- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Furky
őstag
válasz
ZionDUC #12358 üzenetére
Ejjhajj, ez elég régi videókártya, félek, hogy nem a DVI lesz a legnagyobb problémád, hanem pl az, hogy hiába lesz ekkora montirod, nem fogod tudni rendesen használni, mert nem tudja kezelni az ekkora felbontást a videókártyád. Javaslom mindenképpen vegyél egy "újabbat", 2-3 ezerért használtan is kifoghatsz bőven jókat, amik megoldják mindkét problémát. Újonnan meg kb 6-7ezertől. Az AGP-s kártyák kezdenek irreálisan drágák lenni, pláne ha új.
-
Furky
őstag
válasz
ztoldy #12347 üzenetére
Aaaaaaz már régi modell, manapság Samsungból a 2253BW, 2232BW, és T220 az, ami megéri inkább. Valamint Philips 220CW-t is megnézhetsz. Dellből 228WFP-t. Vagy ha ragaszkodsz ahhoz a külsőhöz, ami a 226BW-nek is van, akkor talán 226CW lehet még érdekes. Ezen monitorok nagyrészét 60ezer alatt megkapod.
mod: LG monitorpalettáját nem ismerem, majd más ajánl biztos abból is 1-2 példányt.
-
Furky
őstag
válasz
boogie84 #12341 üzenetére
Tedd vissza egyszer a régi drivert, hátha az új nálad sem vált be... 175.16 a verziószáma, és pl guru3d.com-ról le tudod szedni. Véletlen nem állítgattál a vga-n? gpu, memória frekvenciája?
mod: nézz rá egyszer a rendszerre, hőmérsékletekre, hogy nem-e túl magas, everesttel sokmindentkideríthetsz ugyebár, hogy mik a frekvenciák, húzva-e van, hőmérsékletek, stb... ha a driver downgrade sem jön be, akkor passz... Ha játszol, a monitor 60Hz-en legyen, windowsban is, és a játékokban is ezt állítsad be, ha van rá lehetőség. Nem mindegyik játékban van... Más hirtelen nem jut eszembe...
mod2: engedi, nekem is engedte... uninstallálod, majd restart, és aztán teszed fel az újat, nem rátelepíted a régit az újra!
-
Furky
őstag
válasz
boogie84 #12338 üzenetére
Mi van, ha valami túlmlelegszik, és lekapcsol? Pl alaplapban be van állítva, hogy ha a proci elér egy bizonyos hőfokot, akkor lekapcsoljon... Vagy ha nem ez, akkor csak szimplán kifagy, mert túlmelegszik pl a gpu, vagy hasolnó dolgok... Amúgy a legújabb nvidia driver nekem nem vált be a 7600GS-emhez, visszatettem a 175.16ost. Az újjal hiába töltötte be wincolorba a színprofilomat, nem változott semmi, mintha felülírta volna az nvidia valamivel, és hiába töltögettem bele, sosem lett jó...
Lehet a tápod nem bírja, azért áll meg minden, mindenesetre ez nem ide való téma, keress rá megoldást a tápos, videókártyás topicocban például... -
Furky
őstag
válasz
Mercutio_ #12280 üzenetére
Ha natívnál kisebb felbontáson játszol, máris van több lehetőséged:
1. szétnyújtja teljesképernyősre, ekkor torzult lesz általában a játék valamennyire
2. csak az egyik oldalig nyújtja, méretarányosan, ezt sosem próbáltam, de torzulás elvileg nem tapasztalható, és a kép két oldalán fekete csík lesz.
3. Csak az adott felbontáson jelenik meg kép, körülötte fekete keret látható, semmi torzulás, csak éppen csomó rész kihasználatlan a monitoron.
Ezen kívül én pl. tapasztaltam olyant, hogy cod4-ben 1024x768ra állítottam, és asszem bepipáltam, hogy widescreen, és az egész monitort kihazsnálta, valamint semmilyen torzulás nem volt, ezt királyul optimalizálták widescreenre. Ezzel szemben a gta sa még a natív 1680x1050es felbontáson is torzult picit a megszokott 1024x768 helyett, kicsit laposabb lett a világ, inkább az autókon látszik, meg kell szokni, ezt a srácok nem jól optimalizálták anno widescreenre...
Amúgy véleményem szerint játékokban nem is annyira jön elő a kisebb felbontás hátránya, mint mondjuk windows asztalon... Nyugodtan lehet használni kisebb felbontásokat, de persze addig, amíg nem torzul el szörnyen, elviselhetetlenül... -
Furky
őstag
1. Jobb képminőség: ugyanazt a digitális jelet jeleníti meg, amit a VGA létrehozott. Ellenben a D-Sub-nál először átalakítják analóggá, majd vissza az analógot digitálissá. A végeredmény nem lesz sohasem ugyanaz, csak közel azonos, kb elhanyagolható, de azért mégsem.
2. Kényelmesebb használatbavétel: nem kell szórakozni a monitoron a képigazgatással, és egyéb beállításokkal, amik DVI esetében le is vannak titlva az OSD-ben, mert magától állítódnak be. ( képélesség, pozicionálás, ilyesmik)
3. Plusz funkció: DVI-nél tudod úgy is használni a monitort, hogy ha nem natív felbontáson használod, hanem egy kisebben, akkor nem nyújtja szét a képet, hanem csak az adott felbontású részt jeleníti meg, körbe fekete kerettel. Gyengébb videókártyáknál játékokban ez esetlegesen nagyonis jól jöhet.
Kb ennyi jutott eszembe így hirtelen... -
Furky
őstag
-
Furky
őstag
válasz
Mercutio_ #12186 üzenetére
1. Passz. Látom a 20"-os példányt is említetted, 17"-os után ne vegyél 20"-ost szerintem, mert a 20as csak olyan magas, mint a mostani 17es. Képméretekről továb tájékozódhatsz az első hozzászólásban egy link keretein belül
2. Így van, játékban nem annyira fontos a natív felbontás, persze előnyös, ha az, de kisebb felbontáson is élvezhető, nem látni olyan jelenséget, mint ha windowsban dolgoznál kisebb felbontáson.
3. Ne viccelj... Nekem 7600GS-em van, és régebbi játékokban elég még ez is arra, hogy 1680x1050ben játszak (UT2004 maxon, GTA SA maxon). Az újabb játékok is menni fognak natívban, csak nem kell nagyon élsimítást, ilyesmit hazsnálni, illetve mértékkel. -
Furky
őstag
válasz
FDToth #12173 üzenetére
A monitor dőlését az okozhatja, hogy nem illeszkedik rendesen a talpba, ellenőrizd ezt mégegyszer, alaposan...
A fényképeknél azért lehet pl oldalt fekete csík, mert egyelőre nem wide felbontásokra készíti el a fényképező a fényképeket, hanem 4:3-ban, vagy 5:4es képarányban. Ez természetes. És az is természetes, hogy egyes filmek még nem wideba lettek méretezve, hanem 4:3-ba, és ezért van oldalt csík. Az auto pedig azért nem használható, mert DVI-n kötötted össze, így természetesen sok olyan dolgot automatikusan beállít, amit analóg kábelen neked kellene beállítani, ez nem gond.
Az, hogy teljes képernyőn nem jók a filmek, hááááát én a videókártyára gyanakodnék most már... Lehet azzal nem stimmel valami. Esetleg próbálj meg leszedni egy régebbi drivert (9x.xx-eket kb...) a guru3d.com-ról, vagy próbáld meg másik gépben is ezt a videókártyát. Sajnálom, hogy ez lehet a gond, mert neked egy olcsó, új AGP-s kártya kellett, és ez az volt. Kicsit kellemetlen, mert mégiscsak én ajánlottam ezt, és lehet ez a hiba forrása, bár mondtam, hogy más véleményét is kérd ki erről, meg is tetted, de nem szóltak semmit sem hozzá, vagy bele, csak pci-e-s kártyákat ajánlgattak... -
Furky
őstag
válasz
attiati #12130 üzenetére
Azt, hogy nem mérvadóak az ipon tesztek, azt honnan vetted?
Mert ha rám hivatkozva, akkor az csak egyedi vélemény, mivel nem tudom elképzelni, hogy egy kereskedés, egy üzlet mindenféle haszonszerzési célok nélkül kijelentené, hogy ez, meg ez rosszabb, nem érdemes megvenni, a másikat meg igen. És ha a raktáron lévő árú épp nem megy, hát hozzuk ki győztesnek, és akkor talán megy... -
Furky
őstag
válasz
Cyrusv10 #12090 üzenetére
Ha utánajártál rendesen a T220HD-nek, akkor tudod miért HD az a T220HD.
Van benne tv-tuner, kb ennyi a különbség. Az, hogy valami fullHD-s, vagy sem, nem a kétátmérő dönti el, hanem a felbontás. A 24, és efölötti monitorok már tudják a fullHD-t(1920x1080), vagyis annál többet is, azaz 1920x1200as felbontással rendelkeznek. Ezzel ellentétben vannak kakukktojások is, amik hiába csak 22"-osak, ugyanúgy 1920x1200as a felbontása.
Játszani tudsz persze, csak tényleg erős vga kell ahhoz, hogy 1920x1200ban játszhass, és persze olyan játék sem árt, ami támogatja a wide felbontásokat. Valamelyik(ha több van) CS asszem nem támogatta, nem tudom, CS-ben nem vagyok otthon, nagyon nem. A 6600GT nem elég szerintem arra, hogy fullHD-ban játsz. Viszont azt meg tudod oldani, hogy kisebb felbontáson játszál vele, mondjuk pont akkorán, mint most, és körbe a monitoron pedig fekete keret látszódik. -
Furky
őstag
válasz
FDToth #12079 üzenetére
Ha codec hiba lenne, akkor mindenesetre távolíts el mindent(mindenféle codec pack, divx, stb), és ffdshow-t tedd csak fel. www.free-codecs.com-ról le lehet szedni...
A mellékelt cd-n max ezeréves driver lehet fent. Felmentem most nvidia.com-ra, és kiválasztottam a geforce 5 FX szériát, de nálam 175.19-est dobott ki. Hmm... -
Furky
őstag
válasz
attiati #12074 üzenetére
Fogalmam sincs milyen teszt volt ez, de ha iponos, akkor inkább hagyjuk is
A tendencia pedig az, hogy CMO van a 2253BW-kben, legalábbis itt, és a Samsung topicban aki megemlítette, annak ilyen volt.mod: nem hiszem, hogy egy üzlet mindenféle anyagi érdek, és haszonszerzési célok nélkül pártatlan tesztet képes lenne kitenni. Lehet annak látszik, de mögötte ott vannak az anyagiak...
-
Furky
őstag
A 2253LW CPT panellal van szerelve... Legalábbis ez a tendencia. A 2253BW pedig CMO-val. A legjobb választás ennyi pénzért a 2232BW lenne, ami árban valahol a kettő között helyezkedik el, és Samsung panellal van szerelve mostanság.
A sorrend kb így néz ki a gyári beállításokat tekintve: Samsung/AUO/CMO/CPT. De amint látod fentebb, aki AUO-t, CPT-t, vagy CMO-t kapott, az is meg van elégedve vele. -
Furky
őstag
válasz
Demolator #12012 üzenetére
Mindenképpen 1680x1050ben használd, majd megszokod a kis dolgokat, 20ason mégkisebbek. A tft-ket natív felbontáson "kötelező" használni! Ez alól kivételt képeznek a játékok, ahol a vga is erősen beleszól a dolgokba, illetve kisebb felbontáson sem romlik a képminőség annyit, mintha a sima asztalodon, mikor netezel, stb, akkor használnád kisebben
Ha nagyon erős a fénye, akkor nyílván a fényerőt(brightness) kell visszavenni, olyan 40-50 körül elég, majd ahogy a szemed szokja... -
Furky
őstag
válasz
old_artist #12008 üzenetére
Ez mind az, amit tud
Semmi többet.
-
Furky
őstag
válasz
old_artist #12002 üzenetére
Letöltöttem én is, futtattam is, és Avira Antivir Personal sem jelzett semmit.
Amúgy a program semmi különöset nem tud, elég béna, tök alap... Az EIZO ebben is sokkalta jobb.
-
Furky
őstag
Szerintem 2232BW jobban megéri. Még a 2253BW-vel szemben is, ugyanis a 2253LW-ben CPT, a 2253BW-ben pedig CMo panelekről hallani csak, semmi másról mostanában, viszont a 2232BW-ben pedig Samsung panel van. És ami jó ebben, hogy egyiknél csak alig drágább, a másiknál pedig még olcsóbb is.
A kinézettel meg sajnos meg kell barátkozni, nincs mese... Már akinek nem jön be a kistévédesign...
mod: a pixeltesztelő programokról nem értem mi ez a sok szó most... Kb minden második oldalon linkelni kell valakinek egy ilyent, mert mások nem képesek visszaolvasni egy fikarcnyit sem...
sss ez nem neked szólt, hanem általánosságban szóltam hozzá -
Furky
őstag
válasz
Demolator #11978 üzenetére
"Nem próbáltad pixeljavító progival?"
Ez jó
Jópofa... de ez nem lehetséges szoftveres úton... Mintha a lyukas kereket akarnám lecserélni úgy, hogy futtatok egy programot az autó processzorán...
Egyedül úgy lehet javítani a halott pixeleket, hogy óvatosan megnyomkodod, megsimogatod, hátha eltünik, ez valós, létező csel erre a hibára. -
Furky
őstag
válasz
Terminator_ #11924 üzenetére
Ez igaz, de nem értem hogyan kapcsolódik ez a hozzászólásomhoz. Ez egyedi eset, és részben a te hibád, mert elvesztetted a papírt. Hiába ad a bolt 3 évet a monitoromra, ha nincs róla papírom, buktam... Szal tökmindegy, hogy a bolt 1 évet, vagy 3-at ír ki, 1 év után úgyis a gyártóhoz zavarnak általában, hogy ott érvényesítsed a garanciádat. Mondom némelyik bolt jófejségből intézi 1 év leteltével a garanciát, elvileg jogilag már nem kellene. Én így emlékszem, aztán lehet nem így van, erről a fogyasztóvédőket kellene megkérdezni... Most úgyis beerősítettek, mert egyesültek a nem tudom már kikkel..
-
Furky
őstag
válasz
Terminator_ #11921 üzenetére
Tökmindegy, hogy a bolt mit ír ki, ha a gyártó 3 évet vállal, akkor annyi. Sok esetben úgy van, hogy első évben a boltnál, a maradék éveknél pedig a gyártónál lehet jelezni a problémákat. Talán ezért írtak 1 évet. A boltnak semmi köze a maradék kettőhöz, amit a gyártó vállalt. Azt hiszem ez is a hivatalos eljárás, csak némelyik bolt mintha jófejségből az 1 év utáni jelzéseknél intézi a vásárlók helyett a garanciát, ezt nem tudom pontosan...
-
Furky
őstag
válasz
attiati #11905 üzenetére
Mivel van DVI a videókártyádon, arra kötöd majd a monitort. Ekkor lesz olyan beállítási lehetőséged majd az nvidia control panel-ben, hogy a képet ne nyújtsa szét, ha nem natív felbontásban játszol, hanem kisebben. Tehát ha mondjuk 1024x768-at állítasz be a játékban, akkor körbe fekete csíkok lesznek, és csak a monitor adott pixelei fognak működni. Ez is egy lehetőség. Nekem 7600GS-em van, és pl a CoD4-et 1024x768ban nyomtam, de nem éltem a fent említett lehetőséggel. A játékban pl volt olyan opció, ahol be lehetett állítani, hogy widescreen, ha jól emlékszem. Na és szóval ekkor azt tapasztaltam, hogy egyáltalán nem volt semmi sem nyújtott. A részletességen kívül (élsimítás, magasabb beállítások, stb...) kb nem sok különbséget lehetett látni az én gépemen, és egyik haverom gépén, amiben 8800GTS-en volt full high-ra téve 1680x1050-en. Szóval vannak ilyen normális játékok, amik nem tudom hogy, de jól oldják meg. Az NFS Pro Street is ilyen, ha jól emlékszem, de ebben nem vagyok biztos.
-
Furky
őstag
válasz
FDToth #11895 üzenetére
Ha ezt a vga-t veszed meg, amit hirtelenjében megemlítettem, akkor kb így kell kinéznie. 3 csatlakozót látsz rajta, balról: DVI, S-Video Out, D-Sub. Ez tutira tudja már a megfelelő felbontásokat, és ahogy néztem az alaplapodat is, AGP 8x-os csatlakozófelülete van, szóval ez passzolni fog bele. Én a helyedben átmennék a "Videókártyák/Milyen videókártyát ilyen árban" topicba, és rákérdeznék, hogy az adott Abit BG7-es alaplapodba érdemes-e megvásárolni ezt az FX 5500-as kártyát, ha 22"-os wide monitort akarsz rajta "hajtani"
Vagy valami ilyesmi szöveggel... Lehet ajánlanak jobbat, olcsóbbat, stb... Gyorsan fogsz választ kapni, mert az egy sűrűn látogatott topic
-
Furky
őstag
válasz
FDToth #11888 üzenetére
Samsung 226BW, és természetesen nem búg
Azt a videókártyát hova akarod dugni? Mert az alaplapodban ha most geforce mx400as van, akkor az tuti AGP-s, ez pedig PCI-Express-es. Sajnos az új AGP-s videókártyák pofátlanul drágák, mert már alig lehet kapni, illetve amiket lehet, annak fenttartják az árát, amennyire lehet, ezért érdemesebb erre a pár hónapra valami régebbi használtat beszerezni, nem drága, nem is buksz rajta sokat, és amire kell, arra jó.Amit így hirtelen látok két pécsi bolt árlistáján, ott is a legolcsóbb 6150. Egy Geforce FX5500 256MB-os.
-
Furky
őstag
válasz
nova001 #11883 üzenetére
Analógon úgy, mint a a CRT-ket. A csatlakozótípusnak az a neve, hogy D-Sub.
HDMI-DVI átalakítóval pedig ugyanolyan jó a minőség, csak a DVI nem tud hangot továbbítani, de gondolom nem is a monitor nem létező hangszóróján akarod hallgatni a hangot, azt másképpen oldod meg... -
Furky
őstag
válasz
FDToth #11876 üzenetére
Igen, de csak ha DVI-n kötöd rá. D-Subon ha kisebb felbontást állítasz be, vagy nem méretarányost, azaz nem 16:10est(amit valszeg a vga-d nem tud), akkor elnyújtja a képet, és hülyén fog minden kinézni. Azt hiszem némelyik LG-ben van alapból ilyen funkció, OSD-ben lehet beállítani, hogy mit tegyen, LG tulajokat kellene megkérdezni eme kérdésben.
Iponról mostanság sokmindenki rendelt monitort, és pixelhibás volt pár darab, de mindenkinek visszaküldték a pénzt, meg a garanciafutár is rendben elvitte a pixelhibás monitort, szal ott nem volt gond. Ennek ellenére én sem szívlelem azt a boltot, viszont az áraik jók, és ez csábító lenne, ha mostanság kellene vásároljak.mod: "22-es túl nagy, bőven elég a 20as."
Ááá dehogyis, nekem már majdnem hogy kicsinek tűnik a 22es is. Az elején nagy volt, hatalmas, mostanra megszoktam. A 20-as, és a 22-es felbontása megegyezik, tehát a 20ason minden kisebb lesz, a kisebb pixelméret miatt. Sokan szeretik ezmiatt, mert "élesebb" a képSokan meg nem szeretik, mert túl kicsi, és nehezen olvasgatnak (persze betűméretnöveléssel orvosolható). Volt olyanra is példa, hogy valaki azért vett 20ast, mert az elfért az asztalon, de a 22es már nem. Jól gondold azért ezt meg, mert ahogy ezen a képen is láthatod, a 20-as wide olyan alacsony, mint a 17-es nem wide tft. A 22-es pedig olyan magas majdnem, mint a 19-es (fél centi plusz a 19-es javára, viszont 22-esen 26-tal sorral több pixel van).
-
Furky
őstag
válasz
FDToth #11863 üzenetére
Amiket kinéztél 3 Samsungot, abból szinte az összesből megveheted 60 alatt a 22es változatot is. (59et említett valaki iponban a T220ra). Nem tudom milyen géped van, pontosabban milyen alaplapod, de szerintem 2-3ezerért lehet kapni már régi videókártyákat, amik támogatják ezeket a felbontásokat. Pl 9600Pro-t, vagy 9250-et... Ilyesmiket... Nyugodtan megveheted használtan is, természetesen kipróbálás után, mert ha esetleg tönkremegy, akkor sem buksz rajta sokat, viszont tudod használni a mostani gépeden is az új monitort. 60ból bőven kijön a használt vga, és mondjuk a 2232BW, vagy 2253BW
-
Furky
őstag
válasz
FDToth #11853 üzenetére
Természetesen, már csak azt kellene kiderítened, hogy támogatja-e a videókártyád a wide felbontásokat. Nem tudom mekkora monitort akarsz, de valahogy tudd meg, hogy tud-e 1440x900-at, vagy 1680x1050-et, vagy 1920x1200-at. Ha ezeket tudja, nyert ügyed van, szinte az összes monitoron van még analóg bemenet, olyan, mint amilyen a CRT-ken is van. Ha van konkrét elképzelésed ár tekintetében, illetve méretben, akkor állj elő vele, és ajánlgatunk
-
-
Furky
őstag
válasz
Anubis_9 #11767 üzenetére
Ebben a kategóriában ez a legjobb választás, mármint képügyileg(a külső kinek bejön, kinek nem..), de a 2243BW-vel sem járnál rosszul, és még normális monitorformája is van. 3 napos pixelgaranciát a bolt kötelessége megadni, mert azt a Samsung garantálja, ja és ez vonatkozik akár egy alpixelhibára is.
mod: Esetleg Samsungból még szóbajöhet a 2253LW is, az 47ezer körül van.
-
Furky
őstag
válasz
Sas madár #11604 üzenetére
A pixelhibás feltételezésedben még lehet is valami, a másik rész pedig... Nem értem miért van ezen mindenki meglepődve, és miért csak a Samsungnál van ezzel probléma... Az összes neves gyártó ezt csinálja. Az, hogy a Samsungnál jöttök elő ezzel, az azért lehet, mert ez a márka nagyon megy, itt is a topicban szinte másról nem is hallani, elvétve 1-2 LG még szóbakerül, aztán kisebb mennyiségben EIZO, Philips, HP.... De javarészt, szerintem kb 65-70%-ban, vagy mégnagyobb %-ban Samsungról van szó, értelemszerűen ezért esik erről annyira sok szó...
-
Furky
őstag
Azt megköszönném.
Akkor legyen benne egy rész a DVI-ről, a fontosságáról. Illetve kellene az a tftcentral-os link is arról, hogy melyik monitorban milyen panelek lehetnek.
Kontrasztarány, ilyesmik annyira alapdolgok, hogy november óta most találkoztam vele először, ha jól emlékszem... Tehát annyira nem fontos... Esetleg a dinamikust lehet megemlíteni, hogy az nem fontos tényező.
Ha valakinek van még valami ötlete írja le mire gondolt, és nike_ összedobja, aztán mielőtt szólnánk egy adminnak, akkor beírja ide is, hogy megfelel-e mindenkinek, ahogy van.
Köszi -
Furky
őstag
Hey!
Most, hogy már 11ezer felett járunk ebben a topicban, azt hiszem ideje lenne beletenni 1-2 aranyszabályt az első hozzászólásba, hogy ne kelljen mindig leírni
Gondolok itt pl. olyanra, hogy miért fontos a DVI. Ha van másnak is ötlete, akkor szedjük össze egy csokorba, és úgy kérjük meg a megfelelő személyt a bővítésre. Szóval várom az ötleteket, mert unalmas már leírni alapdolgokat hetente 1-2x...
-
Furky
őstag
válasz
alitak #11526 üzenetére
MmDorian felsorolta nagyjából a Samsung monitorokat, talán hozzácsapnám még a 2243BW-t is, az is 50 körül van. De amit érdemes megvenni, az a 2232BW, mert most az az egyik legjobb vétel a Samsungnál. Ár/érték arányban most az a legkedvezőbb a 22es Samsungok közül. Ha kicsivel több pénzt szán rá az ember, akkor jön képbe a T220 60párezerért. Szerintem 2232BW-t válaszd, vagy a Philips 220CW-t, az meg 55 körül van...
A DVI csatlakozó fontos, igen.
Az alacsonyabb kontraszt? Nem, ezeknél a típusoknál a kontrasztarsány mind 1000:1, az ennél nagyobb szám csak a dinamikus kontraszt, ami nem mérvadó... -
Furky
őstag
válasz
mr.bullet #11509 üzenetére
Pontosan én nem tudom elmondani, mi a kontrasztarány, vagyis nem tudom rendesen szavakba önteni, old_artist biztos megteszi majd ezt helyettem,
A lényeg, hogy az általad kinézett monitoroknak mind 1000:1 a kontrasztarányuk, a tipikus kontrasztarányuk. Ez a fontos. A dinamikus kontrasztarány, amiket te is említettél csak egy opció, egy ki-/bekapcsolható plussz dolog. Szinte senki sem használja, mert ilyenkor a monitor néha késik, és amikor már rég váltania kellett volna az arányon, akkor nem teszi, csak 1 másodperccel később, és akkor azt az érzést kelti, mintha villanna, vagy inkább úgy mondom, hogy hirtelen elsötétül, és néha hirtelen kivilágosodik. Néha lassú, ez a baj. Mint ahogy a nevéből is látható, dinamikus, tehát folyamatosan változik az adott képhez képest. Sokan úgy mondják, hogy ez a szám csak parasztvakítás... Az én 3000:1-es dinamikus kontrasztú monitoromon a fent említett jelenség tapasztalható, nem tudom, hogy az újabb modelleken, minek már 8000:1, 20000:1, vagy akár 50000:1 a dinamikus kontrasztaránya, azon is tapasztalható-e.mod: "Contrast ratio
Egy kép legsötétebb (fekete) és legvilágosabb (fehér) árnyalatai közötti arány, viszonyszámmal kifejezve.
Az emberi szem által még megkülönböztethető árnyalatok aránya megközelítőleg 10000:1. A képcsöves televíziókra 2000:1, a plazmaképernyőre a 1000:1, az LCD vetítőkre 600:1, a DLP vetítőkre 1500:1 kontraszt volt jellemző a könyv megírásának időszakában." -
Furky
őstag
Ki lehet persze, be kell lépned a szervízmenűbe:
Contrast, és Brightness-t állítsad le nullára, majd lépj ki a főmenübe, és ott nyomd a Source gombot 5 másodpercig kb. Ekkor előjön a szervízmenű, és az első sorok közt ott kell lenne, hogy hány órát ment már. Kilépni úgy tudsz, hogy kikapcsolod a monitort, utána ne felejtsd el visszaállítani a contrastot, és brightnesst -
Furky
őstag
válasz
Hugó55 #11489 üzenetére
Nem rossz az, pláne a kávája miatt is igencsak szép, mármint nem puccparádé, hanem normális monitorra hasonlít. A 2243BW-t azért nem ajánlgatják/juk, mert valószínű nem Samsung panellal kapod, ami biztos, vagyis nagy valószínűségű, hogy most a 2232BW, és a T220 azzal forog idehaza. Persze a CMO, és AUO panelesekkel sem jársz rosszul, de egy icipicivel jobbak a samsungpanelek színei, és esetenként a pixperan-os tesztekben is jobban szerepelnek. Vedd meg nyugodtan, biztos nem fogod megbánni.
-
Furky
őstag
válasz
mr.bullet #11485 üzenetére
Nem akarlak nagyon rábeszélni, csak volt itt már valaki, aki megvette a 20ast, és utána bánkódott, hogy miért nem 22est vett... Megvan a 2232BW-re a pénzed, ugyanaz a felbontása, mint a 20asnak, és mégis nagyobb. a 20as csak olyan magas kb, mint a 17es nem wide TFT, a 22es meg fél centivel alacsonyabb a 19es nem wide TFT-nél. A 19es wide-ot pl ezért nem nagyon érdemes megvenni, mert túl alacsony. A 22es meg pont jó
Jól gondold át, nehogy te is megbánd. Asztalon elfér, nem? El fogsz ájulni eleinte, hogy mekkora a 20as, aztán látsz egy 22est, és máris törpe lesz a 20as...
-
Furky
őstag
válasz
paprika #11461 üzenetére
A 9800Pro-val nem lesz gond a mindennapi használat során, csak játékokban vissza kell venned a felbontást a most használatos felbontásokra, tehát natív felbontást(1680x1050) felejtsd el amíg nincs új géped/vga-d.
Ha visszaolvasol, akkor látod melyik az a pár monitor, amit érdemes megvásárolni ebben az árkategóriában. Röviden: Samsung 2232BW, Philips 220CW, kb ennyi... Ami fontos, hogy legyen rajta DVI (HDCP támogatással, ha esetleg a jövőben valamilyen módon rá akarsz kötni nagyfelbontású lejátszót, pl. bluray). -
Furky
őstag
válasz
7600GT #11459 üzenetére
Jajj... a 223BW, meg 226BW, is régi modell, a 225BW meg annál is régebbi...
Nem érdemes ezeket választani már. Ha nem szeretne kistévé kinézetű Samsungot 51ezerét, azaz 2232BW-t, vagy 60+párezerért T220at, akkor marad a 2253BW 56ért kb, vagy a2243BW szintén 60 alatt, pontosan nem tudom mennyiért. Más márkák közül most talán a Philips 220CW-t említeném meg, a fórumban is sok jót mondanak róla, meg igen tetszetős darabnak is néz ki. Árát nem tudom mennyi, de 50-60 közt lehet kb, legalábbis ezt említették többen is eme topicban. -
Furky
őstag
Na jó, de én nem értem miért probléma, hogy a Samsung is más gyártók paneljait szereli a monitoraiba? Oly sok másik gyártó csinálja ugyanezt... És abban nem hiszek, hogy a Samsungnak direkt szarabb minőségű paneleket gyártanának, hiszen ez egyik félnek sem tenne túl jót. Mint látod, nálam a linkelt ICC profillal (+RGB, és adott kontrasztértékekkel) már akkorát dobott a színhűségen( vagy inkább mondom úgy, hogy színvilágban, mert konkrét értékeket csak kalibrálással tudnék mondani), hogy csak bámulok, fentebb linkeltem egy képet is a monitorról, meg a régi 17es CRT-ről mellette, tesztjelleggel... Az is példa lehet, hogy a fényképezési technika is olykor elég csaló tud lenni, az első képen fakó, a másikon meg erőteljes színek vannak, az, hogy a második képen baloldalt feketeség látható, az tuti a fényképező hibája, a két monitor egymáshoz érintkező kávájára fókuszáltam, ezért van baloldalt a 226BW-n "kör"ívben feketeség... Szóval jójó... Persze, én is inkább a Samsung paneleseket ajánlom Samsung monitorok közül, de szerintem túlságosan erőteljesen ellenkampányoltok az AUO, és CMO paneles Samsungok ellen
Nem bántam meg, hogy ezt választottam, elleszek vele egy jó darabig, ha meg grafikai munkára adnám a fejem (ez könnyen meglehet), akkor az első ilyen jellegű állásom fizetéséből, vagy inkább 2 haviból vennék egy S-PVA, vagy S-IPS-es monitort...
Látod, nem zárkózom én el a Philipstől sem, és a ViewSonictól sem, de nem érzem jogosnak azt, hogy ennyire lehúzzátok wwhy-jal a fent említett panellel szerelt típusokat. Nem azért, mert nekem is ilyen van, hanem azért, mert én látom, hogy egy vacak RGB+kontrasztarányhoz adott ICC profil mennyit dobott az alapból kékes CMO-n... És ez még messze nem kalibrálás, azzal csak mégjobbat lehetne kihozni -
Furky
őstag
Itt vagyok, itt vagyok...
Annyit tudok hozzátenni, hogy Samsungból most 2232BW-t, és T220at érdemes venni, az AUO-s T modell pedig 20"-os volt, tehát T200as, szóval lehetséges, hogy 22esben egyelőre még nincs másfajta panellal szerelt... Fene tudja...
A felsorolt Philips, és ViewSonic bizos jó monitorok, én elhiszem, a Philips szimpatikus is, de a ViewSonicból kiszehetnék az általam már korábban nehezményezett plussz dolgokat, és már tetszene is. Ilyen "olcsó" pénzért most e 4 közül választanék én is... A választás pedig nem lenne egyszerű, mert a két Samsung kávája nem bejövős nekem, valószínű a Philipset választanám -
Furky
őstag
válasz
Firebox #11313 üzenetére
22"-os monitorok kb 56 cm átmérőjűek, és lehet már kapni 40ért is ilyen-olyant... 49ért van már normálisabb, amit megéri megvenni. Samsung 2232BW
24"-os monitorok pedig kb 61 cm átmérőjűek, és noname-eket, meg ilyen-olyanokat lehet kapni akár 70ért is, normálisabbakat pedig 80 felett, inkább 100 környékén. -
Furky
őstag
válasz
SOAD19 #11297 üzenetére
Olvass vissza legalább párszáz hozzászólást itt, vagy samsung topicban...
Samsung monitoroknál IS van ez a paneltéma, nem mindig Samsung panel kerül bele, hanem CPT, AUO, vagy CMO a Samsungon kívül. Ezek sem rosszak egyáltalán, csak a Samsungnak alapból szebb szinei vannak. Beállítás kérdése, és ugyanazt ki lehet hozni mindegyikből. Ezeket az általad felsorolt monitorokat mostanság inkább CMO, és CPT panellal adják idehaza, legalábbis erről hallani. A 2232BW-t, és a T220at viszont mostanában Samsung panellal. Ezért érdemesebb azokat választani. Ennyi az egész. De azokkal sem járnál rosszabbul. A 223BW is régi már, azt ne válaszd. A másik kettő újabbak már. -
Furky
őstag
válasz
johnny82 #11294 üzenetére
Na én ezt az értéket most nem tudom állítani valamiért... Viszont a HotPlugTime-ot igen, és az is felment 50ig, és utána kezdődött előlről. Nekem olyasmi rémlik, hogy régen amikor azt én is elállítottam, akkor 15 körül kezdődött előlről. Amúgy nekem az 2-esen van, és nem tudom most állítani.
Szerintem tuti az is visszaáll majd 0-ra, nem tudom a te monitorodban mennyi annak a maximuma.
Örömmel jelentem, hogy a monitoromban már 3077óra (kb 128 nap) üzemidő van, és tökéletesen működik.
-
Furky
őstag
válasz
johnny82 #11291 üzenetére
Menj vissza oda, és állítsad az eredeti értékre vissza, ahogy növelted, egy idő után visszaáll nullára, nem lehet azt csökkenteni, azt hiszem 14, vagy 15 után jön a nulla ismét... Nem emlékszem már rá pontosan, a lényeg, hogy körbe megy
Az AUO dehogy rossz panel, ha rossz lenne, a Samsung sem adná hozzá a nevét. Az AUO is, pont ahogy a CMO is rengeteg más, nagy nevű cégek monitoraiba szállítja paneleit. És az AUO is az egyik legnagyobb panelgyártó cég a Földön. Nem tudom pontosan már, hogy hogyan helyezkednek el helyezés szerint, de ha jól emlékszem az első négy helyen ezek állnak: LG.Philips, Samsung, AUO, CMO, hogy melyik sorrendben, arra már nem emlékszem. De még az is lehet, hogy a Samsung nincs is benne az első 4ben... homályosan emlékszem csak erre -
Furky
őstag
válasz
SOAD19 #11287 üzenetére
Nagyobb monitoron nagyobb a kép is, nagyobb a film, stb.. Az meg csak jó...
A T220 kb 1 évvel újabb modell, a dizájnja mindkettőnek hasonló, a tudása mindkettőnek nagyjából azonos, egyedül a dinamikus kontraszt a különbség, ami adatok alapján észrevehető. A tudásuk közt sem hiszem, hogy 12ezer forintnyi különbség lenne. Ha van 61ezred rá, és tetszik a T220, akkor azt vedd, mert újabb modell, de ha költségkímélőbb vagy, akkor a 2232BW jobb választás -
Furky
őstag
Azért nem érdemes szerintem, mert régebbi modell lehet már, ha a hír is 2 éves. Próbálj meg újabbakat keresni. Ti4x szokott ajánlgatni másik ViewSonic VX2255wmb-t 50ért, illetve Philips 220CW-t szintén 50ért, ha Samsungban gondolkodsz, akkor ott van a 2232BW 49ért, és a T220 61ért. Ezeknek az újabb monitoroknak is a tipikus kontrasztjuk 1000:1-es. Ez nem növekszik akkora ütemben, mint a dinamikus, valamint tudni kell még, hogy a dinamikus csak ilyen "parasztvakítás" jellegű adat...
-
Furky
őstag
válasz
johnny82 #11277 üzenetére
A pixelhiba az bármikor előjöhet, ezért érdemes az első 3 napban folyamatosan ránézni ilyen progival, és minél többet járatni a monitort is. Mondjuk megnézheted 3-4-5 óránként a progival, hátha látsz valamit. 3 nap után viszont egyáltalán nem érdemes vele foglalkozni, mert akkor már csak bizonyos számú pixelhiba felett cserélik. Az a bizonyos szám meg akkora, hogy azt úgyis kiszúrod előbb-utóbb, ha annyi előjönne, viszont ha csak 1-et találsz, mert kerested direkt, akkor mindig tudni fogod már, hogy ott van, és idegesíteni fog, mindig odatéved a szemed, stb... Szal 3 nap után ne keresd
-
Furky
őstag
válasz
SOAD19 #11276 üzenetére
Zavaros az írás, zavaros
Szóóóval:"T200-nál a 22" az tényleg 22""
A T200nál a 22" nem 22", hanem 20"A kérdésed gondolom arra vonatkozott, hogy a TFT monitoroknál is van-e eltérés a megadott képátló, és a látható képátló között. A válaszom az, hogy nincs, itt tényleg ekkorák a monitorok, amekkorára meghirdették. Azaz a 22"-os kb 56cm átmérőjű.
"volt kint T200+206BW és mintha az utóbbi nagyobb lett volna"
Ez azért lehetett, mert máshogy néz ki a kép monitor "külseje", azaz más a kávája. Míg az egyik inkább hasonlít egy monitorra, addig a másik olyan, mint egy új kistévé. A képernyő átmérője biztos azonos. (Mellesleg bentvoltam 2 hete egy boltban, ki volt rakva a pultra egy T220, és kicsinek érződött, elhiszem, hogy megvan a 22"-os átmérő, de olyan kicsinek találtam)"Ja és vannak a HD-vel végződő modellek is"
Igen, ezekben van digitális tv tuner is, meg gondolom adnak hozzá távirányítót is, mint a 225MW-hez, illetve van hangszóró is, meg értelemszerűen több bemenete is van. Ezt lehet használni külön tévéként is. Az áruk az ilyeneknek nagyon lassan esik, lásd a 225MW-t, még most is 70ezerbe kerül kb... Ha nem kell a tv tuner bele, akkor felesleges ilyent vásárolni drágábban.
Samsungok közül a T220as az iponban 61ezer. a 2232BW pedig 49ezer, az utóbbi erősen elgondolkodtató. Szerintem 22"-osnál kisebbet ne vegyél. Ha Samsungot választasz, akkor e kettő közül érdemes választani most. -
Furky
őstag
Kezdjük ezzel:
Szóval a 700:1, és a 2000:1 között annyi a különbség, hogy az egyik tipikus, a másik meg dinamikus. A dinamikus kontraszt egy plusz funkció a monitorban, amit be lehet kapcsolni, és természetesen ki is(hál' Istennek). A lényege a dinamikusnak, hogy mindig az adott képhez állítja a kontrasztarányt. Régebbi modelleknél (2000:1, és 3000:1-gyel rendelkezőeknél) ez szörnyű, mert lassan változik sok esetben, és könnyen észre lehet venni a váltásokat. Hirtelen elsötétül, vagy hirtelen kivilágosodik a kép...
Szóval e két érték között nem lehet különbséget tenni. Nagyjából a 700:1, 800:1, és 1000:1 kontrasztarány a jellemző az elmúlt 2 év monitoraira, és a dinamikus kontraszt pedig egyre jobban növekve tendenciát mutat. 2 éves modellnél már megjelent a 2000:1, és a 3000:1-es dinamikus kontrasztarány is, az újabb modelleknél pedig már a 20000:1, sőt kevés modellnél már az 50000:1-es értékeket is írják. A lényeg, hogy nem sok ember használja a dinamikus kontrasztot, mert késik sok esetben.mod: az általad linkelt viewsonic monitor pedig nem világos nekem igazán. 40ezer forint, de melyik? A 19es, vagy a 22es? Amúgy 2 éves a hír, régi, válassz újabb modellt szerintem
-
Furky
őstag
válasz
atka76 #11257 üzenetére
40-50 közt most a Samsung 2232BW elég jó vétel ipon-ból.
kattints ide -
Furky
őstag
válasz
dizsit #11196 üzenetére
Ha a Samsungok közül akarsz választani, akkor mostanában inkább 2232BW-t (kedvező ár+samu panel), illetve T220-at(újabb modell+samu panel) érdemes vásárolni. A 2253LW-vel(csak CPT panelesről hallani), és 2253BW-vel(csak CMO panelesről hallani) sem járnál rosszul, de az előbbi kettőt érdemesebb inkább.
-
Furky
őstag
válasz
Bator92 #11144 üzenetére
Igen, 3 napon belül kötelességük kicserélni, még az Iponnak is természetesen. Hiszen ez a Samsung 3 napos alpixelgaranciája. A Samsung vállalta ezt.
Akkor halott a pixel, ha vagy világit folyamatosan fehéren, vagy sohasem világít, azaz fekete, eltérő esetben, ha kéken, vagy pirosan, zölden, vagy csak azonok a színeken látszik más szín, akkor alpixelhiba, ha jól gondolom. És mint mondottam vala, a Samsung 3 napon belül kicseréli azt is. -
Furky
őstag
válasz
skylaner #11026 üzenetére
Huh de jó, hogy leírtad, hogy hol lehet megtalálni, mert én fejből nem emlékeztem volna a magyar szöveg minden szavára, angol XP-t használok 1-1,5 éve.
CT téma: Mutatnál egy olyan oldalt, ahol neked zavaró a ClearType? Még ilyesmire nem lettem figyelmes, hogy zavarna, az jobban zavart, hogy olyan furcsa a betű CT nélkül.
-
Furky
őstag
Így van, nem vagyok hibátlan, ez van, mint ahogy a monitorom sem hibátlan
CMO-s 226BW. Az alapbeállításon "szörnyű" volt (nekem szörnyű, másnak lehet ez tetszik, vagy nem is foglalkoznak vele...), de az általam is linkelt icc profillal, és a hozzá tartozó RGB, valamint kontrasztértékekkel sikerült széppé varázsolni. Ebből nekem az jön le, hogy a gyári beállításokra nem kell adni, és lehet belőle minimális erőfeszítéssel számomra normálisat alkotni.
Persze ez a megoldás nem számít kalibrálásnak, de több, mint a semmi, hogy most milyen a deltaE, vagy előtte milyen volt, fogalmam sincs. Ha a szememnek jó, márpedig TN paneles monitoroknál kb ez a maximum elvárható, akkor minden rendben van.
Akinek nagyon fontos a színhűség, az nem TN-t fog venni, ennyi, mert nem arra van igénye. Ez olyan, mintha egy 1000-es Swiftet tuningolgatnánk addig, amíg eléri a Corvette teljesítményét...
A 6+2 bit ditherelés sohasem lesz 8 bit... És ezzel zárom a vitát részemről, köszönöm a lehetőséget -
Furky
őstag
"Nem tudom egyébként mi is lenne a "jó" és mindenki számára építő jellegű döntés ezügyben , kéne valamit kitaléálni."
Már ki is találtam! Maradj csendben, és értelmezd újra az emberek, pl. old_artist írásait, ha megvan, akkor szólalj meg legközelebb...
Amúgy meg neked ezen a linken is szebb a beépített webkamera képe, mint a Logitech-é, utólag mikor mondtam, hogy mi van, már jöttél te is, hogy valóban, nem figyeltem ennyire, stb... Kéremszépen, hol van itt az alaposság? Mindent ilyen felületesen kezelsz? Mert ahogy látom, igen, ezt a képet sem nézted meg rendesen, és az emberek írását is csak átfutod, mert hogy nem érted meg mire gondolnak, az tuti, vagy csak direkt nem akarod megérteni, mert van benned egy gátló tényező, ami arra ösztökél, hogy ne fogadd el a tényt, amit más emberek tapasztaltak idehaza, ebben az országban, nem amerikában, vagy németországban... stb...
Inkább hiszek egy olyan embernek, aki reálisan látja a dolgokat, mert tapasztalta, mint aki látta a neten a tesztekben, hogy biza nem úgy van az... Hát persze... -
Furky
őstag
Neked értelmezési problémáid vannak old_artist szövegével kapcsolatban, vagy csak szimplán nem akarod látni a fától az erdőt? Mellesleg a fórumban lehet kelteni a rémhíreket, meg a feszültséget, de egy idő után mindenki be fogja látni, hogy ki csinálja a fesztivált, és ki ért hozzá valójában, mert már látott, kalibrált mindenféle monitort, nem csak olvasgatta a neten a review-kat... Többet adsz a mindenféle bolt, meg tesztoldal véleményére, mint egy olyan emberére, aki akár nap, mint nap találkozik ezekkel az esetekkel, ráadásul még ért is hozzá?
Nem látod mit akar mondani? Egy gyártósoron, 2 monitor között is lehet nagy különbség minden téren, nem kell általánosítani, hogy "X Y" nem jó, és ezért az összes többi olyan sem... OMG... Mi a fenét tudhatsz Te egy CMO-s Samsungról, láttad már élőben nem gyári beállítások után? old_artist látta, és ha azt mondja, hogy 9.9 a 10es Samsung paneleshez képest, akkor annyi, mert Ő tapasztalta !!! Nem csak olvasta a neten mindenféle tesztoldalban, hogy mennyire rossz dolog a Samsungtól, hogy ejnye-bejnye nem csak a saját paneljaival szerelte, hanem olyan panelt is berakott ő is, amit a ViewSonic is, és valószínűleg szinte az összes monitort kiadó nevesebb cég használ...
Peace -
Furky
őstag
válasz
Baga1983 #10971 üzenetére
2 DVI van a videókártyádon? Mert próbáld meg a másikra rádugni egyszer, mert ha 2 van, akkor az egyik elsődleges, a másik meg másodlagos, és ha elsődlegesen nincs semmi, akkor a másodlagosan nem akar megjeleníteni képet, ilyen már fordult elő velem egy Gigabyte 9600GT-vel. Ha nem oldja meg, csináld azt, hogy miután rákötötted a monitorra a DVI-n a vga-t, akkor monitorból kihúzod a tápot, majd visszadugod.
-
Furky
őstag
válasz
scope2007 #10912 üzenetére
1. Kisebb felbontást csak játékokban használjon, desktopon sohase, különben nem lesz szép a képe, mint ahogy tapasztaltátok is.
2. Hozzá kell adni egyedi felbontásokat, van erre lehetőség. De igazából sehol sem érdemes eltérni a max felbontástól, mert egy TFT azon adja a legszebb képet... -
Furky
őstag
Nem ezt a monitort húzom le, sohasem mondtam, nem írtam sehol, hogy ez a Viewsonic rossz lenne, én csak azt írtam, hogy az ilyen kompakt cuccok nekem ellenszenvesek. Ezért soha az életben nem vennék ilyen sem, ha jól olvasod, ezt is a magam nevében mondtam. Egyetlen egy lehetőségét látom csak a beépített hangszóró meglétének, ha társul mellé tv tuner is, akkor okés, tévénézéshez kell. De sima monitorba nem.
A Samsung monitorok panelizéja zavar téged? És mit szólsz akkor ahhoz, amit old_artist írt fentebb? Egyik viewsonicban CMO, másikban CPT panel van...
Az meg más kérdés, hogy alapbeállításon milyen értékeket ad vissza egy monitor, úgysem úgy használom, mindenki a saját szemére igazítja be, vagy pedig kalibrálják. Képzeld el a következő helyzetet: ember megveszi a CMO paneles monitor, hazamegy, nem tetszik a szín, elkezdi nyomogatni, egy idő után jó lesz. Ugyanebben az időben hazaviszi valaki a viewsonicot, neki sem tetszik (mert az ember ilyen), elkezdi nyomogatni, jól elrontja az alacsony deltaE-t, és neki meg úgy lesz szép.
Visszatérve a gondolatodra: tuti nem venném meg, nem kellenek a beépített cuccok. Laptop esetében más a helyzet, ott kell a beépített hangszóró, meg esetleg a webkamera is, de asztali PC-hez soha! Ahhoz vannak jobb kiegészítők, drágábban persze, de nem "3 in 1"... A linken meg összehasonlítva a logitech webcamera-val...Háááááát nézd meg a fehér-fekete átmenetet... a viewsonicé hamar feketébevált, nem látni annyi szürkeárnyalatot sem (sőt, ninics is szürkéje a viewsonicnak), mint logitechnél, vagy nézd meg jobbalsó sarokban a vonalakat... Az írás mindkettő esetében elmosott -
Furky
őstag
Jól hitted, hogy nem számottevő, le is írtam, hogy elméleti síkon ez van, de a gyakorlatban meg szinte észrevehetetlen.
A másik kérdésedről meg mostanában igencsak elbizonytalanítottak... Az tény, hogy a CRT nem egészséges 85Hz alatt, legalábbis az a minimum ajánlott. Különben könnyen észre lehet venni a villódzást, ami zavarja a szemet. TFT esetében ez nem így van, más a technológia, nem villódzik a monitor... elvileg... Elvileg minden TFT 60Hz-en megy, de vannak példányok, amiket 75Hz-re lehet állítani. Velem pl már előfordult, hogy gépet raktam rendben egyik ismerősnél, és analógon volt rákötve gépre, és 75Hz-en ment. A betűk körül hülye zöldes maszatolások voltak, visszatettem 60Hz-re, és rendbejött.
Kb. 3 hónapja valaki mondta, hogy elkezdték a 100Hz-es tft-ket gyártani, vagy micsoda, mert hogy az ebben is sokkal jobb... ez elbizonytalaított ebben a témában, szal pontos információt várjunk old_artist-tól pl. -
Furky
őstag
Ez így mind rendben is van, de engem egyenesen taszít a webkamera, meg a hangszóró... Nálam ez nem pozitívum, hanem negatívum.
Olyant tuti sohasem vennék, megvan az 5.1em, azt használom, nem kell gagyi beépített. Webkamera meg... Azom nincs még, ha veszek, akkor is valami nagyobb felbontású Logitech-et.
Ezt mindig felhozod pluszként ennél a monitornál, pedig szerintem nem sokmindenki ujjong ezekért -
Furky
őstag
Igen az lesz. a DVI-nek számos előnye van a D-Sub-bal szemben, amit ezerszer leírtunk már.
A lényegesebbek:
- a videókártya előállítja a digitális jelet, és a digitális kábelen megy ez a jel szépen a monitorba, ahol megjelenítődik. Ezzel szemben ha analógon kötöd rá, akkor a videókártya digitális jelét át kell alakítani analóggá(veszteséggel jár), majd az analóg jelet kapja meg a monitor, amit a monitornak vissza kell alakítania digitálissá(ez is veszteséggel jár). Nem kapod vissza soha az életben az eredeti jelet, csak ha DVI-n kötöd rá. Ez persze elméleti síkon igaz, de a gyakorlatban nem kell eltúlozni eme problémát, az A/D, és D/A átalakítók annyira jók már, hogy szinte észre sem lehet venni a különbséget.
- nem kell a képernyőt igazítgatni, pozicionálni a monitoron, hogy minden oda kerüljön, ahova kell, valamint apró beállításokat is automatikusan beállít, pl. Coarse... Ezért is kényelmesebb DVI-n rákötni, nem kell sz@rakodni mindennel. -
Furky
őstag
Azért van a kiemelt márkáknak is hibái
Felhozok egy saját példát:
Még vagy 20 éve vásárolt Panasonic 4 fejes videó (akkori csúcsmodell, 50ezerért lett véve, apám akkori havi diplomás bére 16ezer volt) kb 5-6x volt szerelőnél, de még mindig ment az utóbb 1-2 évig, akkor lecseréltük egy újabb példányra, ami közel nem tudott annyit, mint az a 4 fejes, viszont az újabb már 6 fejes volt. Most ott tartunk, hogy az a 6 fejes semmire sem jó, mert amit felvesz, azt nem tudja lejátszani sem rendesen, az is volt már 1-2-3x szerelőnél. De... hát inkább nem mondok rá semmit... Régen minőséget gyártottak, ma már a nagy mákák is erősen mennyiségre mennek, tisztelet a kivételnek, ami nem a Sony, meg a hasonlók, hanem mint pl. monitoroknál az EIZO. Szerintem -
Furky
őstag
válasz
kobe24 #10611 üzenetére
Ugyanazt a 2 monitort ajánlottuk old_artisttal
A Samsung 2493HM-ről itt olvashatsz tapasztalatokat:
link 1
link 2
Illetve van külön topicja is a monitorok közt.
Itt pedig megnézheted melyik boltban mennyibe kerül, mint látod 88ezerért már elvihető, szerintem elég jó vétel, nagyon sokoldalú monitor.
A Lenovo más téma, arról mégtöbbet olvashatsz a saját topicjában, melyet old_artist linkelt fentebb.
Vagy itt van még a Dell E248WFP 91ezertől... Erről nem sokat tudok, csak annyit, hogy Ti4x-nak ilyen van 22esben, és el van ájulva tőle -
Furky
őstag
válasz
kobe24 #10603 üzenetére
Attól függ mennyi pénzt szánsz rá. Mert ha HD filmet akarsz nézni, akkor legalább egy 24"-os kellene, mondjuk Samsungtól a 2493HM, vagy a Lenovo L220x-as, de utóbbi más kategória kicsit, nem TN-paneles, és 22"-os (szóval kisebb, de jobb a színhűsége). Áruk nagyjából azonos.
-
-
Furky
őstag
válasz
ez_meg_emaz #10595 üzenetére
Utóbbi... túl sokat szopattak titeket ezzel az utóbbi 2-3-4 hónapban... Túl lett fújva az egész.
-
Furky
őstag
válasz
zorius #10579 üzenetére
Nem értem pontosan mire gondolsz itt
Ezért leírom mi van, hátha zavar van valamelyikünknél.
A monitorok kb 98-99%-a 16:10es, most megjelent már pár 16:9es monitor is. A filmek meg vagy 16:9esek(tehát van alul-felül fekete csík), vagy annál is alacsonyabbak, és mégnagyobb a fekete csík. Ha monitoron nézel bármilyen filmet, tuti lesz fekete csík. A tv-k 16:9-esek, a fullHD-s tv felbontása 1920x1080. A "fullHD"-s monitorok felbontása meg 1920x1200.mod: nekem CMO-s 226BW-m van, és mivel kalibrálásra nem nagyon érdemes költeni TN panelek esetén, ezért ez alapján állítottam be. A végeredmény csodálatos, alapbeállításon is elment, de volt 1-2 színnel baj, például a prohardware-es barnával, illetve a szürke kicsit kékes volt. Most meg vagyok vele elégedve, sokkalta szebb lett a színvilág a szememnek. Hogy ez műszakilag mennyit javított, azt nem tudom, de szemre jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külföldi SIM-ek itthon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ingatlanos topic!
- Házimozi belépő szinten
- Dell asztali gépek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest