyenes. Itt a fórumban is linkeltük már 5-10x kb.
mod: de lehet, hogy eizo monitor tester, és nokia monitor tester a programok neve. a dead pixel tester neve tuti jó... a másik kettő vagy-vagy...
-
Furky
őstag
válasz
janos666 #8105 üzenetére
Nem tudom már, google-ban kerestem cégeket, és találtam egyet, akik házhoz mennek budapesten ingyen, és 15ért bekalibrálják
Ez egy vicc... Mármint otthoni felhasználásra nagyon nem éri meg, csak profi grafikusoknak. Valahol ebben a topicban megtalálható a pontos link. Mellesleg aki vesz egy monitort 65-70ért, az inkább tegye rá azt a 15öt, és vegyen helyette 80ért dell 2007wfp-t.
-
Furky
őstag
válasz
DonRoland #8096 üzenetére
Egyáltalán nem gáz a 60Hz.
Ja és a panelekre visszatérve. A CMO a világ második legnagyobb panelgyártó cége.
Valamint a 226BW-hez van icc profil a neten, ez tuti. Ha nincs otthon kalibrátor, vagy nem akarunk plusz 15ezret rákölteni a kalibráltatására, akkor ezt is megússzuk olcsón ( 0 Ft). -
Furky
őstag
válasz
AstraCDX #8048 üzenetére
Igazat megmondva, mindenképpen kellene egy új vga is ahhoz, hogy a játékok menjenek 1680x1050ben. legalább egy olyan 30ezret rá kéne dobni a vásárlásra, mert kb annyiért lehet kapni olyan vga-t, amivel ellesz egy darabig ezen a felbontáson, és akkor jó lesz mondjuk egy samsung 223bw, ami 56 körül kapható.
Ha samsungot akarnak, és 22eset.
-
Furky
őstag
Lehetséges, hogy van, fogalmam sincs, de ezek a Samsungok(mint pl amilyen az enyém is - 226bw) 5ms-esek, csak van ez a plusz elektronika benne (223bw-ben nincs), ami felgyorsítja valahogy. Gondolom a többi gyártónál ugyanez a helyzet, nem lehet ráhúzni külön a Samsungra ezt.
levi1392: nagyon helyes, hogy elolvastad, sokan nem teszik meg. A 223bw mindig elég jó vétel volt, most meg kell nézni az új szériát, hogy ott mi mennyiért található. Konkrétumot nem tudok mondani, lehet, hogy még mindig a 223bw a bestbuy
-
Furky
őstag
Nézzetek át a Samsung topicba is, pont most írtak egy olyan problémáról, mint amilyen nekem is van/volt(most nem veszem észre) RTA bekapcsolásával, kiváncsi leszek, hogy ha kikapcsolja az RTA-t, akkor továbbra is fennáll-e a zöldcsíkozás.
Azok a 2ms-es panelek amúgy 5ms-es panelek, csak benne van ez a plusz elektronika Response Time Accelrator, ez csinál 2ms-et az 5ms-ből. -
Furky
őstag
Na ezt nem értem. Most bekapcsoltam az RTA-t, de ezzel az ICC profillal, amit ma feltettem nem csinálja... Mondjuk a barna most tényleg barna, és nem olyan fakó, mint eddig. Erről bővebben Samsung topicban lehet olvasni... Szóval semmi negatívum eddig. FPS-ben meg az 5ms-nél sem vettem észre én semmit, habár én nem vagyok hardcore fps-ező, neten is csak swat4-et, meg ut20004-et, cod2őt, meg régebben mohaa-t játszottam.
nem tudtam már módosítani, úgyhogy most ilyen amatőr módon 3 hsz van egymás mögött
-
Furky
őstag
Ez így van. Az én 226BW-m is 5ms-es, ha nincs bekapcsolva az RTA. Márpedig nem szoktam bekapcsolni, mert fórumozás közben ha lefele scrollozok, akkor a barnából zöld csíkok lesznek a scrollozás időtartamára, és idegesít. A 931BW ugyanilyen, ott is csak az RTA bekapcsolása miatt 2ms-es a monitor. Nem akarlak egyikre sem rá/ se lebeszélni, dönts te, én a 2 közül tuti a 2043BW-t választanám.
-
-
Furky
őstag
válasz
bajusz15 #8010 üzenetére
Az Iponos az elírás, az nem WM, hanem 2043NW. A másik linken már a 2043WM szerepel, viszont német samsung oldalán megnéztem a 2243WM-et, abban nincs tv-tuner, legalábbis sehol nem tüntették fel, és csak 2 bemenetet adtak meg (D-sub, és dvi). Ebből adódóan szerintem a 2043WM-ben sincs. Ha tv-tuner-es samsung kell, akkor a 225MW van 83ezerért kb.
-
Furky
őstag
válasz
Lucif-R #7995 üzenetére
Jó ez a nyomogatós trükk, nekem még szerencsére nem kellett alkalmaznom (kop kop). Más: pofátlanul olcsó amcsiban a monitor, igaz?
Már csak az a kérdés, hogy hogyan érvényesíted majd a garanciádat, ha esetleg tönkremenne, vagy valami baja lenne idehaza. Vajon a magyar dell képviselet szóbaáll-e veled, vagy sem?! Ennek járj utána szerintem. És valóban, ezt és az elődjét, a 2407wfp-t nagyon dicsőítik mindenhol
Vedd csak fel a listára, ott a helye nagyonis.
-
Furky
őstag
válasz
laci666 #7992 üzenetére
Próbáld meg te is finoman megnyomkodni, hátha rendbejön. Hatásos, sok embernek bejött.
Ha meg nincs elég pixelhiba tedd tönkre úgy, hogy erősen szétnyomkdod itt-ott, és lesz vagy 10-20
Tuti, ha nekem lenne pixelhibám, és annyi már, hogy zavarna, és még nem cserélnék, tuti megpróbálnám direkt tönkretenni valamilyen módon. Ne hallgass rám
-
Furky
őstag
válasz2: a pixelméretnek nincs köze hozzá. mivel nagyobb felület, ugyanakkora felbontás, tehát fizikailag nagyobb lesz hangyafasznyival. és még nem is lesz pontos. 19-esen legalább pontos, mert az natívban megy, de 20ason meg nem, így 1 pixelt 0,8 pixelen kellene megjeleníteni. nem megvalósítható. ergo pont a betűk miatt szar nem natívban használni a monitort, filmeknél, játékoknál nem látszódik, de mindennapi használatkor szar.
-
Furky
őstag
válasz
B-L-A-C-K #7944 üzenetére
Egy ekkora monitornak nem kellene nagyobb felbontásúnak lennie? Elvégre ez nem TV, hanem monitornak szánták. Vagy 2 méterről kell nézni? Akkor meg inkább elég egy kisebb monitor közelebbről. Hatalmas, de kevéslem az 1920x1200as felbontást
mod: Ja és mekkora lehet a pixelmérete?
-
Furky
őstag
Ez azt jelentené, hogy az extremedigitalnál felbontják az összes monitor dobozát, és kiveszik a gyári kábelt, amit adnak alapból a monitorhoz. Naja nem rossz lépés üzletileg, ugyanis 200%-os haszon van rajta (vagy 100%, vagy hogyis van ez?! ), de emberileg... Ha ez igaz, és valóban így csinálják, akkor kapjákbe. Ez lopásnak számít. Jah azért 200%, mert először ellopják, ez 100%, majd el is adják, az is 100%
-
Furky
őstag
Mivel nagyobb képernyőt kell bevilágítani, nyílván erősebb fénycső kell bele, aminek az eredménye lehet, hogy talán nagyobb is a bevilágítás.
De minek nézegeted felülről a monitort? És a bevilágítást? Nagyon unatkozhatsz, ha direkt a TN panel gyengeségeit vizsgálgatodCsak egyszerűen használd a monitort
-
Furky
őstag
Egy érdekes kérdést feszegetsz
Induljunk ki abból, hogy egy kisebb pixelmérettel rendelkező monitor felülete kisebb, értem ezalatt azt, hogy pl. 20" vs 22". Talán azért látszódik kevésbé a 22esen (a nagyobb pixelmérettel rendelkező monitoron), mert nagyobb területen terjed el a jelenség. Ha adott egy jelenség, és azt minél kisebbe próbálod "összenyomni", mármint mondjuk a képet méretarányosan, akkor a kis területen elfoglalt jelenség nagyobbnak fog látszódni, pedig %-osan megegyezik a nagyobb képpel. Az agyunkat könnyen át lehet verni
-
Furky
őstag
Te biztos mazochista vagy, vagy vak
Ha nem látod, ahogy hirtelen váltáskor mennyire sokat késik, akkor te tényleg vak vagy
Ne percekben gondolkodj, 0,5-1-2 másodperces késéssel veszi vissza, vagy növeli a kontrasztot. Egyszerűen szörnyű! Ez nem olyan jelenség, mint a képfrissítési kérdések, hogy észrevehető-e az 5 ms, és 2 ms között a különbség...
"lehet csak megfelelő minőséget kell venni nem?"
Például?"a jó kis Samsung moncsikat a 3000:1-hez intelligens kontraszttal!"
Szerinted nekem mi van? Legközelebb tájékozódjTovábbra is fenntartom véleményem, miszerint a dinamikus kontraszt az utóbbi év monitoraiban nem megfelelő. Az újabbak nem tudom milyenek ezen a téren, amik már 5000-8000-10000:1 a dinamikus kontrasztaránya, talán jó irányba változott, de ez az érték csak parasztvakítás. Vásárláskor ne ez legyen az elsődleges szempont, sőt...
-
Furky
őstag
válasz
BekeVon #7917 üzenetére
Átlagosan most már 700-1000 a jellemző kontrasztarány az elmúlt év monitoraira. Emellett feltüntetik rengeteg helyen a dinamikus kontrasztot, ami 2000-3000, valamint az újabbaknál már 5000-8000-10000 is lehet ez az érték. A dinamikus kontrasztot az emberek 80%-a kikapcsolja, a maradék 20% azért nem, mert nem is tud róla
Annyit biztosan tudok mondani, hogy a 3000:1-es dinamikus kontrasztarányú monitorom nem elég gyorsan váltogatja a kontrasztot. Zavaró jelenség, még nem fejlődött ki rendesen, vagy eleve bukásra van itélve. Nem tudom, majd kiderül a jövőben.
-
Furky
őstag
-
Furky
őstag
Nem, nem létezik. Én a következő 3at ajánlanám a mai piacról: samsung 223bw, 226bw, 2232bw. Amelyiket akarod. De várj, mert elvileg most jönnek az új samsung monitorok még ebben a hónapban, vagy lehet, hogy már itt is vannak? Nem tudom. Nameg az LG is nemrég adott ki azthiszem újabb szériát, de azokat nem ismerem.
mod: mindenki másnak is, aki monitor vásárlását tervezi. Most 10% kedvezmény van még a fujitsu-siemens-ekre a metroban. Valaki mintha a nagyon-nagyon közelmúltban említette, hogy akciókra vár
Vagyis nem most, hanem csak április 24-30 között
-
Furky
őstag
válasz
sakeee82 #7855 üzenetére
Márpedig a szervízmenűből ki kell derülnie, itt egy kis help:
Katt ide
Nah szóval ennyi. Előtte neked is CRT monitorod volt? Lehet az volt túl sötét, és megszoktad, ennek meg sokkal nagyobb a fénye. Nekem az első 3-4 napban nagyon zavaró olt, de utána már megszoktam. Most a Brightness 45, a Contrast meg 75-re van állítva. Valamint a kék színből levettem 2-3-at. -
Furky
őstag
válasz
Low Noise #7799 üzenetére
A 226CW nekem nem érte meg a plusz 15ezret, hogy megvegyen 226BW helyett. Nagyonn színmélységet igérnek, és eddig aki ilyent vett itt a fórumon (2 rémlik, de nem tudom már kik), csak annyit mondtak, hogy: nagyon szép színei vannak.
Jó-jó, de viszonyítási alapunk nincs, össze kellene hasonlítani a 2őt, hogy tényleg megéri-e azt a plusz pénzt. A 226CW-ben valami újfajta háttérvilágítás van, vagyis ugyanúgy fénycsöves, mint a 226BW, csak valami újabbfajta, amivel jobb színhelyesség érhető el. Szóval valamivel biztos, hogy jobb, mint a BW, de a kérdés, hogy megér-e ennyit?
A MagicBright jó dolog... volt a CRT-kenNekem is Samsung 765MB-m volt, és én is a rabja lettem. De valamiért itt tft-n gyorsan leszoktam róla. 7 fajta van (Custom, Text, Internet, Game, Sport, Movie, és van a Dynamic Contrast). Egyszer beállítottam a monitort Customra, állítgattam a dolgokon, és úgyhagytam. Nem akarlak lebeszélni róla, hiszen jobb lehet, mint a BW-s társa, szóval csak nyugodtan vedd meg.
-
Furky
őstag
El nem tudnám képzelni, hogy egy tft-t valaki ne használjon natívba. Ez nem olyan, mint a CRT. Tedd be szépen 1280x1024be. Gondolj bele mi van most. 1280 pixel van szélességben, és erre kell valahogy elosztani az 1024 pixelt. Ez szerintem elmosódik valamilyen szinten, vagy hogy fog 1280 képponton 1024et megjeleníteni? Kihagy 1-2-őt? Mivel nem tud 2 pixelnyi helyen 1,5 pixelt megjeleníteni, tuti, hogy nem lesz szép a kép.
És ez a betűknél látszódik a legjobban, játékban nem is, de a betűk... Szörnyű lehet -
Furky
őstag
-
Furky
őstag
Üdv a klubban!
Előszöris vedd vissza a Brightness-t 100ról, mert az alapbeállítás 100! Mondjuk nyugodtan 50-re, vagy mégkevesebbre. Nekem most 45, de mások csak 20on használják. 100-on semmiképp, mert "vakít"Előszöris nyomogasd szét a Picture, és Color menűt, mindent próbálj ki, hogy tudd mi mire való, úgyis lehet resetelni. kapcsold ki-be az RTA-t, és mindkét esetben scrollozz egyik olyan prohardware topicban, ahol sok írás van, azaz jó hosszú lefele
Játsz RTA-val, és nélküle, hogy mit látsz, tapasztalj, és tapasztalj
-
Furky
őstag
válasz
raskolnikoff #7566 üzenetére
Értem. Akkor elnézést, nem volt tiszta mire gondolsz, és mindenki egyből a 223bw hírhedt pixelhibáival jön, ha valaki ilyent szeretne venni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FOTÓS beárazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külföldi SIM-ek itthon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung Z Fold 6 - Navy - Használt, szép állapot
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest