Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsMike
tag
Meg vettem ezt a wd my cloud 3tb, és úgy néz ki szar. Belépés után kötet hiba és 0mb tároló kapacitás, formázni stb nem engedi, ilyenkor mit lehet tenni?
-
stifi82
aktív tag
Ott tartok hogy ezzel home-os nassal a 720p filmek mennek dlna-ban. A felett sajnos beakadnak. (Ilyen kütyübe minek a gigabites lan)
-
stickermajom
addikt
Leírtam milyen filmeket nézek. Ha azokat Te lejátszod wifin a födémen keresztül, ráadásul egy Rpi1-en, akkor meghajolok előtted. Netflix 4K-n 8-16000kbps-es adatfolyamot generál, ez még mindig max fele egy 1080p remuxnak, ráadásul lassabb sebességnél visszább is vesz, hogy a felhasználói élmény meglegyen.
Szerintem a wifi nem komoly adatmennyiség átvitelére szolgál, inkább egyfajta kényelmi funkció. Mondom ezt úgy, hogy két szinten két AP szórja 2,4GHz-en és 5GHz-en itthon, mert a kényelmet azért szeretem.
De bármi, aminél necces a zavar, be van kábelezve (NAS, HTPC, PS, a gép amin dolgozom). -
-
flegga92
senior tag
Meg azért egy társasházi környezet odavág rendesen. 7 éve elég volt egy ASUS RT-N18U router, vitte a full hd-t wifin. Majd jött a Digi az optikával és a korábbi 5-6 látható wifi megemelkedett 25-re amiből 10 max erősséggel látszott, a sok nyugdíjasnak ha csak telefont kér akkor is adják a wifis ONT-ot és valamiért a wifit nem kapcsolták ki. Nem volt szabad csatorna már egy 720-as film lejátszásánál is bufferelt, telefonokon sem lehetett videót nézni, az 5 Ghz volt a megoldás, szerencsére csak nekem van

-
Kroni1
veterán
Én ugyanígy behúztam minden szobába a tetőtérből a kábelt, de a nappali kivételével sehol nincs kihasználva. Mindenhol Mi Box-ok vannak amik wifin is tökéletesen viszik a 4K-t akár netflix akár kodi, ha megfelelő a forrás sebessége.. Bevallom 4K-t kodival csak próbaképpen néztem, de az se volt gond neki, szóval egy jó AP-val én nem félnék már a wifis filmezéstől.
Ami amúgy a legmeglepőbb volt számomra, hogy egy 54MBps-es kb.10 éves TP-Link WR340 routerről anyum philips 4k tévéjén a Netflixnek brutálisan szép a képe, és hibátlanul megy 4kban, HDR-el. Nem tudom hogy csinálják a tömörítést, de az alacsony sávszél igény nem igazán megy a képminőség kárára..
-
stifi82
aktív tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Az a gondom amibe beleszaladtam my cloud home nas ez itt a forumosnak az úgynevezett új verziója de ez le van butítva ezt sajnos nem látja tv max azt hiszem plexet lehet valahogyan menetni rajta.
-
válasz
stifi82
üzenetére
4K filmnek nem kell sok... Xpenologyt olcsón készíthetsz...
(#3783) Noxy
Vasbeton födémet nem igazán szereti a 2.4Ghz, 5Ghz pedig főleg nem....még a Wifit is úgy oldom meg, hogy AP-be kapcsolt rouerek vannak (oda viszem LAN-on és tovább szórom ugyan azon a Wifi csatornán)
-
stickermajom
addikt
válasz
stifi82
üzenetére
Nem a NAS-on fog múlni, hacsak nem akarod menet közben transcodeolni.
Egy egyszerű SMB share a MyCloud-ról is megy, soha nem volt problémám kábelen a lejátszással. Bár nem 4K, hanem 1080p Remux filmeket nézek, 30-40Mbps közötti videó bitrátával. Egy 4K film olyan 55-70Mbps között mozoghat, ez nincs 10MB/sec. SMB-n ezt manapság egy kaputelefon is tudja.Ha DLNA, az más tészta, annak nem tudom mekkora a CPU overheadje, nem élek ilyesmivel.
Noxy Valószínűleg nem ugyanazok a média fogyasztási szokásaink.
-
stifi82
aktív tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Olyan NAS kellene nekem amivel mennek a 4K filmek!
Merre keresgéljek? -
Noxy
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Na azért nem egészen úgy van.
Pld nálam egy RPI 1-n fut a Kodi.
Csont nélkül, zökkenőmentesen lejátsza a HD filmeket a NAS-ról Wi-Fi kapcs.. keresztül.
A NAS meg ConnectBox router 1 szintel feljebb van. -
flegga92
senior tag
Én is áldom az eszem, hogy lakásfelújításnál minden szobába behúztam 1 pár UTP kábelt. Pedig akkor a wifi is kiszolgált, routerem is csak 100 mbitet tudott, sőt csak 4 portot tudtam használni. Milyen jó is, hogy most bármelyik szobában bedugom laptopot és mehet a másolás 80 MB/s-el, TV/médiabox stabil. Először csak egy gigabites router lett később egy 4 portos 100 mbites switch, utóbbi tavaly lett kukázva mert kevés volt, lett egy 8 portos gigabites switch és lassan ez is tele lesz

-
válasz
stickermajom
üzenetére
Egyet értek, inkább minden TV boxhoz kihúztam a LANT (még a melléképületbe is 3 padláson 40M-en keresztül is. Sokkal stabilabb a LAN
-
stifi82
aktív tag
Most ott tartok a tesztelésben, hogy 4k film a tv 5ghz wifi hálózaton van a laptop meg 2,4ghz wifin van. Tv router között 10 cm fal a laptop a router helyiségében van így megy a film. De ha kiviszem a laptopot a konyhára ott már kb 45cm fal van ott már akad a film. Van 1 my cloud home nasom de ez nagyon lebutított cucc még arról akarom kipróbálni a dolgokat.
-
Kroni1
veterán
válasz
stifi82
üzenetére
Ha kábelen van a tv és a noti wifin akkor nincs gond? Mert akkor a wifiben van bibi valahol. Próbáltad máshova helyezni a connectboxot? Annak elég jó a wifije sztem, nem hiszem h az a gond. Az nem az legjobb sztem, hogy wifin megy minden, én a notit kábelen kötném legalább a connectboxra. Úgy nézted már hogy akkor mit csinál?
-
stifi82
aktív tag
Tudsz nekem segíteni? Upc connect boxom van laptop servioval 5ghz halózaton lóg a boxon a tv is ezen az 5ghzen. A tv-n beakadnak 1080p-től felfelé (de van hogy 720p is meg meg akad). De ha kábelre teszem a tv-t ami nem gigabites ott meg megy a 4k is. Akkor a tv wifije a sánta vagy valami komolyabb routerrel működne wifin? (Megy az utorrent is a laptopon) vagy arra valami jó beállítás?
-
-
-
Kroni1
veterán
Érthető!
Én korábban a HP T610 vékonyklienst nézegettem 10-15k körül, aztán vegül egy szintén passzív de kicist erösebb procis noti lett most a kiszemeltem, az rövidebb áramszünetek esetére szünetmentesként óvja a merevlemezeket, igaz kevésbé moddolható, és 2db 2.5" lemez fölé csak usb3-al bővithetö...
Te amúgy milyen gépet keresel?
-
-
Kroni1
veterán
Nyilván le tudnak jönni a dolgok lassan is, a seed is ok. De nálunk általában hirtelen kell valami a gyerekeknek akkor is azonnal. Meg lustaságból én is egyszerre inditok el többmindent, olyankor sem árt ha nem lesz elérhetetlen a gép. Ehhez nekem 4-5MB/s-re kell korlátozni a WD-t, 8-10MB/s-nél nálam már sokszor volt h befulladt.
Ezek után a c2d servergépen üdítő látvány volt a 60MB/s letöltési sebesség. Én úgy vagyok vele, hogy ha már digi1000 van nálunk akkor menjen rendesen, ez a régi gép használaton kívül volt, nem került semmibe, hadd szóljon!
Azért is kezdtem el kisérletezni, mert a mi box-on néha a wd-ről a stream akadozott már 720p-nél is, főleg ha egyszerre 2 szobában ment. Próbálom kiszűrni, hogy mi a szűk keresztemetszet. A mikrotik routerem nem hinném, a mi box wifijére gondoltam de usb-lan adapterrel is ez van, úgyhogy nem az, maradt a mycloud. Most újból letiltottam a wcmd cuccokat, azóta jobb, lehet a legutobbi frissités után véletlenül otthagytam..
-
-
Xray-1
tag
Kb. mióta NAS van, azóta szarok bele a torrent sebességbe. Miért? Mert ez mindig megy! Nem kell rá figyelni, teszi a dolgát! Igazából a flexget intézi magától ami érdeklődés van, néha az embernek van pár perce beszór pár egyedit is, vagy épp ami eszedbe jut. Ha fontos valami, megemeled a prioritást és ennyi. Mire bekészítve a nasi, összecsődül a család, már meg is van. Nagyon ritka, hogy valamit asztali gépen rántok le, max ha kell valami gyorsban és rohanás van, de az tényleg nagyon ritka. Egyszóval: nagyon szerethető kis cucc!
-
CsMike
tag
Köszönöm a válaszokat az a helyzet hogy a pc-mbe lévő winyo helyett venném ezt meg az hogy meg lehet csinálni torrentre kis mokolással simán jó nast még nem de router xbox rgh stb.t csináltam már sőt egy kettőre megy ha be tudom szerezni a cuccokat hozzá szval az nem lesz gond. Mivel találtam egy alig használt 3tbost 25 be ezért szerintem az lesz a nyerő nálam mert pc be is 3 tb hddt terveztem venni és az is árban ugyan ott lenne, tehát miért is ne nas legyen akkor már. A torrent le fel töltési sebesség meg nem aggaszt mert ahol lakom nincs kábeles net csak 1 szolgáltató van ami wifin ad és max 100 mb így amikor minden jó pcn a torrent letöltésen max 9.5mb/s volt eddig de álltalában azért kevesebb lásd időjárás stb. Szval így meg győztetek vele és ennél a felállásnál döntök. Köszi szépen ha meg érkezik és el akadnák vele lehet kérek majd egy kis segítséget.

-
Kroni1
veterán
Félreértés ne essék, én is szeretem, mert nagyon stabil, és megbízható cucc, az androidos appja is egész jól használható.
-
flegga92
senior tag
Jövő hónapban lesz 6 éve, hogy nálam van egy 2 TB-os. Eleinte néha voltak gondok, ami miatt újra kellett indítani, de 5 éve csak áramszünetkor, takarításkor nem megy

Mióta kigyomláltam a gyári fölösleges cuccokat (mert már a DLNA-t sem használtam) azóta a torrent megy stabilan 8 MB/s-re úgy hogy csak épp belassul a felület de nem fagy ki. De a sebesség sem különösebben érdekel, mert főleg sorozatokat tölt azt pedig a flexget intézi mikor felkerül, úgysem akkor nézem meg.
2115 nap alatt 70 TB-ot töltött fel és 5,68-at le. -
Xray-1
tag
Nekem abszolute csak jo tapasztalatom van vele. A max torrent sebessege 8MB/s, ennel mar a transmission kliens neha kifele "time out", (marmint csak a kliens felulet, webes felulet belassul miatta, de a tapasztalatom az, ha mar 5-6 megara korlatozod, folyamatos minden) de kifagyni SOHA nem fagyott. (File kiszolgálas sokkal jobb, 60-80 mega) Ha vege a letoltesnek, vagy belassul /lassitasz rajta, akkor siman megy minden kifelé is. Filmet is neztunk max letoltes mellett, azt is kiszolgalta kozben, tehat szerintem rendben van. Nekem egy 4 terrás megy kb. 2 eve, +van egy ugyanilyen szűz bontatlanom még tarcsiban. Nem volt drága, azért hármat vettem eleve akkor, a harmadik egy barátnál dolgozik teljes megelégedésére szintén. Rettenetes nagy forgalmat csinál, sok megosztás megy bazirégóta, uptime is hihetetlen. Szerintem el is engedem majd a bontatlant is egy másik barátnak.
-
Kroni1
veterán
Hát én 6 évet lehuztam vele (Mycloud 2TB), szerettem, mert olcsó volt de őszintén szólva ma már nem ajánlanám torrentre.. Eleve ugy kell rá feltenni a transmissiont mókolva, (minden fw frissitésnél ujra kell tenni) másrészt a sebességet nagyon vissza kell fogni, hogy ne fagyjon le, nekem olyan 4-8MB/s a max letöltési sebesség amit még bír, afelett elhasal. Én egy komolyabbat, vagy ha nincs rá pénz akkor is inkább NAS326-os Zyxel-t ajánlok ehelyett egy WD Red hdd-vel. Kicsit gyorsabb is tud lenni, hivatalosan van rá torrent app, cserébe van hangja mert nem passzív mint a sima MyCloud.
(Ha pedig nem idegenkedsz az extrémebb megoldásoktól, akkor akár egy Xpenology rendszert is lehet telepíteni egy régebbi otthon elfekvő vagy olcsón beszerezhető PC-re vagy notira, és akkor még a 60-80ezres NAS-okat megszégyenítő rendszert tudsz építeni "fillérekből". Én most egy itthon "'elfeledett" Core2Duo gépet csináltam meg NAS-nak így, torrent 60MB/s-el!!! jön lefelé, fájlmásolás hálón 115MB/s, és fogyasztása idle ~15W monitor nélkül, tehát alig több mint egy NAS-é lenne..)
-
CsMike
tag
Sziasztok ki néztem egy wd my cloud 3tb ot, torrentre lehet használni? Igazából média streaming ol plex meg akkor torrentre használnám.
-
Kroni1
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Nekem igazából nem sok minden hiányzik a gyári WD rendszerből, TM felment, tudja a 80MB/s körüli tempót. megy a stream és a letöltés egyszerre, igaz kicsit vissza kellett fognom a transmissiont, de így tökéletes.
A Xpenology-s gépem kicsit gyorsabb, de nem jöttek be ezek a Synology androidos appok, és más előnyét nem láttam azon kívül, hogy 115MB/s a tempó és hogy gyorsabban megy a torrent letöltés. Persze nyilván aki sokat futtat egyszerre annak kell a minél nagyobb kraft, de az én max 1-2 torrententemhez egyszerre ahhoz tök jó a Mycloud.
És ha belegondolok hogy anno 30-ért vettem újonnan itt a hardveraprón 6 éve akkor meg mégjobban szeretem. Bár lélekben már kezdek készülni arra, hogy előbb utóbb megadja magát, de még jól bírja a strapát...
-
stickermajom
addikt
client ntlmv2 auth = yes
read raw = yes
write raw = yes
wide links=yes
getwd cache=yes
stat cache = yes
strict sync = no
use sendfile = yes
large readwrite = yes
oplock contention limit = 5
oplock break wait time = 100
strict allocate = yes
max xmit = 131072
min receivefile size = 13638
aio read size = 64360
aio write size = 64360
aio write behind = true
socket options = TCP_NODELAY SO_RCVBUF=262144 SO_SNDBUF=262144 IPTOS_LOWDELAY SO_KEEPALIVE
write cache size = 2097152
Ezzel a Samba konfiggal nekem 70-90MBps között volt az olvasás 1st gen MyCloudról -
Kroni1
veterán
Köszi!
Közben már elkezdtem kísérletezni egy XPenology rendszerrel, most arra vagyok ráállva. Meg visszaolvasva látom, hogy a gyári 75-80MBps helyett olyan 40 körül van a fájlsebesség debiannal, úgyhogy lehet elsődlegesen lesz egy XPE-s NAS ez meg másodiknak tartalékban így marad..
-
Kroni1
veterán
Az utóbbi időben kattogok rajta, hogy egy olcsóbb ITX rendszert építek Xpenology-val, és a MyCloud meg megmarad kísérletezős, tartalék NAS-nak.
Abban tud valaki segíteni, hogy a gyári rendszert a sima 1gen MyCloud-on mire érdemes lecserélni? Amig ez volt az elsődleges NAS nem mertem szórakozni vele, mert nem tudom a gyári rendszer visszarakható-e, és igazából jól működött így is. De ha meglesz a Xpenology akkor ezt szívesen nekiállnék tesztelgetni.
-
Kroni1
veterán
válasz
tomi5244
üzenetére
Nekem sima 1gen MyCloud van 6 éve, azóta szépen dolgozik. Az altatott alapból, de óraszinkronizálásra mindig újra felpörgette a vinyót, úgyhogy ezt kikapcsoltam, azóta 24/7-ben megy lekopogom gond nélkül. Utólag feltett Transmission-el a torrent is oké, és a streameléssel sincs gondja. Ezek alapján szerintem az EX2 vel se lesz bajod, az erősebb az enyémnél..
-
tomi5244
őstag
Üdv! Csak és kizárólag adattárolásra keresek külső vinyót, amit hálózaton is el tudok érni. Minden másra Synology NAS-t használok.
A sima EX2 - nem az Ultra - verziót néztem ki használtan (akár üresen a házat és később vennék bele HDD.-t) Ez, ahogy olvasom a gyengébb processzoros 512 RAM-mal rendelkező kivitel. Hálózati adattárolás és esetleg streamelés esetén érhetnek meglepetések?
Ha folyamatosan be van kapcsolva, de mondjuk nem történik rá vagy felé adatforgalom, akkor a vinyókat elaltatja? Akár tartósan is? pl ha hetekig nem nyúlok hozzá?
Köszi!
T -
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Adott egy ilyen adattároló [link] , csak 3 TB. A gond pedig az vele hogy nem tudok rácsatlakozni. Mikor bekapcsolom akkor a kék led villog rajta, majd pár mp múlva a piros led villog. A winyó tuti hogy jó benne. Egy áramszünet után lett ilyen.
Szerintetek mi lehet a gond ? Lehet pont akkor frissítette magát mikor áramszünet volt.
Lehet a linux halt meg alatta ? Érdemes lenne azt újra tenni ? -
gaborcsu
tag
Sziasztok,
nagyon le kellene cserélni a régi dlink dns320-at.
Mycloud Ex2 ultra jó lehet, ha legfőképpen torrentezni, és filmezni szeretnék róla?
A wd oldalom látom, h van hozzá plex és transmission, tehát nem kell sokat variálni, mert nem nagyon értek hozzá.
500as upc-t ki tud használni letöltésre?
4k film stream nem akad rajta?
Vagy menjek inkábn synology irányba?
Köszi. -
törölt tag
Sziasztok,
Hogyan lehet ellenőrizni a HDD-t illetve javítani, ha szektorhibás lenne?
-
-
warlward
újonc
Sziasztok szeretnék vásárolni magamnak egy wd nast (nem értek hozzá)
amit tudnia kellene erre szeretnék torrentről filmeket letölteni melyeket a Samsung tvmen szeretnék lejátszani mindenem hálózati kábellel van összekötve (van most egy hp szerverem amit beállítottak nekem mediaserverként és a deluge nevű programmal tudok rá webes felületről torrentet tölteni de sajnos hozzá nem értésre végett nem tudok rajta semmit állítani és eléggé instabilan működik ezt szeretném leváltani egy egyszerűen működő re) , valamint cél lenne hogy a torrentezéshez ne kelljen számítógépet használni , telefonrol lebonyolítható legyen a dolog akár weben akár alkalmazáson(ios)
valamint ezen szeretném tárolni a családi képeket (Több telefonról megoszthatom vele a képeimet? Ios , icloud)
mit ajánlanátok?
Válaszaitokat előre is köszönöm . -
kukucskad
tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Hálózati ups beállítási lehetőség van benne (slave/master) között lehet váltogatni. De a kikapcsolásra vonatkozóan nem találtam semmit. Feltételezem hogy ha hálózat alapon kezeli, akkor usb-nek alapból kellene működnie. Synologynál mindent részletesen be lehet állítani ha minden igaz...
-
kukucskad
tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Szia gyári Linux van rajta, én ilyen szinten nem nyúltam hozzá. Így lehet hogy nem működne?
-
kukucskad
tag
Sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni a következő témában. Van egy WD Mycloud mirror NAS-om és az alábbi két ups közül szeretném valamelyikkel megóvni az áramszünetek miatti hirtelen kikapcsolásoktól.
1. Eaton 5E 850i USB DIN
2. APC Back-UPS 700 VA, 230 V, AVR, SCHUKO aljzatok (BX700U-GR)
Hosszú távon működtetni róla nem szeretném, a legfőbb cél az lenne, hogy egy adott akkumulátor kapacitás esetén automatikusan leállítsa a NAS-t. Linux oprendszer van rajta. Mivel a NAS-ra konkrét szoftvert nem találtam ami vezérelné a lekapcsolást kérdezném, hogy ettől függetlenül tudják ezek ezt a funkciót? Van benne tapasztalatotok? Mindenféle beállítás nélkül is tudják a dolgukat? És még fontos lenne, hogy halk legyen..
Előre is köszi!
Dávid -
Gyuresz
tag
Sziasztok
!Szeretném a segítségeteket kérni, olyan problémám van hogy adott egy WD My Cloud 4 TB masina, ami kábellel van összekötve egy TP-Link Archer C2 A900 routerrel, ezekhez kapcsolódik wifin keresztül (DIGINet 1000 FTTH) egy LG OLED55B7V készülék, amivel csak a beépített média lejátszóján keresztül játszanám le a filmeket, de van hogy megjelenik a bemenetek közt és van hogy nem, a 4K filmeket már megse próbálom...
Tudnátok erre valami megoldást
? -
hannas1987
újonc
Sziaszok!
Ma vásároltam egy új WD My Clooud Home 3Tb NAS-t. Sajnos nem tudom használni, mert nem találja sem a telefon, sem a számítógép. Mindent a leírás alapján raktam össze. De amikor kéri a kódot onnantól nem megy tovább. Köszi a segítséget. -
Ijk
nagyúr
4 hónapon belül megint ransomware-t kapott a Mycloudom. Van más áldozat is? Mi a fenét kezdjek ezzel a dologgal, most a mycloud a szita vagy a router. Elvileg csak a transmission van port forwardolva.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Temesvari
üzenetére
WD hard reset trükkje:
Nyomd meg a reset gombot és tartsd úgy, közben áramalanítsd és nyomd tovább 30 mp ig a resetet. Engedd el, majd add vissza neki a tápot. amíg gyorsan villog a led, bootol. utána ha lassan villog, valószínűleg hibernálja a HDD-t.
WEB-es felületen lépj be a dashboardba. Ez a reset csak az alapértelmezett IP címet állítja vissza és a bejelentkezési adatokat. ( User: Admin Passw: Admin)
Ha nem látod a home.mycloudon, akkor pötyögd be a keresősávba az alapártellmezett ip- címet http://192.168.1.1
Hdd törlés az a dashboardból megy a kisegítő lehetőségeknél, ott van a lemezteszt, formázás, biztonsági mentés stb. Ebben a menüben találod
De tetű lassú, arra készülj fel. -
Temesvari
tag
Sziasztok,
Szükségem lenne egy kis segítségre ezzel 'Home' típusú rettenettel...
Vettem egyet használtan, elolvastam előtte a WD Supportján mi a teendő hogy factory reseteljem (erase all data stb), kb annyira mélyen minden részletre kiterjedően írja le a teendőket mint ha egy kinai szakácsot fizettek volna érte.. gondoltam azért mert ennyire 'super easy' a dolog. Miután 60+ sec-ig reseteltem, utána kikapcsolt, bekapcsolt, gyorsan villogott a led, majd azóta a fehér led lassan 'lélegzik'.Igy hagytam több mint 3 órára, gondoltam töröl mindent magán és a WD szervereken, újra bootolja magát stb, úgyhogy kapott időt. De semmi. Egyszerűen sehogy se látom a hálózaton, se a telefonos appal, se home.mycloud.com-on.
Már minden angol forumot átnéztem ezzel kapcsolatban, senkinek nem oldódott meg a dolog.. meghalt? Vagy ezzel most így mivan ilyenkor?
Ha valakinek volt már 'szerencséje' hasonló esetben és tud megoldást, metódust, ne tartsa magában!
Előre is
minden segítségért... -
válasz
üzenetére
Ha transmission telepíthető akkor web címen, Transmission GTK-val stb elérhető
Pl gen2-re,Sima egy lemezes My Cloud Homera úgy tudom nincs transmission (gyári nincs és hackleni sem lehet rá)
-
törölt tag
Van grafikus megoldás torrent futattására WD MyCloud esetén? Sztem nekem még a régebbi verzió van, nincsenek applikációk rajta.
Esetleg olyan megoldás, amihez nem kell PC, hasonló, mint egy remote dolog? -
wwhy
veterán
Srácok, meg szabad venni egy vadiúj, raktár mélyéről előkerült MyCloud 4TB csodát? Most akarok házi NAS-t, semmi extra:
- bárhonnan elérjem a fáljaimat és bárkivel megoszthassam
- okostévé játssza le róla a filmeket -
direwolf
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Debiannal nem lassabb a samba? Valami olyasmit olvastam, hogy a WD saját firmwareben módosítva van, azért tud ~80MB/secet.
OFF: az RPi 4-el jó kis nast lehet építeni viszonylag olcsón.
-
stickermajom
addikt
-
PistiSan
addikt
válasz
flegga92
üzenetére
Jó volt az sokáig, az eredeti gyári rendszer alá egyszerűen lehetett egy csomó mindent telepíteni pluszban, nagyon szerettem akkor, aztán jött a V4-es FW, ott elvágták ezt a lehetőséget sajnos, igazából magát a nas funkciókat ellátta jól, az extra dolgok miatt cseréltem le egyébként, a vinyót be raktam az asztali gépbe, még mindig 100%-os állapotot mutat, pedig nekem is ment 5 évet egy huzamban.
-
flegga92
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Nem vagy egyedül, nekem is 5,5 éve megy hiba nélkül. Tavaly nézegettem, hogy le kéne cserélni, de csak azért, mert 1000-es Digi net van, a letöltés pedig kevés volt. Aztán BullZeye kolléga leírása alapján kikapcsoltam a szemetelő szolgáltatásokat és felugrott a letöltés 5 MB/s körülire.
Sajnos ilyen árban nem sok alternatíva volt már akkor sem, ezt most sem változott. 40k körül vettem, akkor egy 2TB-os HDD 20K körül volt, 20K-ért meg ajándék volt a NAS plane passzív hűtéssel, mégha limitáltak is a képességei. -
stickermajom
addikt
-
PistiSan
addikt
válasz
pidulaf
üzenetére
Nekem WD my Cloudom van 2TB-os, volt hogy már kinyírtam, azt tudni kell erről a nasról, hogy maga az oprendszer a hdd-n van, és arról bootol a rendszer, tehát egy üres HDD-vel semmit nem fog kezdeni, nem tudom a Home-al mi a helyzet, de gyanítom, hogy ott sem lehet másképp.
Amúgy pont a múlt héten vettem ki a vinyót, szóval nekem is van használaton kívüli kertem.
Raspberry PI4-re cseréltem le, ott szoftveresen teljes szabadságom van, illetve a sebesség is jobb lett. -
pidulaf
csendes tag
Ezt irja az oldaluk:
Performing a "System Erase" on a My Cloud Home or Duo is "Data Destructive".
This process cannot be undone and requires the My Cloud Home to be connected to the internet and be able to communicate to the My Cloud Home servers.
Failure to have the unit connected to the internet and in communication with My Cloud Home servers will result in a failed System Erase process.
Az ugyfelszolgalat meg olyan kedves, hogy csak na. Annyit irtak ha garos vigyem szervizbe ha nem akkor meg vegyek masikat
-
pidulaf
csendes tag
Szia,
Nem szedtem szet igy uresen kaptam a hazat es siman beletettem egy vinyot. Probaltam mar mindenhogy resetelni de a wd oldalan azt irjak csak ugy megy a reset ha van a NAS-nak kapcsolata a WD serverevel. -
pidulaf
csendes tag
Sziasztok,
Van egy mycloud home nas-om. (most vettem a hazat) ez gyarilag 2TB-os volt de en egy 1TB-s vinyot tettem bele. Keptelen vagyok resetelni vagy barmilyen kapcsolatba kerulni vele. Megvan a felhasznaloi fiok is amivel regen ment de ott is offline.
Valakinek van otlete, hogy hogyan tudnam mukodesre birni? koszi szepen a segitseget -
törölt tag
Sziasztok,
Az egyik eszközre ha másolok, pár perc után iszonyatosan elkezd kattogni, mintha leállt volna az egész merevlemez és nem tudná folytatni az írást vagy megakadt volna. Ilyenkor nem lehet elérni sem a kezelőfelületet sem a felcsatolt meghajtót a gépen, sőt, képes az egész PC lefagyni. Elindítottam a diagnosztikát, ami néhány másodperc után leállt hibával. Ilyenkor mi történik? Meghalt a HDD egy része?
-
stifi82
aktív tag
Na ez nekem a kínai ez így nagyon kevés info, valami bővebb segítség kellene.
Egyszer volt 1 router amit így kellet megoldani hogy legyen rajta angol mert csak kínai volt de ott magyarul szájba rágossan meg volt csinálva.
Adat vesztéssel jár ez a folyamat ami a hdd-n van? -
Xray-1
tag
válasz
PistiSan
üzenetére
Teljesen felesleges szetfejleszteni NAS iranyban torrent miatt. Épp az a jó benne, hogy akár telóról (Transmission Client) rá dobalod a tennivalókat, aztán elfelejted. Ha meg van időd, leülsz es ott van minden. Ha esti programhoz kell valami gyorsan az utolsó pillanatban, akkor meg toltsd le az ssd-s gepedre, majd dobasd át a végén a NAS-ra. Nekem nem gyenge notebookom van, de az is alig szalad fel 35-45 MB/sec-re. Asztali PCIe-s SSD-vel lehet kimaxolni, de felesleges a mai sebessegek mellett a leglasabb "bestprice" is több mint elég. (240-500mbit közöt)
Nekem az egy lemezes fehér myhome 9-10mb/sec-el tölt le.
-
Pety4
újonc
Sziasztok,
Van egy WD My Cloud Mirror Gen 2 nasom. Tegnap frissítettem a Transmissiont, mert már reklamált egy ideje. 1.06-ról 1.07-re.
Viszont sajnos azóta nem megy, ezt a hibaüzenetet dobja fel:
Connection FailedCould not connect to the server. You may need to reload the page to reconnect.
Bővebben ezt:
421: Misdirected RequestTransmission received your request, but the hostname was unrecognized.To fix this, choose one of the following options:Enable password authentication, then any hostname is allowed.Add the hostname you want to use to the whitelist in settings.If you're editing settings.json, see the 'rpc-host-whitelist' and 'rpc-host-whitelist-enabled' entries.This requirement has been added to help prevent DNS Rebinding attacks.
Hogyan tudom megcsinálni amit ír, vagy mi a megoldás?
Thx!
-
krealon
veterán
válasz
Sanyi.mTs
üzenetére
"nem értek annyira se a torrentezés lelkivilágához, se az ssd-khez, de egyszerűen végig vezetve, nem látom mi lehet a gond. letöltöd az adatot, amit egyszer kiír az ssd-re, utána visszatöltésnél meg csak olvasni kell."
Epp az a baj, hogy nem egyszeruen kiir, hanem egy fajlt tobb ponton parhuzamosan ir.
Szerencsere az ujabb SSD-k meglehetosen nagy RAM vagy SLC cache-el rendelkeznek, amivel a tobbszalas irasbol adodo terheles optimalizalhato.
De attol, hogy az ujabb eszkozoket nem viseli meg annyira a torrentezes, attol meg jelentos terheles.
A flash meghajtokat (pendrive, memoriakartya, SSD) 3 lepesben lehet ujrairni a hasznalt blokkokat.
- ki kell olvasni az Erase size (ami tipikusan legalabb 64kB) -nak megfelelo adatot az irando blokk (4 kB) kornyezetebol.
- torolni kell a 64 kB-os reszt, majd
- visszairni a 4 kB-os valtoztatassal a 64 kB-os irasi blokkot.Azert terheli jobban a sok kis fajl vagy a parhuzamos iras az SSD-ket, mert az egyes adatcelllakat veges szamban lehet csak torolni. Az torlesi ciklusszam radasul exponencialisan csokken a cellankent tarolt bitszam fuggvenyeben.
-
Sanyi.mTs
addikt
-
PistiSan
addikt
válasz
direwolf
üzenetére
Tudom, hogy nem az én dolgom, de hova ez a nagy rohanás?

Hát igen, ez jó kérdés, lehet még fiatal az illető.
Nekem még pár éve adsl volt a legjobb net ami elérhető volt, aztán uniós fejlesztésnek köszönhetően lett optika, most fele annyit fizetek mint korábban, le 10x, fel 80x lett gyorsabb a netem, ez a legkisebb sebesség így is a szolgáltatónál, sok ismerősnek van 500mb, 1000mb-es nete, mert kell....
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Napelem
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
De bármi, aminél necces a zavar, be van kábelezve (NAS, HTPC, PS, a gép amin dolgozom).

?