- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
REDeath
őstag
válasz
Ősember #1937 üzenetére
fú már késő van, de firebug ott sortöréseket lát, és mivel ez nem egyezik azzal amit firefoxban meglehet nézni, ergó biztos valami helytelen a kódban.
megnéztem validatorral
van benne sok olyan amit csak hülyeségből írt ki, de pl. rögtön a jelmagyarázat előtti csík a hr rosszul van lezárva:
<hr size="2" color="black"> a végére /> kell.Nem néztem végig az összeset, de ezeket érdemes megnézni, mert ilyenek miatt lehet hogy rosszul építi fel a html-ből az oldalt a böngésző, ha valami rossz lezárás vagy elírás miatt összecsúszik a kód egy része.
(DW beépített nézőkéje meg sokszor csalóka, van ami ott szétesik és minden böngészőben jó, és fordítva)
ui: sőt biztos egy ilyen lezáró miatt elcsúszott a kód, mert a végefelé rengeteg olyan link lezárást talált ami nincs nyitva
"Opening and ending tag mismatch"... -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Ősember #1632 üzenetére
word!
a spannak amiben a linkek vannak a képekkel, add meg hogy height="annyi pixel amennyi a kép". ne használj wordöt weblapkészítésre, az a legrosszabb mind közt! akkor már inkább frontpage vagy dreamweaver, word csak trágyát tud generálni. ha nem értesz nagyon html/css-hez akkor is alap tudással táblázattal hibátlanul össze lehet rakni ezt az oldalt frame nélkül meg word nélkül. -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Ősember #1629 üzenetére
ezt mivel csináltad? valami szerkesztő progival? olyanok vannak benne, amiket még soha nem is láttam. pl: margin:0cm 0cm 0.0001pt; margint mióta lehet megadni centiméterben??? meg pontban? vagy le vagyok maradva, megjött a css3?
pföff...
amúgy szerintem a marginokkal van gond meg a magasságokkal. meg ez a menü van egyszer egy divben, azon belül p-ben, az alatt még van egy span is, és egyik cuccnak sem adtál meg magasságot, lehet hogy ezért csúszik össze ie-ben. azt se értem, hogy ha a linkek képek, akkor minek beállítani betűtípust, színt neki, meg font-size-ot? hát ha kép, ez mind el lesz dobva úgyis.
és ne használj frame-ket, ilyen oldalfelépítésnél teljesen fölösleges.amúgy safariban még jobban szét van esve, az első sor szöveg alatt 5px magas fehér sáv, ami kilóg balra a kereten kívül, ugyanez a menü alatt, meg a nyilas sorminta fölött is az alján.
-
mm00
aktív tag
válasz
Ősember #1576 üzenetére
<?php
$handle = @fopen("inputfile.txt", "r");
if ($handle) {
while (!feof($handle)) {
$buffer = fgets($handle);
$a = explode("=",$buffer);
$ar[$a[0]] = $a[1];
}
fclose($handle);
}
?>Beadod neki a következo fáljt:
okossag1=1 ft
okossag2=2 ft
okossag3=3 ftAkkor $ar['okossag1'] be lesz az 1 ft, $ar['okossag2'] ben a 2ft stb...
-
r0by
addikt
válasz
Ősember #1509 üzenetére
Az úgy nem lesz jó, mert akkor az "email" e-mail címre küldené. Az meg ugye, nem valós
Ehelyett ha még mindig ez van a kódodban:$email = $_POST['email'];
Akkor egyszerűen csak a változót teszed be a címzett helyére, vagyis a te mailcímed helyére.
És az így nézne ki:mail ($email,
Csak itt akkor meg az van, hogy azért érdemes lenne leellenőrizni, hogy legalább valósághű formája van-e az email címnek.
Meg ugyanazt a levelet érdemes elküldeni az elején magadnak is, vagy esetleg fájlba menteni, így könnyebb később hibát keresni, stb -
tkazmer
addikt
válasz
Ősember #1495 üzenetére
ez valami cgiemail-es dolognak tűnik, szerintem jobb, ha php-t használsz, azt többen ismerik.
a második oldalnak valahogy így kellene inkább kinéznie:<?php
$nick = $_POST['nick'];
$nev = $_POST['name'];
[így tovább a form többi adatával is]
$email = $_POST['email'];
$uzenet = $nick.$nev.[többi változó]."amit akarsz még küldeni";
$targy = "email a weboldalról";
if(mail($email, $targy, $uzenet))
{
echo "Sikeres email küldés";
}else{
echo "Sikertelen email küldés";
}
?>ezt mondjuk kuldes.php néven elmented megfelelően kiegészítgetve, a form actionjét átírod kuldes.php-re, és nagyjából ennyi.
a korábban is linkelt php manual rész sokat segíthet, alul a hozzászólásoknál sok kész kód is található.
mod: kellett nekem ennyit gépelni
-
shev7
veterán
válasz
Ősember #1495 üzenetére
biztos, hogy az extran van cgi futtatasi lehetoseg?
Amit a linken javasoltak, az nem mukodott?
<form method=post>
irj be valamit: <input type=szoveg><br>
<input type=submit>
</form>
<?php
if(isset($_POST['szoveg'])){
mail("tecimed@teszolgáltatód.hu","tárgy",$_POST['szoveg']);
}
?>mentsd el valami.php neven, toltsd fel a tarhelyedre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Leszámol a saját Linux disztribúciójával az Intel
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Interactive Brokers társalgó
- Synology NAS
- RISC-V-re is portolja a CUDA-t az NVIDIA
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest