Új hozzászólás Aktív témák
-
Ősember
őstag
-
Ősember
őstag
hello
lenne egy gondommégpedig ezen az oldalon... a jelmagyarázat elött van egy nagy tátongo üres tér, látszolag olyan, mintha entert nyomogattam volna, ki is lehet jelölni azt a helyet, viszont a forráskodban semi sem látszik
az oldalt dreamweaverrel csinálom és magán dreamweaveren belül tökéletesnek mutatja az oldalt. nem értem mi van, valakinek valami ötlete van?
a forrást ugye meg tudjátok nézni firefoxban is, gondoltam ezért nem másolom be az egészet, de kérésre megoldhato
-
Ősember
őstag
válasz
Louloudaki #1636 üzenetére
keresgéltem pár dreamweaver tutorialt és nagyjábol megy már
klikk
-
Ősember
őstag
válasz
Louloudaki #1633 üzenetére
meglepö, mi?
na de ugy látszik nem uszom meg, hogy ne szokjak át valami másra...
se dreamweaverhez, se frontpage-hez nem értek. dreamweaver teljesen eltér a word-töl, ott 0 vagyok, rontpage meg hasonlit, de akkor is más, lényegében ott is 0 vagyok, tehát mindegy mit kezdenék el megtanulni.
mit ajánlotok? ha már ugy is tanulni kell, akkor valami profibb dolgot tanulnék, hogy legyen is értelme, de nem akarok olyat sem aminél mindenféle számomra felesleges extra funkcio van. láthatjátok, az oldalam nem egy marha nagy igényesség, de böven megfelel a célnakremélem
-
Ősember
őstag
válasz
Louloudaki #1630 üzenetére
eredetileg ez csak mezei word. egy csomo mindent hozzátesz magátol, mint pl ezeket a cm értékeket
nagyon alapvetö dolgokat tudok csak csinálni. a nagy részét megcsinálom jegyzettömbben és utána megnyitom word-ben a design miatt (pl bentebb kezdje a sorokat meg ilyene, amiket pont még nem teljesen tudok magamtol megcsinálni jegyzettömbben). szoval ezért is van tele mindenféle hülyeséggel az egész. én csak a body részt müveltem többé kevésbé, meg ahol kellett oda betettem a javascriptet.
tehát hogyan is adjam meg a magasságot? nekem is feltünt, hogy explorerben az a gond, hogy szimplán "lentebb kezdi az oldalt". aki látta mi a helyzet ugy is érti mire gondolok -
Ősember
őstag
hello
az oldalamrol lenne szo... nézzétek meg firefoxbanés utána explorerben
operában is jo, de explorerben szétcsuszik. mezei kereteket használok, semmi extra trükk nincs az oldalban... tudja valaki a megoldást? -
Ősember
őstag
válasz
tkazmer #1569 üzenetére
nincs gond az angollal, csak a tartalommal
igazábol azt terveztem, hogy egy txt fileban benne lenne mindenféle okosság, valahogy igy:
$okossag1 = 1
$okossag2 = 2
$okossag3 = 3
és azokat az okosságokat szeretném beilleszteni weboldalakra (természetesen az én oldalamrol van szo, igy a szerveren el tudom helyezni ezt a txt file-t). azért használom a többesszámot, mert ugyan csak 1 txt file lenne, de több helyre kellene beilleszteni az okosságokat.
megmutatom konkrétan mire gondolok... itt a weboldalam. több oldalon vannak árak feltüntetve és ha most én több helyen szeretnék modositásokat végezni, akkor több oldalt kellene modositanom, de ha meglenne ez az 1 txt ahonnan lényegében az árakat kiolvasná, akkor mindig csak egy oldalt kellene modositanomez lenne a fö cél.
ebben valaki tud segiteni? megmutatom meddig jutottam, hogyan gondoltam...
ez van magán az oldalon ahova be lennének illesztve a txt-böl az adatok:<?php
$pricelist = "pricelist.txt";
$fh = fopen($pricelist, 'r');
$ballistix = $ballistix;
fclose($fh);
echo $ballistix;
?>és ez lenne a txt-ben:
$ballistix = '17k';
csakhogy ez semmit sem csinál
elöre is köszönöm a legyikozást és a segitséget is
-
Ősember
őstag
hello
azt szeretném megoldani php-vel, hogy a weboldalamon beillesszen adatot, amit egy txt filebol olvas ki....
gondolom erre hasonlitana nagy vonalakban:oldalon:
<form method="post" action="valamilyenokossag.php">
<input type="text" name="adat" size="20" value="adat kell"><br>
</form></p>php-ben:
$adat= $_POST['adat']bár azt is el tudom képzelni, hogy semmi köze nem lesz hozzá
ezt csak azért hoztam fel példaként, hátha igy könnyebben kitaláljátok mire gondolok
elöre is köszönöm
-
Ősember
őstag
hello
aki tud kérem segitsen! az oldalamon a keretek szétcsusznak, ha az ablak nem 1280*1024... erre mi a megoldás? -
Ősember
őstag
hello
egy kisebb gondszerüségbe ütköztem
kész az oldal amivel kapcsoaltban kérdezgettem eddig... katt
a gond az, hogy ha elkezdek irni a "rövid probmélaleirás (angolul):" mezöbe, akkor a kis keret szélén nem töri meg a sort, hanem egyszerüen tovább ir a végtelenbe.... ezt szeretném kiküszöbölni valahogyan
annak a résznek a kodja most nemes egyszerüséggel ez:rövid probmélaleirás (angolul):<br>
<textarea name="message" rows="4" cols="30"></textarea><br>mit és hol modositsak ezen, hogy ne lehessen a mezön kivül oldal irányba irni? lefele ugyan ugy mehet...
-
Ősember
őstag
igaz, kell oda egy $ jelecske
le fogom ellenörizni természetesen, hogy rendesen megy-e minden. elég hülyén nézne ki, ha lenne valami ami igazábol semmit sem ér
viszont a késöbbiekben nem akarok semmilyen mailt sem kapni, csak az kapjon mailt, aki a mezöket kitöltögette.az elején persze magamnak fogok küldözgetni.
ugy néz ki akkor innen már megoldom, mert majdnem csak copy paste munka lesz. esetleg akkor visszannézek, ha a küldött mail-t nem tudom szépen megformáznide igyekezni fogok, hogy ne itt szaporitsam a kommenteket
-
Ősember
őstag
hello
uj gond merült fel, ahogy az lenni szokottmár küldi a mailre az infot, kivéve egyetlen egyet... klikk - egyéb megjegyzéseket sosem küldi el.
elsö oldal kod:töltsd ki a mezöket!
<form method="post" action="rendeles2.php">
<input type="text" name="nick" size="20" value="PH! nick"><br>
<input type="text" name="name" size="20" value="név"><br>
<input type="text" name="cim" size="20" value="cim"><br>
<input type="text" name="tel" size="20" value="telefonszám"><br>
<input type="text" name="part" size="20" value="áru neve"><br>
<input type="text" name="email" size="20" value="e-mail cimed"><br>
<input type="text" name="atvetel" size="20" value="átvétel modja*"<br>
<input type="text" name="extra" size="20" value="egyéb megjegyzés"<br>
<input type="submit" value="rendelés"><br>
</form>
*átvétel modja lehet:<br>
- elöreutalás<br>
- utánvét<br>
- személyes<br>második oldal kod:
<?php
if (isset ($_POST['nick']) && isset ($_POST['name']) && isset ($_POST['cim']) && isset ($_POST['tel']) && isset ($_POST['part']) && isset($_POST['email']) && isset($_POST['extra']) )
{
$nick = $_POST['nick'];
$nev = $_POST['name'];
$cim = $_POST['cim'];
$telefonszam = $_POST['tel'];
$aru = $_POST['part'];
$email = $_POST['email'];
$atvetel = $_POST['atvetel'];
$komment = $_POST['extra'];
mail ('crashtestdummy182@gmail.com', 'Üzenet az oldaladrol', "nick: $nick
név: $nev
cim: $cim
telefonszam: $telefonszam
aru: $aru
e-mail: $email
komment: $extra
atvetel: $atvetel
" .
date('d/m/Y H:i:s'), "FROM: $email Reply-To: $email"); }
else
{
echo ('Nem toltotted ki az osszes mezot');
}
?>gondolom valami szabálytalanság van benne, mint elöbb a "-" jelecskével (danke cucka
) csak erre nem tudok rájönni sehogy sem.
-
Ősember
őstag
válasz
tkazmer #1497 üzenetére
a második oldalon baj van a 9. sorral, az e-mailes sorral
ha kiveszem azt a sort, akkor meg sikertelen email küldést ir ki. klikk.
Parse error: syntax error, unexpected '=' in /nfs/extra/o/os/osember/wwwroot/template.php on line 9
második oldal:
<?php
$nick = $_POST['nick'];
$nev = $_POST['name'];
$cim = $_POST['street'];
$varos = $_POST['city'];
$iranyitoszam = $_POST['code'];
$telefonszam = $_POST['tel'];
$aru = $_POST['part'];
$e-mail = $_POST['e-mail'];
$uzenet = $nick.$name.$street.$city.$code.$tel.$part.$e-mail;
$targy = "rendeles";
if(mail($email, $targy, $uzenet))
{
echo "Sikeres email küldés";
}else{
echo "Sikertelen email küldés";
}
?>mod: shev7: pontosan az, amit küldtél.
-
Ősember
őstag
eddig jutottam a magamnak mailküldözgetös akcioval...
elsö oldal kodja:
<FORM METHOD="POST"
ACTION="http://www.osember.extra.hu/template.txt">
nick: <INPUT NAME="nick"><p>
név: <INPUT NAME="name"><p>
cim: <INPUT NAME="street"><p>
város: <INPUT NAME="city"><p>
irányitoszám: <INPUT NAME=”code”><p>
telefonszám: <INPUT NAME= ”tel”><p>
áru: <INPUT NAME="part"><p>
e-mail: <INPUT NAME="e-mail"><p>
<INPUT TYPE="submit" value="Send e-mail">
</FORM>második oldal kodja:
From: [email]
To: crashtestdummy182@gmail.com
Subject: rendelés
nick [nick]
név [name]
cim [street]
város [city]
irányitoszám [code]
telefonszám [tel]
áru [part]
e-mail cim [e-mail]erröl az oldalrol néztem le ezt a sok okosságot.... de nem tudom hova tovább
-
Ősember
őstag
nem tudtam felülkerekedni a problémán
lenne itt egy konkrét eset: klikk - ezt frontpage-ben csináltam... kiválasztottam hogy az "eredmények tárolási helye" az é ne-mail fiokom legyen, de amikor rákattintok a gombra csak egy 404-es error jön és e-mail nuku. esetleg tudna valaki személyi aszisztenst játszani nekem egy kicsit?
nézegettem itt-ott és a megoldást mindenhol abban látták, hogy különbözö kodokat kell beilleszteni na igen... de hova?head? form? body? p? gondolom nem is elég csak ugy nyersen beszurni, mert azt már végigprobáltam - mondanom sem kell sikertelenül
-
Ősember
őstag
hello
olyat szeretnék csinálni, hogy legyen két mezö, ahova az emberek a lapomon irni tudnak. egyik bezö az érintett fél mail cime, a másik egy üzenet amit ö nekem ir (esetleg több ilyen mezö is lehetne). tehát lényegében egy e-mailt tudjon nekem ugy irni, hogy ne kelljen külön megnyitnia az ö mail fiokját, hanem csak közvetlen az oldalamrol elintézné azt
esetleg ha valakinek csak egy linkje van a témával kapcsoaltban, azt is megköszönném, csak igazábol nem tudom hogyan keressek rá erre google-nprobálkoztam, de semmi hasznosbe nem futottam bele...
segitségeteket elöre is köszönöm -
Ősember
őstag
hello
a weblapomon hiába adok meg fix keretméreteket, egyszerüen mindig összecsuklik az oldal, ha nem 1280x1024-ben teljes képernyövel nézem.... word-ot használok htm készitéshez, eddig ez nem volt probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest