Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
Én is a Debian mellet voksolnék. Csomó copy & paste leírás van, amihez különösebb hozzáértés sem sok kell. Kimásol, beilleszt, futtat, a rendszer megoldja a többit, ha nem jön közbe semmi komplikáció, de friss (nem összehányt) rendszer esetén nem jellemző.
Utána jöhet egy Apache + MySQL + PHP kombó és végül ha szereted a Cpanel szerű megoldásokat, akkor van tömérdek ingyenes alternatíva is, amik közül én személy szerint az ISPConfig 3-as verzióját ajánlom. Tartalmaz beépített magyar nyelvet is, webes felületen belépsz és hozzáadhatsz weboldalakat, e-mail címeket, FTP hozzáférést, adatbázist, stb. Egyszerű és logikus a felépítése. Adhatsz az ügyfeleknek elérést a webadminhoz, amiben persze korlátozottabban, de ők is beállíthatják, amit szeretnének.
Ehhez itt egy korrekt és érthető leírás Debian Lenny esetében: [link]
Squeeze-hez is van már: [link]
Én viszont annyira nem erőltetném a virtuális szervert. Ha komoly a szándék és hosszútávú célokra kell, akkor inkább megéri beruházni egy szerverbe. Nem kell rögtön egy erőgép, a kisebb brand masinák is nagyon szépen teljesítenek. Nálunk van egy HP Proliant ML110 G5-ös gép, ami hasonló feladatokra van használva és több mint 1 év uptime-ot tudhat maga mögött.
-
Goose-T
veterán
Én bérelnék a helyedben egy virtuális szervert. Azt telepítesz rá, amit akarsz (persze legális keretek között), fix IP-t kapsz, nem kell a vassal foglalkoznod, van rajta Windows Server, csak a domaineket kell regisztráltatnod. Itt lehet pl. bérelni, pártíz dolcsi havonta.
-
rt06
veterán
ha a linux fele mennel inkabb, akkor en pl a debian-t tudom javasolni
ubuntu erre epul, szoval a leirasok java itt is hasznalhato, viszont ez mentes a bug-oktol (megha szokszor a regebbi csomagok aran is)
szerverosszeallitas temakorben pedig tudom ajanlani a howtoforge oldalat, mindketton remek leirasokat lehet talalni, amik egy kezdo szamara is hasznosak (sokszor mukodik a copy&paste is, de minden esetben el is van meselve, mit miert kell ugy csinalni)
-
gaborbol
őstag
Neked hany regged van, mert ez kapasbol ketto, de lehet, hogy a Watercolour
is a tied?"Az volna a jó ha valaki szeretne weboldalt a serverre akkor csak regisztrál és már ugyan az fogadja mint egy átlagos tárhelyszolgáltatónál."
Ez igy eleg eros kezdesnek, eloszor csak weblap, de inkabb nyujtson mindjart egy tarhelyszolgalltatassal egyenerteku szintet.
"Véleményem szerint ehhez nem kell egy különleges gép. Igy a vassal nem is nagyo szeretnék itt foglalkozni."
Ezt sem lehet igy elintezni.
Most ha ez egy cegnek lesz, meg 10-15 ismeros, akkor kell fix ip, kell legalabb raid1, kell rendes net ala, kell szunetmentes, kell kulso merevlemez mentesnek, domain reg, stb es egy olyan vas ami 24/7-et tud, mert ha mar szolgalltatsz valamit akkor azzal felelosseget is vallalsz, vagy ha nem igy latod akkor neki se kezdj.
Linuxos rendszergazda baratom 2 eve 80-100+afa alatt mar nem is vallat debian alapu web+ftp+fajl szerver telepitest.
Szerintem bele se vagj, joval bonyolultabb ez mint az ember elsore gondolna.
En se csinaltam soha ilyet, tavaly szivessegbol bevallatam egyet csak 1 weblapot, na abbol tanultam rendesen...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged